• 9.381.565 stemmen

Dumb and Dumber (1994)

Komedie / Avontuur | 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Dumb and Dumber

"What the one doesn't have, the other is missing."

Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.

Lloyd Christmas

Joe Mentaliano

Detective Dale

Karl Swanson

avatar van Spetie

Vanochtend weer eens een keertje gekeken. Ongelooflijk dat een komedie na een keer of 5 nog steeds zo ongelooflijk grappig kan zijn.
- Are that your skees?

- Both of them?

Gewoonweg fantastisch!

avatar van The Last

The Last

Heb er maar een volle punt bijgedaan. 1 van de beste komedie's ooit!

Keer op keer als ik deze film kijk, lig ik weer telkens in een gigantische deuk.

Spetie schreef:

Ongeevenaard dit.

avatar van film_kaza

film_kaza

Heb het herzien. De film begon al direct met 2 momenten waarbij ik het lachen niet kon laten. Jammer want de rest van de film lukte dat niet.

Je krijgt erg vaak te zien hoe oliedom en kinderlijk deze 2 zijn (vooral de laatste scene bewijst het weer). Je moet maar houden van de flauwe oliedomheid van deze 2. Leuk zeker maar lag niet in een deuk.

3,5

avatar van VeendamManiacs

VeendamManiacs

film_kaza schreef:

3,5

Denk dat dit smaakgevoelig ligt. Ik heb deze film gisteren voor de 8e keer gezien, en de tranen rollen nog steeds over mijn wangen. In mijn ogen de beste filmcomedy ooit uitgebracht. Vooral dat stukje van: We hebben laatst een Bulldog met een Shitzu gemixt, weet je hoe we het noemden? BULLSHIT!

Geweldig!

avatar van film_kaza

film_kaza

Dat ligt inderdaad erg smaakgvoelig Bij mij kwam er slechts een lachje..

avatar van asheng

asheng

comedies zijn niet eens me favo gerne (en zeg niet dat ik geen gevoel heb voor humor ), maar vind dit toch echt wel een avondje te lachen! 1 van debetere comedies die ik heb gezien!

avatar van dammit

dammit

dit vind ik denk ik wel de beste van jim carrey tot nu toe, ik dacht dat ace ventura de beste was maar deze slaat alles echt waar.

ik geef hem zeker een zeer verdiende 4,5 sterren _o_

INSTITUT777

Heb hem laatst weer bekeken. Hilarische film, blijft mooi. 4,5*

avatar van Kim008

Kim008

Best vermakelijke film, ik hou wel van dit soort humor

avatar van bobolinski

bobolinski

Ik heb me helemaal kapot gelachen,

goeie humor

avatar van poetswijf

poetswijf

Deze film vind ik erg leuk, Jim Carrey en Jeff Daniels zijn geweldig hier.

avatar van Moviefreak95

Moviefreak95

Erg leuke film, Carrey en Daniels acteren hun rollen zo dom dat je om de haverklap in een deuk ligt, humor van het hoogste niveau, niet alle scenes zijn echt helamaal goed gemaakt maar dat weerhoudt mij er niet van een heel hoog cijfer hiervoor te geven.

avatar van teun25

teun25

Overduidelijk de Beste Komedie van Jim Carrey!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Morgen komt ie weer een keer op TV, en raad eens? Op Veronica natuurlijk!

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

jimcarrey gek schreef:

goede film jim carrey héél goed in deze film jeff daniëls vond ik ook wel goed neit dat ik zeg een super leuke vette film maar hij is wel leuk 4,5

Nog een keer bekeken en toch een supervette film stem verhoogd naar 5,0

avatar van snip

snip

beste film van Carrey...hij blijft leuk !

avatar van Bambi18

Bambi18

Gisterenavond regelmatig in een scheur gelegen met m'n vrienden. Hij is zo ontzettend fout en daarom zo leuk. Niet elke scene is even sterk, maar over het algemeen is de film een goede comedie.

Eerste Farrelly, en dat zie je er toch wel aan.

Film is in z'n geheel minder fleurig en kleurrijk wat voor mij toch een belangrijke rol speelt in het waarderen van hun films. Het plaatst de humor wat beter en zorgt voor het nodige contrast.

Dumb & Dumber was mij iets te direct spastisch wat ik toch iets minder vond. Af en toe wel een paar aardige grapjes maar ook erg veel platte grollen die mij niet zoveel deden.

Verder ook niet zo geweldig onder de indruk van Carrey en Daniels, die buiten hun stilering om gewoon wat té overdreven stonden te acteren.

Op zich weer geen vervelende film (al duurt het wel net iets te lang) maar vind wat ik van hun latere werk gezien heb toch iets vrolijker en beter.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mmm, ik vond Carrey en Daniels eigenlijk vrij ingetogen hier.

avatar van The Last

The Last

Onderhond schreef:

Dat is de bedoeling. De hele film hoort juist overdreven te zijn.

BoordAppel schreef:

Mmm, ik vond Carrey en Daniels eigenlijk vrij ingetogen hier.

Er zijn dan ook films waar ik Carrey nog minder kan uitstaan. Maar zoals ik eerder zei, zelfs buiten hun personages om vond ik het allemaal wat erover, zonder echt leuk te zijn.

avatar van Melina

Melina

Ik kan hier echt om lachen..leuke film!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Zeer leuke komedie die inderdaad na een aantal keer zien nog steeds leuk blijft.

Jim Carrey krijgt het bij mij toch bijna iedere keer voor elkaar dat ik echt in een deuk lig, en dat is weinigen gegeven.

De film zelf heeft natuurlijk niet een erg intelligent verhaal maar dat is ook helemaal niet belangrijk, het gaat om de komedie en die is er in deze film meer dan genoeg. 4,5*

avatar van salim

salim

een van de beste comedyfilms ooit..

avatar van mr-bilal

mr-bilal

dit is gewoon het beste komedie als je het voor het eerst ziet en van droge grappen houd.

ik heb mijzelf doodgelachen van deze film!

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Een grote verschrikking;

Amerikanen en HUMOR, het zijn voor mij twee totaal verschillende dingen.

De titel zegt alles in dit geval. Zo'n gezever kan zelfs geen flauwe glimlach bij me teweeg brengen;

Ach, die Amerikanen leren het nooit wat leuke en verfijnde humor is, geloof me maar!

avatar van Spetie

Couch Potato schreef:

Nee we geloven je zeker niet! . Het over verfijnde humor hebben, maar ondertussen wel 4,5* toekennen aan Borat .

avatar van Couch Potato

Couch Potato

tja, Borat is van een geheel ander niveau natuurlijk... dàt is ZO hilarisch.... niet te vergelijken met dit hier;

Borat is geheel "politiek incorrect" en daardoor alleen al grandioos, temeer daar de Amerikanen - ja, dàt volkje daar - flink te kakken gezet worden haha!