• 9.376.911 stemmen

Dumb and Dumber (1994)

Komedie / Avontuur | 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Dumb and Dumber

"What the one doesn't have, the other is missing."

Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.

Lloyd Christmas

EmDee

Thegunner schreef:

hoe bedoel klote film.

Jim Carrey nog nooit zo slecht gezien zelf Cable Guy vond ik beter

Tsja, een halve ster voor deze film.

Maar gelukkig neem ik iemand die alle Steven Seagal-films beter vindt, niet al te serieus.

avatar van Bandit

Bandit

Erger nog EmDee, hij geeft ze zelfs vijf sterren......

avatar van Hobbes

Hobbes

Mik schreef:

scenes als: de race op de trap, de zeldzame uil, plassen op dat brommertje, dooie vogel aan blind jongetje, pissen in bierfles, aan de schijterij, die babes op het einde.. enz enz enz..

Vind je dus echt helemaal niet grappig? Onbegrijpelijk!

de enige leuke grap: die met die sneeuwbal noem je nou net weer niet

avatar van Mik

Mik

dat berichtje is in 10 seconden in elkaar gezet door mij, vergeef me als ik dingen vergeten ben.. het wordt er alleen nog maar onwerkelijker van dat hier een 0,5 wordt uitgedeeld.

avatar van jacom

jacom

hilarisch grappige film

over het verhaal valt niets te zeggen

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Uiterst geestige roadmovie, waarin de show compleet wordt gestolen door Carrey en Daniels. Een leuk duo in een amusante komedie vol gortdroge dialogen, hilarische meligheid en een flink portie onderbroekenlol. Eén van de leukere komedies van de jaren '90 als je het mij vraagt.

4 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Hele leuke film maar of hier nou een vervolg voor nodig is.. nee..

avatar van mister blonde

mister blonde

fantastische flauwe grappen. flauw in de goede zin van t woord. was ook blij dat loyd het meisje niet kreeg.

avatar van NavySeal

NavySeal

KICK ASS FILM, BESTE IN CATEROGIE

avatar van WhiteWizard

WhiteWizard

Ik heb nog nooit zo'n 'dom' film gezien...

je bent echt ongeloofelijk als je hierom moet lachen. Als ik een -10 kon geven had ik dat gedaan.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Heerser van de flauwe humor. Leuke grappen worden om de seconde afgewisseld, Jim Carry is zalig en ook jeff Daniels werkt op je lachspieren. Het is gewoon een zeer leuke en ontspannende film , goed voor een avondje leuk vertier. 3,5*

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Niet echt super, Jim Carrey was weer eens te irritant. Paar goede grapjes, de rest echt te flauw voor woorden. Ik ga hem ook maar niet kijken donderdag...

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

5 min geleden gekeken en hij was COOLEND... 4.5*... Ik was hem aan het kijken met mijn ouders en die lagen zelfs dubbel ( zegt heel wat )... Echt dikke lol met die gozers

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Leuk dat het zich afspeelt op veel lokaties. De humor is geweldig. Ik kan om bepaalde grappen nogsteeds lachen, terwijl het al de 10e keer is ofzow.****

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Zeer goede humorfilm maar ik denk dat niet iedereen kan lachen om die grapjes. Ik persoonlijk vond het een giller.

Ik moest ook erg lach om hun grapjes.

4 sterren voor een humorfilm. Dat wil wel wat zeggen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt de leukste film van Jim Carrey. Bijna de hele film is opgebouwd uit grappige fragmenten.

Als je hem nog niet gezien hebt is het echt een aanrader. 5 sterren voor de beste humorfilm

avatar van Muldertje

Muldertje

By far de beste komedie ooit, kan ik blijven zien,,

avatar van WB

WB

Carrey in een van zijn beste rollen (Naast de Ventura-reeks)! Elke keer als je de film kijkt, lig je weer helemaal dubbel! Lekkere flauwe humor, grappig verhaal, goed (dom) geacteerd! Een topper!

4,5 sterren!

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

'Ten o'clock in the morning!!"

Het is en blijft voor mij de leukste film... Ik heb hem ongeveer 15-20 keer gezien, en elke keer is het weer buikpijn van het lachen...

Ook *4.5*...

avatar van Stevo

Stevo

Dit is het toppunt van comedy. Samen met de Naked gun trilogie één van de betere lachfilms.

avatar van Ghola

Ghola

Zolang de grappen elkaar in hoog tempo opvolgden viel er best wat te lachen, maar wanneer ze ook maar heel even uitbleven verloor ik al snel m'n aandacht. Dat de grappen bovendien zeer voorspelbaar zijn, is de nekslag.

avatar van malkovich

malkovich

Ghola schreef:

De grappen bleven niet uit! In elke dialoog zit wel humor in verwerkt. Voorspelbaar ja als je de film al een aantal keer hebt gezien!

avatar van GFM

GFM

5 sterren voor de beste komedie!!!

avatar van bram16

bram16

toen ik hem zag vond ik het echt een irritante film, en de grappen die er in kwamen vond ik persoonlijk niet zo grappig. 2,5*

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Een zeer goed door dachte comedy. Humor volgt elkaar in een snel tempo op. Hoe wel soms wat flauw blijft het gewoon een goed gemaakte humor

Jim Carrey en Jeff Daniels spelen met overtuiging de grootste idioten van de wereld.

avatar van eerdekes

eerdekes

Schitterende komedie.

Met 'n zichzelf overtreffende Carrey.

Dit is 1 van de films waar ik het meest heb om moeten lachen.

Voor alle zekerheid

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Ontzettend flauwe maar bij flagen toch grappige film,

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Heerlijk flauwe film met ook nog wel een beetje vals sentiment wat voor mij zeker aanvaardbaar was. Jim Carrey erg goed met Daniels hoewel de combinatie vreemd is. Maar daarom werkt die ook zo goed denk ik. Ja ik hou ervAN. 3,5 STER

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

ik lag helemaal in een deuk dus 5*.

avatar van davidov

davidov