Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Albanees
Releasedatum: 23 maart 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Inside Man
"It looked like the perfect bank robbery. But you can’t judge a crime by its cover."
Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
Detective Keith Frazier
Stevie
Steve-O
Chaim
maxcomthrilla
De 1ste minuten zijn geweldig. Heerlijke Turks aandoende kreten doen denken aan naderend onheil op een ogenschijnlijk mooie dag, waarin de hemel hemelsblauw lijkt.
Ik lees hier verder dat deze Spike Lee afwijkt van zijn andere films. Maar hij vertoont er wel degelijk raakvlakken mee. Zij het veel subtieler verwerkt. Hij geeft vooral af op blanke mensen die te snel overgaan tot het generaliseren van de zwarte bevolking in de VS.
Verder draait deze film vooral om de perfecte bankoverval. Lee slaagt erin om zijn film met een luchtig tintje te overgieten. Nergens dreigt de situatie penibel te worden en te verworden tot een film waarin het volgen van de onderhandelingen tussen politie en overvallers het belangrijkste zijn. Nee, de overvallers gaan vakkundig te werk. Hun finesse wordt veelvuldig gedemonstreerd, door alles gedetailleerd in beeld te brengen.
De overheersende witte, blauwe en zwarte beelden zorgen voor veel visueel genot, de montage ziet er strak uit en de begeleidende muziek is aardig. Het acteerwerk van enkele personages laat wat te wensen over maar zorgen niettemin voor een uitermate enerverende film die blijft boeien. 4*
wallie550
eindelijk weer eens zo'n geweldig uitgedachte film
een perfecte bankoverval goed geacteerd ook door clive owen
een echte 5***** film SUPER:D
gerwin016
Vond dit een geweldige film. Goed gepland ook die overval. ik gef ook 5 sterren
nightbreed
Eindelijk weer eens een echt goede Hollywoodkaskraker waar ik van de eerste tot de laatste minuut van heb genoten.
Een film met een intelligent script (voor een kaskraker) en een meer dan goede regie.
Het acteerniveau is ook erg hoog, Denzel Washington en Jodie Foster zijn weer eens lekker op dreef, volgens mij zijn die 2 altijd op dreef en vooral Jodie Foster vind ik een zeer getalenteerde actrice.
De filters die af en toe worden gebruikt zijn een goede regievonst, je kunt de stijl een beetje vergelijken met bijvoorbeeld de filters die ze in 'Traffic' gebruiken.
Spike Lee heeft zichzelf met deze film overtroffen.
Cijfer: 4,5
Eens. Alhoewel het er wel tien keer mooier uitziet dan die DV crap die hij zo nu en daan draait....
SX-SuperFly
Erg mooie film! In vergelijking met anders 'bankoverval' films is deze toch wel de beste.
De muziek die wordt gebruikt vind ik ook erg mooi.
Mr_White
- 2067 berichten
Zeer degelijke en slimme heist-film. Denzel Washington en Jodie Foster zijn weer goed bezig en de film was lekker vlot met wel wat humor maar ook niet teveel. Wel weer typisch Spike Lee om wat raciale kwesties erin te verwerken (de politie-agent die racistische uitlatingen doet, de sikh met tulband, het gewelddadige 'gangstah'-videospelletje).
het gewelddadige 'gangstah'-videospelletje).
BoordAppel
Clockers nog niet gezien, maar hier zit het in ieder geval in.
Mr_White
- 2067 berichten
In Clockers zit ook een gewelddadig videospelletje ja, maar in deze film ook. Maar in Inside Man zitten wel meer verwijzingen naar andere Spike Lee films. Zo zijn de pizza's van Sal's pizzeria (uit Do The Right Thing) en is tegen het einde van de film de alcoholische drank 'Da Bomb' te zien (uit Bamboozled).
daniela-s
had me veel voorgesteld van deze film, maar hij veel heel erg tegen.
* 0.5
M.ike
'best spannende film opzig,ik heb op het puntje van m'n stoel gezeten maar alleen het eind is jammer omdat het allemaal nep , en voor niets blijkt te zijn maar tog geef ik hem 4*
JohnStacks
eindelijk een film wat een gevoelig snaar kapotsnijd Spike Lee ruless
JohnStacks
Huh hoezo voor niets hij heeft toch die diamantjes en cheque meegenomen
Leland Palmer
Leuke film! Goed bedacht verhaal en leuke uitwerking ervan. Toch viel Denzel Washington mij een beetje tegen na zijn glansrol in Training Day....Clive Owen deed het erg goed.
bugno
Een film die wel het aanzien waard was,Denzel Washington,viel ook naar mijn mening wat tegen,toch goed voor 3*
Mug
Inside Man is een film met schwung, heerlijk in- en uitgeluid door een Bollywood-film muziekje (afkomstig uit deze film overigens), afgemaakt door een veelal funkjazz smooth-achtige soundtrack met een finishing touch door de rol van Denzel Washington als rechercheur met een niet al te smooth verleden incl een pimp (met seventies hoed + pak) look van jewelste.
Inside Man zit bomvol kleurrijke personages (gespeeld door veelal een sterrencast), leuke trucjes, interessant script, verwijzingen naar raciale kwesties ('t stokpaardje van Lee). Spannend wordt het nergens (het is overduidelijk hoe 't zaakje in elkaar steekt), Inside Man entertaint op andere vlakken.
Begrijpelijk dat Lee fans deze film als 'flauw' bestempelen, het is een kwestie van je laten meeslepen door de flauwigheid, iets dat mij zeer lukte. Entertainment met een hoofdletter E, 4 sterren.
Helaas moet zelfs Lee meegaan met de hippe techniek om tijdens actie-scenes flink over te belichten, de camera te laten schudden en dat soort lelijke onzin. Tevens zou het me niks verbazen als de veelbesproken Kim Director (die in de laatste films van Lee opduikt) een hoofdrol zou verkrijgen in een remake van een Russ Meyer film (als iemand dat zou aandurven).
Timecop
leuk filmpje, niet meer niet minder. soms wat saaie stukken erin. Geen cliché verhaal, wat je misschien zou verwachten als je leest waar de film over gaat. Een 3 waard voor mij.
russell
Topfilm, met een goed intellectueel verhaal, mooi verfilmt, goede cast met o.a clive owen.... ik gaat hem steeds beter vinden als acteur.
Aanrader!! 5 sterren opzeker verdiend!
serpico
Erg aardige film.
Vooral Clive Owen is erg cool als bad guy. Het verhaal zit ook leuk in elkaar en weet een paar keer te verbazen. Leuk gefilmd en aardig geacteerd, hier en daar grappig. Precies wat je ervan kunt verwachten. Het leukste zijn nog de terloopse verwijzingen naar Serpico en Dog Day Afternoon
kleez
De film vanavond gezien, en vond het een fantastische film!! Kijkt
heerlijk weg. Voor mij 1 van de beste films dit jaar.
stony^issa
af en toe word het wat langdradig, en de cast hadden ze ook wel beter mogen kiezen of ben ik de enige die er gek van word om denzel als politie agent te zien in een film?
een brilliant einde
Usual Suspect
Goeie film met een ijzersterk script en flitsende regie.
De topacteurs tillen de film naar een hoger niveau.
4****
Mescaline
Goed uitgewerkt en zeer orgineel verhaal.
Een film waar je al vanaf het begin in het verhaal zit en mee leeft met de personages.
Goed geacteerd door vrijwel iedereen op een paar acteurs na gelaten.. en zekers mijn complimenten voor denzel die met deze film maar weer bewijst dat het nog steeds een acteur is waar je u tegen zegt.
Aktie is opzich weinig in 2 uur.. maar het is geen groot minpunt.
4 wel verdiende sterren!. voor een goed verhaal lijn en acteurs die het op de juiste manier acteren.

Inside Man: Most Wanted
2019

Goed beoordeelde misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington en Clive Owen is maandag op televisie

Misdaadfilm 'Inside Man' met Denzel Washington vanavond op televisie te zien

Rush
Biografie / Sport, 2013

Seven Pounds
Drama, 2008
new york citybankgijzelaarbank managerontvoeringultimatum nazirechtszaakovervalantisemitismpolitie-detectivebank overvalhostage situationfinancial transactionsbank vault swat teamdark pastmanhattan, new york citysecret pastcrooked banker secretpublic figure