Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Hyman Roth
Frank Pentangeli
Senator Pat Geary
Al Neri
Ik heb deel 1 nog niet gezien, dus daar ga ik nog even achter aan. Maar deel 2 heb ik wel gezien en deze film vond ik gewoon ronduit bellaberd
en ik kan ook niet echt begrijpen wat er nou zo goed aan is?
Dit voorspelt ook niet veel goeds voor deel 1 ben ik bang.
wat is je echte reden dat je dit meesterwerk belabbert vind
klute89
Ik moet als eerste zeggen dat bellaberd geen goed woord is en dat neem ik ook weer terug, niettemin blijf ik het geen goede film vinden, eigenlijk heb ik niet zo veel op met Robert de Niro en Al Pacino, al is het wel zo dat Al Pacino in Dog Day Afternoon de sterren van de hemel speelt
Toen ik de film zag liep ik niet weg omdat ik er niks aan vond, ik heb hem wel uitgezeten maar op een één of andere manier trok de film mij totaal niet, ik denk dat het ook wel door het maffia onderwerp komt waar ik niet zo van houd. En uiteraard zouden er ook nog andere dingen kunnen zijn die film goed kunen maken bijv. de muziek en of de aankleding maar ook dit deed mij niks, het is moeilijk te omschrijven waarom ik het nou geen goede film vond maar ik denk dat het toch voornamelijk bij de steracteurs ligt in combinatie met het maffia onderwerp.
Geef mij dan toch liever de films van Pakula, zoals 'Klute', dat is toch meer mijn ding
Aragorn
Al Pacino speelt in deze film in mijn ogen toch wel meesterlijk hoor
. jah als de maffiascene je niet aantrekt is idd dit niets voor je, maar om te zeggen dat het een maffiafilm pur sang is, dan klopt dat in mijn ogen niet, er zit meer in deze film dan alleen maar "maffia". en de muziek is in mijn ogen toch goed
PaulieWalnuts
en ik kan ook niet echt begrijpen wat er nou zo goed aan is?
Dit voorspelt ook niet veel goeds voor deel 1 ben ik bang.
Welke zool kijkt nu eerste deel 2 en dan deel 1??
Aragorn
jah die snap ik ook niet :s logica is soms ver te zoeken bij sommigen..
- 20609 berichten
op zich kan het best wel bij deze film!
rokkenjager
op zich kan het best wel bij deze film!
Waarom zou het kunnen?.....het lijk me zeer onzinnig als je de back-story niet zou kennen. op zich zou ik persoonlijk zoiets niet aan durven, vooral als het om een klassieker gaat.
- 20609 berichten
ik raad het ook niemand aan, maar het is geen ramp om hem te kijken zonder dat je deel 1 gezien hebt. ik vind het een opzich staande film die ik ook ietsje pietsje beter vind dan het eerste meesterlijke deel.
klute89
Welke zool kijkt nu eerste deel 2 en dan deel 1??
Ik toevallig de kans om deze film te zien en dan ik ga ik niet zeggen nu even niet want ik moet deel 1 nog zien, dus vandaar. Ik zal ze wel eens in volgorde kijken, als ik de behoefte teminste heb. Er staan nu voor mij belangrijkere films op mijn lijstje must see
en die zijn?
Onibaba een Japanse horrorfilm uit de jaren 60, True Conffesions, Performance met Mick Jagger en onderandere ook No Country For Old Man van de Coens en voor de rest nog wat andere films.
Maar zeg eens, heb jij deze films wel eens gezien?
Allemaal slechter dan Godfather
En ik wed dat je ze niet eens hebt gezien! Hahaha
klute89
De pm doet het niet bij jullie?
Je bedoelt met pm persoonlijke mening? in dat geval, draag wat er op je hart ligt zo ver mogelijk uit en in dit geval een negatief cijfer omtrent de godfather 2
Goodfella_90
Personal Message. Goed alternatief wanneer je iets te melden hebt wat niet op het forum thuishoort.
Pardon! Verkeerd begrepen.
Maar je moet The Godfather gewoon snel zien, het is een meesterwerk
Zal ik doen.
ISSY
een 1 geven aan godfather slaat nergens op
zou echt alles in godfather mislukt zijn
- 20609 berichten
waarschijnlijk wilt ie er 2 , 2,5 ster voor geven dat is zeg maar het gemiddelde met de algemene waardering en de 1 ster die hij geeft, voor de rest zou ik er geen aandacht aangeven mits goed onderbouwd!!
Aragorn
Maar zeg eens, heb jij deze films wel eens gezien?
nee tuurlijk niet, en het is nou niet voor te zeggen dat ik alleen maar "commericiele" films bekijk. dat is nu net het leuke van films, er zijn er zoveel dat je nog moet bezien, maar je moet de films al vinden ook en die japanse horrorfilm dat je vermeldde, jah heb ik nog nerges zien staan (ik zoek behoorlijk wat winkels af ) dusja. maar maakt niet uit, ik raad je aan om de eerste film is te bekijken, zul je volgens mij een ander beeld krijgen van deze in jouw ogen daan flutfilm.
p_tah
kheb the godfather 1 en 2 nog maar eens gedownload en gekeken omdat ze hier zo hoog in de top250 staan maar ik vind het toch weer zonde van mn tijd.....
de films zijn erg langdradig, bevat weinig spanning en de acteerprestaties waren nou ook niet echt om over naar huis te schrijven. vooral die witte helper van corleone acteerde echt ongelofelijk zwak zeg :s
ik denk dat ik deel 3 voorlopig maar niet ga kijken
**2 sterren
Metalfist
kheb the godfather 1 en 2 nog maar eens gepindakaast en gekeken omdat ze hier zo hoog in de top250 staan maar ik vind het toch weer zonde van mn tijd.....
Dit zijn dan ook weer geen films die je pindakaast...
Shame on you!
ik denk dat ik deel 3 voorlopig maar niet ga kijken
**2 sterren
Pas maar op wat je hier zegt, er zijn mensen die dit soort uitspraken niet over hun hart kunnen halen
Niettemin zal ik eens de hele reeks achter elkaar gaan kijken op aanraden van de G fans
Baard
Ook één van mijn favorieten, geweldige film, de sfeer, alles. Ik vind hem persoonlijk beter dan I.
hannes64
- 1926 berichten
Voor de zoveelste keer weer herzien ( Een paar dagen ziektewet ), en de film blijft me boeien.
Schitterend acteerwerk.
De lengte van de film maakt me niks uit.
Elke scene is bijna perfect.
Een meesterwerk van de ècht bovenste plank.
Ikzelf vind em ook nog beter dan `t eerste deel.
Ongelooflijk prachtige film.
Blijft in mijn top 10 hangen...ik kan er niet genoeg van krijgen.
TOP!!!!!!!!!!
wwelover
Vond deel 1 hartstikke goed, en deel 2 is ook geweldig. Net iets minder, en je mist toch Marlon Brando. Maar Robert de Niro en Al Pacino doen het natuurlijk ook meer dan uitstekend.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated