Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Senator Pat Geary
Al Neri
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Viel zijn rol je tegen? nou sorry hoor maar het is een van zijn beste rollen, het goede van godfather 2 is juist dat de niro er in zit waar door je Marlon brando kan missen.
De rol viel me tegen, omdat die rol talloze malen de hemel in wordt geprezen. Dan ga je er toch anders tegenaan kijken. Was dat niet het geval geweest, dan had ik zijn rol anders kunnen beoordelen. Uiteraard een goede rol van Robert. Misschien kan ik zijn rol in de herziening nog meer waarderen.
Dat denk ik ook
Clifford
Deel 2 vindt ik heel goed. 4,5 sterren.
jasha
Deel 2 vindt ik heel goed. 4,5 sterren.
Vindt deel 2 jou goed?
MichaelGeesing
2 ,3 jaar geleden gekeken De Niro speelt wel degelijk een goede rol 4.5 ster voor deze film
W.M.J.M
Robert de Niro is hier echt geweldig. De andere acteurs natuurlijk ook, maar die hebben het voordeel om er hun eigen invulling aan het karakter kunnen geven. Robert de Niro moest Marlon Brando kopieren en daar is hij dan ook zeer zeker in geslaagd. De stukjes over de jeugd van Vito Corleone zorgen bovendien voor wat humoristische ontspanning na de toch serieuzere stukjes van Al Pachino.
JDS
Een sequel zoals een sequel hoort te zijn. Voor mijzelf ben ik er nog steeds niet over uit of deze film het origineel nou overtreft of niet. Ze zijn allebei in ieder geval van extreem hoog niveau. The Godfather 1 is misschien iets 'romantischer' (figuurlijk gezien) waarbij de sfeer het belangrijkst is. Deel 2 heeft een sterker plot in mijn ogen en iets hogere entertainment-waarde. DeNiro schittert en Pacino is ijzingwekkend als Michael Corleone. 5 sterren!
Octo
Geniaal, weinig verder over te melden.
Oja: als je hem niks vindt: schrijf dan aub nooit meer een recensie!
movie*freak
Geniaal, weinig verder over te melden.
Oja: als je hem niks vindt: schrijf dan aub nooit meer een recensie!
en zo is het
poisonpen1234
Deel 2 vind ik persoonlijk toch mooier dan deel 1
Iedereen heeft het erover dat Al Pacino een fantastische acteur is in zijn tijd bij Scarface merkte ik er niets van (komt door de personage die hij speelde)
Bij The Godfather delen speelde hij dondersgoed
Vooral in deel II, waarom?!
In deel II begint het pas echt voor onze Michael Corleone
De bruutste kant en gemeenste kant ooit van Al Pacino is deze film ..Het beste van AL PACINO
In deel II begint het pas echt voor onze Michael Corleone
Ja inderdaad. Vooral omdat Michael al z'n acties heel koel uitvoerd en bedenkt, denk ik bijna dat hij een koudbloedig monster is zonder emotie. Eigenlijk kropt hij alles op en komt het op een bepaald moment in deel drie naar boven.
Vito Corleone
Wat is dat nou voor reactie. Ik heb het over z'n emoties, z'n koelbloedigheid en zijn vermogen om alles maar op te kroppen.
Dead01
- 1977 stemmen
Ook deze herbeken en hier ga ik mijn stem verhogen naar 5.
Verhaal loopt mooi verder en ook hoe je ziet hoe het ooit begonnen is.
De Niro zet hier toch een goede rol neer als jonge acteur.
Pacino blijft gewoon goed
5 stemmen
mikey-h-0
Kai
Is het wat voor mij? Het lijkt me een leuke film.
Uhm.. aan je top 10 te zien zul je er niet veel aanvinden... Maar proberen kan altijd
gideonvdb
Is het wat voor mij? Het lijkt me een leuke film.
als je de filmpjes leuk vind die je vrij speelt met het spel dan zou ik gaan kijken want dan gaat er een hele nieuwe filmwereld voor je open en anders heb je er later vast wel wat aan. veel kijk plezier eventueel.
ben gewoon jaloers
movie*freak

Ik wou dat ik The Godfather's niet had gezien, kon ik weer terug in die dromerige sfeer van de triology
Glacius
Beste mafia film ooit gecreerd.
Al Pacino zet een geweldige rol neer, en ook DeNiro doet zijn ding. De film steekt verder geweldig in elkaar..
Real_Movie
Er is geen woorden voor dit gangsterfilm ja alleen dat het een 5 waard is
nightbreed
Geen verder commentaar nodig, ik kom alleen even om de film een 5 te geven om zo mijn respect te tonen voor dit briljante 2de deel.
Cijfer: 5
L. luchtloper
Ik weet niet waarom, maar ik kan het altijd maar net droog houden bij die scene waar Michael Fredo vastpakt en vergiffenis schenkt. Een van de mooiste scenes van de film.
by_the_way
Idd, bij de begravenis van zijn moeder en dan die geweldige muziek erbij.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated