• 9.375.163 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.478.265)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Kay Corleone

Frederico 'Fredo' Corleone

Constanzia 'Connie' Corleone

Frank Pentangeli

Senator Pat Geary

avatar van Vito Corleone

L. luchtloper schreef:
Ik weet niet waarom, maar ik kan het altijd maar net droog houden bij die scene waar Michael Fredo vastpakt en vergiffenis schenkt. Een van de mooiste scenes van de film.

Misschien omdat je het uiteindelijke gevolg al weet. Namelijk dat Fredo het einde van de film niet haalt.

avatar van Fresh

Fresh

Master piece! meer heb ik niet te zeggen over deze film

• 1926 berichten

Het neusje van de zalm, wat betreft mafiafilms.

Godfather part 1 mocht al een meesterwerk zijn, maar deze is in mijn ogen de meest onovertroffen mafiafilm allertijden.

Pacino als onderkoelde godfather....voortreffelijk.

DeNiro als jonge Corleone...1 van zijn beste rollen ( Kreeg ook nog een oscar voor beste bijrol.....okè, dat weet iedere filmliefhebber maar ik moest `t even kwijt )

Heb em weer voor de 6de keer herzien en word beter en beter, hoe vaker je em bekijkt.

Ongelooflijk goede film, die nog steeds 1 van mijn favorieten is.

En voor degene die em nog nooit heeft gezien, ( Zullen wel weinig zijn.)

een aanrader van jewelste.

Pure top!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van K26

K26

Ik kan Hannes64 alleen maar gelijk geven: een fenomenale film in alle betekenissen van het woord: een scenario dat de drijfveren en passies van de personages verder uitdiept, een briljante montage, meeslepende muziek en schitterend acteerwerk. Vooral van Pacino was ik in deze film onder de indruk, meer nog dan van De Niro: hoe hij als Michael Corleone in zijn onderkoelde manier van handelen en spreken een ijzingwekkende macht weet uit te stralen, da's pure klasse.

Man, ik krijg alweer zin om hem te bekijken.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Vito Corleone schreef:

Kan ja, ik weet het niet, maar die scene laat ook zien waar het allemaal om draait naast de zakelijke wreedheden: the family.

Maar inderdaad de scene geeft je een gemengd gevoel. Ik denk dat Michael zijn broer puur vermoord heeft uit zakelijke reden, en voor eigen protectie van de familie tegen de stommiteiten en nonchalantheid van zijn broer.

avatar van danny4826

danny4826

zou deze wel willen zien

• 1926 berichten

Moet je ècht doen, je verveeld je geen enkel moment.

Elke scène is een meesterwerk apart.

Maar zie dan ook eerst deel 1, daarna de anderen.

Pure aanraders!!!!

avatar van Johan311

Johan311

Een waar meesterwerk, zelfs nog een haartje beter dan nr.1

avatar van tukkerstein

tukkerstein

hannes64 schreef:

Moet je ècht doen, je verveeld je geen enkel moment.

Elke scène is een meesterwerk apart.

Maar zie dan ook eerst deel 1, daarna de anderen.

Pure aanraders!!!!

Ik heb me geen moment vermaakt met deze film. Een dodelijk saaie langdradige film, met name vanwege de laatste anderhalf uur, die er gewoon aan vastgeplakt lijken te zijn om het nog wat langer te maken. Deel 1 is vele malen beter, das een meesterwerk.

avatar van JTV-kijker

Grafmat

JTV-kijker schreef:

supper saaie film, kheb hem niet eens afgekeken

deel 1 vond ik ook al slecht

Ik heb even op je naam geklikt, en zonder verder aan leeftijdsdiscriminatie te willen doen raad ik je aan gewoon nog 10 jaar te wachten en dan de cyclus van The Godfather nog eens te gaan bekijken... Eens kijken of je het dan nog zo saai/slecht vind.

Vergelijk het maar met voor het eerst Teletubbies kijken op je vijftiende - vast niet zo leuk....

Bepaalde films spreken op/vanaf/tot een bepaalde leeftijd gewoon meer aan.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Een jaar of vijf moet toch ook genoeg zijn.

avatar van Grafmat

Grafmat

W.M.J.M schreef:

Een jaar of vijf moet toch ook genoeg zijn.

LOL, in jou geval dus wel!

tukkerstein schreef:

Ieder zijn mening...maar ik denk dat er 100 duizenden zijn die 2 beter vinden dan deel 1.

Maar ja, ik ben dan ook een èchte filmliefhebber die gevoel daarvoor heeft, en jij misschien niet.

Maar zie em `s helemaal in 1 ruk uit, en je zult zien dat `t gewoon een film is die je mòet zien..

Einde verhaal????

avatar van Vito Corleone

hannes64 schreef:

Einde verhaal????

Je wilt toch niet zeggen dat als je deel één beter vind dan deel twee, dat je dan geen "èchte" filmliefhebber bent? Ik vind deel één namelijk wel beter dan deel twee en ik heb beide films nu zo ongeveer 10 keer gezien. Met name Marlon Brando maakt bij mij het verschil. Deel twee: super, deel één: magistraal.

avatar van Drazenko

Drazenko

Ja wel een filmliefhebber alleen volgens deze man geen gevoel

Dat is natuurlijk dikke onzin. Want hangt vanaf waar je naar kijkt bij films als je ze wardeert. Een let op op de acteurs en andere op verhaal etc. En zo kom je er nooit uit.

Aragorn

ik vind persoonlijk ook de 2de beter als de eerste. het was wel een moeilijke keuze maar ik vond de prestatie van Al Pacino ietsje beter als de prestatie van Marlon Brando in de 1ste. Brando had ook niet zoveel screenplay als je het zo bekijkt. hij zit voor een groot gedeelte van de film te revalideren van zijn schotwonden. maar dit is mijn mening natuurlijk maar.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Grafmat schreef:

Bepaalde films spreken op/vanaf/tot een bepaalde leeftijd gewoon meer aan.

ook, is goeie, zal ik doen

avatar van Minority_Check

Minority_Check

eerste was beter

avatar van Theatertje

Theatertje

Beter dan deel één, maar minder goed dan deel drie. Toch 5 sterren.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Aragorn schreef:

Waarom staat deel 2 dan onder deel 1 in je top-10?

Bij nader inzien vind ik deel 1 toch iets beter dan deel 2, juist door Marlon Brando. Maar het idee met de flashbacks in GF2 is geniaal en Robert de Niro natuurlijk ook.

Dit is ook maar mijn mening. Ze zijn sowieso allebei 5 sterren waard. Het verschil is nihil. Maar GF1 blijft gewoon me favoriet. Mooiste scène komt overigens wel uit GF 2: wanneer Fredo wordt neergeschoten in dat bootje.

PaulieWalnuts schreef:

Waarom staat deel 2 dan onder deel 1 in je top-10?

omdat je dan voor de eerste keer kennismaakt met de familie. het was ook de eerste film van de trilogie dat ik zag, logisch. maar ik zal ze meteen omwisselen in mijn top 10, ik had het niet eens door.bedankt

avatar van timburton

timburton

Saaie lange film. Deel een was 1000 maal leuker. Jammer dat je geen Flop 10 kan maken zelf.

Aragorn

ik heb hem gisteren nog maar eens bekeken. het is en blijft een meesterwerk, de manier waarop Al pacino Michael Corleone neerzet , bestaan geen woorden voor, echt sjiek geacteerd!

avatar van Kai

Kai

timburton schreef:

Beetje raar om deze 0,5 te geven en deel 1 een 5....

Ik moet je nu om een toelichting vragen?

avatar van by_the_way

by_the_way

Vind ik ook raar omdat deel II vrijwel gelijk is qua sfeer, acteurs, muziek aan deel I dus snap ik niet hoe je deze zo slecht kunt vinden, enkel om de lengte?

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Geniale film; 4,5* momenteel en #6 in mijn top10, Al Pacino speelt hier zijn beste rol ooit. Ik moet nog eens 2de keer kijken, wel erg lange film, de stukken met De Niro vond ik de beste, alleen jammer dat die niet zo erg veel voorkomen, dat begin is hier weer prachtig en kippenvel.

avatar van Octo

Octo

timburton schreef:

Gel#l in de ruimte.

Ik was een jaar of 8 toen ik het eerst deze film zag en meteen was ik er weg van, daarna heb ik ze zo'n tienmaal gezien. Het zijn geen films maar instituten (2 en 1).

Waarschijnlijk willen kiddo's als deze wat stennis schoppen met deze uitspraken.

avatar van timburton

timburton

Kai schreef:

Beetje raar om deze 0,5 te geven en deel 1 een 5....

Ik moet je nu om een toelichting vragen?

In Godfather 2 gebeurde

* Niets Spectaculairs

* Niets wat echt dramatisch was

* Niets spannends

* En er was ook geen nieuwe soundtracks bijgekomen

Al het goede van Godfather 1 is eruit gehaald.

En misschien was ik inderdaad een beetje overdreven omdat ik gewoon van slag was toen ik deze film zag en dacht: Waarom verneuken ze de Godfather nou??? Oke, ik zal me beheersen en geef hem een 1,5. Nu goed?