• 9.374.096 stemmen

Once upon a Time in Mexico (2003)

Misdaad / Actie | 102 minuten

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot Once upon a Time in Mexico

"The Time Has Come."

El Mariachi volgt het spoor van drugsbaas Barrillo door het woeste landschap van Mexico. Barrillo is van plan een coup te plegen tegen de Mexicaanse president. El Mariachi is ingehuurd door de corrupte CIA-agent Sands, die uit is op vergelding tegen zijn grootste vijand.

avatar van pumpking

pumpking

Helemaal niets aan.

Was het niet van de bloedmooie Salma Hayek en de opnieuw bovenmaats acterende Johnny Depp, had ik de film niet eens uitgekeken.

Toffe kledijkeuze voor Depp zijn rol en de ironische scène waar hij de kok neerschiet omdat het eten te lekker is, en hij zo voor evenwicht zorgt.

De special effects die er in voorkomen iriteerden me ook...

Een afrader.

leidsehoodie schreef:

Hots! Klats! Boem! Bats!

Hoe gekker hoe beter!

Paf! Pef! Pief! Pow!

Hee, wie is die vent nou?

Geen idee, boeit ook niet!

Jetser! Zoef! Oei! Auw!

Huh afgelopen?

Riieepleee!

Ja dit beschrijft de film wel zo'n beetje inderdaad. Maar ik vond daardoor de film nou geen* waard. Alleen het eerste deel uit deze trilogie was eigenlijk echt de moeite waard....

Op RTL7 dit weekend word deze film uitgezonden als 'western'

avatar van MarkFish

MarkFish

Thorak schreef:

Op RTL7 dit weekend word deze film uitgezonden als 'western'

Ik dacht even dat je een aflevering van de oude Batman-tvserie beschreef. Maar dan zou 'Kloink!' er ook nog bij moeten staan.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Now are you a Mexican or a Mexican't?''

Geweldig afsluiting van de El Mariachi-reeks.

Lekkere humor tussendoor, met over-the-top actie in en een goede verzameling van bekende en geweldige acteurs.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Deze film is zo gigantisch over the top ... en zo vreselijk onrealistisch dat het gewoonweg irritant word. Echt een overdreven geheel waar ik me eigenlijk non stop aan geërgerd heb.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

MovieHolic schreef:

Heb je eerst El Mariachi en Desperado gekeken? Dan had je het wel verwacht lijkt me. Deze moet dan ook niet op realiteit gekeurd worden.

avatar van Ramon K

Ramon K

Deze moet dan ook niet op realiteit gekeurd worden.

Ergens toch wel een klein beetje hoor (op de 'eigen' realiteit), Ik vind het personage van Depp oa zo over-the-top, dat ie qua toon echt buiten de film valt. Ik heb me vreselijk gestoord aan dat personage.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ja, Depp kwam erg over als een Douchebag! Dat beschouwde ik altijd als een onderdeel van het personage. De realiteit zit er in qua situatie, maar wanneer je een gitaarcase hebt met daarin een bazooka en een man die een hele bar uitmoord zonder problemen dan valt de realiteit toch ver op de achtergrond.

avatar van groente12

groente12

Hmm ik vatte de hele film niet eens. Zal er vast aan liggen dat ik een beetje met de verkeerde verwachtingen deze film heb gekeken, en aangezien ik niet eens wist dat er nog prequels zijn voor deze film. De film bevat over de top actie scenes die niet echt vet zijn maarja, en de achtervolging scenes vind ik erg slecht gemonteerd(springers?).

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Veel vuurgevechten en leuke/coole personages, waarbij die van Johnny Depp er bovenuit steekt.

De film zit ook vol grappige momenten.

Mooiste quote: '' Are u an mexiCAN or MexiCANT?''

avatar van Elineloves

Elineloves

Antonio Banderas, Danny Trejo, Eva Mendes, Johnny Depp, Mickey Rourke, Salma Hayek én Willem Dafoe? Niiice!

Een heerlijk over-the-top vervolgdeel met een uitstekende cast. Johnny Depp speelt natuurlijk de sterren van de hemel en weet een perfecte rol neer te zetten. Hij zorgt ook voor een aantal fijne oneliners. Dat het verhaal flinterdun is maakt in dit actiefilmpje weinig uit, er gebeurt meer dan genoeg om de kijker te boeien. De zwarte humor en de telkens terugkerende, sfeervolle gitaarmuziek zijn ook zeker pluspunten.

Plus, leuke extra's op de DVD!

avatar van movieonly

movieonly

Absoluut een geweldige film, wat je puur als entertainment moet beschouwen en een film die je moet begrijpen , iets wat ik bij veel commentaar hier bespeur.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Beetje een vage film,

De stijl in Desperado beviel me veel beter. Het plot in de film is eigenlijk zo simpel als het maar zijn kan, maar door een dramatische uitwerking is het op sommige momenten eigenlijk nauwelijks te volgen. De film kent dan ook echt geen echte richting zoals die in Desperado veel duidelijker was.

De actie was wel erg over the top, als het bij de film past erger ik me daar nooit zo erg aan maar het kwam in deze film allemaal wel erg nep over.

Banderas speelde wel lekker, jammer dat hij niet wat meer speeltijd kreeg. De bijrol voor Johnny Depp vond ik een beetje matig en strookt dan ook totaal niet met het niveau dat ik van Depp gewend ben, soms kijk je alleen al een film omdat hij erin zit, daar hoef je deze film in ieder geval niet voor te kijken.

Voor de rest wel een zeer vermakelijk geheel die als een gitaartoonladder wegspeelt , 3*

avatar van SSS

SSS

Al DeNiro schreef:

De film zit ook vol grappige momenten.

Mooiste quote: '' Are u an mexiCAN or MexiCANT?''

Ik heb bij andere realistische films meer gelachen, met zo'n cast valt de film gewoon gruwelijk tegen.

GuyB

Johnny Depp in een hele leuke rol, Salma Hayek speelt ook goed en Danny Trejo, wat een gevaarlijke man, zo ziet hij er althans uit.

Vermakelijk filmpje, niet meer.

avatar van 009

[quote]ik snap niet wie eigenlijk nu dat ziekenhuis aanviel toen Barillo onder het mes zat...
één van de dokters blijkt dan één van de aanvallers te zijn, want ze stappen in de zelfde wagen...

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een lichte teleurstelling na het geweldige Desperado. De makers hebben teveel geprobeerd er een verhaal in te stoppen. Dit met teveel personages, waardoor het lastig volgen is en je daarom minder mee gaat. Dit soort films werken het best met een flinterdun verhaaltje, zoals de voorgangers.

Once Upon a Time in Mexico is zeker niet slecht. Er zitten genoeg leuke acteurs is en iedereen doet het prima. De actiescènes zijn ook weer lekker over-the-top. Al met al een prima vervolg, maar geen uitblinker.

TinkerTex schreef:

Dit soort films werken het best met een flinterdun verhaaltje.

Couldn't agree more, je hebt gelijk dat het verhaal het volgen verstoort. De muziek, settings en personages waren er in ieder geval top!

Depp zijn karakter vond ik helemaal top, hij heeft hier een soort van gedrag waar ik niet echt een woord voor heb en dat moeilijk te beschrijven valt.

avatar van puckb96

puckb96

Op zich best wel een goeie actiefilm. Niet de beste film van Rodriguez, maar zeker ook niet de slechtste! Antonio Banderas is weer terug als El Mairachi, die weer op z'n beste een goede vertolking neerzet.

En en en: Johnny Depp eindelijk weer eens in een actiefilm! Hij speelt meestal in die Tim Burton shit. Hoewel hij trouwens ook een goede rol neerzette in Public Enemies.

Vond de scène met die twee kerels op het eind die aan't zingen zijn overbodig, een beetje te Mexicaans Voor de rest was het een zeer goeie film! Moet je zeker hebben in de Robert Rodriguez collectie!

GuyB

Machete deed me daarnet (niet vanwege Trejo) wat denken aan deze hier, zie nu pas dat ze beiden door R Rodriguez zijn geregisseerd, wanneer ik er verder over denk zijn er wel veel gelijkenissen namelijk de absurde personages & acties.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Met deze Once upon a time in Mexico sluit Robert Rodriguez zijn El Mariachi-trilogie af. En vele sterren wilden er bij zijn want naast Antonio Banderas, die al in deel 2 de hoofdrol vertolkte, doen verder nog Johnny Depp, Willem Dafoe en zelfs Mickey Rourke mee. En zij redden de film die je zowat met een ballon kunt vergelijken: opgeblazen maar leeg vanbinnen. Robert 'ik kan op zeven dagen een scenario schrijven' Rodriguez had misschien toch beter wat meer tijd genomen om het script van de film te schrijven, want zijn vlug-vlug aanpak resulteert in een warrig niemendalletje. Als de kruitdampen zijn opgetrokken kon ik mij dan ook enkel de alweer opmerkelijke vertolking van Johnny Depp herinneren. En zeggen dat Rodriguez zich door Sergio Leone's Dollar-trilogie liet inspireren!

avatar van TM Scarface

TM Scarface

Leuke over de top film.

Vele bekende en goede acteurs.

Beduidend minder dan zijn voorgangers, maar zeker wel een aardig goede film.

avatar van mnrk

mnrk

Wederom een heerlijke overdreven actie film, en weer is het volop genieten.

De groep acteurs in deze film ( Antonio Banderas, Danny Trejo, Eva Mendes, Johnny Depp, Mickey Rourke, Salma Hayek , Willem Dafoe en Enrique Iglesias) zijn natuurlijk allemaal stuk voor stuk geweldig.

Het verhaal is natuurlijk niet zo heel sterk danwel rommelig maar dat mag de pret niet drukken...ook is weer een zeer goede soundtrack toegevoegd aan deze film.

Robert Rodriguez - Once upon a Time in Mexico (2003) - MusicMeter.nl

avatar van Lololiver

Lololiver

Remove Banderas, Hayek and Enrique Iglesias and I would've rated it 4/5, probobly. Right now, Johnny Depp is the only thing preventing me from giving it 0,5.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Zelfs de veelzijdige Rodriguez weet hier opmerkelijk genoeg geen raad mee: 2.50 (2.40)

Na het enigszins verknipte Desperado, dat daardoor nimmer lekker uit de verf kwam, heeft regisseur Robert Rodriguez nogmaals zijn troepen in gereedheid gebracht om deel drie te schieten. Een succes wordt het echter nooit. Het onsamenhangende verhaal, de voor de Mariachi reeks opvallend kleurloze en weinig boeiende personages, waaronder Mariachi zelf, en weinig hoogstaande actiescenes dragen ertoe bij dat de prent nooit de allure heeft van zijn voorganger. Vreemd ook waarom men het plot zo groots probeert neer te zetten, terwijl het dat absoluut niet is. De cast, en dan vooral Depp, weet zich nog aardig te redden, maar dat is het ook wel. Het ensemble vol grote namen brengt in elk geval niet dat beetje extra waar Rodriguez op had gehoopt, en dat geldt voor de hele film. Een kleine onvoldoende; en dan ben ik erg mild. Ronduit teleurstellend.

avatar van wood23

wood23

Weertenaar schreef:

Helemaal mee eens ik snap zoiezo niet wat johnny depp in deze film doet veel te goede acteur voor zo'n film.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Mwah matig filmpje vergeleken met Desperado.

Er zaten natuurlijk weer geinige dingen en vondsten in, typische Rodriquez dingen. Maar voor de rest viel het wel tegen. De sfeer was gewoon veel minder. Misschien omdat deze film wat grootser is wat eigenlijk niet de bedoeling is bij Mariachi. Ook de muziek vond ik erg slecht.

De muziek in Desperado was leuker en maakte de scenes en sfeer veel leuker/boeiender.

Deze krijgt van mij een kleine 3*.

avatar van witboek

witboek