• 9.378.061 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van by_the_way

by_the_way

Quentin schreef:

Stallone zelf heeft ook een spraakgebrek hoor.

?? Bij zijn geboorte is een deel van zijn gezicht verlamd en daarom praat hij zo maar spraakgebrek?

avatar van b0n0

b0n0

moviemike schreef:

Dat spraakgebrek legt hij er als Rocky vingerdik op zodat het personage nog onverstaanbaarder praat dan Stallone zelf, en dat noemt men dan weer acteren!

Of het nu een spraakgebrek is of niet, ik vond het irritant, de film heeft geen sterk verhaal, niet erg diepgaand... Valt me dus tegen 1,5*

avatar van Big_boi

Big_boi

alle goeie dingen moeten vroeg of laat eindigen,spijtig genoeg geldt dit ook voor de rocky serie.

voor een of andere reden heb je in deze film niet alleen medelijden met rocky maar ook een beetje met stallone zelf ,man hoe hij was en hoe hij is geworden toch wel een verschil.

voor de rest prachtige film die veel nostalgie bij me opriep.

avatar van hawkeye

hawkeye

Gisteren gezien.

Rocky Balboa is redelijk. Dit deel voegt niet veel toe aan de serie en kan gezien worden als een reunie film.

Sly is de hele film een beetje handtekeningen aan het uitdelen. De film is beter dan 5 maar haalt het niet bij de andere 4 delen.

2,5 ster

hawkeye schreef:

maar haalt het niet bij de andere 4 delen.

Grapje zeker.

avatar van finalman

finalman

als ik op die foto's van Rocky Balboa zie, ziet hij er nog gespierd uit, maar aan de ene helft op z'n borstkas zit er zo'n dikke ferme ader. Een vriend vertelt me dat Sly het heeft door een ongeluk op de set van Cliffhanger, waarbij hij maanden niet kon acteren. Is dat waar?

Verlang wel erg om naar die film te gaan kijken, verwacht er veel van!

avatar van Anjin

Anjin

Bejaardenboxing???

Nee dit soort genre was vroeger aardig maar nu niet meer

avatar van by_the_way

by_the_way

Anjin schreef:

Bejaardenboxing???

Dit soort grappen beginnen nu echt te vervelen.

lowhusky

Je hebt de film zeker niet 'ns gezien..

avatar van kenzinen

kenzinen

lowhusky schreef:

Je hebt de film zeker niet 'ns gezien..

Dat wilde ik dus even (niet) zeggen...

Ik kom zelf uit het geboortejaar van de eerst Rocky-film.

Steeds heb ik Rocky, andere films, Rocky II, III, II, II, III, I en vervolgens twee keer (tot onvrede van m'n pa) Rocky IV in de bios zelfs gezien. Ook heb ik Rambo-films gehuurd, want die kun je bijna niet loskoppelen uit die tijd...

Ik besef me ter degen dat er belangrijkere zaken zijn dan Rocky, maar als Stallone het durft ben ik een voorstander.

Vaak schrijf ik langgerekt, maar nu zal ik proberen het kort en bondig te houden. Normalerwijs typ ik helemaal niets, maar nu wil ik toch wat vertellen:

Rocky Balboa gaf mij (Bijna 31 jaar oud) nog steeds hetzelfde gevoel als ik Rocky I en Rocky II. Het betrof namelijk in het eerste uur net een Rocky-film zoals je deze van 1976 t/m 1980 kon zien. Vooral dialoog en daarna knokken.

Vervolgens (na het heerlijke gevoel) ging de film positief verder. Neem echter wel voor lief: de slecht uitgewerkte scene met de hond, het barvrouwtje, de zoon en de boksneger (met alle respect) voor lief.

Kun je als Rocky-liefhebber tegen een stootje, en ben je ruimdenkend, dan zul je zeker deze, ondanks alle downloadpraktijken, toch aan je collectie willen toevoegen (lees kopen) en er een goed gevoel aan over willen houden (alhoewel de 5-box wel erg strak wordt als je er nog een zesde tussen wil proppen).

Momenteel zou ik na een eerste kijkbeurt een hele hoop min- en pluspunten op kunnen noemen, maar ik denk zeker, dat je als Rockyliefhebber niet teleurgesteld gaat worden.

Vooralsnog verwacht ik niet dat er nog een Rocky VII zal komen, maar kijk ik wel uit naar de te verwachten Rambo IV.

Stallone, Geweldig, ga zo door!!

avatar van jazzy

jazzy

Als Rockyliefhebber word je zoweer zo een beetje teleurgesteld om rocky balboa , want ze konden het verhaal echt beter en spannender maken.

Ik heb het al eerder gezegd deel 1 tm 5 heeft echt spanning in het verhaal maar de 6e deel niet meer.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Het is toch niet waar..

jazzy schreef:

stallone heeft er 7 jaar aan gewerkt. ik vond de film érg goed geworden. het was goed genoeg, kon bijna niet meer beter.

avatar van finalman

finalman

7 jaar? Serieus? Amai, heeft hij dan zolang zitten wachten tot hij bijna 60 geworden was?

Armacky

ey sly heeft niewe rocky gemaakt, en de meeste van jullie zeggen.. het is nix.. maar voor de rocky-fans, die dromen voor en nieuwe rocky, en het komt in waarheid, waarom zouden ze teleurgesteld zijn... rocky kan dan niet verkeerd geregistreerd zijn gewoon...

avatar van jazzy

jazzy

Voor mij was het ook een droom die waar kwam maar ik had gewoon beter verwacht , ik ken alle rocky films uit me hoofd.

En ik heb nooit gezegd dat het een slechte film was ik heb gezegd dat ik teleurgesteld was en dat ze het verhaal beter konden maken , en ik heb ook gezegd dat de film het kijken waard is.

avatar van Big_boi

Big_boi

finalman schreef:

Verlang wel erg om naar die film te gaan kijken, verwacht er veel van!

nee op het internet staat dat hij zijn borstspier (pectoral muscle?) heeft gescheurd bij het gewichtheffen (meer dan 160 hechtingen nodig gehad trouwens) en daardoor is de ene helft van zijn borst groter dan de andere, vroeger zag je het niet zo duidelijk maar nu hij oud is kan je er niet naast kijken.

zin in 18 januari

avatar van stanzel

stanzel

jammer...

dit had beter gekund..

van rocky willen we geen ellenlange dialogen...maar keiharde feel-good actie!

stanzel schreef:

jammer...

dit had beter gekund..

van rocky willen we geen ellenlange dialogen...maar keiharde feel-good actie!

duss waarom geef je 1*

avatar van K_33_S_

K_33_S_

Zegt 'ie toch.

lowhusky schreef:

weet er iemand hoe oud die tony burton is? ik kan het echt nergens vinden!

eindelijk. Maart 1937.

avatar van Salto

Salto

hij is bijna 70 jaar.... respect voor die man... want hij heeft charisma. Vond em echt een hele goede rol spelen in rocky IV.

In Rocky Balboa vind ik -als ik naar de trailer kijk- dat hij nu een beetje de rol van Mickey heeft overgenomen....

LET'S START BUILDING SOME HURTIN' BOMBS!!!!

kippevellllll

avatar van COCOA_BROVA

COCOA_BROVA

Bijna 70??

2007 - 1946,5 = 60,5...

avatar van Jefferson019

Jefferson019

zo Wat was dit een bagger film... Maar wel een must have voor de echte rocky fans... 3/4 van de film was alleen maar gepraat over nix... en de laaste paar min hebben ze er nog evve een waardeloze vecht scene eringepropt, wat de film niet echt ten goede komt vind ik..de andere delen hebben ze duidelijk meer energie in de vechtscenes gestoken...de acteer prestaties waren opzich wel goed... maar Sylvester Stallone had deze deel beter kunnen laten schieten...Mijn advies .... niet in de bios kijken .... gewoon wachten totdat ie uit komt op dvd .. en kijken waneer je tijd over heb ... een 1,5 voor de moeite

avatar van wade

wade

Rocky 4 President

COCOA_BROVA schreef:

Bijna 70??

2007 - 1946,5 = 60,5...

we hebben het over tony burton

avatar van cap01

cap01

Geweldige film.....mooi neergezet.

Niet zo goed als Ali (nr 1 Boksfilm) maartoch...

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Big_boi schreef:

voor de rest prachtige film die veel nostalgie bij me opriep.

Hoe hij was en hoe hij is geworden??? Denk dat menig kerel die de 60 gepasseerd is er graag nog zo fit en gespierd als Stallone uit zou zien!

Ik vond het zelf trouwens ook een prachtige film, dikke 4*

avatar van vranque

vranque

The knock out voor elke sequel