Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Dumbrowski
Yitzchok
Marty
Jedi
Wat een ongelooflijk goeie film! Ik heb de hele tijd aan het beeld vast gezeten, de film trekt je helemaal mee. Je wordt helemaal meegesleept in het verhaal, en je wordt continu op het verkeerde been gezet! In een woord, geweldig, een 5 geef ik maar zelden, daarom is het een 4,5*!
Persoonlijk vind ik dat bijna alle films waar Morgan Freeman in meespeelt prachtig zijn..! Die man geeft echt een karakter aan de film. Ook Bruce Willis heeft zijn rol prachtig neergezet! En natuurlijk Josh Hartnett niet te vergeten!
Zeker een aanrader! 4.5*
nickdeleuw
dialogen, sound, actie, humor, lucy lui..
in mijn ogen een toppertje van de laatste jaren!
4,5 *
Mescaline
Leuke en orginele film!
Sterk geacteerd en een erg orgineel verhaal..
Einde kwam totaal onverwachts voormij.. en was daarom ook erg onder de indruk.. de film leek mij eerst nogal standaard.. maar het laatste half uur maakt deze film een stuk beter dan een gemiddeld misdaad filmpje.
4 wel verdiende sterren! voor een film die ooit een klassieker gaat worden..
wwelover
Leuke thriller. Geweldige cast. Verhaal is spannend en je kan ook zo nu en dan lachen.
Morgan Freeman is weer geweldig. 1 van de betere thrillers van de afgelopen tijd.
Santino Corleone
Heerlijke thriller! Top acteurs, top verhaal en geweldige einde!
Keemink
Hoewel ik bepaalde dingen ook wel terug zag uit andere films vond ik het een goede film ! En hoewel ik veel films snel door heb, was het voor mij een verassend einde...
Leuke opmerkingen overigens over het IQ.... Mijne komt boven de 130 en toch was het een verassend einde....
Ben het wel eens met het feit dat de verassing aan het einde te veel wordt uitgelegd. Ik neem aan dat iedereen wel snapt hoe het bedoeld was op het moment dat het uitkomt.
Voor degene die 'm nog moet gaan kijken.... Laat je niet weerhouden door de slechte ervaringen van mensen... Ervaar de film zelf en we zien je bericht hier vanzelf terug
MichaelMadsen
aardige film. Met een vrij orgineel verhaal, alleen het type film natuurlijk niet. Zit verder goed in elkaar. een 7 uit 10.
picesof69
Meesterlijk goede en leuke film;
goed verhaal / plot, goed acteerwerk, strakke regie en camerawerk.... vermakelijk en humor, etc. etc.
Het is dat de film niet origineel en vernieuwend genoeg is dat het een meesterwerk genoemd kan worden en daarom geen 5 sterren, maar 4,5.
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Top-lijsten (centraal topic)
serpente89
1 van de betere films van 2006. Deze film hield mij geboeid tot het eind. Mooie plot twist en goed verhaal. Deze verdiend een plekje in mijn top 10 !
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Nou, nou. Ik denk ten eerste niet dat het aan je IQ ligt of je het einde verassend vond of niet. Ik heb zelfs een IQ boven de 377 en ik vond het einde niet verassend. Simpelweg omdat je bij een film als deze weet dat je een einde moet verwachten die je zal doen denken: 'wow, zo heeft ie dat gefixed!'.
Frankeermachine
Ik vond de film ook erg voorspelbaar.
missl
ik vind dit een leuke film maar geen klassieker of meesterwerk. het is vooral koel om te zien hoe het allemaal in elkaar zit maar verder vond ik de film bij vlagen zelfs saai. of misschien is saai niet het goede woord maar omdat ik er niet veel van begreep had het mijn aandacht niet echt.
Legan
Pastichio Rocker
LOL, PWNED!
ronengel
Is dit niet een beetje overdreven jongens helemaal in de top 250
Het zijn vooral de 4* stemmers die deze film zo'n hoog gemiddelde geven. Weinig vijven. Ik vind het persoonlijk ook geen meesterwerk, maar wel lekker verfrissend, humoristisch en gedragen door een knap script. Tja...een echte 4-sterrenfilm.
jordybeukeboom
Helemaal eens ja
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Tjonge jonge. Ben je de begaafdste persoon in de gehele wereld, en dan nog verrassend verkeerd schrijven...
Ach ja, dat heb je weleens he
. Ik verbaas me er zelf ook over, vooral dat ik de fout tot twee keer toe maak.
En ik neem aan dat je de ironie in mijn zin over mijn IQ wel begreep..
kinjutsu
Deze film gister gekeken, echt weer zo'n film waarbij je al weet dat er een gigantische plottwist komt. Je zit eigenlijk de heletijd te wachten op het moment waneer hij komt. Verder leuk gestileerd en geschoten.
briek
Heel knappe film, mooi verhaal, sterke acteerprestaties en regie. Ook een droge humor maar vooral een onvoorstelbaar geweldig einde bij deze film, hier is zeker over nagedacht.
Door het einde onderscheidt de film zich van andere in zijn genre, echt klasse!
Verder hier ook weer een rol die Bruce Willis op het lijf geschreven is. Echt mijn genre van film, weining op aan te merken, deze film krijgt van mij 4 sterren!
joeythebest
Geweldige film!! Alles zit goed in elkaar. Ook enkele hilarische stukken. Briliant acteerwerk van alle hoofdrolspelers. Een echte topfilm!!
®Tc
4,5
Plot zit echt heel goed in elkaar, wat een super einde. Ben Kingsley als maffiabaas en Bruce Willis als hitman, kan het beter?
BLaCkMamBa
elke keer als je deze film ziet, zie je steeds weer nieuwe mooie details..voor net niet eentje voor mn top 10, zeker een goeie 11e
Leno
Amusante film waarin het verhaal meer om het lijf blijkt te hebben dan je op voorhand denk. Helemaal waterdicht is het niet, maar dat is niet storend. Sterker nog, het steekt heel aardig in elkaar. De cast is bovendien ijzersterk.
Toch is de film soms wat slap, met name de scenes tussen Slevin in die meid, waarbij de dialogen kinderachtig zijn. Behoudens dit gedeelte een prima film!
orbit
- 12092 berichten
Begrijp hier de hoge notering totaal niet van! Vond het een erg runofthemill misdaadfilmpje en volstrekt onovertuigend. Beetje gejat bij Ritchie qua humor, maar al even slap aftreksel als bijvoorbeeld Boondock Saints oid. Niet geestig, niet spannend en niet interessant. Blijft enkele redelijke acteerprestaties over, maar dat is erg mager voor een film.
superbassie
ronengel
Ja daar mag je dan wel deels gelijk in hebben maar ik heb me vreselijk vermaakt, dus dan ga ik geen lage beoordeling geven omdat hij toch al zo'n hoog cijfer krijgt. Beter goed gejat zeggen ze weleens...

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000