Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 1 mei 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Spider-Man 3
"The greatest battle lies within."
Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...
Spider-Man / Peter Parker
J. Jonah Jameson
Captain Stacey
Dr. Curt Connors
DeCol
De actie is weer dik in orde in deze Spider-Man. Spider-Man, New Goblin, Sandman en natuurlijk black Spider-Man, het ziet er allemaal zeer netjes uit.
Toch is het verhaal een beetje een domper. Hoe zit het met die buitenaardste symbiote? Het enige wat we weten is dat het karaktereigenschappen versterkt. En hoe komt het dan dat Eddie Brock ook een Spider-Man wordt? De rol van Flint Marko was totaal overbodig. Daar kon ik echt niets mee.
Het buitenaardste symbiote zorgde voor een nieuwe Peter Parker. Dit was op sommige momenten wel grappig. Kirsten Dunst kan hier weinig goed doen en daar ben ik het ook mee eens. Haar acteerprestaties zijn niet slecht, maar ze past niet in de rol.
Al met al is het best een aardige actiefilm, jammer dat het verhaal zo rammelt.
ehs21
Eddy Brock wordt Venom he, das iets anders dan ook een spiderman. Voor de rest ben ik het met je eens.
Minotaures
Is deze nou de afsluitende deel? Of komt er nog een deel 4? Je weet het maar nooit over de films van tegenwoordig...
Nee, dus. Spider-man 4 (2011)
Nog bedankt, ...
supermovieman
Slecht nieuws: er komt geen Spider-man 4, maar er komt een reboot met een nieuwe cast en nieuwe regisseur! De film moet verder in 2012 uit komen.
Sony heeft dit net bekend gemaakt.
Ik vind dit heel jammer, want ik hou gewoon van Tobey Maguire als Peter Parker, voor mij is er geen andere Spider-man. Peter Parker zal in de nieuwe film weer naar High-school gaan, dus we krijgen weer een origin story te zien!
namingway24
Dat is het beste nieuws in tijden. Ik was geen fan van Drag Me to Hell, maar die film bewijst wel dat Raimi genoeg andere ideeën heeft. Benieuwd welke richting hij nu op zal gaan.
ehs21
Hmm waarom zou je deel I opnieuw gaan maken als die film nog uit 2002 komt en een succes was (ok bij de Hulk is dat ook gedaan maar die 1e film was bagger).
Lijkt mij beter om gewoon een nieuwe regisseur en evt een nieuwe spiderman (mits goed gecast hoeft dat niet erg te zijn, zie ook de Batman films) te nemen, maar wel gewoon een deel IV qua verhaal te maken, dus met nieuwe villains.
AchmedATM
Hoogst waarschijnelijk gaat hij wat eerder beginnen aan de World of Warcraft film, die hij eigenlijk pas na SM IV zou doen.
Ik denk dat ze 180 graden willen draaien met het verhaal, mischien een wat donkere Spiderman. Ze voelen zich natuurlijk ook gedwongen om dit uit te melken aangezien de filmrechten nog maar een paar jaartjes van Fox zullen zijn. Maar ik vraag me af "Hoe anders kunnen ze het maken?" aangezien ze niet recht hebben op alle verhaallijnen van Spiderman!
On the bright side; Ze zouden nu wel spiderman vast kunnen binden aan; Incredible Hulk, Iron Man, Thor en The Avengers!
ehs21
Precies dat vraag ik me ook af. Je krijgt toch weer te maken met the Goblin, de vriendschap met Harry en de verliefdheid op MJ.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vond dit wel persoonlijk de mooiste van de 3. Weer gewoon een goede vermakelijke film.
Juneau
Er komt geen deel 4, jammer zeg.
Die komt wel? Spider-Man 4 - Wikipedia - nl.wikipedia.org
Reservoir Dogs
Zaterdag 21:20 op VT4
Begon wat te laat, want het laatste uur heb ik gemist. (viel in slaap)
Mattson
commerciele brol als je het mij vraagt. Deel 1 en 2 waren nog best te pruimen actiefilmpjes, maar deze sprak me totaal niet aan.
Het verhaal was om te beginnen veel te zwak, ik vond Tobey Maguire enorm slecht acteren, vooral als hij die belachelijke "emo - spiderman" is. en de villains waren echt de slechtste die ik al zag samen met die van fantastic four 2.
pluspunt was wel nog de mooi in beeld gebrachte actiescenes, ook al kon je soms té hard zien dat ze fake waren.
Friac
Vermakelijke actiefilm dankzij de mooie actiesequenties (die inderdaad soms iéts te nadrukkelijk 'CGI!!' schreeuwden) en het coole personage van Venom (heb nooit iets met Spider-Man gehad, maar ik heb Venom altijd al een goede schurk gevonden). Ook dat personage van de hypernerveuze en lompe hoofdredacteur vind ik heerlijk om te bekijken, één van de leukere nevenpersonages in dit soort superheldenfilms. Wel valt er commentaar te leveren. Zo vond ik Topher Grace niet goed in de rol van de freelance-fotograaf /Venom, hij klinkt helaas nog steeds teveel als zijn typetje Eric uit That 70's Show. Ook was de film vrij onevenwichtig qua opbouw, met enkele oninteressante/flauw uitgewerkte personages (de schurk Sandman vond ik niet zo denderend) en scènes die elkaar soms iets te abrupbt afwisselen. De geforceerde sentimentaliteit voelde bij momenten ook erg misplaatst en hinderlijk aan.
Spider-Man 3 kan buigen op de kracht van zowat alle actiescènes, maar heeft hiernaast ook te kampen met de keerzijde van de doorsnee actieblockbuster. Omdat ik me tijdens het kijken vrij goed vermaakt heb, toch nog een mooie 3*
mos18
Maar geen Tobey Maguire als Spider-Man.
En de regie is ook niet door Sam Raimi.
En Kirsten Dunst doet ook niet mee.
De regie is door Marc Webb.
Die film wordt een flop.
Wezze
Komt niet eens in de buurt van deel 1. Verhaal is ver te zoeken, en de meeste actie scenes zijn te duidelijk op de computer gemaakt. Sandman was wel stoer.
Ik weet niet of dat in deel 1 ook zo was, maar wat een irritante lach heeft die Tobey als ie de brave nerd speelt.
Wezze
Halve ster eraf voor de burgers die beginnen te kwijlen als Spiderman hun komt redden (= glimlachend en nee schuddend van ongeloof naar de lucht kijken. Ja ja, spiderman is geweldig
KILLERBEE99
Leuke vervolg op deel 1 en 2. Maar deze is wel minder dan deel 1 en 2... Dus ik hoop dat het hier ook bij blijft. Ik vind vooral de effecten en de slechte te overdreven en dan heb ik heet vooral over die grote sandman op het eind
flootjah5
er zit veel te veel geslijm in dit spider-man deel
pas op het einde word je er pas weer aan herinderd dat je spiderman zit te kijken. het einde maakt wel weer veel goed.
wat een actie :0
pgm
Matige film, het web zit dicht, deze held is aan pensioen toe.
Al DeNiro
Minder dan 1+2, maar de actiescenes en villians maken deze film leuk!
Miami Heat
Lekker wijf heb ik niet gezien in Spiderman.
Die vrouw die Gwen Stacey speelt is anders niet onaangenaam om te zien
AchmedATM
Bryce Dallas Howard , zeker niks miss mee.

Spider-Man 2

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
verlies van geliefdedual identitygeheugenverliessandstormliefde voor iemands levenforgivenessspiderwretchegomania sandnarcissismhostilityvervolgsuperheldgebaseerd op stripwraaksymbiote spidermanspider-mansony's spider-manmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline