• 9.381.094 stemmen

Dumb and Dumber (1994)

Komedie / Avontuur | 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Dumb and Dumber

"What the one doesn't have, the other is missing."

Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.

Lloyd Christmas

Karl Swanson

avatar van Carcamel

Carcamel

*__ANIME__* schreef:

Geen geweldige film maar zeker leuk om een paar keer te zien. Ik heb hem al 3 keer gezien, maar hij blijft leuk.

Ja, en ik kan em zo weer zien en weer dubbel liggen

avatar van marb

marb

Een hele leuke film met een nog debuterende Jim Carey.

Geweldige dialogen, een leuk maar voorspelbaar verhaal en twee huurmoordenaars die helemaal paranoia zijn en denken dat ze twee professionals zijn . Geweldige film [zoals we later van de Farelly Brothers gewend zijn geraakt!]

Gassman. How do they know I have a peptic ulcer?! They must have followed us for weeks!

avatar van jwvangent

jwvangent

beste komedie die er tot nu toe is gemaakt!!!!!!!!

avatar van Don_Mat

Don_Mat

hahahaha deze film is zo flauw dat ie grappig is. Leuk om met vrienden te kijken. 4*

avatar van pjutter

pjutter

vooral het eerste gedeelte is erg grappig, later wordt het wat minder en standaard maar toch nog een 3*

avatar van Hercules

Hercules

Ik vind Jim soms ook wat overdreven maar deze was echt wel cool. Dat van dat zout 'what the hell' muhaha echt wel leuke scenes..Ik vond Jeff trouwens wel 't grappigst. 3,5

avatar van Trojanhorse02

Trojanhorse02

De best komediefilm ooit! Simpelweg omdat deze gasten weten wat humor is

djeffibrelich

our pets heads are falling off!!

4 *

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dit is wat mij betreft de beste comedy ooit gemaakt! Jim Carrey is hilarish! Niet te geloven, je ligt de hele film in een deuk! Jeff Daniels is ook geweldig met zijn oerdomme opmerkingen! Er zijn er weinig komedies die zoveel grappige scenes produceren als in Dumb & Dumber, dat vind ik erg knap want je wordt bij elke scene en de hele film lang aan het lachen gezet. Vooral Jim Carrey: wat is die vent geweldig!

Prachtig bedacht en wie deze film niet om te lachen vind moet maar eens bedenken wat er met hem/haar aan de hand is!

Petje af voor de Farrely brothers!

* * * * *

avatar van Theatertje

Theatertje

5 sterren, want beter kon deze komedie niet zijn. Als het het doel was om de domste gebeurtenissen aan elkaar te lijmen en zo een verhaal te creëeren, dan is men daar geweldig in geslaagd. Jammer dat de sequel zo slecht was.

avatar van JJ_D

JJ_D

1) Wie schrijft zoiets?

2) Hoe zijn de makers erin geslaagd een sequel (of is het prequel?) te schrijven die nòg dommer schijnt te zijn’?

Ik zal in elk geval de laatste zijn om de proef op de som te nemen en nog eens zo’n platvloerse komdie te kijken, die als doelpubliek waarschijnlijk bij de mentaal geretardeerden blijft steken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De Farrelly broertjes hebben met het erg slechte vervolg niets te maken.

avatar van Theatertje

Theatertje

Wat niet wegneemt dat het vervolg ook zalig is, maar minder geweldig als het origineel. DUMB & DUMBER is één van de beste komedies aller tijden.

Theatertje schreef:

DUMB & DUMBER is één van de beste komedies aller tijden.

daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

avatar van Lola3

Lola3

JJ_D schreef:

Om kort te gaan: niet om aan te zien.

Volledig mee eens, ongelooflijk hoe zo'n film nog relatief zo hoog gerankt kan staan

djeffibrelich

je bent het er mee eens dat dumb and dumber als doelpubliek waarschijlijk bij de mentaal geretardeerden blijft steken?

niet iedereen heeft dezelfde gevoel voor humor

dat deze film relatief hoog gerankt staat komt omdat veel mensen het een komische en leuke film vinden

het kan je kopje thee niet zijn

avatar van dusp2k

dusp2k

Zeer leuke film!

Carrey en Daniels acteren super.

Vraag me alleen af hoe ze dat stukje uit carrey's tand hebben gemaakt. ziet eruit alsof het zo hoort

Maar goed deze film is een lekkere wegkijker met de nodige humor.

4 ****

avatar van Carcamel

Carcamel

JJ_D schreef:

Om kort te gaan: niet om aan te zien.

Minder serieus en meer lachen zou je een stuk leuker staan, dan mensen die deze film leuk vinden af te schilderen als debielen.

ech wel

avatar van veron35

veron35

De gids gaf hem terecht 1*.

avatar van 606

veron35 schreef:

De gids gaf hem terecht 1*.

je zit verkeerd deze is met jim en de andere geen van beide.

er staat bij de ander when harry met loyd

avatar van veron35

veron35

606 schreef:

je zit verkeerd deze is met jim en de andere geen van beide.

er staat bij de ander when harry meet loyd

avatar van 606

avatar van Trojanhorse02

Trojanhorse02

Na de 7de keer blijft die geweldig! Ik verhoog mijn waardering met een halve ster:

5*...., want ik beoordeel nou eenmaal naar genre... Dit is gewoon een geweldige komedie... Naar mijn mening zelfs de beste ooit(komediefilm)

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Trojanhorse02 schreef:

Volledig mee eens. De beste komedie ooit.

Heb de film nu al een keer of 20 gezien maar hij verveelt me geen een keer.

Verstand op nul en lachen, gieren, brullen.

5* en rotsvast in mijn top 10.

avatar van maerk

maerk

Een van de allerleukste comedy's die ik ooit heb gezien. Heel erg grappig!

4,5 ster.

avatar van jordidj1

jordidj1

Ik lig dubbel, vooral bij die agent..

5je

avatar van timburton

timburton

Beetje flauw soms, maar het is wel fijn om gewoon eens je verstand op nul te zetten en een lekkere onoriginele maar vermakelijke komedie te kijken. En dat heeft die zeker! Carrey valt me een beetje tegen in Dumb & Dumber en Daniels was tamelijk goed... 3 sterretjes

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Geweldige film. Van de broers Farrelly.

avatar van Vat0sL0c0s_17

Vat0sL0c0s_17

Fantastische film, veel humor en met Jim Carrey is het altijd lachen..

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Zo leuke film piste na de 4e keer nog in me broek.