Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199858)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
petersen91
Ik heb de film ongeveer 5 keer gezien en ik begrijp niet helemaal waarom het nou zo een meesterwerk is. Ik vind het interessant om te zien hoe het er in zo een maffiafamilie aan toe gaat. Er wordt goed geacteerd, het verhaal is goed, maar de film is op te veel momenten gewoon saai.
Ik had vooral het eerste half uur moeite om wakker te blijven. Daarna merkte ik dat de film interessanter begon te worden. Er zitten zeker een aantal goede scenes tussen, die ik goed kon waarderen. Later begon de film weer wat minder boeiend te worden. Ik had in eerste instantie op een iets spannender einde gehoopt.
Ik vind deze film zeker niet slecht, maar ik dat hij overschat wordt. Ik geef hem een ruim voldoende: 3,5*
In2Sneakers
Ik heb vandaag alle 3 de delen gekocht en heb deel 1 net gezien.
Helaas viel het me zwaar tegen, steeds dacht ik, wanneer is die afgelopen. Ik hoop dat de andere 2 delen mij meer bevallen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Nou houd maar op dan In2Sneakers. Als je deel 1 al niet kan waarderen heb je een miskoop gedaan vrees ik.
Miron
Gelukkig is het doel van The Godfather ook helemaal niet om de kijker te vermaken.
Deze film neemt je mee in een wereld van moord en corruptie en verwerkt daarbij een groot aantal zeer belangrijke levenslessen en thema's.
Vooral daarom is The Godfather zo'n weergaloos meesterwerk.
Blarown
beoordeel het dan niet ... jou muziek smaak ( aan je naam te zien ) is ook voor halve hippies.. maja kan zijn omdat ik de muziek niet leuk vind
wat heeft zijn muzieksmaak er nou weer mee te maken?
(btw: Iron Maiden is totaal geen hippie muziek...)
ik ben het volledig met hem eens, muzieksmaak en mening, ik vond hem ook veel te langdradig en saai, te veel gelul en te weining geschiet en actie... het moet je genre maar zijn, en zoals je ziet, is niet iedereens mening hetzelfde...
jij bijvoorbeeld hebt ook een hele aparte smaak qua films, met je IT en Blair Witch Project en American Pie in je top 10
niet te snel aangebrand raken als iemand zijn mening uit
Lovely Boy
Vrijdag voor het eerst gezien en hoewel ik bijna omviel van de slaap, kwam niet door de film, kon ik hem wel waarderen als aardige film, snap ik ook wel waarom velen het een meesterwerk vinden maar moet ik ook concluderen dat het niet mijn cup of tea is.
Erg sfeervolle film waar het vooral veel om de familie en familiebanden draait en dat de Don overal maar dan ook overal zeggenschap heeft en anders wel voor de nodige 'leverage' zorgt. Het duurt me vervolgens wel allemaal wat te lang vooral in het begin met die trouwerij enzo. Vervolgens een aaneenschakeling van gebeurtenisen zoveel binnen de familie, thuis en qua handel. Hoewel allemaal mooi in beeld gebracht en goede rollen van Brando en ook Caan, weet het mij niet echt bijzonder te boeien en naarmate het einde nadert geloof ik het eigenlijk wel en kan het aan mij niet snel genoeg afgelopen zijn.
Ik denk dat in het tijdsbeeld van vroeger dit een film was die zijn weerga niet kende. Geweldige acteerprestaties en sfeervol in beeld gebracht maar dat nu toch een beetje te veel snelheid mist en te oud is. In ieder geval kon de film mijn verwachtingen niet inlossen.
Miron
Na het lezen van deze zin ben ik eerlijk gezegd een beetje gestorven van binnen.
Teveel gelul? Te weinig geschiet en actie?
We zijn geen beesten maar mensen en we hebben de mogelijkheid gekregen om na te denken.
Heb jij niet kunnen genieten van de mooie dialogen, sterk uitgewerkte plotlagen en van de uitstekende cinematografie die je tijdens het kijken van The Godfather voorgeschoteld kreeg?
kramersietse
Dit is ook niet mijn favoriete mafia film(s) eigenlijk. Deel 1 was gaaf maar deel 2 en 3 moet ik ooit nog eens zien. Kwam daarna in aanraking met Scarface en GoodFellas en dat is toch meer mijn ding op mafiagebied. Meer actie ook en snellere dialogen. Vlottere personages ook.
Wat te denken van Blow en Carlito's Way, die staan bij mij ook hoger aangeslagen dan The Godfather. Misschien dat TG ook meer van vroeger was, ik hoor niet zoveel meer mensen meer echt uitwijden/weiden over deze film de laatste jaren.
83Utreg!
Dan zou ik toch maar vooral deel 2, maar zeker ook deel 3 gaan kijken voordat je overhaaste conclusies trekt. Ik ben ook liefhebber van het genre, en heb alle films die je noemt hoog staan, maar geen van alle kunnen ze op tegen Godfather. Het is misschien niet zo vlot als Goodfellaz, maar is juist is zijn ernst, sfeer en authenticiteit onovertroffen. Dat het van vroeger was? Absolute onzin, ik en mijn vrienden kunnen avonden vullen met uitweiden over deze film en er nog steeds het laatste woord niet over gesproken hebben.
Nee waar blow en Goodfellaz lekkere wegkijkfilmpjes worden, blijf ik me bij deze 3 films, elke keer weer verbazen over de genialiteit .
erik1677
De mooiste mafia cyclus gemaakt!
Nou ja cyclus, volgens mij zijn ze al met deel 4 in de weer.
Dit 1e deel heb ik keer op keer gezien,en nog seeds hal ik hem graag uit de kast.
heerlijke muziek,geweldige acteurs,mooie actie en niet te vergeten een film uit 1974.
Voor die tijd en nog steeds een heerlijke film.
verplichte kost wat mij betreft.
AFCALS
Beste film ooit, voor de echte liefhebbers. Daarmee bedoel ik dus niet de pubers hier de vragen om actie, en 500 x fuck in een film willen horen, dan moet je inderdaad lekker Scarface gaan kijken. Erg jammer dat sommige mensen zo'n film als deze gewoon totaal niet begrijpen.
epic piggy
Ik heb er van genoten het was niet een van mijn favoriete films dus hij komt ook niet op 1,2 of 3 in mijn top 10.
Maar goed was ie zeker.
kramersietse
Waarom geef je dan een 5? Hoger kan toch niet?
erik1677
Hmmm kan wel een top 20 samenstellen van films die ik een 5 waard vind.
Dus ja dan kan niet allemaal in een top 10
kramersietse
Ja, daar hebben wel meer mensen een handje van, goeie film dus we geven een 5, ik geef alleen heel speciale gevallen een 5. Goeie films geef ik dan een 4 of een 4,5.
epic piggy
Waarom geef je dan een 5? Hoger kan toch niet?
Hij staat bij mij op 5 en mijn top 10 is allemaal 5 sterren.
kramersietse
Accepteer je uitleg nu, no hard feelings dude.
petersen91
Vooral daarom is The Godfather zo'n weergaloos meesterwerk.
volgens mij heeft deze film wel als doel de kijker te vermaken. Deze film neemt je inderdaad mee in een wereld van moord en corruptie en ik denk dat de meeste mensen dat wel interressant vinden en zich ermee vermaken
die levenslessen heb ik trouwens gemist, welke lessen heb je eruit kunnen halen?
Kevin13
Elke film wordt gemaakt om de kijker te vermaken.
Films als Irréversible zijn idd lekkere wegkijkfilms voor heel de familie.
H1DD3
planet_of_death
Ik ben het helemaal met Chevy eens. Wat is belangrijker aan een film dan dat hij vermaakt?
tims
Want?
domkey
Sommige films zijn niet gemaakt om te vermaken!
Buiten een bepaald publiek.....
jipt
sommige om te vermaken,
sommige om te shokeren (zie irrèversible),
sommige om je aan het denken te zetten (rashomon),
sommige om je te laten rillen van angst (psycho),
sommige om je aan het lachen te maken (monty python and the holy grail),
sommige om je een beeld te geven van iets waar je niks van wist (zie films van Oliver Stone) en noem maar op.
Blarown
Teveel gelul? Te weinig geschiet en actie?
owjah en bij de Godfather behandelen ze elkaar wel als mensen?
(bijv; 1 gast komt aanrijden in de auto en word door 20 man lekgeschoten)... dat is natuurlijk heel menselijk...
mensen zijn beesten...
we doen er alles aan om als on eigen haggie in gevaar komt het te voorkomen, dan maakt het niet uit een mensenleven meer of minder, mensheid is verrot...
en nee, ik heb totaal niet genoten, zoals al eerder werd gezegt zat ik te wachten tot hij afgelopen was... langdradig saai, geen plek in de top 250 waard
erik1677
Heheheh dan zul jij mischien ook wel een heel speciaal geval zijn
jacobz
Toch jammer dat veel mensen voor deze film de volle 5* niet durven te geven. Als er 1 film het verdient is het deze wel lijkt me.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful