• 9.406.599 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.488.392)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

Frank Pentangeli

Senator Pat Geary

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Mijn favoriete film van de Godfather reeks en een van mijn favoriete films aller tijden. Perfect acteerwerk van alle acteurs (jammer dat Pacino die oscar niet won!), nog mooiere muziek dan in deel I, goed verhaal en voorhal het verhaal over Vito’s verleden is super interessant.

5,0 sterren

avatar van Niveath

Niveath

Ook 5* voor deel 2. Het acteerniveau alleen al verdient 3*.

avatar van markie1978

markie1978

Tegenvallende film, had beter verwacht zeker na de hoge notering van moviemeter.

avatar van by_the_way

by_the_way

Waarom valt hij dan tegen.

avatar van JJ_D

JJ_D

HET 2e deel: sterker dan zijn voorganger, en dat door de noodzakelijke toevoeging van een emotionele factor. Coppola blijft, zakelijk filmend, zijn eigen stijl getrouw, maar tilt deze film door toevoeging van vele subtiliteiten naar een hoger niveau dan zijn de hemel in geprezen voorganger. In tegenstelling tot die zogenaamde "allerbeste film ooit" zijn er in 'The Godfather, Part II' wél talloze geniale shots te bespeuren, en Pacino mag zich eveneens bij het schaarse rijtje onvergetelijke filmpersonages voegen; want deze vertolking van 'de peetvader' komt - al is hij totaal anders - dicht in de buurt van de Marlon Brando-interpretatie.

Deze 'The Godfather, Part II' moet toch nog onderdoen voor het derde deel, dat de familiecrisis emotioneel volledig uitdiept en met het indrukwekkende slotstuk de kracht van de trilogie volledig weet te ballen. Coppola heeft het goed gedaan, zij het verre van perfect.

avatar van Horrordude

Horrordude

Bah, ik heb alle godfather films, en zie heel erg op om 2 & 3 ook nog te gaan kijken na de extreme tegenvaller van The Godfather part 1... ik vond 1 al veel te lang en saai, en nu zie ik dat dese film bijna 3 uur duurt! ik heb gewoon niet het geduld voor een film met zo veel verhaal

avatar van diehardfan

diehardfan

Dit vind ik persoonlijk de beste uit de trilogie.

DeNiro speelt de jonge Vito echt perfect , en Pacino speelt Michael puur onderkoeld.

De sfeer van de jaren zestig en dertig kun je gewoon proeven.

Het is en blijft een meesterwerk.

5*****

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Beste vervolgfilm die ik ooit heb gezien, Pacino is superieur.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister deze bekeken.

Ik vond deze ietsje beter dan deel 1. De sfeer was opnieuw goed te proeven. Met deze keer een glansrol van Robert De Niro als de jonge Don Vito Corleone en weer een prachtrol van Al Pacino. Het begin was ook erg goed Dat de ouders van de 9 jarige Don Vito worden neergeschoten en dat Vito als 9 jarige helemaal alleen naar New York vertrok en dan 16 jaar later een wraak gaat plannen.

Dit was opnieuw een echte klassieker. Met prachtige momenten. Met twee verhalen door mekaar. Over Michael Corleone in 1958 en Don Vito in 1917. Geweldig gewoon

avatar van kort0235

kort0235

Gisteren weer eens gekeken. Nu vind ik deel 2 beter dan deel 1. Prachtige beelden uit begin 1900 van Vito Corleone in New York en de beelden uit de vijftiger jaren met Michael Corleone en Diane Keaton. Wel een lange film maar geen moment verveeld!

Een 4.0*

avatar van vettige swa

vettige swa

het stuk met robert de niro is goed maar het deel met al pacino is erg langdradig, heb zelf moeten geeuwen, er zit veel te weinig actie in die film en er gebeurt te weinig, bovendien begint de rol van al pacino te vervelen na een tijd, geeuw geeuw

avatar van film88888

film88888

Een heel goed vervolg, maar toch minder als deel 1 soms duren somige scenes veel te lang maar dat is het einige min punt vind ik voor de rest was hij super goed en al pacino speelt weeral prachtig, en robert de niro was ook subliem als de jonge anthony vito. Een dikke 4,0 voor deze heerlijke misdaad film

avatar van Tieske

Tieske

Schitterend historisch drama met uitmuntend acteerwerk en prachtige scenes. Mooie afschildering van twee periodes in de Amerikaanse geschiedenis.

Toch miste ik iets in deze film: spanning. Waar het eerste deel van The Godfather mij constant gespannen liet over de ontwikkelingen binnen de familie, was het hier vooral de mooi vormgegeven kenschetsing van de geschiedenis.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik weet niet of je echt spanning moet zoeken in The Godfather. Laat het lekker op je afkomen, verwacht geen triller.

avatar van Tieske

Tieske

Tsja, het ligt er misschien aan wat je onder spanning ziet. Ik bedoel in ieder geval dat de film je contant betrokken houdt, je aandacht dicht bij het verhaal weet te houden.
Ik denk dan dat (als het goed is) ook in niet-thrillers spanning zit. In een drama (wat mij deze film lijkt) zou je dit ook mogen verwachten.
Nu zeg ik niet dat er helemaal geen spanning in zat, maar in vergelijking tot het eerste deel was het hier minder.

Neemt niet weg dat deze film vanuit historisch perspectief sterker is, en qua uitdieping van karakters zeker niet minder.
Wat dat betreft vond ik de terugblik naar 1941 (of wat was het?) briljant en doeltreffend.

Andere sentimenten vond ik soms wat te goedkoop, zoals Michaels relatie met Fredo.
Misschien dat verder het niet-meespelen van Marlon Brando en James Caan meespeelt in de vergelijking tussen de beide films.

Voor alle duidelijkheid: een schitterende film, maar iets minder dan het eerste deel.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tieske schreef:

Ben ik het helemaal mee eens! Ik miste ook Marlon Brando

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ik totaal niet, Robert de Niro was een zeer waardige vervanger.

avatar van Marcellus

Marcellus

Geweldige film, minder dan de eerste, maar blijft te vet.

avatar van avdj

avdj

Fenomenaal vervolg.

Robert De Niro speelt echt superieur als jonge Vito Corleone. Het verhaal vind ik beter dan deel 1, qua spanning vindt ik 1 net iets beter. Al scheelt het niet veel.

Op naar deel 3.

avatar van Rancid

Rancid

Goed vervolg, maar minder dan deel 1. Afgezien van Robert de Niro die fenomenaal de jonge Corleone speelt, vind ik dit deel net wat te langdradig, vooral in de Pacino stukken. Deel 1 heeft net wat meer vaart. 4,5*, deel 1 5*.

avatar van Rancid

Rancid

Grappig trouwens dat Robert Duvall gewoon dezelfde is als het aardige agentje in Falling Down, daar kwam ik echt pas in deel 2 achter. Is die man gekrompen ofzo? En sowieso erg veranderd.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Vond persoonlijk deel 1 beter, miste Marlon Brando een beetje:( De film duurde net iets te lang waardoor mijn aandacht soms een beetje verslapte. Goed plustpunt is dat Robert de niro er aldoor inslaagde met goed acteerwerk mijn volledige aandacht te winnen. Verder is het verhaal natuurlijk zeer goed uitgewerkt en is het camerawerk uitstekend.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Ik vind hem net zo goed als 1

avatar van by_the_way

by_the_way

Waarom geef je deel 1 dan een 5?

avatar van lowhusky

lowhusky

Hij geeft ook een 5 aan deze..

avatar van movie*freak

movie*freak

lowhusky schreef:

Hij geeft ook een 5 aan deze..

En dan noteert die hier een 3, beetje raar.

avatar van Mug

Mug

Ooit gehoord van typfoutjes, lieve mensen?

Terug naar de discussie over de film aub.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20225 berichten

Minder dan deel I. Een stukkie chaotischer en minder interessant. Maar dan nog blijft er genoeg interessants over.

De rol van Robert de Niro viel me wat tegen. Heeft hij een oscar gewonnen voor beste bijrol?

Zoals ik al zei: minder dan deel I, maar alsnog een terechte klassieker. 4 *

avatar van movie*freak

movie*freak

Viel zijn rol je tegen? nou sorry hoor maar het is een van zijn beste rollen, het goede van godfather 2 is juist dat de niro er in zit waar door je Marlon brando kan missen.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Het blijft een prachtige film...