Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
LittleBox
Zoveel stompzinnigheid heb ik nog nooit in zo'n kort tijdsbestek voorbij zien komen. Je schaamt je er haast voor dat je erom moet lachen, maar dat heb ik dan ook bij tijd en wijle hard moeten doen.... Vooruit, 3 sterren.
Ravenstein
Deze film is geniaal op de meest debiele manier mogelijk.
Dumb & Dumber zit vol knappe en bewust onnozele dialogen en situaties die zelfs na de vijfde keer kijken me nog luidop doen lachen.
Dit is voor mij een klassieker waarin de memorabele scenes (zoals de wc-scene, the most annoying sound in the world, de scene met de hete pepers, de droom van Lloyd,...) elkaar blijven opvolgen.
Zeker ook de erg goede soundtrack niet vergeten te vermelden!
larie
En weer een brulfilm van Carrey. Beroepsmafkees. Net niet van het kaliber Ace Ventura Pet Detective, maar hij benadert het wel.
Dylan Blanker
Dit is een typische film om te kijken, als je in een melige bui bent. Ik heb soms erg moeten lachen bij sommige scenes
Jim Carry was gewoon grappig, terwijl ik normaal niet echt om hem kan lachen in zijn andere humorfilms. Maar bij deze film is dit zeker voltooid!
Behoort zeker tot zijn grappigere humorfilms, en misschien wel zijn beste humorfilm tot nu toe! *** (3 sterren).
Zeker de moeite waard voor deze geslaagde humorfilm!
Remi
Eergisteren weer gezien, de humor blijft geweldig.
4, 5*
Julie
wat een domme film
de humor trekt op niks
ik hou niet van die dingen die niet kunne
bridget jones enzo, das een goeie komedie
maar deze
ik stem er zelf niet op
want heb hem zelfs niet uitgekeken
Remi
Iedereen z'n eigen humor... Want ik neem niet eens de moeite om 'Bridget Jones' te kijken...
Julie
dat zeg ik niet! ik vergeleek het maar
Remi
Wat ik interpreteer van jouw bericht is dat jij het een domme komedie vind. Dat moet je zelf weten
Maar als je het dan gaat vergelijken met een andere komedie die jij juist wel leuk vind, kun je reacties terug verwachten van mensen die deze film wel leuk vinden
Maar ik bedoelde het niet lullig, hoor
D-ark
Erg flauwe humor die je toch bijna de hele film met een big smile voor de tv laat zitten.
Carry in een van zijn beste rollen als Loyd.
3,5
Vintage
geweldige film, jim carrey heeft alle vrijheid om zijn gekke koppen te trekken. Toch is de humor wel een beetje flauw mja, ik ben ook gek op de serie seinfeld dus ik kan flauw wel waarderen.
BlueSword
die 2e was echt niks maar deze blijft leuk.
jim carrey is zoals altijd weer super grappig.
Turkeyloverz
Ik vind dit de beste comedy ooit, Scary Movie op de 2e plaats..
forelli
Onverwachts vanavond op Veronica, nou ja... mij hoor je niet klagen ik ga hem vanavond gewoon maar weer eens kijken
Carey blijft altijd wel leuk
Maikeru
- 1934 berichten
Jim Carrey is een van m'n lievelingsacteurs, maar deze kan me niet echt boeien... Na een keer had ik er geen plezier meer van, en het plot kon me niet echt boeien. Soms wat leuke humor dus 2* met een half extra voor Carrey
twin
Met afstand de beste film in dit genre, heb werkelijk in een deuk gelegen, prachtige film
Fangs (crew films)
Absurd, overdreven en Carrey kan weer lekker veel gekke bekken trekken. Erg grappig. > 3.5*
Tiger
Je houd van Jim Carey of je houd niet van Jim Carey, dat is duidelijk. Echter denk ik dat zijn humor je leven kan verrijken als je er open voor staat en je in een goede bui verkeerd bij het kijken.
Verder zijn de uitspraken en gekke bekken van meneer Carey in mijn ogen heel menselijk en herkenbaar alleen is er verder niemand die het kan nadoen.
Het argument domme of flauwe humor, wat ik vaak te horen krijg, begrijp ik niet want elke komedie is toch flauw. En dat is namelijk humor !!
Toppers, voor mij, als: Meet the parents (1), There is something about Mary, Ace Ventura, Liar Liar, Mr Bean, Monty Phyton, American Pie enz. zijn ook flauw maar daardoor vind ik ze juist ontzettend leuk.
Welke filmkomedie is nou niet flauw ?
Elienekeuuh
Heb hem op school gezien en vond hem super
Dennis Evahi
Is gewoon een hele leuke film! Vermakelijk....Jim Carey die fooien blijft geven: "there you go!"
....er zitten veel leuke momenten in deze koddige film.
****-sterren
Big_bazznizz
Met een grote groep gezien, dus dan is het wel lachen. Erg geweldig was 'ie niet. 2 sterren

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative