Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
Carcamel
Geen geweldige film maar zeker leuk om een paar keer te zien. Ik heb hem al 3 keer gezien, maar hij blijft leuk.
Ja, en ik kan em zo weer zien en weer dubbel liggen
marb
Een hele leuke film met een nog debuterende Jim Carey.
Geweldige dialogen, een leuk maar voorspelbaar verhaal en twee huurmoordenaars die helemaal paranoia zijn en denken dat ze twee professionals zijn
. Geweldige film [zoals we later van de Farelly Brothers gewend zijn geraakt!]
Gassman. How do they know I have a peptic ulcer?! They must have followed us for weeks!
Don_Mat
hahahaha deze film is zo flauw dat ie grappig is. Leuk om met vrienden te kijken. 4*
pjutter
vooral het eerste gedeelte is erg grappig, later wordt het wat minder en standaard maar toch nog een 3*
Hercules
Ik vind Jim soms ook wat overdreven maar deze was echt wel cool. Dat van dat zout 'what the hell' muhaha echt wel leuke scenes..Ik vond Jeff trouwens wel 't grappigst. 3,5
Trojanhorse02
De best komediefilm ooit! Simpelweg omdat deze gasten weten wat humor is
Leland Palmer
Dit is wat mij betreft de beste comedy ooit gemaakt! Jim Carrey is hilarish! Niet te geloven, je ligt de hele film in een deuk! Jeff Daniels is ook geweldig met zijn oerdomme opmerkingen! Er zijn er weinig komedies die zoveel grappige scenes produceren als in Dumb & Dumber, dat vind ik erg knap want je wordt bij elke scene en de hele film lang aan het lachen gezet. Vooral Jim Carrey: wat is die vent geweldig!
Prachtig bedacht en wie deze film niet om te lachen vind moet maar eens bedenken wat er met hem/haar aan de hand is!
Petje af voor de Farrely brothers!
* * * * *
Theatertje
5 sterren, want beter kon deze komedie niet zijn. Als het het doel was om de domste gebeurtenissen aan elkaar te lijmen en zo een verhaal te creëeren, dan is men daar geweldig in geslaagd. Jammer dat de sequel zo slecht was.
JJ_D
1) Wie schrijft zoiets?
2) Hoe zijn de makers erin geslaagd een sequel (of is het prequel?) te schrijven die nòg dommer schijnt te zijn’?
Ik zal in elk geval de laatste zijn om de proef op de som te nemen en nog eens zo’n platvloerse komdie te kijken, die als doelpubliek waarschijnlijk bij de mentaal geretardeerden blijft steken.
BoordAppel
De Farrelly broertjes hebben met het erg slechte vervolg niets te maken.
Theatertje
Wat niet wegneemt dat het vervolg ook zalig is, maar minder geweldig als het origineel. DUMB & DUMBER is één van de beste komedies aller tijden.
djeffibrelich
DUMB & DUMBER is één van de beste komedies aller tijden.
daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.
Lola3
djeffibrelich
je bent het er mee eens dat dumb and dumber als doelpubliek waarschijlijk bij de mentaal geretardeerden blijft steken?
niet iedereen heeft dezelfde gevoel voor humor
dat deze film relatief hoog gerankt staat komt omdat veel mensen het een komische en leuke film vinden
het kan je kopje thee niet zijn
dusp2k
Zeer leuke film!
Carrey en Daniels acteren super.
Vraag me alleen af hoe ze dat stukje uit carrey's tand hebben gemaakt. ziet eruit alsof het zo hoort
Maar goed deze film is een lekkere wegkijker met de nodige humor.
4 ****
Carcamel
Om kort te gaan: niet om aan te zien.

Minder serieus en meer lachen zou je een stuk leuker staan, dan mensen die deze film leuk vinden af te schilderen als debielen.
ech wel
De gids gaf hem terecht 1*.
je zit verkeerd deze is met jim en de andere geen van beide.
er staat bij de ander when harry met loyd
veron35
je zit verkeerd deze is met jim en de andere geen van beide.
er staat bij de ander when harry meet loyd

Trojanhorse02
Na de 7de keer blijft die geweldig! Ik verhoog mijn waardering met een halve ster:
5*...., want ik beoordeel nou eenmaal naar genre... Dit is gewoon een geweldige komedie... Naar mijn mening zelfs de beste ooit(komediefilm)
Sven Vermant
Volledig mee eens. De beste komedie ooit.
Heb de film nu al een keer of 20 gezien maar hij verveelt me geen een keer.
Verstand op nul en lachen, gieren, brullen.
5* en rotsvast in mijn top 10.
maerk
Een van de allerleukste comedy's die ik ooit heb gezien. Heel erg grappig!
4,5 ster.
timburton
Beetje flauw soms, maar het is wel fijn om gewoon eens je verstand op nul te zetten en een lekkere onoriginele maar vermakelijke komedie te kijken. En dat heeft die zeker! Carrey valt me een beetje tegen in Dumb & Dumber en Daniels was tamelijk goed... 3 sterretjes
Vat0sL0c0s_17
Fantastische film, veel humor en met Jim Carrey is het altijd lachen..

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative