• 9.378.090 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van Explosive

Explosive

Waar hebben we het over?! de man is 60, so wot!! ik vin d het knap om op die leeftijd nog zon film neer te zetten! Goed verhaal! begrijp goed, na alle rocky films is het moeilijk om nog maar een deel uit te brengen, en hij moet ook nog eens in de smaak vallen bij een breed publiek! Daarom neem ik het petje af voor deze stallone film!!

Top!! en zeker de moeite waard!

*4,0

avatar van Eric 6

Eric 6

Sylvester Stallone is gewoon de gekste,maar er zitten nu mensen die film af te kraken wat nergens op slaat,je moet 6 pagina s terug kijken daar zijn de echte fans die niet konden wachten op de film,de mensen die nu lopen te janken over deze nieuwe rocky film waarderen het hele verhaal niet! dit personage is juist mooi omdat je een acteur vanaf het begin van zijn carierre een personage neerzet in zijn tyd tot bijna aan zijn dood,vertel mij een film of een klassieker die hetzelfde doet! je ziet gewoon een prachtig personage met bijna zijn hele leven dat is toch mooi?

avatar van grid8400

grid8400

Ik ben zelf ook dus opgegroeit met films als Rocky / Rambo / Mad Max / Star Wars etc..etc.. En keek zeker wel uit naar deze (hopelijk laatste). Ik vond het back to the roots van het orgineel Rocky I en heb absoluut genoten. En dit soort films gaat het mijn inziens toch om dat je geniet en je laat meer slepen met voor de hand liggende gevoelens. En daar is deze film in mijn ogen weer in geslaagd. dikke 4*

avatar van eppo349

eppo349

ondanks het script vond ik dit toch wel een goede film roept wat jeugd sentiment op en die rocky is niet de slechtste filmheld

avatar van ebbuh

ebbuh

het waren wel veel en lange dialogen, maar de laatste (boks)scene, waar we natuurlijk allemaal zo op zaten te wachten, maakte erg veel goed

avatar van Basse

Basse

Ik vond het een prachtige film, ook een mooie afsluiting van de legende Rocky, Hij verloor dan het gevecht wel, maar kreeg wel zijn respect terug, en daar draait het toch uiteindelijk om!

avatar van remie leeuwke

remie leeuwke

heb de film net gezien ik vind dat stallone het goed heeft gedaan om nog zo'n film te make wat ik mis zijn wat training scenes en de wedstrijd mag allemaal uitgebreider en dinge van andere films van wat mickey tegen rocky schreeuwt enzo dat had de film veel mooier gemaakt ik geef hem een 3,5

avatar van Thorak

Thorak

moviemike schreef:

Het is niet de vent, maar het personage dat niet deftig kan praten.

Wat het acteren betreft In films als "Cop Land" en zelfs "Rocky" (voor deel 1 werd Stallone trouwens bedankt met een oscarnominatie) overstijgt hij moeiteloos het acteerniveau van pakweg Steven Seagal, Martin Lawrence of Ben Affleck!

Nou noem je ook wel een paar zeer bagger 'acteurs' op ook hoor. Maar Stalone kan wel degelijk acteren!

Wat betreft dat spraakgebrek, bekijk de voorgaande films eens, dan weet je waar dit door komt!

Hersenbeschadiging mischien? (weet alleen nu even niet meer of het in 4 of 5 was...).

5.. als je wilde weten..

avatar van dennislaport

dennislaport

3.0 eigenlijk 2.5

te veel gepraat om niks.

wel goed acteerwerk van stalone... ik ben geen fan

3.0

avatar van masteryoda14

masteryoda14

ga hem vanavond kijken, ben benieuwd

avatar van battleboy

battleboy

Mooie film maar de vorige films zijn toch beter vind ik.

avatar van kloostb

kloostb

gewoon een mooie film die mooi past in de rest van de rocky film's

voor mij een dikke 4.5

avatar van aleksa

aleksa

Zo wat is dit een mooie film om naar te kijken. De emoties van Rocky worden zo goed in beeld gebracht:De manier hoe hij de dood van Adrian verwerkt, de afstandelijke relatie met zijn zoon, zijn wijze lessen. In 1 woord adembenemend! De Rocky legende wordt op heel mooi manier afgesloten.
Als Rocky fan zeker een aanrader!!!

1 klein dingetje wat ik best jammer vond:

De echte Marie wordt in deel 1 gespeeld door Jodi Letizia en in deze film is dit Geraldine Hughes. Had het dan goed gedaan en had Jodi Letizia weer gecast voor de rol van Marie!!

Een 4.0* voor mij

sly

een vraag.. hoe kunnen jullie hem eerder bekijken terwijl hij nog in de bios moet komen ??

avatar van by_the_way

by_the_way

perspresentatie, downloaden in Amerika bekijken?

ohh okee dankje

avatar van by_the_way

by_the_way

Ja ik weet het niet maar dat denk ik. Voordat ik dalijk de volle laag van een 'Kenner' krijg.

sly

haha don't worry ik hoor bij jou

avatar van masteryoda14

masteryoda14

ik het een leuke film om te kijken maar vond de andere toch beter 3*

avatar van Snitz129

Snitz129

Echt genoten van deze Rocky film. In mijn ogen misschien wel de beste uit de serie.

De emoties van Rocky worden prima uitgediept, mooi camerawerk en een prima acteerpestatie van Stallone. Ik durf zelfs te zeggen dat dit zijn beste film is geweest.

Natuurlijk kloppen er een aantal zaken niet, zoals zijn hersenbeschadiging opgelopen in de vorige films en nog een aantal van dit soort zaken maar toch een hele goede film.

Vanuit mijn kant krijgt deze film 4*.

avatar van a bronx tale

a bronx tale

Rocky 1 t/m Rocky 5 geef ik minimaal een 4, ben egt een fan van de rocky films.

Rocky Balboa (deel 6) geef ik een 2,5 het viel me egt tegen. Het zag er niet egt uit als een Rocky film, het enige waaraan je kon afleiden dat het een Rocky film was is de manier waarop hij steeds terug dacht aan de vorige delen en Rocky zelf natuurlijk. Maar ben niet teleurgesteld dat ze een Rocky 6 hebben gemaakt. Ik ben wel blij om een nieuwe Rocky deel gezien te hebben, het is al een tijd geleden.

avatar van a bronx tale

a bronx tale

sly schreef:

5.. als je wilde weten..

hij heeft een hersenbeschadiging opgelopen in een gevecht met Ivan Drago en dat was in deel 4.

En jij noemt jezelf Sly

ja oke... maar ze zijn er achter gekomen bij deel 5

avatar van wade

wade

Citeer jefferson 019: 3/4 van de film was alleen maar gepraat over nix... en de laaste paar min hebben ze er nog evve een waardeloze vecht scene eringepropt, wat de film niet echt ten goede komt.

Zijn alle rocky films niet zo ...............daar hou je van of niet, ik heb hem net gezien en heb gewoon weer kippevel op mn rug rehad, wat een topper, een dikke 5

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

volgens mij duurde de de film echt niet 102 minuten, eerder 75 ofzo...

avatar van Salto

Salto

sly schreef:

ja oke... maar ze zijn er achter gekomen bij deel 5

Jullie noemen jezzelf dus kenners

In Rocky II had Rocky al hersenbeschadiging waardoor hij niet meer mocht vechten van Adrian. Pas toen zijn eerste zoon geboren werd, werd hij gemotiveerd door diezelfde Adrian om de wereldtitel te winnen van Apollo Creed (is dat geen geweldige naam?)....

Hij is toen verder gaan vechten.... want als kampioen moet je je titel natuurlijk verdedigen, anders ben je geen echte kampioen.... waardoor hij nog meer beschadiging opliep met als BIG BANG het - 'till the end'- gevecht met Ivan Drago waardoor het zelfs levensgevaarlijk werd voor hem om te vechten...

Nou als vechter kan ik zeggen... dat als je 20 jaar niet meer hebt gebokst je heus wel 1 keertje een wedstrijd kunt vechten zonder in levensgevaar te komen....

(dat laatste was voor de mensen die de hele tijd zeggen: ' hoe kan Rocky nu vechten? hij had toch hersenbeschadiging?')

En als Thaibokser kan ik zeggen dat 'Rocky' mij heeft gemotiveerd om het allerbeste uit jezelf te halen met het onderste uit de kan... Niets is gratis in deze wereld, maar als je alles geeft, kun je alles krijgen!!! Niet alleen in de sport, maar ook in het leven....

Ik ga de film op 15 Januari pas kijken....

avatar van Leviathan

Leviathan

a bronx tale schreef:

En jij noemt jezelf Sly

Goh, elke stoot die je krijgt sterven er wel een paar hersencellen af

avatar van Leviathan

Leviathan

Had nog niet op Moviemeter gekeken of het wat was maar vond het een goede film, eigenlijk beter als de andere Rocky's

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Vond het een redelijke film die iets te emotioneel is. Zeker niet het beste van de Rocky's maar toch wel een leuke afsluiter..