Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2200235)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Miron
The Godfather is ook meer een film voor de wat meer volwassen kijker. Je neemt je tijd, kijkt rustig naar het langzame verhaal en geniet van de kleine details en de vele achterliggende thema's.
Zelf zie ik het niet eens perse als 'Maffia-film', het is een drama vol met levenslessen en betekenis.
Keer op keer wordt de film beter.
Iron Maiden
Oja natuurlijk, mensen onder de ? kunnen zeker niet van deze film genieten.
Wat zijn de levenslessen volgens jou dan; ga nooit groenten kopen in je eentje of weiger nooit iemand voor je nieuwste film?
AddictedToMovies
Oja natuurlijk, mensen onder de ? kunnen zeker niet van deze film genieten.
Met alle respect, als ik naar je top 10 en stemmen kijkt kom ik niet tot een andere conclusie: je bent een actiejunkie. En dan is The Godfather geen goede film om te gaan kijken. Deze film is inderdaaad lang en langzaam, maar ik heb van elke seconde genoten (en ik ben niet volwassen Miron...). En qua levenslessen, moet je natuurlijk niet zo oppervlakkig kijken.
Iron Maiden
Ja, ik zei ook al dat ik niet zo van dit soort films hield
Maar om dan vervolgens met argument te komen als; kijk hem als je ouder bent?
Graag zie ik nog wel een reactie van Miron, het klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar ben benieuwd wat hij bedoelt.
Miron
Met 'volwassen kijker' doelde ik meer op film liefhebbers die kunnen genieten van een serieuze film die niet alleen maar voor vermaak bedoeld is.
Ik zeg niet dat ik hierdoor een betere filmliefhebber dan jij ben maar dat deze film gewoon niet voor jouw bedoeld is (wat je zelf al toegeeft).
Zelf ben ik ook nog niet helemaal volwassen maar ik weet dat de doelgroep van The Godfather wat ouder is dan die van bijv. Rambo of Lethal Weapon.
Ja, jullie hebt gelijk.
Maar die levenslessen snap ik nog steeds niet
Don MN
Dit klinkt raar, maar The Godfather laat je er even bij stilstaan hoe je je leven wilt/kunt gaan leven. De kansen die voor je zijn weggelegd en welke je wil grijpen.
Hemelbewoner
*gaap *
vond het niets aan, tijd geleden gezien, als de film uurtje had geduurd had het nog gekunt, er wordt goed geacteerd maar geen inhoud.
heb hem uitgekeken omdat ik verwachte dat er nog iets ging komen dat mijn mening zou veranderen, aangezien het hoge gemidelde.
helaas, 2* voor het goeie acteren en de muziek.
- 3 * voor het veelal saaie trage verhaal.
IcU
Geinig, aangezien je best veel nogal trage films in je top 10 hebt staan.
combi
- 20609 berichten
Geinig, aangezien je best veel nogal trage films in je top 10 hebt staan.
dat geen inhoud is dan wel weer onbergrijpelijk.
Reservoir Dogs
An offer you can't refuse.
Vandaag deze film na een lange tijd nog maar eens herbekeken, het meeste van de film kon ik me wel nog herinneren. Ik heb de hele trilogie cadeau gekregen en vandaag eindelijk eens onder handen genomen, de volgende delen zullen dan ook binnenkort volgen.
Wat me deze keer opviel was dat de film eigenlijk heel donker gefilmd is, volgens mij wil dat de grauwe naoorlogse sfeer bevorderen die een zeer angstaanjagend en gewelddadig portret wil schetsen van de strijd van de Siciliaanse familie wat ook perfect lukt natuurlijk.
The Godfather is één van de beste zo niet dé beste maffiafilm die ooit gemaakt is, de schitterende beelden in Sicilië met mooie locaties en mooie muziek en sterk geacteerd door Al Pacino het doet de film zeker en vast eer aan. Maar ook Marlon Brando zet de rol als het hoofd van de familie weer erg sterk neer, met zijn maniertjes van handje in de lucht en alles wat daar bij hoort.
GinolaEHV
Hmm. Vreemde reactie. Waar is een film als The Godfather (of elke andere film, behalve documentaires) nog meer voor bedoeld dan?
Bart Simpson
Levenslessen? Ha. Voor als je bij de Maffia zit zeker, anders niet.
IcU
Er zitten genoeg levens lessen in zonder dat je daarvoor bij de maffia moet zit.
Dat je respect moet hebben voor ouderen bijvoorbeeld.
Bij de ondertiteling van mijn dvd's spellen ze mafia's met maar 1 f, hoewel ik ook heel vaak maffia met 2 ff'en tegenkom. Zijn er 2 spellingswijzen?
83Utreg!
Levenslessen? Ha. Voor als je bij de Maffia zit zeker, anders niet.
Toch kan iker ook genoeg levenslessen uit halen, ondanks dat het mafia is.
Bart Simpson
Dat is geen levensles. Dat is gewoon beleefdheid / respect.
AddictedToMovies
Dat je respect moet hebben voor ouderen bijvoorbeeld.
Nederlandse spelling: maffia
Italiaanse spelling: mafia
LD:D
Dat slaat nergens op, allemaal relatief.
Ikzelf vond de film vrij langdradig, het verhaal ging te sloom en er gebeurde te weinig.
James Caan haalt de eerste helft ook niet, dat zegt al genoeg! ;a
Al Pacino acteerde erg goed, maar nee ik heb deze film niet met plezier afgekeken.
Kan gebeuren, ik ou gewoon blijkbaar niet zo van maffia-films.
idd, je hebt gelijk.
Ik bedoelde liefhebbers van dit soort films (''langdradige films'') en niet de filmliefhebbers in het algemeen.
T-5RRRR
Erg langdradig , maar wel geniaal.......en dat blijven ze , forever!
thesleepinghero
Ben het met Miron eens, dit is gewoon een geweldige film, met een geweldig verhaal. Deze moet je gewoon gezien hebben. Geef hem dan ook 4*
Xx_se7en_xX
Langdradig? Nee, ik vind het juist knap dat de film zo lang duurt en toch boeiend blijft. Ik merkte niet eens dat ie bijna 3 uur duurde. Als ie zo langdradig is, waarschijnlijk hebben jullie dan ook daarna geen zin om deel 2 erachteraan te zien, of wel?
Saaie film..
Onderbouw je mening even. Dit berichtje is natuurlijk niet nodig en vele zullen je wel even tegen willen spreken...
_Moonwalker
Geweldige film!
Was altijd van plan om deze film te zien, maar heb het nooit gedaan. Tot vandaag dan.
Wat een top acteurs! Al Pacino is geweldig! En wat zag hij er nog jong uit in deze film. Vond het ronduit geniaal hoe het verhaal zich ontplooide.
Marlon Brando...wat kan ik over hem zeggen? Niets van wat ik of iemand anders schrijft kan hem goed genoeg omschrijven. Wat een klasse, wat een acteerprestatie, wat een stem...Hij wist me vanaf het begin al de hele film lang te boeien. Je kon hem makkelijk voor een echte God Father zien. Gewoon geweldig.
Dit is één van de weinige films, waar ik na het kijken gewoon spontaan begin te appaudiseren omdat het zo goed was. Heb niets gemerkt van de 3 uur, zat helemaal in het verhaal.
Ik kan nog twee pagina's gaan schrijven over mijn belevenissen en toch zou ik niet alles kunnen verwoorden. Je moet gewoon de film zelf zien.
Jammer dat je maar 5 sterren kunt geven.
Tomkx
Perfecte uitleg
Wat moet een 16 jarige met zo'n film als deze?
H1DD3
Ik ben 16 en hij staat nr. 1 in mijn top 10. Dus ik denk dat een 16-jarige er genoeg mee kan.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful