• 9.379.380 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van rodolfo91

rodolfo91

ik hou van velen actie films mar deze slaat echt alles, precies wat ik in een actie film zoek, een topper alleen jammer dat de duur van de film zo kort was

avatar van Mheo

Mheo

Wat een geweld zeg! Ik heb hem net gekeken...

In dit deel waren de special effects overweldigend.

Alleen jammer dat hij maar 1 uur en 15 min duurde. Dat had ik niet verwacht...

De verhaallijn was inderdaad wat minder, maar daar tegenover lekker veel actie!

avatar van mishad

mishad

Tijdens het kijken van deze nieuwste 'Rambo' bekroop mij heel even een gevoel van jeugdsentiment, maar dat was erg snel weer verdwenen. Dat gevoel maakte plaats voor de nare smaak van een zich veel te serieus nemend, smakeloos, lomp en dom actievehikel die de torture porn gimmick nog wat verder uitmelkt. Hang die bandana maar vlug aan de kapstok Sly, dan stop ik snel 'First Blood' nog even in m'n DVD speler, al is het maar om die pafferige botox kop van mijn netvlies te krijgen...

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuk deel wel, maar het had beter gekund, zoals Stallone ook met Rocky Balboa deed. Lekker veel actie, maar wel erg overdreven, wat ik hier toch niet in vind passen. Welk goede effecten en een redelijke sfeer. 3 ***

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Vette film man,veel meer bruut geweld als in de vorige delen, koppen die uit elkaar spatten.zo hoort een rambo te zijn !!!

Het is ook precies wat een .50 caliber doet als het word afgevuurd,niet zoals bij andere films dat je niets ziet,maar de ledematen worden er ook echt afgerukt zeer realistisch allemaal.

Was alleen veels te snel voorbij.

Rambo is back !!

avatar van TracerHeal

TracerHeal

Gelukkig al van tevoren gewaarschuwd dat ik de film niet serieus moest nemen. Geweld om het geweld overgoten door een dun verhaallijntje en afgemaakt door aan het onwaarschijnlijk grenzende actie van Stallone die wederom zijn karakter neerzet waarin net zoveel diepte zit als in een pierebadje.

Een snel hap-slik-weg film dus.

avatar van gmx

gmx

Johnny Chops schreef:

vond het een redelijke film, jammer dat er

miste bijv. trillen van zijn wangen bij het schieten, was in het verleden veel extremer in beeld gebracht, waardoor het effect bij mij beter was.

Denk niet dat z'n wangen nog KUNNEN trillen met zo'n lading botox d'r in. Desalniettemin complimenten voor z'n plastisch chirurg, hij ziet er eerder uit als iemand van 45 dan 62.

Qua film: Flinterdun, ongeloofwaardig verhaal, maar dat weet je als je aan een Stallone film begint. Desalniettemin viel ie me 100% mee en heb ik me prima vermaakt.

2.5 *

avatar van Betamax

Betamax

Gewoon een lekkere actie film.

Verstand op nul en kijken maar.

Ik heb me in ieder geval niet zitten vervelen.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

Stallone blijft sexy

en OMG, idd, ik zou niet geloven dat daar een mannetje van 62 rondloopt. Prima film verder, gewoon lekker hersenloze actie, met toch een goed bedacht einde, toch een klein psychologisch randje

Ook best indrukwekkend, dat al het gemoord in beeld is gebracht, niet alleen puur om te vermaken, maar ook om je eens eventjes aan het denken te zetten....

Toch denk ik zelf dat ik de Rocky's leuker vind dan de Rambo's, maarja, ik heb ook best respect voor Stallone dat hij het zo lang volhoud met dezelfde ideeen.

misschien moet hij toch maar met iets nieuws komen....

avatar van DaDonDaDa

DaDonDaDa

weinig verhaal , veel bloed en actie... je moet er van houden....

2,5 *

avatar van MrEd

MrEd

L0sT_R3B3L schreef:

Nou zo hoort een Rambo film dus niet te zijn! In deel 1. First blood was het juist de spanning die deze film een klassieker maakte niet het afschieten van 100 man. De delen daarna waren bagger omdat hij in zijn eentje een heel leger om zeep kon helpen.

avatar van Diesel

Diesel

Rocky Balboa neemt zichzelf niet serieus en is daarom goed te pruimen en Rambo II is best amusant dankzij de leuke actiescènes. In Rambo is er geen plaats voor humor en zelfspot en de actie is slap en dat maakt het een waardeloze film. 1*

Diesel schreef:

Je kan veel over deze film zeggen, maar als je de actie slap noemt wil ik erg graag weten welke films betere/meer oorlogsactie kennen?

Reinbo schreef:

Saving Private Ryan en Black Hawk Down bijvoorbeeld.

avatar van Reinbo

Ik vind de actie in Rambo toch wel een stuk bruter dan in die twee. Enkel de eerste 20 minuten van SPR komt in de buurt, verder is die film erg saai.

Reinbo schreef:

De actie in Rambo mag misschien bruter zijn, dat wil niet zeggen dat de actie realistischer ofwel beter is. Ben het verder volledig met Diesel eens dat deze film zichzelf veel te serieus neemt. Een Rambo 2 is dan veel vermakelijker op dat gebied.

Trouwens nu zijn er velen zo lovend over deze film, maar zou precies dezelfde film in bijvoorbeeld 1992 gemaakt zijn, dan zou de waardering ongetwijfeld veel lager zijn geweest.

avatar van Diesel

Diesel

Reinbo schreef:

Veel actie zegt helemaal niets, ik geef de voorkeur aan goed gedoseerde actie, dat heb ik liever dan de ene hersenloze schietpartij na de andere. Black Hawk Dawn is qua actiescènes inderdaad het noemen zeker waard, en Full Metal Jacket; en Three Kings; en Platoon; en Kingdom of Heaven; en Heaven & Earth; en The Longest Day; en de mini-serie Band of Brothers (jammer dat die niet meer op MM staat) en ga zo maar door. Zelfs matige films als Enemy at the Gates, Saving Private Ryan, Saints and Soldier en Hamburger Hill vind ik qua actie 10x beter beter dan deze retarded Rambo.

avatar van Reinbo

Pffff. da's wel een hele zooi middelmaat en minder die je daar noemt. FMJ prima film, maar daar zit bij mijn weten nauwelijks actie in. evenals Longest Day. Kingdom of Heaven is zelfs een draak van een film.

Blijkbaar hebben we een ander beeld van goede actie. Wat mij betreft gaat er weinig boven "mensen doormidden schieten met een punt 50". Dat de film verder weinig om het lijf heeft geef ik gaarne toe. Dat de film zichzelf "te serieus" neemt vind ik een plus punt. Maakt het juist extra vermakelijk.

Reinbo schreef:

Over dat serieus nemen verschillen we dan van mening. Maar juist over the top actiefilms die zichzelf niet serieus nemen zijn het leukst. Dan is mijn waardering ook hoger.

Neem Big Trouble in Little China. Bijna alles is er slecht aan, maar doordat het zo overdreven is en niet serieus bedoeld, is het eigenlijk geweldig entertainment.

Maar ik kan daarentegn best de mensen begrijpen die deze actie wel mooi vinden. Mijn film is het alleen niet.

avatar van The Oceanic Six

Spetie schreef:

Verwacht je serieus in een Rambo film realisme?

Dat is op deeltje 1 na (en die eigenlijk ook) over the top actie.

The Oceanic Six schreef:

Verwacht je serieus in een Rambo film realisme?

Dat is op deeltje 1 na (en die eigenlijk ook) over the top actie.

Dat zeg ik niet. We hadden het over betere actiescenes in oorlogsfilms.

Ik verwacht juist geen realisme bij Rambo. Daarom is het grote probleem van dit deel in mijn ogen dat het zichzelf te serieus neemt. De humor, die bijvoorbeeld deel 2 wel had ontbreekt in mijn ogen in dit deel.

avatar van Athlon5000

Athlon5000

Geachte reisorganisatie,

Hoewel het weer ons niet in de steek heeft gelaten, wil ik toch middels dit schijven een klacht indienen over onze twee weken durende vakantie naar Birma. De lokale bevolking heeft bij ons een diepe indruk achtergelaten. Ook de jeep-safarie met het lokale leger was voor ons erg verwarrend. De mensen spreken geen engels en soms had ik het idee dat ze ons een beetje bedreigde met hun vuurwapens. Ook de spelletjes middag met de handgranaten in het water waren voor mijn man (die in een rolstoel zit) niet te doen. Ik hoop spoedig van u te horen.

avatar van edjeK

edjeK

Oh wat een heerlijke film om lekker bij onderuit te zakken - je krijgt precies wat je verwacht. Als je je tenminste een beetje mee laat voeren door deze ouwe rambo, nog steeds een indrukwekkende verschijning overigens. Verheugde me tijdens het kijken al op de volgende. Volop genieten dus, 4 punten.

avatar van RindertM

RindertM

Deze film verbreekt het record hoe schiet ik zoveel mogelijk mensen neer, met zo weinig mogelijk filmband.

Vooral het prijsschieten op het eind is weer echt Rambo.

We kijken al uit of de volgende Rambo het dodental gaat overstijgen.

avatar van 606

Athlon5000 schreef:

Geachte reisorganisatie,

di is echt zo lachen

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik had niet gedacht dat deze film zo bloederig en hard zou zijn. Prima vermaak wat mij betreft. De film duurde niet te lang, wat misschien een pluspunt is. Op deze manier wordt de actie tenminste niet steeds onderbroken door een of andere lovestory.

avatar van daantje81

daantje81

hou je van bloed en veel ogels dan zit je bij deze film goed. Ik hou wel van dit soort films maar kan ook begrijpen dat er veel mensen niks aan vinden.

avatar van rtt

rtt

Ik ben positief verrast over deze rambo film. De film is zeer eigentijds en deed me bij vlagen denken aan Saving Private Ryan. En dan bedoel ik de bloederige beelden waar de ledematen zo nu en dan links en rechts door het beeld heenvliegen.

Uiteraard is rambo een stukje ouder geworden maar de makers van deze film weten dit knap op te vangen door de knokpartijen uit de weg te gaan. Rambo mag zijn kunsten nu vertonen met het geweer en pijl en boog en dat gaat hem goed af. De film is vrij kort maar bevat voldoende actie en de verfilming daarvan is prma in beeld gebracht. Kortom een prima Rambo film en mogelijk de laatste maar zeker niet de slechtste....een verdiende 4 van mij.

avatar van megaman

megaman

Rambo 4 is als vanouds! Waar je in de andere sequels van oude franchises zoiets had van: "het is niet meer wat het geweest is, de sfeer en stijl is toch ander..enz" (Indiana Jones 4, Die Hard 4..etc), daar heb je bij Rambo 4 dezelfde klasse als in de oude films. Gewoon niet teveel veranderen aan het concept want de fans willen alleen meer van hetzelfde. En Rambo himself is ondanks Stallone's leeftijd nog steeds de oude makker die we kennen uit de vorige films. En niet zoals de veel te makke Mc Clane in Die Hard 4.0.

avatar van markCL007

markCL007

Mij net iets te gewelddadig en verschrikkelijk overdreven

2,5 *