Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2200235)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Kevin.v
Is dit die film met dat afgehakte paardenhoofd? of zeg ik nu maar wat.. haal die films altijd door elkaar
Nomak
Dat gemiddelde heeft er toch niks mee te maken, ik heb het helemaal niet over het gemiddelde van Moviemeter maar de algemene waardering van The Godfather.
.......
Ahzo, ja dan ben ik helemaal met je eens. Ik dacht inderdaad dat je het puur over het gemiddelde van MovieMeter had.
darkknight
Ik vind het persoonlijk een zeer goede film maar misschien wordt de trologie wel iets teveel overschat. Ik kan me voorstellen dat men in deze tijd met al die snelle flitsende films dit al gauw te langdradig vindt. Maar ik vind het heel mooi uitgewerkt, het introduceren van de familie en hun maffialeventje, en vervolgens het in beeld brengen van alle complicaties dat zo'n leven met zich brengt. Je moet het doel van deze film niet uit het oog verliezen: het schetsen van het leven van een maffiabaas en zijn familie. En daar is deze film heel goed in geslaagd, tegenwoordig wordt er vaak niet meer de tijd genomen om karakters fatsoenlijk te introduceren, daarom vind ik deze film ook heel goed.
Een klassieker, en een succesvolle ook!
planet_of_death
Leuk feest dat kerst. Ik heb zojuist de hele triologie gekregen!
Kan niet wachten om ze te bekijken!
marcjeb
Ja, ik zei ook al dat ik niet zo van dit soort films hield
Maar om dan vervolgens met argument te komen als; kijk hem als je ouder bent?
Graag zie ik nog wel een reactie van Miron, het klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar ben benieuwd wat hij bedoelt.
een 1.5 voor deze film ? dan is dit niet je genre en geef het dan ook geen cijfer... mensen als jou willen gewoon films van hun plek afstoten...
onzin ben je
marcjeb
Ik heb heel veel maffiafilms gezien, maar deze vond ik simpelweg slecht. Ik heb wel respect voor de mensen die deze film helemaal hebben uitgekeken. Maar ik denk dat het is omdat ik niet zo van lange films hou. Ik snap niet hoe deze film de #2 heeft kunnen bereiken. De thema was wel goed, acteerprestaties ook, maar de lengte......
- De film kon VEEL korter gemaakt worden.
simpelweg ook niet jou genre... als je beetje verstand had.. dan zou je voordat je een film gaat kijken eerst bekijken waar een film over gaat en hoe lang die film duurt ( 3 uur ? )
er komt geen aktie in voor het is alleen maar verhaal,drama,misdaad..
echt een heerlijke film dit.. op imdb stond deze film heeeel lang op 1. en nu volgens mijn op 2. en heb het gevoel dat deze site een beetje nept van imdb.
marcjeb
Dat slaat nergens op, allemaal relatief.
Ikzelf vond de film vrij langdradig, het verhaal ging te sloom en er gebeurde te weinig.
James Caan haalt de eerste helft ook niet, dat zegt al genoeg! ;a
Al Pacino acteerde erg goed, maar nee ik heb deze film niet met plezier afgekeken.
Kan gebeuren, ik ou gewoon blijkbaar niet zo van maffia-films.
beoordeel het dan niet ... jou muziek smaak ( aan je naam te zien ) is ook voor halve hippies.. maja kan zijn omdat ik de muziek niet leuk vind
yeyo
Sinds wanneer hebben filmsmaak en muzieksmaak ook maar iets met elkaar te maken? Hoe flauw bovendien om op een maanden oude discussie te reageren.
chevy93
Flauw? Ja, maar goed..
Ga je nou iedereen die de film slecht vond, vertellen dat ze dan maar niet hadden moeten stemmen?
En dan maar zeggen dat het niet hun genre is en ze daarom nooit hadden moeten kijken.
Fantasy is ook niet mijn genre, maar ik heb toch Lord of the Rings gekeken. Maffia is wel mijn genre, maar ik vond deze film gewoon niet zo ijzersterk..
Metalfist
Iron Maiden voor halve hippies, waar gaat de wereld naartoe...
Ice Tea (met prik
) staat naast me en de chips smeekt om te worden opgegeten. Ben helemaal klaar voor de film die door vele wordt bestempeld als de beste ooit.
planet_of_death
Een werkelijk fenomenale film. Enorm goed geacteerd door Al Pacino. Maar Marlon Brando is bijna perfect. De rol die hij neerzet is bijna eng te noemen zo goed. Logisch dat de man gezien wordt als de beste acteur allertijden.
De film geeft je een goede kijk op het leven van de familie Corleone. Je komt niet heel veel te weten over de personages, maar je gaat je wel in ze verdiepen.
Het verhaal was behoorlijk ingewikkeld en ik weet nog niet alles. Een beetje naslagwerk kan geen kwaad.
Mijn favorite scène is de trieste dood van Vito Corleone. Net op het moment dat we erachter komen dat hij veel om bepaalde personen geeft die niet veel met zijn zaken te maken hebben sterft hij.
Een legendarische film! Op naar part II.
angel-eyes18
Heb deze al denk ik wel 20 x gezien...hij blijft me ieder keer weer boeien....toppertje
sweinsteiger
the godfather is mooi. al pacino en marlon brando's beste film in top. voor al pacino vond ik donnie brasco beter. er waren een paar bekende stukken gelijk het paard en de kat.met de kleren en de families heb je echt het gevoel dat je bij de maffia zit.
Avlater
Ware maffia klassieker worden zijn overbodig.
Blarown
ik vind het een beetje overdreven dat hij op nr. 2 staat, ik had hem gekocht, ik gelijk naar huis om hem te kijken, ik dacht komt nog wel een beetje actie in voor, beetje maffia-gevechten, maar ik vond hem 100% tegenvallen, heb hem denk ik na een uur uitgezet omdat ik hem te saai vond, nee ik vind het een beetje dom dat hij op 2 staat...
huVILEub
Je zegt het zelf al... actie. Dit is een totaal ander genre. Als je daar niet van houd is dat logisch. Maar andere mensen houden hier wel van, vandaar nummer 2. Want hij is prachtig in dat genre.
Basterds
egt een van de beste maffia films ooit en de rol van Marlon Brando is zo goed
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Wat een prachtige film. Heel goed bedacht verhaal, ook wel goede verfilming van de (Italiaanse) maffia. Een topfilm!
TrozA
Lol, meneertje dacht dat het keiharde actie was... Dus omdat jij met een volledig misplaatste verwachting naar de film gaat kijken, is 'ie meteen slecht? Juist, een beter argument kan niet!
Ceeda7
Goede film. Maar heb wel al betere maffiafilms gezien moet ik toegeven.
Ik kan er ook niet bijkomen waarom het algemene stemgedrag bij deze films zo hoog liggen. Ik heb nu de trilogie 3x herbekeken, maar mijn appreciatie veranderd steeds niet ten goede.
De acteerprestaties zijn zeer goed, maar het relaas over de familie Corleone vindt ik toch minder boeiend (als je het bijv vergelijkt met La Meglio Giuventu).
Ik begrijp dat de film hoog staat, maar ik mis precies de déclique om te begrijpen waarom hij op 2 staat. Is het nostalgie, is het de sfeer, de legendarische filmscènes (waarom legendarisch?)...
clockwork72
De sfeer, de muziek, de legendarische scenes alles is perfect.
planet_of_death
Vito'd snor is te wreed voor woorden. Beste filmsnor allertijden.
Scholes
Zoals iemand al eerder zei. Je moet ervan houden. Ik dus blijkbaar niet. Ik vond het een oersaaie film, en heb de film dus ik niet af kunnen zien. Probeer er dan nog enigzins objectief naar te kijken maar verder dan 2,5 ster kom ik niet.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful