Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2197619)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Jordy
discussie over maximum aantal 5 sterren films e.d. naar het forum verplaatst (feedback)
EmDee

Noodles
Hoezo klote, heb je de video/dvd niet thuisliggen. In dat geval zou ik m meteen ff aanschaffen. Want om op Rtl 5 te kijken is géén pretje, met al die ###-reclame erin. Films als The Godfather verdienen géén reclame!!!
Hobbes
Films als the godfather verdienen het niet om op RTL5 te komen...
schande
petey
- 1901 berichten
Jullie bedoelen: RTL5 is the Godfather niet waard. Laten ze zich daar beperken tot de ero-films.
Hobbes
dat zeg ik dus ook
Mirandak
Deze zender verdient deze film zeker niet. En welke flapdrol verzint het nu om deze film in tween te knippen en op twee avonden uit te zenden. Ik ga dit weekend lekker naar de dvd kijken, scheelt ook weer een hoop reclame leed.
neo
het maakt mij niks uit op welke zender ze deze film uitzenden,maar in 2 stukken is belachelijk.
vic
ja rtl 4 heeft ooit de rechten voor uitzending gekocht een paar jaar geleden dus eigenlijk is dit een herhaling van die koop. Ik was een over een paar weken toch al van plan om in 1 dag alle drie de films op DVD te kijken met de vrienden met wie ik in september naar Sicilie ga in en dus in de mood moet komen
mazdalfa
Films met reclame: gruwel. Ik ga niet eens meer naar een bioscoop waar men de film met een pauze onderbreekt sinds Pathe zo vriendelijk is geweest om een bios in mijn woonplaats te zetten.
Maar goed, die reclame is op tv niet meer uit te bannen. Ook niet tijdens films. Maar welke randdebiel is op het idee gekomen om The Godfather over twee avonden uit te smeren?! Wat een minachting voor het publiek! Alsof mensen niet in staat zijn hun aandacht langer dan anderhalf uur bij een kwaliteitsfilm te houden. Nee inderdaad: het popcornvretende, Hollywood-shit kijkende deel van het publiek niet. Maar dat is niet je doelgroep bij het uitzenden van The Godfather. Maar dat is iets wat bij die sukkels van RTL blijkbaar niet is opgekomen.
Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit, omdat ik de dvd-trilogie in huis heb. Maar veel andere mensen krijgen nu weer eens een verkracht meesterwerk voorgeschoteld.
Triest, triest, triest.
Maz
Jordy
deel 2 wordt wel op 1 avond uitgezonden, dat is de reden dus niet...
Goodfella
Van 3,5 naar 5,0 verhogen vind ik eigenlijk wat al te drastisch, dus ik hou het voortaan nog maar even op 4,5
Goodfella
Volgens mij niet hoor... De Veronica gids (ahum...
) geeft tenminste aan dat ook deel II over zaterdag en zondag wordt uitgesmeerd...
narva77 (crew films)
Hahaha Veronica-gids...Ga je mond spoelen
Lis
Wat ben ik blij de dvd collectie te hebben.
Hier in de hele regio stoort rtl 5 namelijk als een gek!
Zou je maar gebeuren
Noodles
Één grote ergernis: deze film op rtl 5 kijken. Tsjonge jonge. Voorbeeldje: de ondertiteling van het Italiaanse gesprek tussen Sollozo en Michael blijft gewoon achterwege. Ben ook blij dat ik de dvd's heb!
Lis
Ja en toch ben ik door het gestoor heen ff gaan kijken
De groeten,ik zet de dvd wel weer aan!
Noodles
kon het niet laten...en voor je het weet...reclame en afgelopen morgen weer verder..De groeten,ik zet de dvd wel weer aan!
Veel plezier!!!
EmDee
Vind dit zeker niet het ultieme meesterwerk. Er wordt idd super in geacteerd, maar de film duurt onnodig lang. Er zitten gewoon scenes in die of te lang zijn of nagenoeg overbodig.
FisherKing
Mee eens Deel 1 is niet de beste..
Noodles
Van mij mochten ze nog wel langer duren!!!
jay73
Ook mijn absolute topper of all time.
Ook Robert Duvall had een Oscar verdiend voor zijn rol als Tom Hagen. Hij is wel de meest geschikte man om Vito Corleone op te volgen als Don. Maar verder dan Consigliere zal hij het nooit schoppen. Dat geeft die rol een mooi, triest element. Hij hoort erbij maar ook niet 100%.
tovenaar
Tja, onze Tom was geen echte Corleone, dan mocht het niet
Alhoewel Vito het misschien wel zo had gewild, maar het was de "wet" van de mafia die telt, want zonder de regels en ijzeren wetten zijn ze nergens. Die moeten gerespecteerd blijven!

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful