Genre: Misdaad
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vandaag om 22:25 uur op 3Sat
Zondag 1 maart in één bioscoop (Amsterdam)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Frank Pentangeli
Senator Pat Geary
Al Neri
Tony Montanja
Alfredo pacino is de gewoon de beste acteur die er is
Was is een beter woord, in films als The Godfather, Scarface, Heat, Carlito's Way, Dog Day Afternoon en Donnie Brasco vond ik hem erg sterk. Deze films zijn bijna allemaal al weer wat jaren terug. De laatste jaren heeft Al Pacino naar mijn mening minder geacteerd. Dat komt vooral ook omdat hij de meer rollen speelt in romantische films etc.
Flipman
Ja, maar "Scarface" doet me zo weinig. Ik wil hier wel in spoilers zetten waarom, maar dat doe ik maar bij de film zelf.
juuljuul
Best goeie film denk ik?? Ligt het aan mij dat die serie godfather zo lastig te begrepen is. Ik heb de hele serie wel 4 keer gekeken maar kan het niet echt helemaal volgen vaak.
Je voelt in die film zeg maar wel heel goed de sfeer aan van die tijd (aldus m'n ma).
Tony Montanja
Ja er zijn gedeelten die je pas doorhebt bij het voor de 2e of 3e keer zien van de film. De personages worden dan ook duidelijker. Door het boek te lezen is het een heel stuk gemakkelijk alles te begrijpen.
Joe-K
Prachtige sequel! Je kwam hier weer helemaal in die Godfather 1 Feeling, wat bij Deel 3 niet echt bepaald van toepassing was. Ik moet wel eerlijk zeggen dat zonder De Niro de film toch wel een stuk minder was, want ik vond De Niro's verhaal een stuk interesanter als die van Pacino. Vind het wel slim dat ze het in 2 verhalen hebben gedaan dan krijg je toch wat afwisseling, ik vind het zeer mooi geplaatst. Eigenlijk hadden ze na dit deel gewoon moeten stoppen... 5* en een plaats in mijn Top 10!
Flipman
Mario Puzo had al een script voor een vierde deel, maar Paramount wilde het niet maken. Dat vierde deel zou een prequel worden, met een hoofdrol weggelegd voor een jonge Sonny Corleone.
basketballerke
Dit is nou een goede film. Niet beter als de eerste. Maar vooral de overgang tussen Vito en Michael Corleone is leuk gedaan. En een heleboel fantastische scenes.
5*****
El*Mariachi
Net als deel 1 een topfilm. Robert de Niro zet een perfecte jonge Vito neer en Al Pacino doet het zoals gewoonlijk fantastisch.
by_the_way
Coppola zei:Zeg nooit nooit
Snitch
de 2 vervolgen op de 1e Godfather zijn echt saai, je valt bijna in slaap, alleen deel 1 is leuk omdat dan nog heel de familie bij elkaar is in de vervolgen is bijna iedereen al dood gegaan
El*Mariachi
whahaha, wat een poep verhaal, deel 2 is magnifiek, het verhaal van de jonge Vito Andolini Corleone boeit me bijna nog meer, dan de gebeurtenissen in het 1e deel, deze trilogie is gewoon perfect
guulbert
Goede film die niet verveelt ondanks de lengte (kleine 200min).
Al Pacino speelt goddelijk en de scènes met De Niro zorgden voor de nodige afwisseling in de film.
Hoewel ik deze film niet anders kan geven dan een *5 vind ik hem toch minder dan de eerste.
Ben helemaal verkocht aan de godfathers films en ga vandaag de derde bekijken en verwacht er terug zo veel van.
*5 en een plaatsje in mijn top 10
tukkerstein
In de film wordt enorm goed geacteerd, er hangt weer een soort sfeertje, maar minder als in deel 1. De film wordt na 2 uur toch wel behoorlijk langdradig, en na 2,5 uur (had ik niet bij deel 1) moest ik toch wel mijn wijsvinger onderdrukken om niet op de uitknop van de afstandsbediening te drukken. Gaap gaap gaap. Het verhaal vond ik ook niet erg duidelijk in de film, het is allemaal zo vaag en onduidelijk. Bij de dvd die ik heb gezien, lied te ondertiteling nogal de wensen over (ligt niet aan de film natuurlijk). De kleine dingetjes werden niet vertaald, waardoor het verhaal stukken onduidelijker werd.
3 *.
De film begon echt beter dan de eerste, maar werd zoveel minder in de tweede helft.
gideonvdb
3 *.
bananenneus
Goeie maffiasfeer zoals in deel I.
Wederom ook voor dit deel een 5*
Waku
Het vervolg op de eerste Godfather is ook nu weer eentje om in te lijsten.
Dezelfde sterke dialogen en acteerprestaties als in deel1.
De film kan langdradig overkomen door diezelfde vaak lange dialogen maar blinkt uit in kwaliteit.
"Godfather 2" is opnieuw een kunstwerk.
Must see voor de filmfan
seth gecko
ik vond de film net iets minder dan deel 1...gewoon omdat het origineel een gebalder verhaal had en een betere pacing.
los daarvan blijft dit 2de deel ook grootse cinema .
4-****
Anarchist
langdradig, saai en rommelig verhaaltje, de niro klinkt niet altijd even hees en lijkt totaal niet op brando, qua visualiteit echt waardeloos: constant die lelijke donkergele kleuren en op momenten de bekende onderbelichting uit deel 1, verder een zeer sfeerloos boeltje met een hele hoop onboeiende scenes die elkaar maar eindeloos blijven opvolgen en die dan ook nog veel te lang duren; de meeste personages boeien ook voor geen meter...het deel met de niro erin vond ik duidelijk beter dan al dat gezeik rond hyman roth maar het is lang niet wat het hoort te zijn, we krijgen niet te zien hoe hij de machtige don wordt of aan het worden is..wel hoe die een tapijt pikt en een maffiabaas vermoord
kort samengevat,er zijn 1001 leukere verhaaltjes ivm gangsters/maffia te bedenken dan wat godfather part 2 ons voorschotelt.
the godfather part 2 is (net als part 1, hoewel die toch beter was) een saaie boel en komt nergens qua verhaal, sfeer, amusementswaarde of visualiteit in de buurt van films als once upon a time in america of goodfellas
1.5*, life is just too short to waste it on boring stuff..
het is jammer dat je het een 1,5 geeft en dat misdaad je niet ligt
Vito Corleone
Ik ben het hier dus totaal niet mee eens:
-Klinkt niet even hees.....als je het verhaal uit deel één hebt begrepen zou je weten dat zijn heze stem ontstaan is uit een schotwond in / rond zijn keel. Oordeel niet over iets als je de achtergrond er niet van weet.
-Sfeerloos? Als je in de Godfather films geen sfeer weet te vinden, in welke film dan wel?
-En die donkergele kleuren en onderbelichting geven voor mij een uitmuntend beeld van de inrichting en stijl van het New York van de jaren 30/40.
Ik ben het hier dus totaal mee eens:
je zegt mee eens
je bedoelt NIET mee eens mag ik hopen
kiriyama
idd. alleen geldt dat niet voor deze film, die is alles behalve boring.
@ 606:
Ik bedoelde Niet mee eens. Foutje. Ik heb het inmiddels veranderd.
Santino Corleone
Meesterlijk en sfeervol, beter dan deel 1..
Al Pacino en De Niro acteren top..!
Linnythepooh
Wat moet je nu eigenlijk toevoegen aan deze films? Gewoonweg briljant. Pacino had een oscar moeten krijgen voor deze film.
jppj83
Een van de weinige films waarover elke discussie in termen van goede en minder goede elementen overbodig lijkt te zijn. Een film waarvan je elke keer dat je ernaar kijkt alleen maar versteld kunt staan van het vakmanschap van alle participanten, en van de subliem gecreeerde illusie. Het ontleden van de verscheidene aspecten van films als deze is geheel overbodig. De prachtige beelden zeggen meer dan welke woorden ook zouden kunnen verklaren.
Volgens mij onderdeel van de cinematografische canon.
Brechje

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated