Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
Pieruh7
Zeker een goede film!!! Heb me kapot gelachen toen ik deze voor het eerst zag. Heb hem inmiddels al 5x gezien.
finalman
Harry: ik heb een Bulldog gekruist met een Shitzu.
Mary: oja? Wat uniek!
Harry: ja, daarom noemden we hem Bull-Shit
HAHA
Echt hilarisch gelachen om dit!
hendrik119
heerlijk, verveel je je, ben je droevig hier is het recept! erg leuk!
Movie_fan#
Ja ben ik helemaal met je eens knap dat je dat zo zegt want daar is deze film echt voor! Hij is gewoon ook zo erg grappig niet normaal gewoon, de grappigste film die ik ooit gezien heb....
kArIzMa_TuRk
heerlijk, verveel je je, ben je droevig hier is het recept! erg leuk!
Ben het er absoluut mee eens!
Tun-89
Ben het er absoluut mee eens!Precies! en dat geld voor iedereen, echt aanrader!
*kelly*
Mooie film die best wel grappig is.
Wanneer ze bv. alle 2 op dat motortje zitten en hun ''kleine'' behoefte doen.
------------->4, 5*
Nijnooo
Veel gelachen om deze film, maar hij is niet echt hylarisch, wat ik bijvoorbeeld bij Mrs Doubtfire wel had. Goed geacteerd door, de nog vrij jonge, Jim Carrey.
Vooral veel lachen om de domheid van de beide vrienden...
--> 3 *
Yamato
Beste comedie aller tijden. Gewoon prachtige humor. Jim Carrey op z'n best. Subliem. 5,0*
Bob Gray
- 2050 stemmen
Hilarisch.
State Trooper: Pullover!
Harry: No, it's a cardigan but thanks for noticing.
Lloyd: Yeah, killer boots man!
Lloyd: Wanna hear the most annoying sound in the world?
En dat geluid wat er dan uitkomt is ook inderdaad mega irritant.
Lloyd: Hey, look, the Monkees. They were a huge influence on the Beatles.
Salto
Het probleem met jim carrey comedies: Het zijn geen blijvertjes (ace ventura, liar liar). De grappen zijn wel leuk en hilarisch als ze net nieuw zijn. Maar geen film om 10 jaar later weer te kijken en je weer kapot te lachen net als de eerste keer.
Berry1908
Deze film is HET VOORBEELD van hoe je komedies moet maken hij was fantastisch. 4,5 ster dik verdiend!!
LuCos
1 van de betse komedies, ik hoop deze vanavond te kijken, aangezien mij broer de DVD ervan heeft gejat (en me zus weer van me broer) ...
Elementofone
Als filmfreak zou ik deze film verre van tof moeten vinden.. Maar deze film heb ik minstens vijf keer gezien en de tranen rollen nog altijd over mijn wangen van het lachen. En dat gaat de hele film zo door, wat kan ik er dan anders voor geven als vijf sterren. Bovendien vind ik Jim Carrey meestal erg vermakelijk (me myself and irene, ace ventura, cable guy etc.) en ook in het serieuze genre brengt hij het er erg goed én geloofwaardig van af (man on the moon, truman show, eternal sunshine).
*****
*****
zeker erg lache ja met die 2
4,5 ster
jackie chan
Ah verschrikkelijk. hoe verzinnen ze het. Ik piste bijna in mn broek van t lachen, sommige grappen zijn zo bekend maar hoe hun het doen echt verschrikkelijk goed
een dikke 4 van mi, zo flauw zo grappig
Glow_After_Dark
Geweldige film man!!!
Me broer wilde hem niet zien omdat ie hem al een keer had gezien, ik ook maar goed.. Hij is echt om te piesen idd
Mathijsco
Met Jim Carrey is het altijd wel lachen geblazen, hè! 5!
moviegirl2
nogmaals bekeken en waardering zakt naar 2*
Het is niet echt een topfilm maar wel vermakelijk.
De humor vond ik af en toe een beetje té vergezocht.
Overigens is ie wel om te piesen
fantastische rol van jim carrey.
wat ik uit deze film heb geleerd is: een pitbull + een shitzu = een bullshit
*__ANIME__*
Geen geweldige film maar zeker leuk om een paar keer te zien. Ik heb hem al 3 keer gezien, maar hij blijft leuk.

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative