• 9.375.064 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.478.265)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Senator Pat Geary

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

U-96 schreef:

Ik vind die scene waarin Micheal Corleone zijn broer Fredo 'The Kiss of Death' gaf het mooiste wat ik in deze film tegengekomen ben.

Ik ook. Samen met de scene waar Michael ijskoud de deur in Kay d'r gezicht dichtdoet.

avatar van NERD

NERD

Ik vond het zwaar meevallen met de reclame's op Yorin. Heb er volgens mij maar 3 gezien, netjes gedaan vind ik.

NERD schreef:

Helemaal mee eens. Ik stoorde me totaal niet aan de reclame; ik kon in de tussentijd een boterham maken, thee zetten, cola paken enzovoort. Alleen waar ik zeer om werd is dat de kabel bij ons een half uur voor het einde uitviel.

avatar van Xibitz

Xibitz

Ik vind deze film veel minder dan de voorganger en ook veel minder dan de 3de film. Ik zag ze alle 3 in de 5 euro bak bij de blokker en heb ze dan ook meegenomen. Ik moet zeggen dat ik vooral het laatste deel knap gedaan vind omdat dit boek nooit bestaan heeft. Het 2de deel is gewoon terug blikken, en een heel klein beetje heden. Het is geen straf om het te kijken (is ook leuker als je ze alle 3 in volgorde ziet) maar hij is zeker niet zo goed als de eerste of laatste

avatar van Nick Kang

Nick Kang

U-96 schreef:

idd erg kut. Ben je al heel lang die film aan het kijken en dan opeens het laatste half uur vallen alle commercieële zenders opeens uit. Zeer frustrerend is dat. Stem veranderd van 2.5 naar 4 sterren en hij is meteen gestegen in de top 100.

avatar van armitage

armitage

Het moest er een keer van komen en eindelijk was het zo ver. The Godfather II. Vrij recent heb ik deel 1 gekeken en die haalt met gemak 5 sterren. Nu dus deel 2, waarbij de verwachtingen torenhoog gespannen waren. Laat ik gelijk de film als geheel maar meenemen. Ik vind dat er wat, kleine, manco's zijn. Stukken van het verhaal komen op mij een beetje over als een herhalingsoefening. De grote feestpartij aan het begin van de film en het praten van Michael met zijn 'zakenvrienden' zijn haast wel gekopieerd uit deel 1 en ook in andere stukken borduurt het verhaal voort op deel 1. Aan de andere kant geeft dat ook gelijk een idee van de verbondenheid tussen Vito en Michael. Verder is het verhaal misschien wat erg gedeeld, met een deel over pre-deel 1 en een deel post-deel 1. Hoewel het wel degelijk een mooi uitgewerkt contrast is. Vito als man van de familie, die anderen helpt onder het voor wat hoort wat motto, waar Michael veel meer een harde zakenman is.

Maar ja, wat zit ik eigenlijk te zeuren. De beelden zijn prachtig. Grote scenes zijn echt groots, waarbij ook een straat niet een straat is met twee voetgangers, maar een straat de bruist van het leven, met winkeltjes, mensen, spelende kinderen enzovoorts. Ook bijvoorbeeld bij het feest aan het begin. Enorme aantallen mensen, aan elk detail in het beeld is gedacht en aandacht besteed. Het acteerwerk is uitstekend. Geweldig op het moment waarop Kay aan Michael verteld dat de miskraam een abortus was . Je ziet zijn gezicht vertrekken en je voelt van kilometers aankomen dat de situatie gaat exploderen. En dat is geen losstaande scene. Al het acteerwerk is uitstekend, neem bijvoorbeeld de verveling die er vanaf straalt als Michael en Kay in het zonnetje gezet worden door de gouverneur van Nevada. Bovendien is het een heerlijk lange film waar je nog eens goed een avond voor kunt gaan zitten .

Superlatieven schieten tekort voor dit meesterwerk, lijkt me duidelijk, 5 *****.

• 2077 stemmen

Ik ben helemaal geen Godfather-fan, maar toch vind ik het kijken van deze films toch echt waard.
Wat ik echt prachtige scenes vond waren deze:
Micheal Corleone geeft zijn broer Fredo "The Kiss Of Death" >> "You broke my heart !!"
En vooral ook die scenes van "WAS IT A BOY????"

Toch ben ik nogsteeds wegens die kabeluitval....
Stem verhoogt van 4 naar 4.5

avatar van armitage

armitage

Stem verhoogt van 4 naar 4.5

Je bent een held! De film is gestegen van de vierde naar de derde plaats!

(verwijderd)

Misschien komt het ook omdat ik een niet erg hoge stem heb gezet bij the shawshank redemption, overigens niet om the godfather 2 hoger te brengen, maar omdat ik 't een film zonder boeiende karakters vond, en geen goed acteerwerk heb gezien, en ik the green mile mooier vond. Over the godfather 2, gewoon de beste film die ik ooit heb gezien, die michael die steeds verhard, en steeds meer wint, en steeds ongelukkerig wordt. The godfather 2 heeft ook meer the godfather sfeer, door de scene's in sicillie, en nog meer de sfeerbepalende muziek.

Al Pacino's beste rol ooit, met misschien scarface. Brilliant, een film die inderdaad bruist, door het oog voor detail en het prachtig gebrachte verhaal. En het contrast tussen Fredo en Michael vind ik prachtig. Het meesterwerk ooit.

armitage schreef:

Je bent een held! De film is gestegen van de vierde naar de derde plaats!

(verwijderd)

the godfather part 2 vind ik nog beter dan één, daar zijn bijna alle critici het mee eens. De scene's met al pacino zijn zo veelzeggend, alles zit zo vernuftig in elkaar, robert de niro speelt prachtig, de eindscene is geweldig, fredo is werkelijk waar fenominaal neergezet, hoe kan 't zijn dat deze film 4 staat, en the godfather op 1.

avatar van DonnieBrasco

DonnieBrasco

Ik vind the Godfather II ook beter dan deel I. Maar vaak blijft de achterliggende gedachte: het eerste deel is altijd beter, omdat het tweede deel doorgaat op het het eerste.

Eigenlijk is dat onzin, maar het is niet anders. 4,5 ster.

avatar van willum

willum

Ik vindt deel 2 beter als deel 1, maar nog steeds geen top film. Ik moet deel 3 nog kijken, ik ben benieuwd hoe die is..... Mijns inziens duurt de film te lang en is hij mij iets te negatief.

Wel leuk om Al Pacino aan het begin van zijn carriere te zien, af en toe vondt ik hem al een beetje als in, zijn latere film, Scarface klinken, maar deze film komt niet in de buurt van scarface, vindt ik.

ik geef hem 2,5*

(verwijderd)

Volgens film critici in de top 5 allertijden, maargoed. Wanneer je zo'n film niet kan appricheren moet je misschien wachten met stemmen voordat je 'm op z'n juiste waarde kan schatten.

avatar van pjotr

pjotr

Da's natuurlijk onzin....

(verwijderd)

Neuh, ik realiseer me dat elke film zeer subjectief is. Maar ik ga ook geen 5 sterren restaurant afkraken omdat ik 't eten niet lekker vind, deze film is 't zelfde er zit zoveel emotie, oog voor detail, prachtige verhaalconstructies in, wanneer je die niet oppikt ligt dat niet aan de film maar aan de kijker zelf.

avatar van KillaJah

KillaJah

Inderdaad onzin. Ik ga niet titanic blijven kijken tot ik die goed vind zoals velen van jullie of de critici beweren. Iedereen zijn mening, punt uit.

(verwijderd)

Maar dit is wel wat anders dan titanic, titanic is een hevig geromatiseerd oversentimenteel verhaal. Deze film is subliem gebracht, heeft de beste acteurs die je kan vinden, en is ongeloofelijk mooi in beeld gebracht. Dit in de wetenschap dat hij in 1974 is gemaakt, maar ook dan nog zonder dat te weten blijft 't een klasse apart. Veel mensen kunnen de namen van the godfather niet volgen, begrijpen niet elke wending in 't verhaal, daarom zeg ik MISSCHIEN moet je even wachten voordat je deze film op z'n juiste waarde kan schatten.

avatar van pjotr

pjotr

blaauw schreef:

Dat vind jij.....;)

ja, maargoed het is 't ook. Sommige mensen houden daar nou eenmaal van

avatar van Phooze

Phooze

ja, maargoed het is 't ook. Sommige mensen houden daar nou eenmaal van

Juist, en ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die niet van The Godfather 2 houden. Het is natuurlijk belachelijk om deze mensen niet "serieus te nemen".

(verwijderd)

Ik kan 't me niet voorstellen, ik neem ze serieus, maar als je alles haalt uit de film kom je tot de conclusie dat het een goede film is. Misschien haalt hij nu nog niet alles uit de film. Het is spijtig dat je geen mening mag bekritiseren.

avatar van Phooze

Phooze

(verwijderd) schreef:

Het is spijtig dat je geen mening mag bekritiseren.

Hoe kom je hier nou weer bij? Ik vind het gewoon heel erg elitair van je om andere meningen uit te sluiten, dat is respecloos ten opzichte van de andere mening.

(verwijderd)

't is misschien elitair maar zo denk ik erover.

avatar van Tha-Nick

Tha-Nick

Beste deel van allemaal!!!

avatar van KillaJah

KillaJah

Tha-Nick schreef:

Beste deel van allemaal!!!

Je vind dit het beste deel maar toch staat deel 1 boven deze in je top 10? En The return of the king staat er ook al in???

ja vrij apart te noemen

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

meest ondergewaarde film op moviemeter

Wat lul je nou, nummer 4 in top 100.