Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Al Neri
pinky
- 1999 stemmen
gezeur en geflame weggehaald
Wat hou je nog over dan?
EmDee
Eindelijk deze film gezien en ik vind m persoonlijk iets beter dan deel 1. Ik denk dat vooral De Niro daar van invloed op is geweest.
Maar weer vond ik t niet de topfilm die velen er wel in zien.
Zat trouwens de hele film te wachten op het moment dat Vito wraak zou nemen op de moordenaar van zijn moeder (Ciccio).
Tonyvdb
nog 'ns kijken, MD, echt wel meesterwerk hoor !
EmDee
Dat gaat wel een paar jaar duren denk ik.
Zit er niet op te wachten om weer een hele middag deze film te moeten aanschouwen.
vdc
Vond hem minder dan het eerste deel.
Ik miste bij Pacino dàtgene wat Brando wél had : nl. die hese stem, die bezorgde blik, die poes op z'n schoot, enz. Allemaal zaken die het contrast met de koele moordenaar die hij wérkelijk was, zoveel sterker maakten, en hem daardoor zoveel angstaanjagender maakten.
Misschien was het ook wel de bedoeling van de film, om aan te tonen dat Pacino minder gaf om z'n 'familie' dan om de 'zaken', maar juist daarom vond ik hem minder.
De rol van de Niro vond ik dan wel weer goed (die hese stem dan weer zeker ?).
mister blonde
Vond hem minder dan het eerste deel.
De rol van de Niro vond ik dan wel weer goed (die hese stem dan weer zeker ?).
verwachtte je dan een brando imitatie? moet je je voorstellen, pacino met hese stem en een poes op zijn schoot. je zou je rot lachen. het is juist mooi om te zien wat overeenkomsten tussen michael en vito zijn, maar zeker ook verschillen.
vdc
Inderdaad, het verhaal wil Michael Corleone vooral als zakenman schetsen : godfather van z'n imperium, maar niet van z'n familie. Daar zit de gelijkenis én het verschil met Vito Corleone.
Het verhaal van Vito Corleone vind ik boeiender, omdat zijn medogenloze afrekeningen veel sterker overkomen wegens het contrast met die hechte familieband.
Als je bovendien zo'n rol toevertrouwt aan Marlon Brando ; dan heb je gewoon een sublieme vertolking. Mijns inziens de beste uit de filmgeschiedenis. Een rol die Pacino nooit even sterk zou kunnen neerzetten.
Tonyvdb
Gisteren nog eens gekeken (voor de derde keer) en hij blijft waar hij al stond : op nummer 1 van mijn TOP10.
Een meesterlijke film, alles klopt: de regie, de hoofdrollen, de bijrollen, de plot, de muziek, alles!
Jammer dat er hier geen 6-en kunnen worden gegeven.
Een heel dikke ***** 5 op 5 *****
gandalf
Ten eerste vind ik (na het nalezen van de berichten bij deze film) dat je niet hoeft te vloeken om je woorden bij te zetten.
Over de film, die ik nu 1x gezien heb. Het zijn gewoon 2 films. Ik zie niet meer verband tussen het verhaal met de Niro en dat van Pacino dan de achternaam Corleone. Verder vind ik toch ook dat ze een wat meer gesloten einde hadden kunnen maken. Maar dan houd mijn toch echt op. Want wat een sfeer weer zeg. Een aantal mensen snappen niet waarom deze film zo hoog in de top 100 staat. Nou ik wel. Voor mij is ie het waard vanwege de prachtige locatie's en dat heerlijke ouderwetse gevoel.
Micheal Corleone lijkt toch wel een stuk minder machtig en hard te zijn als zijn vader. Je vroeg jezelf af en toe af of hij de touwtjes nog wel in handen had. (waarschijnlijk de bedoeling) Deze film zit vol topscene's:
De Niro die de boss dood tijdens dat feest (het lampje).
De zelfmoord in het bad.
De deur-dichtgooi-scene.
de moord op die ouwe in de stoel (die vito's moeder had vermoord), vooral als hij het eerst niet verstaat als Vito de naam van zijn vader noemt.
Een beetje onbegrijpelijk vind ik dat micheal corleone met sommige opdrachten aan zijn bodyguards gewoon hun doodvonnis tekent. Wie wil nu een liqidatie uitvoeren als het haast zeker is dat je er zelf ook aangaat? .
Ik geef deze film een voorlopige 4
mister blonde
het verband is dat vader en zoon, ongeveer op dezelfde leeftijd bezig zijn te 'settelen' als baas van een misdaad familie.
JoeHallenbeck
Wat ik heb begrepen is dat Rocco Lampone de moord perse zelf wou plegen (en niet door één van z'n soldaten), omdat het te belangrijk was om te laten mislukken.
landrover
vindt deze beter als de 1e, maar tog heb ik de 1e ook maar 5 sterren gegeven:D:D
Nick Kang
Ik vond de eerste al klinkt ook zo gek niet goed. Met deze kan ik precies hetzelfde zeggen. Het doet me niks. 2.5 sterren.
as
(verwijderd)
Als the godfather 2 je niks doet, dan zie je gevoel pas als er een enorme lading tisseus aan te pas komen. Als je niet ziet hoe subliem michael van een man met een groot hart overgaat naar een man zonder hart maar wel met verdriet en wrok, als je niet ziet hoe mooi de karakters van de vrienden van de jonge vito zijn, als je niet de prachtige trucs ziet van michael om zijn vijanden om de tuin te lijden, als je zelfs niks voelt bij de scenes met fredo, dan weet ik echt niet wat er mis met je is.
Hobbes
geen aanrader in de vara gids :O
toch maar eens een briefje sturen daar naar toe. Ik weet niet wie de films daar beschrijft, maar 't wordt steeds erger.
Ericinho
The Godfather II... tja... alleen al als ik denk aan sommige scenes krijg ik kippenvel... misschien is het omdat ik ontwerper ben en dus meer let op vorm dan de gemiddelde kijker, maar FFC benadert met sommige shots perfectie... die opening.. het verlaten huis... prachtig... het zegt zo ontzettend veel en dat alleen in een simpel shot. De muziek is natuurlijk ook geweldig en ondersteunt de settings prima. FFC is sowieso een meester in het neerzetten van de juiste sfeer... zie ook het Miami deel, het oude NY en het Cuba deel... subliem. Verder is het verhaal prachtig... oppervlakkig is het een boeiend gangsterrelaas, maar kijk beter en je ziet dat het veel meer gaat over hoe het leven mensen verandert, hoe gebeurtenissen invloed hebben op interpersoonlijke relaties... hoe een familie alles lijkt te winnen, maar eigenlijk steeds meer verliest. Je ziet deze rode draad ook duidelijk in alle drie de versie, al is de uitwerking van deel 3 minder, maar vanuit een theatraal oogpunt best mooi. De acteerprestaties zijn eigenlijk zonder uitzondering erg sterk. En de kracht is dat deze film nu meer dan 25 jaar oud is en nog niets heeft ingeboet aan de originele kwaliteit.
Mensen die deze film minder dan 3 sterren geven, mogen van mij direct van deze moviemeter verwijderd worden, want dat kan niets anders dan rankingpolution zijn... daarnaast heb ik medelijden met ze, want ze missen het vermogen om mooie, goede dingen te herkennen... :evil
Een unieke film, beter dan deel 1 en zonder twijfel een van de allerbeste films ooit gemaakt, op zoveel gebieden...
*****
- 1985 berichten
Mooi gesproken Enricho! Helaas wordt dit meesterwerk dit weekend weer door een commerciele zender verkracht door 'm tussen de reclames door uit te zenden
Phoenix
Beste vervolg ooit (op LotR TTT na dan
) imho. Minstens even goed als zijn voorganger. Toch maar evenveel sterren als deel 1: 4*. Ben benieuwd naar deel 3.
JohnDoe
Vond hem minder dan het eerste deel. Het gaat voor mijn gevoel echt heel langzaam allemaal en dan de hele tijd dat Italiaans, ik word er een beetje moe van. 2,5 ster voor de moeite.
NERD
Vraag me alleen wel af waarom ze nou die stukjes van Vito er doorheen hebben verweven. Het heeft niets wezenlijks te maken met deze film. Eerder met deel 1.
Niet dat ik het negatief in mijn beoordeling mee neem overigens, maar het lijkt mij allemaal een beetje onnodig in dit deel.
Zit een beetje te twijfelen tussen 3,5 en 4 sterren.
Houd het voorlopig maar op 3,5 maar dat zou nog kunnen veranderen.
U-96
- 2077 stemmen
Verdorie, ik heb nog nooit zo zitten balen. Zit ik meer dan 3 uur relaxed The Godfather II te kijken, valt de kabel verdomme na 3 uur uit. Echt waar, ik baalde als een stekker in een stopcontact. Kan iemand mij alsjeblieft vertellen wat er na 0.00 allemaal gebeurd is?, anders gaat voor mij echt de lol van The Godfather III eraf.
Ik zag er werkelijk zo uit:
- 1985 berichten
) met zijn zoon (michael) die later de macht heeft overgenomen. Weergaloos gedaan!
Trouwens, heeft iedereen dit meesterwerk nu op Yorin met die fucking reclames
zitten kijken.... shame on you
Phooze
Tevens zie je parallellen (met hoeveel l's schrijf je dit ook al weer
Phooze
Trouwens, heeft iedereen dit meesterwerk nu op Yorin met die fucking reclames
zitten kijken.... shame on you
U-96
- 2077 stemmen
Ik vind die scene waarin Micheal Corleone zijn broer Fredo 'The Kiss of Death' gaf het mooiste wat ik in deze film tegengekomen ben.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated