

Road to Bali (1952)
Genre: Komedie
Speelduur: 91 minuten
Oorsprong:
Verenigde Staten
Geregisseerd door: Hal Walker
Met onder meer: Bing Crosby, Bob Hope en Dorothy Lamour
IMDb beoordeling:
6,4 (5.014)
Gesproken taal: Engels
On Demand:
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
-
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan wordt in samenwerking met MovieMeter je eerste storting verdubbeld tot 100 euro!Claim je welkomstbonus van €100,- bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Road to Bali
"TOGETHER AGAIN!...in the BEST and FUNNIEST 'Road' Picture Yet!"
Twee acteurs zijn op de vlucht en zoeken werk. Ze krijgen werk als duiker, wat ze beslist niet kunnen, op Bali (Indonesië). Ze gaan er naartoe en ontmoeten daar de prinses. Zij weet dat ze het niet zullen overleven en wil hen helpen. Ze wordt echter zelf gevangen genomen. De mannen willen zichzelf redden en de prinses bevrijden.
Externe links
Acteurs en actrices
George Cochran
Harold Gridley
Princess Lala
Ken Arok
Gung
Bhoma Da
King Ramayana
Dancer (onvermeld)
Zichzelf (onvermeld)
Woman in Lala's Dream (onvermeld)
Video's en trailers
Reviews & comments

Theatertje
-
- 1235 berichten
- 1143 stemmen
Belachelijke film in de ROAD TO ... - reeks. Het enige leuke was de cameo van Dean Martin en Jerry Lewis, dat had ik niet verwacht en was fijn om die twee malle gozers nog een keertje te kunnen zien.

Poisonthewell
-
- 4939 berichten
- 12115 stemmen
^en vergeet de cameo van Jane Russell niet!
Mijn eerste Road to film, en een lichte tegenvaller. Bob en Bing zijn gortdroog, maar het circus dr omheen met prinsessen en kannibalen en saaie liedjes bracht het amusementsniveau toch wel naar beneden. 2,5*

Brix
-
- 19098 berichten
- 4570 stemmen
Geinige liedjes en kleurrijke locaties.
Maar vooral Dorothy Lamour! (die ook nog héél aardig zingt, tenminste... als ze het zelf deed?)
Prachtige sfeervolle zwemscene van Dotty.
Hope vind ik leuk, Crosby een onuitstaanbare kwal.

Metalfist
-
- 12407 berichten
- 3964 stemmen
He's gonna sing, folks. Now's the time to go out and get the popcorn
Een paar dagen geleden kwam ik tot de conclusie dat ik ooit eens twee 3DVD packs had gekocht met daarin elke keer twee films van Abbott & Costello, twee films van Laurel & Hardy en twee films van Bing Crosby & Bob Hope. Ik had het voornamelijk gekocht vanwege het eerste duo maar de andere waren ook best wel leuk. Alleen was ik blijkbaar nooit aan deze Road to Bali geraakt dus dat dan maar eens even opgelost.
En toen de film startte werd ik ineens een aantal jaren terug in de tijd gegooid want ik herinnerde me opeens dat ik vroeger al eens zo'n Road to ... had gezien. Die was erg vermakelijk dus ik was benieuwd wat dit ging worden en ik ben aangenaam verrast. Het verhaal heeft op zich natuurlijk niet al te veel om handen maar de vlotheid waarmee het verteld word is aangenaam. Het was echter het doorbreken van de 4e muur (het praten tegen het publiek zoals een aantal keer door Bob Hope wordt gedaan) kon me erg bekoren. Wat daarna volgt is een standaard plot rond een verloren schat en twee vrienden die in allerlei vreemde situaties terecht komen. De stijl van de film doet me wat denken aan Abbott & Costello's eerste film, One Night in the Tropics, en dat is in ieder geval een pluspunt in mijn boek. Road to Bali bevat ook een aantal leuke verwijzingen naar andere films en zelfs een aantal sneren naar Paramount zelf (vreemd trouwens dat die nooit de rechten op deze film hebben verlengd want hiermee is de film in public domain terecht gekomen en kan iedereen hem uitbrengen) waardoor dit erg leuk wordt. Die gigantische octopus was trouwens hilarisch.
De kracht van de film zit hem voor mij dan ook in het fantastische samenspel tussen Bob Hope, Bing Crosby en Dorothy Lamour. Vooral de eerste twee vormen een heerlijk duo die me meermaals hebben doen lachen. Ze zijn ook perfect op elkaar ingespeeld en zijn een genot om naar te kijken. Dorothy Lamour is daar dan ook een leuke toevoeging op. Road to Bali is ook een interessante film vanwege de vele cameo's die in de film zit want naast Humphrey Bogart heeft ook Jerry Lewis, Dean Martin en Jane Russel een klein bijrolletje. Vooral die laatste ziet er zoals altijd weer heerlijk betoverend uit. Met twee zangers in de hoofdrol kun je bijna niet onderuit geraken aan vele muzikale intermezzo's maar die vallen hier over het algemeen wel redelijk goed mee. Oké, er zitten naar mijn gevoel net iets teveel nummers in en sommigen worden iets te lang gesponnen maar er zitten een aantal leuke nummers tussen. Wel vreemd trouwens dat degene die de ondertiteling verzorgt op mijn DVD er precies niet al te veel zin in had want halverwege bij elk nummer stopte de ondertiteling zomaar. Ergens wel jammer want de print die ik had was nu niet van zo'n fantastische geluidskwaliteit.
Niet veel van verwacht want de andere Road to film (Road to Hollywood) was waanzinnig slecht maar het is duidelijk dat die titel zich niet bij deze films mag scharen. Road to Bali is een leuke film met een aantal leuke knipogen, een paar geweldige cameo's en drie hoofdrolspelers die de film perfect weten te dragen. Moet maar eens achter de andere films gaan van Crosby, Hope en Lamour.
3.5*

Onderhond
-
- 86949 berichten
- 11546 stemmen
Walker duidelijk dé Road To ... regisseur.
Vond de twee films die van hem kwamen het best (met enkel Hong Kong nog te gaan). Ook hier is de humor weer het vlotst, al gaat het, meer nog dan bij de andere films, wat ten koste van de continuiteit. Volgens mij de Road film waar het meest in gebeurt en er de meeste settings bezocht worden. Ook voor het eerst in kleur trouwens, al vond ik dat nu niet echt een enorm toegevoegde waarde.
Verder zijn alle typische kenmerken weer van de partij. Zang, dansjes, Crosby & Hope, Lamour als afleiding, zelfbewuste humor. Opvallend veel cameos ook, al herkende ik er maar een paar. Bogart toch wel de meest bekende denk ik. Ook weer wat mensen in pakken (of plastieken tegenstanders), zorgt wat mij betreft toch voor de leukste scenes.
Echt groots zijn deze films niet, maar ze zijn door de jaren heen wel erg vlot gebleven, want ze voor mij althans stukken makkelijker te verteren maakt. In ieder geval geen ramp om een keer te zien deze reeks.
2.0*

Dick2008
-
- 9980 berichten
- 805 stemmen
Geinige liedjes en kleurrijke locaties.
Maar vooral Dorothy Lamour! (die ook nog héél aardig zingt, tenminste... als ze het zelf deed?)
Ja, Road to Bali (1952) - Soundtracks - IMDb. IMDb is vaak wel juist met die informatie. Als iemand anders de liedjes had gezongen, staat dat erbij. Ook bij Wiki valt te lezen, ze was actrice en zangeres en bij IMDb staat in de bio, ze wilde eigenlijk zangeres worden.

Roger Thornhill
-
- 5386 berichten
- 2109 stemmen
Ach ja, een wat mindere Road, maar nog altijd is de grap- en groldichtheid zó hoog dat je altijd wel èrgens om moet glimlachen, of het nou om Hope met z'n lege pantykous gaat ("Run out and have that filled!") of om Crosby die door Hope "you collapsible Como!" wordt genoemd (toen Crosby in Road to Utopia een zangwedstrijd verloor gromde Hope al: "Next time I'll bring Sinatra!"). Mooiste moment blijft voor mij wanneer Hope achter een kledingscherm z'n pyjama gaat aantrekken en er tussen overhemden en kamerjas opeens een corset over het scherm geslingerd wordt. Al met al niets bijzonders, maar door de aardige humor, de redelijk fraaie kleurenfotografie en vooral de chemie tussen Hope en Crosby (en Lamour) blijft deze film voor mij toch een genot om naar te kijken.
Overigens heb ik deze film ooit heel goedkoop bij de Trekpleister gekocht, op een DVD van Entertainmentplus uit Leeuwarden (onduidelijk of dat bedrijf nog bestaat) met als extra's The tree in a test tube (een vijf minuten durend instructiefilmpje van de Amerikaanse regering uit 1943, de enige kleurenfilm van Laurel & Hardy) en Daydreams (een twintig minuten lange en helaas onvolledige maar bijzonder grappige film van Buster Keaton uit 1922). Wat die twee titels met Road to Bali te maken hebben ontgaat mij ten enenmale, maar ík ben er blij mee.

Brix
-
- 19098 berichten
- 4570 stemmen
The tree in a test tube[/i] (een vijf minuten durend instructiefilmpje van de Amerikaanse regering uit 1943, de enige kleurenfilm van Laurel & Hardy)
(kleine) Correctie: In "The Rogue song" (1930) opgenomen in Technicolor (destijds nog "All-Color"genaamd) spelen de heren ook een kleine rol.
De film is zogenaamd "verloren"gegaan, maar van TCM heb ik jaren geleden (toen ik nog lid was van een L&H genootschap) persoonlijk vernomen dat men de hele film nog in het archief heeft.
Die is echter zeer slechte staat, en vrijwel onmogelijk te restaureren.

Roger Thornhill
-
- 5386 berichten
- 2109 stemmen
Ha, dan heb jij recentere informatie dan mijn naslagwerken, want zowel Thomas Leeflangs Laurel & Hardy encyclopedie uit 1993 als Bram Reijnhoudts Laurel & Hardy voor beginners en gevorderden uit 1992 menen dat alle kopieën van The rogue song verloren zijn gegaan en dat de kans klein is dat er nog een distributeur of een privéverzamelaar met een exemplaar opduikt. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als er buiten de TCM-archieven nog een wèl restauratie-waardige kopie zou bestaan... Dank voor de aanvulling, Brix!

Dick2008
-
- 9980 berichten
- 805 stemmen
Vroeger al eens gezien, maar heb ze niet eens allemaal gezien the road to -films. Dit was de laatste, waarna ik er wel klaar mee was en blijft the Road to Rio de beste. (Twee van de zeven heb ik niet gezien, Singapore en Zanzibar)
Toen ook al in kleur gezien, wat bijzonder was en zoveel jaar later nog steeds. Zo standaard waren kleurenfilms in die tijd nog lang niet. (Dit was de één en laatste Road to.. en de enige in kleur).
Het avontuur begint in Melbourne waarna de rest afspeelt in Bali, maar hoofdzakelijk in de studio. Ondanks de kleurige scènes, met o.a. een rondbadderende Lamour en veel visuele grapjes, met o.a. Humphrey Bogart (African Queen) is het niks beter geworden. Ze konden alle drie (goed) zingen en dat doen ze dan ook tussen de grapjes door. 2.0

Mescaline
-
- 6933 berichten
- 2603 stemmen
De enige film in de reeks die in kleur is gefilmd, en daar wordt natuurlijk ook handig gebruik van gemaakt! Gekleurde schapen, grijze onderbroeken.. dat soort dingen dus.
Road to Bali is ook weer een hoop onzin, maar wel leuke en vermakelijke onzin! Zeker in deze tijd vind ik het heerlijk om dit soort filmpjes te kijken, de buitenlandse sets zien er trouwens ook erg mooi uit in kleur, alhoewel ik Road to Morocco ook een erg sfeervolle set vond.
Dorothy Lamour had het na deze film wel even gehad met o.a. Bing Crosby, want gek genoeg werd ze buitengesloten met de opnames voor het soundtrack album en had Bing gezegd dat Peggy Lee een goede vervanger voor haar zou zijn. Beetje vreemd dat ze dit soort beslissingen hebben gemaakt, maar ach so be it.
Wel een super leuke cameo van Bogart trouwens
Road to Bali is een leuke en voor mij persoonlijk ook sterkere opvolger van Road to Rio.
3,5*

Roger Thornhill
-
- 5386 berichten
- 2109 stemmen

Mescaline
-
- 6933 berichten
- 2603 stemmen


Pre- en sequels

The Road to Hong Kong
1962
4 reacties

Road to Rio
1947
9 reacties

Road to Utopia
1946
3 reacties

Road to Morocco
1942
4 reacties

Road to Zanzibar
1941
3 reacties

Road to Singapore
1940
2 reacties
Het laatste nieuws

De tien best beoordeelde films van de jarige Angelina Jolie (48)

Kinderen Arnold Schwarzenegger moeten niks hebben van broer Joe, 'Lost'-maker reageert op beschuldigingen van wangedrag | MovieMeter Recap

Geboortedag Tony Curtis: Zijn tien best beoordeelde films

'Black Mirror' keert terug: kijk terwijl je wacht de ronduit bizarre thrillerserie 'Severance'
Bekijk ook

The Prime of Miss Jean Brodie
Drama, 1969
7 reacties

The Court Jester
Komedie / Muziek, 1955
31 reacties

Road to Morocco
Komedie, 1942
4 reacties

The Stunt Man
Actie / Komedie, 1980
13 reacties

We're No Angels
Komedie / Romantiek, 1955
12 reacties

Go West
Komedie, 1940
22 reacties
Gerelateerde tags
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes | Publishing Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes | Publishing Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2023 MovieMeter B.V.