Genre: Actie / Romantiek
Met onder meer: Antonio Banderas, Salma Hayek en Joaquim de Almeida
Releasedatum: 23 november 1995
Bekijk via Viaplay
Plot Desperado
"When the smoke clears, it just means he's reloading."
De vreedzame reizende muzikant kon de misdaad niet langer aanzien, zeker niet na de dood van zijn vriendin. In zijn gitaarkoffer zitten nu dodelijke wapens en hij vermoordt drugdealers onderweg naar Bucho, de moordenaar van zijn vriendin. Hij kan er niet eeuwig mee doorgaan, maar kan niet rusten tot hij Bucho gevonden heeft.
El Mariachi
Tavo
Zamira
Navajas
film_kaza
er was een oudere desperado die veel beter was. deze was gewoon een beetje schieten. de oude was ook echt met belangrijke detais
bartsch
Je bedoeld El Mariachi?
Persoonlijk vind ik Desperado leuker, al was het maar om Steve Buscemi!
D-ark
Desperado opent met een geweldig eerste deel maar daarna zakt de film ineen.
Niks tegen Banderas en Hayak die doen het prima.
3,0 jammer kon veel meer zijn
BLacqWyng
Te gek verhaal, te gekke humor, waanzinning lekkere muziek en dan Salma lekkkkkkkkkerrrrrrrr
Absolute must see 5 vette sterren
Skrean
Goede rodriquez film, el mariachi, met budget.
Goede filmische beelden met ongeloofelijke vuurgevechten.
AddictedToMovies
echt leuke film; prachtige vechtscenes, zeer goed regisseerwerk, lekker bloederig en salma hayek
(wat wil je nog meer?). een film die je heel vaak kunt kijken zonder dat het saai wordt!
anne J
Prachtig, prachtig, prachtig!!
Gisteren voor het eerst gezien (op tv), uiteindelijk begonnen mijn broer (heeft die film al 8 keer gezien ofzo) en ik ons dood te ergeren aan die reclames en gingen verder kijken op dvd, maar da's de slechste (1 van de eerste) films die we hebben dus na 5 minuten weer gauw op tv verderkijken, haha.
Het grappigste van de hele film vond ik toen die twee mannen de kroeg binnenkwamen en één ging die mop vertellen over dat pissen in een bierglas. Ik lag dubbel, echt, heb nog nooit zo dubbel gelegen bij een film in een lange tijd
Omg, die twee vrienden van banderas met hun gitaarkoffers. Prachtig.
En die vage man in het begin van de film met zijn mesjes die alles in de gaten moet houden. Hij slaat helemaal nergens op eigenlijk, maar zo grappig..
Het enige was: Bocho was dus de broer van Banderas.. Maar dat wist ie toch vanaf het begin dat het zijn broer was? Want toen hij daar zo bij zijn dode geliefde zat kwam die Bocho naar voren en lachte.. Tenminste, dat denk ik mij te herinneren..
Leuke film, ga deze week zeker Once upon a time in Mexico kijken (oehh, en daar speelt nog Johnny Depp in mee ook
The One Ring
Bij het verhaal van deze film moest ik soms enkele vraagtekens zetten en ik meen enkele gaten op te merken, maar eigenlijk doet dat er bij deze film niet toe. Deze film draait meer om stijl dan om verhaal en stijl is precies wat deze film heeft. De actiescènes zijn over the top, maar wel op een positieve manier. Met name de scène in de bar is erg genietbaar.
Ik snap ook niet waarom veel mensen het verhaaltje met Selma Hayek overbodig kunnen noemen. Een film als deze heeft, hoe fout het ook klinkt, gewoon een knappe vrouw nodig en Hayek is hier gewoon op haar aantrekkelijkst. Ook leuke rollen voor Banderas, Buscemi en Tarantino. Wel overbodig vond ik die twee vriendan van Mariacha rond het einde. Ik vind het leuker als Mariachi gewoon als eenzame vechter strijd. Daarbij is het vreemd dat Mariachi dan in zijn eentje wegduikt en zijn eigen vijanden verslaat en die andere twee weer een eigen leger hebben.
Perfecte film? In de verste verte niet. Vermakelijk? Jááá!
v.i.c.t.o.r.
Belachelijke schietscenes, vreemde bekkentrekkerij van Banderas, matig spel, geen echte Rodriquez, afgemeten naar het sfeervolle en goeie Sin City...
sangha
ik ben sowieso geen fan van actiefilms, maar bij deze viel ik gewoon bijna in slaap. er zat echt totaal geen spanning in, alleen maar zinloze schietscenes en hayek zit er alleen maar in voor de mannen die wat tekort komen, naar mijn idee. nee voor mij is deze film toch echt niet geslaagd.
KiLLaHBeeZzz
Ik ben juist wel fan van actiefilms. Het verhaal sprak mij dan ook erg aan van te voren. Maar de film was toch wel een terleurstelling. Inderdaad geen spanning, ik moest trouwens wel lachen om het eind met die gitaarwapens. Tegenvallend 2*
dafoefan
Een aardige actiefilm.
Goed geacteerd door Antonio Banderas, Salma Hayek en Joaquim de Almeida.
De actie ontbrak zeker niet in deze film, wat voor mij wel een beetje ontbrak was de spanning.
Ik had op z'n minst wel een duel tussen de twee broers verwacht, toch jammer dat dat er niet van gekomen is.
djelle
Een actiefilm hoeft niet per se spanning te hebben. In Desperado draait het om sfeer, stijl en actie. Spanning is irrelevant gezien het louter kitsch is. Dit soort films worden vaak misbegrepen me dunkt.
tukkerstein
Echte topfilm met inderdaad veel sfeer stijl en actie. Weinig spanning maar dat hoort bij deze film, maar echt lekkere goede actie met goede muziek. Aanrader! 4*
Castor Troy
Ik vind de actie wat overdreven voor de rest is dit een vlotte onderhoudende film, met veel spektakel.
Mr. Eddy
Grappig dat mensen allemaal wat anders zoeken in een film. Ik denk niet dat het ooit de bedoeling is geweest om in deze film spanning aan te brengen.
Het is gewoon een leuke actiefilm met veel humor. De scenes met Buscemi en Tarantino zijn onverbeterlijk. Een ruime 4!
tuureluur
Je bedoeld El Mariachi?
Persoonlijk vind ik Desperado leuker, al was het maar om Steve Buscemi!
El Mariachi is een low budget film maar toch een knappe prestatie. Desperado is een soort van vervolg of remake, deel 3 once upon a time in mexico is gewoon een commerciele boutfilm.
ik heb ze alle 3 gezien en blijf erbij dat de 2de film de leukste is. 4,0
hel1
wel een leuke film. en ook een prettige acteur, die antonio banderas. het zijn wel echt de grappen waar deze film het van moet hebben naar mijn mening
max4-ever
vanaf weer gezien blijft een goede film (humor,actie en een goed verhaal)
Audio & Video
Één van tofste films, alle drie trouwens (El Mariachi, Desperado, Once Upon A Time in Mexio).
Robert Rodriquez maakt gewoon meesterwerk
Zijn style zie je in zijn meeste films terug ( From Dusk Till Dawn, Four Rooms) en dat bevalt me wel.
Door collega/vriend Quentin Tarantino ging Rodriguez het script van deze film veranderen zodat deze aansloot op El Mariachi, anders was mischien heel de trilogy er niet geweest.
Jammer dat er veel mensen zijn die de film vonden tegenvallen qua actie en spanning want ik denk niet dat dat de bedoeling is geweest. Als je naar alles kijkt: de filmische beelden met een stoere Antonio Banderas en de erotische scene met de sexy Salma Hayek, en dan de briljante bijrollen van Danny Trejo, Quentin Tarantino, Steve Buscemi en Cheech Marin met de sfeervolle muziek maakt dit echt tot een goede film.
De actie die erin zit zijn lekker overdreven en de idieen
zoals die ventilator in de bar vind ik gewoon apart.
En Ik vind het tof dat Rodriguez alles zelf doet waaronder het regisseren, produceren, het verhaal bedenken, het monteren van de film en zelfs met de camera's werken.
Topfilm
feanaro surion
Vertel hier weet ik niks van. Was advies geven over hoe hij zijn dialogen schreef niet het enige concrete voorbeeld van wat Tarantino met dit script te maken heeft.
Stuntman_Jasper
Leuke film met lekkere Mexicaanse sfeer. Dit is misschien niet het beste dat het medium film heeft te bieden, maar het is een lekkere actiefilm met geweldige acteurs. En ook knap gemaakt voor slechts 7 miljoen flappen. 4*
Usual Suspect
Geweldige film, met een lekkere sfeer en geweldige soundtrack.
De actie scene's zijn zeer vakkundig in beeld gebracht en de acteerprestaties (vooral van Banderas) zijn van een geweldig niveau.
Ook de bijrollen van Tarantino en Buscemi zijn erg leuk om te zien.
Toch altijd weer knap dat Rodriquez voor een vrij klein budget zo'n geweldige film kan afleveren.
4****
DragQueen
Klasse actiefilm, met spetterend vuurwerk en een sterk verhaal. er heerst een sterke sfeer in de film. en de film wordt goed ondersteund door een sterke soundtrack. goede film van rodriguez, met knappe rollen van banderas en hayak. de bijrollen van o.a buscemi zijn een toffe toevoeging. 4 sterren.
thomzi50
- 1991 berichten
Ten opzichte van El Mariachi is het acteerwerk gelukkig aanzienlijk verbeterd, het ziet er allemaal een stuk mooier en verzorgder uit en het verhaal is weer vermakelijke, inhoudsloze actie. Daartegenover vond ik soms dat het net wat gelikter overkwam, en ook jammer vond ik toch dat het niet alleen een sequel maar ook een soort remake is van El Mariachi.
Goto
Heerlijke actiefilm die helaas net wat te standaard blijft om een echte topper te worden.
De actiescenes zijn goed verzorgt, vooral de barshootout is er één om te onthouden. Veel stijl, lekker rauw en duidelijk afgekeken van Woo. Helaas moet ik wel tot de conclusie komen dat er meer in had gezeten qua actie. Niet qua kwaliteit maar kwantiteit. Er hadden van mij nog wel een boel van zulke gevechten in gemogen.
Verhaal is geinig, characters oke al hadden ze wat extremer gemogen. Verder niet veel te klagen op de cameo van Tarantino na. Die vent kan gewoon niet acteren en heeft de uitstraling van een baksteen. Al bij al een mooi filmpje maar dat schepje extra waar ik op hoopte ontbrak, jammer.
wapper
Saai en ordinair vertier met uitzondering van enkele grappige momenten, is echter niet genoeg om deze film een degelijk cijfer te geven. 2*
filmanalist
een van de leukste actie films vind ik en wat was antonio banderas gevaarlijk, en salma hayek is hottttttt, heb echt genoten van de film.

Once upon a Time in Mexico
2003

El Mariachi
1992

Netflix voegde een hele lijst nieuwe films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Heat

Road to Perdition
Drama / Misdaad, 2002

Ying Xiong
Actie / Drama, 2002
gunslingeranti terrorambushmexicoshowdowngitaarhuurmoordenaarbartenderlatinx leadwraaktragic heroschietpartijmariachi explosiewreedheiddrug lordleg braceconcealed weapon book storeantonio banderassalma hayek