Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
tommykonijn
Dumb & Dumber vind ik een leuke komedie! ik heb erg kunnen lachen met de domme Lloyd (Jim Carrey) en de nog dommere Harry (Jeff Daniels) vooral als ze ontdekken wat er in het koffertje zit
! *****
weaselweasel
Beste Carrey-film, en sowieso één van de meest hilarische komedies uit de jaren '90.
Gewoon van begin tot eind GEWELDIG.
Het is de tijd dat Carrey nog films maakte ZONDER dat er een moraal of zware ondertoon in moest zitten (zoals je bij LiarLiar, Bruce Almighty en verschillende andere Carrey-films ziet, en waar ik me kapot aan kan ergeren).
Usual Suspect
Een van de beste comedy's ooit!
Hilarische grappen en fantastische personages, lachen gegarandeerd.
4****
GENIAAL
Usual Suspect
Een van de beste comedy's ooit!
Hilarische grappen en fantastische personages, lachen gegarandeerd.
4****
GENIAAL
Inmiddels toch maar iets verhoogd naar: 4,5.
DragQueen
Een van de beste komedie's ooit gemaakt, de combinatie van carey en daniels pakt perfect uit. hilarische situaties, die mij echt aan het lachen hebben gebracht. zeer originele komedie. gegarandeerd vermaak. hij krijgt van mij 4 sterren.
gebruiker_56935
Wat een komedie. Ik wil hem snel weer een keer zien. 1 van de besten van Jim Carrey overigens.
Shinobi
Leuke comedy om te zien met een goede chemie tussen Daniels en Carey.
Wat me nog steeds is bijgebleven, is die scène dat Daniels laxeermiddel had gekregen van Carey en dan op de wc gaat zitten schijten, maar die wc kan niet doorgetrokken worden enz. Echt lachen was dat.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
dijkieR
deze film moet je beoordelen naar hoe je hem voor t eerst hebt gezien
ik heb m toen in de bios gezien en ik weet dat ik me dood heb zitten lachen met die 2 wousjes bij elkaar
en vooral dat vogeltje aan die blinde hahaha
as je m nu weer ziet is t natuurlijk een stuk minder maar dat is normaal
voorn toen 4*
3e film die ik zag van jim carrey en vond hem geweldig
3.5***
Minotaures
Grappig, soms iets te.. Maar grotendeels ERG grappig, waardeer deze film wel. Hield er ENORM van toen ik klein was. Nu is het natuurlijk alleen maar, een lachje zo nu en dan.
kaz
Haha, wat een geniale film is dit! Heb me echt kapot gelachen. Fantastisch!
Dirigentenleven
Weer geniaal acteerwerk van Jim Carrey
hij is en blijft samen met Jack Nicholson mijn favoriete acteur, Jeff Daniels vond ik ook wel goed spelen maar met Jim Carrey kon ik meer lachen (maar slecht is hij echt niet want ik heb me dood gelachen met die scene in de ski-lift
het verhaal vond ik ook wel leuk bedacht en de laatste scene vond ik ook super met die bus
* * * *
_::Astrid::_
Echt een heerlijke film om te zien. Die humor is gewoon zo leuk dat je soms gewoon bijna van de bank afrolt. Neem nou het wc-gebeuren, geweldig gewoon!
Deze film is mij zeker 4,5 sterren waard!
Dirigent
Ik vond hem wel leuk soms kan ik wel lachen met Jim Carrey & Jeff Daniëls en Lauren Holly doet het ook wel goed geen top-film maar wel erg leuk en super vermakelijk, vooral de scene in dat restaurant vind ik wel leuk!

* * * *
go_gol
Klassieker!! Vanaf deze film ben ik Jim Carrey een beetje gaan volgens, maar van Jeff Daniels heb ik eigenlijk weinig meer gehoord.
Zijn er nog goede films waar hij in speelt?
4,5* trouwens
tommykonijn
Dit is ook een film waar Jeff Daniëls in zit het is niet echt een top film vind ik maar wel vermakelijk :
jordidj1
Ik heb deze film gezien tijdens een feestje, wat lach ik in een deuk zeg! Vooral met die agent!
5.0
PULLOVER!
jumpstylemovie
Echt een gave film. echt zo een die je na tien keer kijken nog grappig en leuk vind.
kan wel , maar dan is de humor er wel een beetje af.
ligt er ook aan hoelang er tussen zit
eerlijk gezegd vond ik de 2e veel beter
engerd
all4all
Dit is zo stom, zo leuk, het married with children effect!
Deze kijk ik 1 maal per jaar, even dubbel liggen !
engerd
Ja, daar wordt ik ook bang van
Huh? welke 2e ! ?
Ik ken wel dum and dumberer, maar dan zijn ze jong en worden gespeeld door andere acteurs.
Is er een dumb and dumberer 2, met de originele actuers ?
Huh? welke 2e ! ?
Is er een dumb and dumberer 2, met de originele actuers ?
Neej, het tweede deel heet Dumb and Dumberer. Lang niet zo goed als deze eerste. Dit was een meesterwerk in zijn genre, het tweede deel is eigenlijk een beetje een prutswerk ondanks de toch wel leuke momenten die de film bevat.
all4all
De titels maar daar gelaten want ik raak confuus
Is er een 2e, zoals de eerste 'dumb' film, met jim carey en Harry Dunne ? Dus Jim en Harry in een 2e deel van 'dumb' film(s) ?
Zo ja dan ken ik die niet eens !!

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative