• 9.375.080 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.478.265)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Frank Pentangeli

Senator Pat Geary

avatar van Wouter

(verwijderd) schreef:

meest ondergewaarde film op moviemeter

Huh?

Ja veel te laag

avatar van Da Jando

Da Jando

Een waardering van 4,31 gemiddeld is juist ERG hoog! Veel te laag zeg je, man, hij schommelt hier altijd in de top 5 rond...

(verwijderd)

Ach misschien moet je me maar een beetje met een korreltje zout nemen. Maar ik vind in iedergeval dat hij onbetwist op 1 hoort te staan. In iedergeval boven dat Shawshank Redemption ding.

avatar van Wouter

Dat is dan ook de meest overgewaardeerde film op MM...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

helemaal niet, maar aangzien dit niet hier thuishoort ga ik er niet over beginnen

avatar van starbright boy

Nu dan deel twee. Ik vind hem iets beter dan het eerste deel. De stuctuur (prequel en sequel is interessant. De emoties zijn beter uitgewerkt en het verhaal is minder spannend, maar toch boeiender. Met name het laatste uur is sterk en zeker het einde. Maar ik kan het allemaal nog steeds niet als meesterwerk beschouwen.

4.0* voelen goed, maar dat had ik al aan deel een gegeven. Voor mijn gevoel moet daar een half sterretje af.

(verwijderd)

Wat mij betreft nog altijd de beste film allertijden, nooit sentimenteel maar enorm veel gevoel, de prachtige ontwikkeling van michael corleone en het prachtige treurige einde. Geweldig

(verwijderd)

de 6de plaats nog wel, 't moet niet veel gekker worden.

FisherKing

Ik heb mar een 0,5 gegeven omdat ik van dit soort onzin/berichten erg treurig en verdrietig word.

Zegt iemand die Finding Nemo kinderachtig vond

avatar van mister blonde

mister blonde

FisherKing schreef:

dan geef ik Trois Couleurs: Bleu een 0,5 die ik helemaal niet gezien heb....

FisherKing

Je begrijpt het niet, ik doelde op de opmerking op welke plaats een film staat. ! Wat maakt dat nou in hemelsnaam uit op welke plaats een film staat, want morgen staat ie weer op andere plaatsen in de top100.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik snapte je wel. ik snap alleen niet waarom moet jij dan een 0,5 moet geven. op deze manier geef je gehoor aan een zielige vertoning.

mijn opmerking sloeg op het feit als we allemaal zo gaan handelen dat het eind zoek is. Blaauw stemt jouw favoriete film naar beneden. Waarop een andere liefhebber van Trois Couleurs: Bleu the godfather weer naar beneden stemt.

wat maakt het uit of iemand elke verschuiving in de top 100 bekritiseerd. lach er om zou ik zeggen....

FisherKing

You´r right. Overigens 4 sterren voor deze film.

(verwijderd)

Ja lach me lekker uit, harry. Ik snap het punt niet, ik heb overigens niet elke verschuiving bekritiseert maar dit is m'n lievelingsfilm vandaar.

(verwijderd)

gejanes van die fisherking allemensen wat een clown

nog steeds op 6 wordt 't nog mooier

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Blaauw, ik begrijp dat je het vervelend vind dat je favoriete film steeds lager in de Top100 komt te staan. Ik heb het ook met mijn favoriete film, maar het is eigenlijk helemaal niet zo heel erg. Voor veel mensen in de Godfather-(trilogie) de maffia-film. En nummer 6 in de Top100 is opzich niet zo'n ramp.

avatar van Ericinho

Ericinho

tja, het is ook mijn favoriet aller tijden (of was dat nou deel 1), maar ja, je moet accepteren dat anderen gewoon minder verstand...uhm, een andere smaak hebben qua films

Top top 3!

avatar van Robbie H.

Robbie H.

Ik heb de godfather I ***1/2 ster gegeven en deel II **** sterren. Het is niet echt mijn genre maar ik was toch overdonderd door de schitterende locatie en het acteerwerk van DeNiro en Pacino. De film duurde mij (te) lang, en op dat feit, plus dat ik niet van het genre mafia hou, heb ik mijn stem dus bepaald. Nu moet ik alleen deel III nog zien, ben benieuwd wat ik daarvan vind...

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Deze film staat op nr 2 in mijn top 10, eigenlijk had ik de trilogie ingevoerd maar dat was helaas niet mogelijk.

Daarom heb ik voor deel 2 gekozen, ik vindt dit de best uitewerkte versie van de Corleone familie.

Geweldig geacteerd, jammer genoeg ontbreek meester-acteur Marlon Brando hierin, niemand zal ooit een perfecte maffiabaas beter kunnen naspelen dan hem....zonder hem was dit niks geworden!

Goed concept, sommigen bekritiseren de film dat er te veel gewisseld word door het verleden en heden.

Ik vind het subliem in elkaar gezet hoe je de jonge jaren ziet van Vito Corleone, geweldig authentiek gebracht, maar ook het heden waarin je zijn zoon ziet (Al Pacino) is van hoge kwaliteit, voornamelijk de scene in Havana met Batista en de revolutie is erg mooi in elkaar gezet.

Kortom, een meesterwerk en een van de beste films van de 20e eeuw...

avatar van MarkFish

MarkFish

Dat probleem heb ik eigenlijk ook. Het liefste zet ik de trilogie van lotr op 1 en de trilogie van godfahter op 2, maar nu moet je die films scheidden, en vooral bij lotr is dat moeilijk, omdat het meer een verhaal is.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

precies

avatar van malkovich

malkovich

Ik vond deze toch iets minder dan de eerste. Het gedeelte met de opkomst van Don Corleone (De Niro) vond ik wel erg interessant. De eerste heeft gewoon een aantal momenten die bijblijven: de bruiloft, Marlon Brando, het paardehoofd, de aanslag op Docn Corleone, de moord in het restaurant, sonny's dood, etc.

Het tweede deel heeft minder van dit soort momenten vind ik.

avatar van pjotr

pjotr

Je bent nogal aan het spoileren....

avatar van Jordy

Jordy

heb je bericht even aangepast malkovich, lees svp even de FAQ over hoe je spoilers plaatst

avatar van malkovich

malkovich