• 9.382.103 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Gesproken taal: Engels en Albanees

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot Inside Man

"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

Detective Keith Frazier

Dalton Russell

Madeleine White

Captain John Darius

Detective Bill Mitchell

• 12092 berichten

Heeft Spike Lee ook eens een fatsoenlijke film op zijn naam staan.. het is nog steeds een beetje shakey, maar Denzel en Clive redden hem. De plot is een beetje mager uiteindelijk, maar het gegeven is wel leuk bedacht.

avatar van decsss

decsss

orbit schreef:

Ik ben ook geen Spike Lee fan, maar heb jij Malcolm X niet gezien dan? Veruit zijn beste film.

Dit is in ieder geval zijn meest saaie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Genoeg fatsoenlijke films gemaakt natuurlijk, maar aangezien uit je bericht al duidelijk blijkt dat je weinig hebt met Lee, en je nogal een star persoon bent volgens mij. Is het waarschijnlijker wijzer om je niks aan te raden van deze Meneer.

• 12092 berichten

Star in de zin dat ik niet zomaar alles voor zoete koek slik wel ja.. op het gebied van films mag je best kritisch zijn toch? Ik vind Lee inderdaad niks, veel te veel gefocussed op zijn stokpaardje racisme en een vervelende manier van personages neerzetten en shots maken (met name Do The Right Thing). Ieder zijn mening zo blijkt.

avatar van Macmanus

Macmanus

O nee het was ook niet per se kritisch bedoeld. Maar als ik je zo een beetje lees op MM dan ben je niet snel van gedachte te veranderen. Totaal niet eens bijvoorbeeld met je DtRT verhaal, denk niet dat het een film is waar hij de blanke man op zijn vingers wil tikken. Maar veel meer een film over de zwarte Amerikaanse man zijn wereld en die van andere nationaliteiten in een broeierige New Yorkse buitenwijk. Wat Spike Lee eigenlijk voornamelijk doet, weliswaar vaak met zwarte hoofdrolspelers maar dat is niet meer dan logisch. Als ik een film zou maken zou ik ook sneller kiezen voor een blanke.

25th Hour zou je wellicht kunnen smaken als je graag blanke mensen ziet en daar heeft die ook geen vreemde camera angles. Wat ik zelf ook aan DtRT het minst vond, en wat het ook geen 5 sterren film voor mij maakt.

avatar van schram101

schram101

Goede film met een machtige theorie!

Vraag me alleen af wat dramaqueen Foster in deze film doet..

avatar van Mescaline

Mescaline

Mescaline schreef:

Goed uitgewerkt en zeer orgineel verhaal.

Een film waar je al vanaf het begin in het verhaal zit en mee leeft met de personages.

Goed geacteerd door vrijwel iedereen op een paar acteurs na gelaten.. en zekers mijn complimenten voor denzel die met deze film maar weer bewijst dat het nog steeds een acteur is waar je u tegen zegt.

Aktie is opzich weinig in 2 uur.. maar het is geen groot minpunt.

4 wel verdiende sterren!. voor een goed verhaal lijn en acteurs die het op de juiste manier acteren.

Meer dan een jaar geleden dat ik deze film had gezien.. en ook bij de 2de kijkbeurt blijft de film goed.. en waren er toch weer scenens die je compleet vergeten was..

1 van de betere films van Denzel van de afgelopen jaren.. maar niet alleen Denzel maakt de film goed.. ook het verhaal lijn.. en natuurlijk zeker het einde wat er nog steeds voor zorgt dat de film inplaats van 3,5 die ik normaal had gegeven nu een 4 verdiend.. het einde geeft toch net dat beetje extra.. juist omdat het erg orgneel bedacht is.. en de meeste kijkers het niet zien aankomen..

Blijf op 4 sterren.. nog steeds een aanrader

avatar van wwelover

wwelover

Ben benieuwd naar deel 2, vond dit deel erg geslaagd.

avatar van Hankieh

Hankieh

wwelover schreef:

Ben benieuwd naar deel 2, vond dit deel erg geslaagd.

Deel 2?

Ikke ook zeer benieuwd. Ik hoop dat dit waar is

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Zeer goede film van Spike Lee.

De ondervragingen van Detective Keith Frazier met de slachtoffers van het gijzelingsdrama vond ik wel wat vreemd en deden me een beetje denken aan Training Day, ook de vooroordelen vielen me bij de 2de maal kijken sterk op bv. Toen Vikram Walia werd vrijgelaten gaf één agent al direct de opmerking toen hij zijn gezicht zag shit, een Arabier (hij was trouwens een Sikh) Toen ze hem zagen dachten ze al meteen dat hij een bom had wat later in de film zien we staan op de achtergrond: " We Will Never Forget " bij mij ging er toch al een belletje rinkelen. Maar ook daarna zei de politieagent die de bankoverval ontdekt had tegen Keith Frazier dat het de 2de maal was dat hij werd bedreigt de eerste keer bij een knockpartij aan school met een tacovreter. Maar ook in de film 25th hour van Spike Lee zit het ook vol met vooroordelen denk maar aan toen Monty Brogan met zijn vader ging eten in een restaurant en daarna naar het wc ging en voor de spiegel stond kwamen we ook al vlug te weten wat hij haatte.

De film zelf vond ik geweldig ook een zeer sterk plan van de overvallers, volgens mij was de diamant in Keith Frazier zijn zak daar niet toevallig in gekomen en wou Dalton Rusell weergeven aan Detective Keith Frazier hoe de vork aan de steel zat.

Aldus een 4/5 net zoals 25th Hour.

Macmanus schreef:

Nounou.. het gaat me niet om het zien van zwarten hoor. ben geen racist! Ik ben gewoon niet overtuigd van Spike Lee zijn regiekwaliteiten. Verder is het absoluut een zeikerd die meteen moet dwepen met zijn huidskleur getuige de aanvaring die hij ooit met Tarantino had (hij beschuldigde Tarantino ervan te vaak het woord "Nigga" te gebruiken in zijn films, iets dat alleen maar door zwarte regisseurs mag gedaan worden ).

En DtRT gaat natuurlijk wel degelijk over rascisme, daar begint de hele ontsporing in die film mee.. Ik heb nergens gezegd dat hij de blanke man op de vingers wil tikken, maar getuige de vermelde aanvaring met Tarantino doet hij dat dus wel.. hypocriete moraalridder is het.

orbit schreef:

Welnee, dat verhaal is een eigen leven gaan leiden. Lee gaf in een interview ooit eenmalig aan dat hij vond dat Quentin een beetje geobsedeerd leek door het woord, aangezien hij het in elke film zo overdreven vaak gebruikte.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

In Reservoir Dogs ook?

In deze film van Spike Lee komt er ook veel racistische praat voor, dus ik snap niet dat hij die opmerking op Tarantino geeft.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Tijdje geleden gezien en echt genoten van deze film. De film word goed gedragen door Clive Owen en Denzel Washington, beide doen hun vaste trucje maar doen dit wel goed en vooral de chemie tussen beide is goed aanwezig. Had wel iets weg van the negotiator met een iets andere insteek.

Kortom: goede en vermakelijke film, geen meesterwerk maar wel eentje die je gezien moet hebben.

avatar van guylopez93

guylopez93

spannende film

goed verhaal, geweldige cast, een goeie opbouwende spanning en totaal onvoorspelbaar

avatar van briek

briek

Knappe film met sterke acteerprestaties, spannende en onvoorspelbare verhaallijn. Dit is inderdaad de perfecte bankoverval. Ik heb genoten van de film en kan hem enkel aanraden.

avatar van DONNI

DONNI

Aangename film!

Kijkt vlot weg en houdt u tot het einde vast aan het scherm

Weer prachtig acteerwerk gezien van vooral Washington!

avatar van gmx

gmx

Tegenvaller, bij deze hoge waardering.

De grootste zwakheid is dat spanning totaal ontbreekt. Al heel snel is duidelijk dat de 'gangsters' geen vlieg kwaad gaan doen waardoor je nou niet echt bepaald op het puntje van je stoel zit. Verder zitten er nogal wat ongeloofwaardigheden in het verhaal, zoals:

* Waarom zou een oorlogsmisdadiger in godsnaam papieren bewijslast omtrent zijn oorlogsmisdaden bewaren ? Compleet onrealistisch
* Waarom zou Chase bij een bankoverval gelijk zich realiseren dat het om die bewijslast gaat ? Is de kans niet veel groter dat het om een ECHTE overval gaat en die mogelijkheid in acht nemend, is het niet ontzettend dom om iemand in te huren om en dat specifieke kluisje proberen leeg te laten halen ?
* De bankovervaller bouwt zijn eigen ´cel´ en er is NIEMAND in de bank die opmerkt dat een ruimte ineens een stuk kleiner is geworden ?
* Het hele switchen van gijzelaars en gijzelnemers, leuk bedacht, maar geen enkele mogelijkheid dat zoiets waterdicht te krijgen is. Als je de boel een beetje slim aanpakt heb je zo de gijzelnemers gevonden.

Door het ontbreken van spanning en realisme kom ik echt niet hoger dan

2.5 *

Montorsi

Een bij vlagen intelligente thriller met vooral een sterke Clive Owen. Aan de andere kant was Jodie Foster weer matig als altijd, en was het plot wel een beetje mager.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Montorsi schreef:

Jodie Foster vult haar rol juist altijd tot in de perfectie in vind ik. Misschien zonder franjes, maar dat ligt eerder aan haar rol.

Van Denzel Washington had ik iets meer verwacht.

En wat is er mager aan dit plot?

Ik vind juist dat er veel wordt uitgehaald, vrij doordacht allemaal.

Alleen mocht er wat meer spanning zijn.

i.Ron S. schreef:

Van Denzel Washington had ik iets meer verwacht.
En wat is er mager aan dit plot?
Ik vind juist dat er veel wordt uitgehaald, vrij doordacht allemaal.
Alleen mocht er wat meer spanning zijn.

Dat hij achter een muurtje verstopt zit.. Tja niet bepaald het meest briljante plot aller tijden.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Inderdaad niet het briljantste aller tijden, maar het moet niet altijd ingewikkeld zijn. Ik vind het in het geheel vrij goed gevonden, het is zo gek dat het goed is en daarom goed bedacht vind ik.
Als je het op de manier gaat bekijken zoals jij het doet zijn enorm veel plots slecht.
m.a.w. de meeste films hebben zo'n simpel plot, anders worden ze vervelend voor de grote massa.bvb. het plot van Usual Suspects wordt nogal geprezen maar in feite is daar ook niet veel aan.

i.Ron S. schreef:

Mja nu gaan we wel over andere films praten, maar de kracht van het plot van The Usual Suspects ligt toch in de verrassing. Dat is na één keer kijken wel weg en dat nekt de film nogal, maar dat terzijde.
Bij Inside Man is de verrassing niet echt aan de orde en ben je vooral benieuwd hoe Clive Owen het flikt
. Vond ik het nou niet direct een geniale roof, een muurtje metselen en erachter gaan zitten . Zeker niet als je van begin tot eind als kijker wijs gemaakt wordt dat je te maken hebt met de beste overval aller tijden. Maargoed nu gaan ik wel een beetje kinderachtig doen.. Zo slecht was de film niet, maar ook gewoon niet erg spectaculair.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Toch wel een hele flauwe film hoor.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ja ja, van een 4,5 naar een 0,5? Gaat nergens over.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Aardig wegkijk film. Niet bijzonder, maar sterk geacteerd, behalve jodie dan. Ik mag dit soort films wel.

Ik raad jullie aan om Dog day afternoon te krijgen, deze begint ook met een geweldige soundtrack. You gotta love it.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Begint vreselijk.

Owen – juist, die man met de uitstraling van een natte krant – die de smart-ass uithangt. Of het vreselijke Bollywood-nummer dat ook tijdens de aftiteling te horen is. Ik twijfel nog wat ik erger vind.

Maar geen probleem: ik ben een iefhebber van heistfilms, en Lee heeft me nog nooit teleurgesteld. Dit kon niet misgaan met andere woorden.

En dat ging het ook niet. Het eerste half uur is de film nog wat kleurloos, maar dan spelen de Lee-kenmerken een steeds prominentere rol. Gewelddadige videogame, overbelichting tijdens ondervragingsscènes, raciale aangelegenheden, soundtrack van Blanchard. Allen aanwezig en dat zorgt voor een vermakelijke film.

Toch ligt de focus hier veel meer bij het verhaal dan in de andere films van Lee die ik zag. En dat verhaal boeide me niet zo. De psychologische kant van een overval vind ik interessant. Hoe is de relatie tussen gijzelnemers en gijzelaars. Wie is de onderhandelaar, en wat is zijn rol in het geheel. De organisatie en uitvoering is ook altijd goed voor amusement, mits niet geprobeerd wordt een simpel gegeven gecompliceerd te maken middels plottwists en meer van dat. Wat betreft dat laatste komt de film er al niet echt goed vanaf, maar vooral het subplot met Foster is niks. Motief en buit kunnen me in een film als deze serieus gestolen worden (pun intended).

Zeker geen slechte film, maar in vergelijking met 25th Hour ontbreekt er nog veel: een mooi verhaal, personages met diepgang, sfeer, sterke losstaande scènes. Ten opzichte van eerder werk als Clockers en Do the Right Thing is dat toch die identiteit.

avatar van Theunissen

Mooie boeiende en spannende film met een uitstekend einde. Denzel Washington deed het prima in deze film. Er zit weliswaar geen actie in maar boeiend blijft het tot het einde.

avatar van richardb

richardb

De zoveelste film over een bankoverval, maar gek genoeg vond ik het echt een hele leuke en goede film. Met goede acteerprestaties en een goed en overwachts plot. Ook de muziek keuze in de film vond ik erg verassend, zeker in de intro.

Dit is zeker een aanrader voor degene die hem nog niet gezien hebben. Je zal verast worden!