Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 5 februari 2004
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Once upon a Time in Mexico
"The Time Has Come."
El Mariachi volgt het spoor van drugsbaas Barrillo door het woeste landschap van Mexico. Barrillo is van plan een coup te plegen tegen de Mexicaanse president. El Mariachi is ingehuurd door de corrupte CIA-agent Sands, die uit is op vergelding tegen zijn grootste vijand.
El Mariachi
Fideo
Belini
Jorge FBI

kuk
Luidruchtige actiefilm zonder ziel, inhoud, humor of spanning. Een oninteressant plot met tough guys en enkele babes in een decor die werkelijk waar stikt in de clichés. Als bekende koppies van Depp, Banderas, Iglesias en Mendes hier niet aan mee hadden gewerkt, had geen hond naar deze bak herrie omgekeken.

Sergio Leone
Redelijke afsluiter van de Mariachi-trilogie.
Het verhaal rommelt bij momenten en hoewel het simpel is, lijkt het daardoor moeilijk(er). Misschien een bewuste keuze?
Maar goed, dit is een actiefilm en de actie zit snor. Over the top, wat komische momentjes, enkele fijne one-liners (I can't see, you fuckmood ), maar de dialogen zijn duidelijk niet door Rodriguez' vriendje Tarantino geschreven.
De film bevat heel wat personages ( te veel). De ene komt wat beter over dan de andere. Zo vond ik Willem Dafoe echt niet tot z'n recht komen en was iemand als Enrique Iglesias puur om de naam aan de cast toegevoegd. Gelukkig zijn er nog de gesmaakte personages van o.m. Johnny Depp en Mickey Rourke.
Antonio Banderas krijgt best weinig screentime (gezien hij toch het hoofdpersonage is), maar echt erg vind ik dat niet.
Deze mist wel wat sfeer. De Desperado-beleving is bij momenten erg ver te zoeken.
Maar het blijft allemaal wel goed uitzien, de decors, de aankleding, de muziek (al ben ik niet voor die opgehitste brol tijdens actiescènes).
Na herziening nog steeds: 3,5

FunkStarr
Deze nog nooit gezien (geloof ik). Maar als ik de laatste berichten hier zo lees hoeft dat ook niet. Desperado vind ik een erg gave film ,maar als deze al stukken minder is.... Over the top kan ik nog hebben, maar het moet ook weer niet TE worden. Is dit echt veel minder dan Desperado, iemand?

Sergio Leone
Is dit echt veel minder dan Desperado, iemand?
Minder, ja, veel minder, neen.
Deze film heeft qua actie hetzelfde te bieden, en heeft ook nog eens enkele geweldige personages, zoals die van Depp. Om het verhaal moet je'm echter niet zien.

mister blonde
Zoals je al hebt gelezen en ziet aan het gemiddelde is dat wel de consensus. Toch is deze film niet onvermakelijk en best een kijkje waard. Het is ook niet zozeer dat dit veel overdrevener is (was Desperado immers ook al), maar gewoonweg minder goed.

FunkStarr
Ok, dank, dan ga ik hem eens een keer opzetten.Verhaal boeit me niet zoveel.

pieterTk
- 1940 stemmen
Lekkere film, met toch een behoorlijke cast. Banderas en zeker Depp spelen uitstekend. Toch wel wat minder als Desperado. Desalniettemin zeker de moeite waard!

Insignificance
Een chaos. Soms sierlijke, coole en foute onzin, de circus act aan de ketting is bijvoorbeeld een leuke, maar Rodriguez zit maar steeds te knutselen aan een totaal oninteressant verhaaltje met veel te veel invalshoeken en wapenfeiten. Had hij de wapens maar wat meer gepakt, want dan gaat het wel. Nu staat het te vaak stil, is de schwung er volledig uit en schiet een term als knullig te binnen.

mar007
wat wil een vrouw nog meer deze film met mooie mannen
prima afsluiter van deze trilogie.

haguewarrior
Haalt het mi niet bij Desperado maar kijkt desalnietemin lekker weg.
Lekkere over de top aktie, paar geinige typetjes (Depp was echt top als coole, bad guy CIA-er), heerlijke foute cliche Mexicanen en letterlijk mooi kleurrijk gefilmd, af en toe mooie humor ('are you a Mexican or a Mexican't)...echter in alles (ook kwa verhaal) net ff wat minder dan desperado.

Straatbord
Online aangekondigd als een western, maar daar heeft het weinig mee te maken. Deze Tarantino-achtige film leek nog wel veelbelovend, maar het verhaal vond ik uiteindelijk toch wel pover en weinig verrassend. Zeker richting het einde kwam de klad erin. Depp speelt hier duidelijk een minder sterke rol dan anders.

jokemeistah
Johnny Depp bezorgt de film net dat extra * (3,5)
Zonder hem zou het 2,5* waard zijn.

Vinokourov
Chaotische afsluiter van de El Mariachi-trilogie. Het verhaaltje vond ik maar onnodig gecompliceerd en uiteindelijk niet heel interessant dus. De actie was echter ook hier weer prima in orde met wat leuke vondsten.

RuudC
Ook het derde en laatste deel doet me niks. Het is leuk als je de stijl van Rodriguez gaaf vindt. Ik vind het gewoon te gemaakt. Hij probeert gewoon teveel Quentin Tarentino na te doen, maar dan in een Mexicaans sfeertje. Prima locaties, maar zonder een goed verhaal en/of spectaculaire actie werkt het niet. Het onoverzichtelijke verhaal werkt dan ook niet echt in het voordeel. Er zijn leuke momenten, maar Once Upon A Time In Mexico voelt meer als een sobere remake van Desperado aan, dan een vervolg. De actie is soms wel erg kinderachtig en sommige mensen mogen wel wat minder hardop tegen zichzelf babbelen. Het ziet er niet uit. Van de meeste acteurs ben ik niet echt onder de indruk. Typisch een filmpje dat ik snel vergeten ben.

Rickyman
Een hele matige en soms grappige film, dat natuurlijk niet kan tippen aan de geweldige Desperado.
Wat me vooral bijbleef was het irritante schiet lawaai..

gauke
Een verhoudingsgewijs gecompliceerd verhaal (maar ieder deel van de film stond wel als een huis, al had ie iets beter in elkaar gezet kunnen worden: niet alle verhaallijnen vielen volgens mij samen). Het leek een tragedie met briljante actiescènes en hilarische onderdelen. Of zoals ik ergens las: "een bloedig sprookje zonder enig moraal en met veel jus".

TomPSV
Een redelijk tegenvallende afsluiter van de verder erg vermakelijke Mariachi-reeks, dat gevoel overheerste toch erg na het kijken van Once upon a Time in Mexico. Het verhaal van deze film is onnodig gecompliceerd en rommelig, waardoor het allemaal maar amper te volgen is en het er ook niet interessanter op wordt. Daarnaast is het erg jammer dat Banderas, die in Desperado toch wel heel cool was met zijn gitaarkoffer, hier veel minder aan bod komt en daardoor ook nooit echt lekker uit de verf komt. Depp doet het overigens prima met zijn humor, Mendes ziet er geweldig uit, Rourke is altijd wel vermakelijk, maar in tegenstelling tot Desperado zijn er eigenlijk maar weinig memorabele scènes.
Gelukkig was de over the top actie nog wel in grote mate aanwezig en ook de beelden van het prachtige Mexico bevielen net als de soundtrack weer, maar meer dan 2,5* kan ik toch niet uitdelen aan Once upon a Time in Mexico. Met 3,5* was Desperado naar mijn mening de beste uit deze reeks, met op een tweede plaats El Mariachi met 3*.

Fed
Verwacht niet teveel van deze film,ookal doen er grote namen in mee. Film is goed te bekijken als je écht niks anders te doen hebt. Overdreven veel aktie...slecht en overdreven aktie. De "goede" kunnen blind schieten terwijl de "slechte" niks raken van 2 mtr. afstand.

FunkStarr
Flinke tegenvaller. Rourke en Depp zijn ok en Banderas doet zijn dingetje maar ik vond er weinig aan.

MisterD 1985
Met zo’n topcast een tegenvallend resultaat. Het is af en toe leuk, maar sensationeel is het naar mij mening nooit geworden. Antonio Banderas die een beetje in het rond schiet kan mij helemaal niet bekoren.

filmofiel
Echt, moet ik dit nu echt als een succes zien? Wat een waardeloos stuk prul, net 10 minuten gekeken en ben 't nu al zat. Jammer dat ik hierdoor al bijna een kwartier De Slechtste Chauffeur van Nederland heb moeten missen.

Deze afsluiter van de Mexico-trilogie van Rodriguez scoort opvallend laag hier. Vreemd, want deze doet wat mij betreft niet veel onder voor Desperado die fors hoger scoort. Banderas is weer goed op dreef en de rest van de cast valt ook zeker niet tegen. Hayek blijft aantrekkelijk, Depp doet het ook zoals bijna altijd weer fijn. De actie is ook talrijk aanwezig. De gehele trilogie is wel prima vermaak gebleken, zonder dat het echt briljant was.

Phantasm
Is gewoon een geweldige actiefilm die lekker wegkijkt. Wist niet eens dat dit een trilogie was. Zijn voorgangers dan ook maar eens bekijken.

Fisico (moderator films)
Wat wel vaker voorkomt, is dat bij een franchise het vet na een film of twee wel van de soep is. Dat is hier niet anders. Men verliest het plot en de magie waarover het allemaal draait wat uit het oog en de actiescènes zijn niet meer dan een bundeling van hersenloos geweld, zonder meer.
Vond het allemaal wat rommelig met plotlijnen of personages die er niet altijd toe deden. Het haalde de aandacht weg bij el mariachi en zijn gitaar, toch wel het kroonstuk van de reeks. Nu is het geëvolueerd naar een standaard actiefilm.

AniSter
Prima vervolg op de eerste twee mariachi films. Wat een luxe cast; tot en met een in de juiste kleur gespoten Dafoe. Leuk dat er ook weer acteurs uit deel twee bij waren. Zelfs en paar die dat deel twee af hadden gesloten met een gat in hun hoofd en nu weer vrolijk rondliepen. Het plot was niet echt bijzonder maar het geheel keek gewoon lekker weg, af en toe begeleid door mooi gitaarspel. De 'over the top' actiescenes zaten goed gecoördineerd in elkaar. Ook links en rechts wat humor, bijv. Depp als de CIA-man die eventjes een T-shirt had waar CIA op stond. De hele trilogie was geen topserie, maar wel leuk amusement.

Brabants
Once upon a Time in Mexico is een film met een bijzonder arsenaal aan bekende acteurs tegen een schitterend decor. Helaas is daar ook een goed verhaal voor nodig. Ik voelde de inspiratie maar het kwam wat ongelukkig op het grote witte doek. Echt gemiste kans dit.

Vidi well
Over de top actie met een komische noot kan ik wel waarderen, vooral als het met een duidelijke knipoog is gedaan. De eerste twee films uit de Mariachi serie vind ik sterk. Deze afsluiter is duidelijk minder. De decors, de muziek en de sfeer staan echter nog steeds overeind. En Banderas blijft een enorme badass in deze rol.
Helaas kent de film een veel te ingewikkeld verhaal, waarvan ik de noodzaak niet in zie. De wraak van de mariachi vanwege de moord op zijn gezin had al een prima verhaal kunnen zijn. Lekker eenvoudig. Maar drugskartels, de president, en ook nog de CIA én de FBI erbij halen? Less is more in dit geval, het wordt er allemaal niet samenhangender op. Wel een fijne rol weer van Depp.
Ik blijf met gemengde gevoelens achter. Best vermakelijk, maar nodeloos ingewikkeld. Dat had de film niet nodig gehad. 3 punten voor de actiescenes, de muziek en de setting.

Shadowed
Een aantal geslaagde personages en sporadisch vermakelijke actiescenes zorgen ervoor dat Once Upon a Time in Mexico geen vermoeiende zit is, maar voor regisseur Robert Rodriguez is het een kwalitatief stapje terug. Het verhaaltje dat door het excentrieke gebeuren wordt verweven en de humor slaan amper aan en dat is natuurlijk dodelijk binnen een film die om absurditeit moet draaien. Rodriguez lijkt ook erg hard zijn best te doen om het geweld terug te schalen waardoor het een ietwat tamme indruk maakt, een regiekeuze die ik persoonlijk niet kan begrijpen. Het eerste uur is in principe relatief inwisselbaar, maar uiteindelijk wordt er richting de finale toch uitgepakt met genoeg grootschalige scenes om het op een positieve manier af te sluiten. Geweldig is het niet, maar er zijn slechtere films om je tijd mee te verdoen.

blurp194
Deel drie van de Mariachi-serie. Nogal een rommeltje eigenlijk, en het enige wat ik er echt leuk aan vind is de rol van Cheech Marin. Voor de rest is het allemaal toch net een tikkie té, en de link naar de eerdere delen is wat te zwak. Zowel stilistisch als narratief klopt het gewoon allemaal net niet goed genoeg.
Depp valt op in de zin dat hij veel beter speelt dan in zijn latere rollen - alles vanaf de PotC, zeg maar.

Prime Video voegt aankomende maandag de nieuwe WOII-film 'Lee' met Kate Winslet toe

Zeer goed gestreamd op HBO Max: deze tien series doen het nu het beste

'The Shining'-vervolg 'Doctor Sleep' van Mike Flanagan nu te zien op Netflix

Goed beoordeelde actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua is vanavond (8 februari) op televisie

Blow
Misdaad / Biografie, 2001