• 9.374.517 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.475.951)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Frank Pentangeli

Senator Pat Geary

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik zie toch echt dat je hem even hebt verhoogd naar 5 sterren en daarna weer terug naar 0,5. Maar ach, nog maar even en je bent geen 14 meer.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

* En er was ook geen nieuwe soundtracks bijgekomen

GELUKKIG was er geen nieuwe soundtrack. Die Godfather muziek is de beste ooit.

Waren overigens wel een aantal nieuwe nummers bij hoor.

En niet dramatisch? Hebben we het over dezelfde film?

avatar van by_the_way

by_the_way

In Godfather 2 gebeurde

* Niets wat echt dramatisch was

* Niets spannends

* En er was ook geen nieuwe soundtracks bijgekomen

Bull, Dramatische scene's zaten er genoeg in, ik noem bijv al de openingsscene, en er zaten wel degelijk een aantal nieuwe nummers in de film.

Aragorn

idd, en vooral de laatste scene met fredo

en nieuwe soundtrack hoefde ook niet, ik was blij om de Godfather-theme weer nog eens te horen, prachtig deuntje om de film mee te beginnen.

avatar van maerk

maerk

Lang niet zo goed als het geweldige eerste deel maar nog steeds een goede film.

4 sterren.

avatar van Joe-K

Joe-K

Goodfella_90 schreef:

Maar ach, nog maar even en je bent geen 14 meer.

Nou, volgens mij duurt het nog wel een tijdje.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Moeilijk te bepalen welke nou beter is, deel 1 of 2. Zowel de Niro als Brando plaatsen Vito Corleone op een indrukwekkende manier neer waar je zo dagenlang kunt kijken.

Ook deze film beoordeel ik met 5 sterren.

avatar van clintgodfather

clintgodfather

Godfather II, weer een klassieker, net zoals zijn voorganger. Een nieuwe film, een nieuwe Don Corleone (Vito). In plaats van Marlon Brando krijgen we Robert "bobby voor de vrienden" De Niro, een man die iedereen kent. Het was voor hem een ongeloofelijke moeilijke opdracht om Brando te veranderen als Vito, maar hij slaagt hier perfect in. Vito Corleone is gespeeld door twee verschillende acteurs en ik twee keer ongezien goed neergezet. Zowel Brando als De Niro hebben hiervoor terecht een oscar gewonnen. Naast De Niro is er natuurlijk weer Al Pacino, die ijzersterk acteerde in de eerste film. Weer zet hij die koele kikker, Michael Corleone neer. Maar naast die twee giganten is er een acteur die ik zeker niet mag vergeten; John Cazale, de wat vergeten acteur die ook schitterde in The Deer Hunter en Dog Day Afternoon. Jammer genoeg is die man veel te vroeg overleden. Hij had nog zoveel goede rollen kunnen neerzetten. In Godfather II speelt hij Freddy Corleone, de oudere broer van Michael. Hoewel hij wat ouder is, zou je denken dat hij de jongste broer is. Hij is immers wat "zwakker" en laat alles door Michael. Zijn lot is dan ook tragisch.

Je zou medelijden krijgen met Fredo. Sterke bijrollen worden geleverd door Diana Keaton en Talia Shire. Vooral die eerste is net zoals in de eerste film ijzersterk.

De regie is zoals ze moet zijn, geweldig. Misschien is ze iets minder briljant dan de eerste (kan ook niet anders). Zo mis ik een scene zoals die eindscene van film 1 (de doop). Naast de muziek is er weer die geweldige muziek. Weer krijg je vanalles; italiaanse volksliederen, vrolijke deuntjes, dramatisch melodieën, enz...

Godfather II is net zoals zijn voorganger een klassieker die op geen enkel moment verveelt. Kijken is de boodschap 5/5

avatar van timburton

timburton

by_the_way schreef:

Ik vond hem niet dramatisch en de oude godfather miste ik ontzettend in deze film. Na een half uur begon ik hem al saai te vinden. Dus fock off met je bull shit want ik vind hem slecht. Punt.

avatar van by_the_way

by_the_way

dat kan best maar beweer dan niet dat ze er niet waren.

timburton schreef:

akkoord daje da vind, maar ge kunt da ook op een andere manier zeggen

avatar van wutang36

wutang36

Ik ben een fan van Robert De Niro voorts in een super van een film that's why 5 stars.

avatar van Ascari

Ascari

Octo schreef:

Gel#l in de ruimte.

Ik was een jaar of 8 toen ik het eerst deze film zag en meteen was ik er weg van, daarna heb ik ze zo'n tienmaal gezien. Het zijn geen films maar instituten (2 en 1).

Waarschijnlijk willen kiddo's als deze wat stennis schoppen met deze uitspraken.

hier spreekt de volwassene hoor, laat me niet lachen! ieder recht op zijn eigen mening, ga je alsjeblieft niet verheven voelen! ik vondt deel 2 ook zwaar minder, mag dat?

deel 2 is een stuk minder doordat de stukken met pacino overheersen, en die zijn een stuk minder dat die van de niro vindt ik

avatar van silvan_12

silvan_12

Erg goede film, maar het deel 1 blijft het beste. Hoewel deze film toch in de buurt komt. Deze film is een voorbeeld voor alle filmmakers hoe je een vervolg moet maken. De film voegt iets toe inplaats van het origineel te herhalen of naar beneden te halen. Hierbij denk ik toch echt aan Jaws. Een geweldige film, maar de vervolgen zijn vreselijk.

avatar van clintgodfather

clintgodfather

Ascari schreef:

Ik vind dat niet, voor mij zijn de stukken met Pacino gewoon evengoed dan die met De Niro. Ze zijn allebei geweldig.

avatar van niethie

niethie

Net dat beetje beter als deel 1, onovertroffen sfeer. Fantastische rollen van pacino, de niro, en alle bijrollen. Het verhaal wordt net zoals in deel 1 op een hele rustige manier vertelt. ik vond het erg knap gedaan om in de ene helft van de film, het verhaal te zien van een jonge vito (meesterlijk vertolkt door de niro) en te zien hoe hij zich langzaam opwerkt naar de top en de andere verhaallijn met pacino die het van zijn vader over heeft genomen. De film zit ook nog eens vol met prachtige onthulling/ontknopingen . Ook nog eens een paar meesterlijke scenes het veraad van fredo, het eind waar pacino over zijn fouten nadenkt . Kortom een onovertroffen meesterwerk, net dat beetje beter dan deel 1, geweldige rol vertolkingen, en een aantal fantastisch uitgewerkte scenes.
5 sterren (ik moet er wel even bij zeggen dat ik de trilogy al 2 jaar niet meer gezien heb dus binnekort maar weer eens bekijken.

avatar van Shinobi

Shinobi

Borduurt verder op deel 1. Pacino is natuurlijk meesterlijk, verhaal zit ook weer goed in elkaar en de nodige actie is uiteraard ook aanwezig.

Ik geef 'm 5 sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtig vervolg op de eerste film is dit.

Met wederom een sublieme Al Pacino. Ook een prachtige vertolking van Robert De Niro als de jongere Don Vito Corleone, en uiteraard ook Robert Duvall.

Net als de eerste film blijft ook deze boeiend van begin tot eind, zodat de lengte van meer dan 3 uur zeker geen hinderpaal is.

Prachtig zijn de flash-backs, die zeer goed overkomen en niet voor verwarring zorgen, zoals dat wel eens vaker gebeurt.

Ook deze film zou je moeten zien of gezien hebben of je mist een stuk filmhistorie.

avatar van mikey

mikey

Let ook even op Roger Corman als jurylid met bedenkelijke blikken in zijn ogen.

avatar van stingree69

stingree69

In lijn met The Godfather (1) is dit een film van wereldklasse. Een ieder die deze trilogie niet kent mist wat mij betreft wat in zijn leven. Heb alle delen tientallen malen bekeken en ik vind het moeilijk te kiezen voor een favoriet. Deel 3 komt duidelijk op de 3e plaats hoewel hier ook hele goeie elementen in zitten, maar deel 2 zet ik toch op de 1e plaats, vanwege het gebruik van de verschillende tijdlijnen. Een aantal karakters uit het eerste deel mis je hier wel maar het blijft een geweldige film met heerlijk muziek. De extra's op de bonusdvd zijn een afrader als je de karakters liever als helden/boeven ziet dan als acteurs. Deze film krijgt van mij een dikke 5!

avatar van Minotaures

Minotaures

Vraag me af of deze deel mij MISSCHIEN kan boeien, want deel 1 slaagde er niet in. Ik zal er over na denken om deze te huren ofzo.

Alleen denk ik dat deel 3 leuker is aangezien die van 1990 is en deze nog van 'The Seventies' is.

Minotaures schreef:

is hetzelfde als deel 1 dus waarschijnlijk zal deze je ook niet boeien maar neemt niet weg dat je hem gewoon gezien moet hebben, zelf vind ik hem een beetje beter dan deel 1 vooral om te zien hoe de corleone empirium tot stand is gekomen.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Minotaures schreef:

Wat een onzin. Je vindt films van de jaren ´70 sowieso minder goed?

Die Scarface remake (je avatar) is onderhand ook alweer 25 jaar oud.... ga je die over 5 jaar dan ook maar niet meer kijken dan?

Minotaures schreef:

grote vergissing alvast, want deel 3 heeft iet of wat dezelfde sfeer als deel 1 en 2. en het is ook de minste van de 3. het is jammer dat deze films ni apprecieert..achja ieder zijn smaak zeker?

W.M.J.M

Ik keek de film laats en ik vroeg me af: 'Wie vermoorde de huurmoordenaars die Michael wilden vermoorden?

W.M.J.M schreef:
dat is niet expliciet duidelijk maar dat fredo er verantwoordelijk voor is wel.

W.M.J.M

Denk je? Op een gegeven moment zegt Fredo toch dat hij niets van een aanslag wist. Ik geloof hem. Bovendien denk ik niet dat Fredo Michael zou kunnen vermoorden.

W.M.J.M schreef:
nee want daar waren die huur moordenaars voor, die weer door ola zijn ingehuurd en hij is weer gestuurd door die jood , en ola heb fredo om hulp gevraagd, wat precies zullen we niet weten of het moet zijn dat hij die gordijnen heeft open gemaakt, maar dat fredo de verader is (dus verantwoordelijk) is wel duidelijk.

gideonvdb schreef:

Ja, maar dat bewijst toch niet dat Fredo Michael wou vermoorden. Het kan toch ook gewoon zo zijn dat Ola ze heeft gestuurt zonder medeweten van Fredo?

W.M.J.M schreef:

fredo verraad michael, dat is toch wel duidelijk, check het stuk maar vanaf het moment dat hij geld komt brengen naar michael of dat telefoontje dat ie krijgt en tegen ze vrouw zegt dat het verkeerd verbonden is, hij is gebruikt en heeft het nagelaten om het aan michael te vertellen.