• 9.379.368 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van Reinbo

't wordt ook best geloofwaardig gebracht. Ik vind overigens alle delen redelijk geloofwaardig. Rambo kan dat gewoon.

avatar van Thorak

Thorak

Dat zou het dan waarschijnlijk zijn inderdaad. Dat geeft ook wel degelijk natuurlijk de kwaliteit van de acteur weer, naar mijn mening is Stallone ook bij tijd en wijlen een zeer onderschat acteur.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Reinbo schreef:

Uitgerekend in het 'geloofwaardige' deel 1 weet hij met het gooien van een steen een helikopter te laten crashen.

jij als kenner zou moeten weten dat die niet crashed.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Thorak schreef:

overdreven/onmogelijke dingen gebeuren, .

als jij vind dat iemand die van een metertje of 30 zich naar beneden laat vallen in de bomen en overleefd niet overdreven vind tja.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nee, nee en nog eens nee. Dit scoort een ruime onvoldoende. Het verhaal is nog debieler en vervelender. Ik irriteerde me vooral aan de vrouwelijke hoofdrol. die door Julie Benz echt slecht geacteerd wordt. Daarbij is het ongepolijste lollige Rambo-sfeertje ingewisseld voor een standaard film met heftige camerabewegingen en keiharde actie.

Op dat laatste is het helaas wachten geblazen. Als het er na wat dom geneuzel eindelijk komt, is het lomp en dom zoals we van onze Rambo-vriend gewend zijn. Nóg harder dan Rambo III, maar nergens helaas echt indrukwekkend. Het truukje 'hoe shockerender, hoe beter' werkt bij mij nooit. Het brengt meestal het omgekeerde effect bij mij teweeg .

avatar van domkey

domkey

Reinbo schreef:

Na First Blood een hoop superheld gedoe.

Goed voor 12 jarigen. Geloofwaardig..

avatar van Phantasm

Phantasm

Een van de betere Rambo films met geweldige aktie en gore beelden.Goed voor 12 jarigen? Dat betwijfel ik. Verderv mooie locatie opnamen.

avatar van juhnzun

juhnzun

Keihard maar ook Kei vermakelijk

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ik dacht weer het lage niveau van de vorige 2 films te zien, maar eigenlijk was ik heel aangenaam verrast.
De reden die mij aan het kijken zette, was een fragment uit een interview met Stalone waarin hij de keuze voor Birma verklaarde.

Het verhaal zit goed ineen de keuze voor Birma was erg origineel, Stalone kaart een groot bestaand (en voor de orkaan) ongekend onrecht aan.

Verder was de actie heerlijk en eigenlijk zaten er ook veel realistische toetsen aan...

Wel spijtig dat de film zo kort is en eigenlijk vind ik het einde teleurstellend.

Wie had nu niet graag de vader van Rambo gezien?

avatar van jipt

jipt

Rambo kan alles. Beter dan deel 2 iig. Maaaaaar wat ik zo geweldig vindt aan Rambo is de actie (ik heb alle films thuis). Het verhaal stelt eigenlijk niet zoveel voor. Rambo is de held die iedereen die gevangen is moet redden en uiteindelijk lukt het hem.

Het mooie van First blood 1 is dat het niet zo'n filmpie is als de laatste 3.
Maar deel 3 heeft dan nog mooie camera beelden, geweldige actie en Stallone een 3

avatar van Paatje

Paatje

Top amusement!!

heerlijke harde ouderwetse actie, met een politiek karakter. Slim gedaan! In Birma is hij dan ook verboden. De rebellen gebruiken de oneliner "Live for nothing, die for something" van Rambo ook als strijdkreet sinds het uitbrengen van de film.

zeker 1 van de betere Rambo films van Sly!

avatar van RSmovie91

Ik mis alleen Trautman

Idem!

avatar van dinhus

dinhus

Zo! Rambo is toch echt een brilliante film! Voorheen als kind Rambo films gezien, omdat m'n pa er gek op was. En daarna enkele RTL 4 uitzendingen van Rambo gevolgd, 10 minuutjes lang. Deze was echt gaaf, goede actie en 't plot raakt echt boeiend. Ook wil ik even zeggen dat de lokatie goed is uitgezocht: Zuid-oost Azië hè! Al die films zijn leuk!

avatar van louisvf

louisvf

Zeker even slecht als de vorige delen (behalve deel 1 geef ik een 3*, daar zat teminste nog iets in). Waarom krijgt deze dan een hogere score als de vorige 2 delen? Waarschijnlijk puur omdat hij er nieuwer uitziet, belachelijk. Kwa verhaal, samenhang, einde, muziek, camerawerk, op geen enkel vlak beter/vernieuwend. Niet eens amusant/ontspannend! Ook geven deze films een totaal fout beeld weer, in deel 1 ging het nog over dat hij last had zich aan te passen eens terug in de maatschappij en dat hij bang was en alleen het slechte zag. Latere delen draaien echter alleen om actie! Waar dacht ik aan tijdens deze film? Tellen hoeveel doden er vielen. Je kan er dus teminste nog een spel van maken, schandalig dus! Daarom zeker een 0,5 waard!

Trouwens de film is grotendeels opgenomen in Mexico en Arizona! Film is trouwens ook gemaakt op nog geen 3,5 maand! Ze hebben ook gefilmd in Burma. Silvester heeft zijn ervaringen daar mooi verwoord : Stallone described Burma as a "hellhole". He said "we had shots fired above our heads". Wel leuk om daar dan een filmpje te gaan opnemen eh?

Dus alleen nog maar minder respect voor deze film...!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ja ja, onze vriend Rambo,

hij blijft de gemoederen beroeren...

louisvf schreef:

Latere delen draaien echter alleen om actie!

Daarom heet het genre ook actiefilm.

Wat is daar mis mee?

avatar van rep_robert

Zelfs daarin stelt het einde vooral teleur. Dat was echt te matig voor woorden, zelden zo'n zwak "eindgevecht" gezien in een pure actiefilm als dit. Ook het gebrek aan een echte 1 op 1 vijand doet deze film een beetje mislukken, je mist toch het genieten van het afslachten omdat de vijand oppervlakkig is uitgewerkt zonder echt een leider.

avatar van Reinbo

Ik ken vrijwel geen enkele film met een heftiger eindgevecht: Bad Guys letterlijk aan flarden schieten met een punt 50. Heerlijk!

Verder was die man met die zonnebril toch duidelijk hun leider. Had een een tegen een gevecht juist eerder veel te obligaat gevonden.

avatar van rep_robert

Ik zie dat ik al eerder iets soortgelijks heb gepost

Maarja, ik vind het van weinig creativiteit getuigen, ok het ziet er gruwelijk uit. Maar je mist alle vormen van eventuele spanning en je hebt eigenlijk ook het gevoel dat het niet boeit omdat je geen ene fuck om die vijand geeft. Normaal hoop je dat een hoofdrol de bad guys afslacht omdat het klootzakken zijn.

avatar van Reinbo

O, ik gaf zeker wel om de vijand. Het waren toch nare klootzakken die kapotgeschoten moesten worden.

Prudh

Zo is dat! Afschieten dat Birmese legertuig! En de boel vooral niet te serieus nemen. Dat eindgevecht is ronduit fantastisch. Kanonvlees.

avatar van rep_robert

Toch mist het iets, als je het bijvoorbeeld met Commando vergelijkt staat dit ongeveer gelijk aan de scene dat Schwarzenegger het grote landhuis bestormt, kanonnenvlees en iedereen wordt kapot geschoten. Stel dat het in die film alleen daarbij zou blijven en het opeens afgelopen zou zijn, dan zit je toch ook van, wtf nu al afgelopen. Dat had ik nu dus ook, ik miste een echt einde in Birma. Het was te snel afgelopen, juist omdat je in dit soort films over het algemeen een soort van eindbaas hebt, nu heb je dit niet.

De veel te korte speelduur komt de film dan ook niet ten goede.

Prudh

Het hele leger (met die zonnebril als leider) is juist de eindbaas! En de leider sterft bovendien nog aan een Rambo knife kill om het echt af te maken... Pretentieloos knallen zonder een bonkige leernicht op het einde En het loopt toch gewoon heel duidelijk af? Die nare christenen zijn gered (de overblijvers dan) en de taak zit er weer op. Mission accomplished. Hoeft verder weinig tijd meer aan besteed te worden.

avatar van rep_robert

Begrijp me niet verkeerd, alles is duidelijk aan de film, het "pretentieloos knallen" vond ik ook mooi. Alleen bij een eindgevecht/eindscene verwacht ik gewoon meer dan dit simpele geknal vanuit een gunturret.
Bij mij komt dit over als een gebrek aan creativiteit, misschien verwacht ik wel te veel aan vallen en slimme kills of zo en ligt dit aan mij?
Verder vind ik 1 simpel gozertje zonder diepgang als leider wel erg makkelijk en is voor mij 1 van de zovelen.

Prudh

Ik begrijp je niet verkeerd hoor, ik begrijp alleen niet hoe je die eindscene niet simpelweg megacool kunt vinden! Laten we het maar afschuiven op het verschrikkelijke cliche dat smaken verschillen...

avatar van rep_robert

Het is wel cool, alleen ik had erna nog het 1 en ander verwacht en ik mis de diepgang van een echte vijand. Nog een klein voorbeeldje: In Inglourious Basterds zijn die nazi's ook gewoon echte schoften en worden de bad guys daarom ook als extra grote klootzakken neergezet. Daardoor vind ik het nog gruwelijker/mooier als ze gepakt worden door de goeien. Een voldaan gevoel. Dat mis ik bijvoorbeeld in Rambo, daar is de vijand alleen beeldvulling om allemaal neergeknald te worden en blijf je met een leeg gevoel zitten.
Verder laat ik het ook hierbij, het leven zit vol clichés he

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik begrijp best wat je bedoeld hoor.

Wat mij betreft is het eindgevecht dik in orde maar jij zat waarschijnlijk te wachten tot plots zou blijken dat die bad guys eigenlijk in't echt een soort Alien leider zouden hebben die met groot machtsvertoon uit de grond tevoorschijn zou komen in zijn futuristisch wapentuig en meteen aan een verovering van de wereld zou beginnen. Verrassing alom !

En om zijn vernietigende opmars naar het Witte Huis te stoppen zou Rambo zijn ultrageheime "Mech-Suit" moeten aantrekken om op die manier de confrontatie aan te gaan met die wolkenkrabberhoge killerrobot van de vijand, spektakel gegarandeerd !!

Maar neen, spijtig genoeg is't maar bij wat schieten gebleven, ha ha

avatar van yeyo

yeyo

rep_robert schreef:

Daarvoor moet je bij de heerlijk foute actievehikels uit de 80's zijn (bij voorkeur die uitgebracht door Cannon Films).