Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vanaf donderdag 29 januari in 20 bioscopen
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2198551)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
- 11938 berichten
Komt binnenkort uit op 4k UHD. Datum niet bekend. Maar waarschijnlijk maart/april.
dionj
Inmiddels bekend. Inclusief artwork. Release 22 maart.
The Godfather Trilogy 4K Blu-ray (UPDATED)
Ik ben trouwens benieuwd of de film in Nederland ook nog een bioscooprelease krijgt.
- 11938 berichten
Inmiddels bekend. Inclusief artwork. Release 22 maart.
The Godfather Trilogy 4K Blu-ray (UPDATED)
Mag vooral hopen dat de bioscopen dan weer open zijn…
Martin Koolhoven en filmjournalist Noa Johannes over de meest iconische scènes . Aan het eind speelt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet de beroemde themamuziek van de film.
mikey
Was erg interessant. Martin was weer in vorm.
de grunt
film is ook supergeniaal
Eens. Mooie scènes die werden belicht in "M"
Het is moeilijk kiezen want vrijwel iedere scène is buitencategorie.
Ik zou denk ik gaan voor Pacino in het ziekenhuis. Geniale scène.
mikey
Ik zou denk ik gaan voor Pacino in het ziekenhuis. Geniale scène.
de grunt
Mijn lievelingsshot of (de hele) scene is wanneer de Siciliaanse bruid haar ketting toont aan michael tijdens diner.
Mooie keus.
Die lichaamstaal.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 24 februari 2022 terug in de bioscoop (in geselecteerde bioscopen, Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)
ZAP!
-edit- ingestuurd, ik zal 'm linken wanneer die erop staat.
Al op BoMe ingestuurd? Anders wil ik die zo wel even doen.
Nee nog niet.
Tof dat je dat wil doen.
ZAP!
-edit- Stond er al eerder op, zo blijkt net (dus die van mij gaat er weer af):
Leave the Gun, Take the Cannoli: The Epic Story of the Making of The Godfather - Mark Seal (2021).
badfans69
DD-Quichotte
Het moet wel tien jaar geleden zijn dat ik deze film had gezien, gisteren weer eens opgezet. En wat een blikseminslag is het na al die tijd, ik ervoer de film weer helemaal opnieuw en zit nu, the day after, nog steeds na te genieten. Vanavond maar deel 2 opzetten!
Boneka
Het is pas de tweede keer dat ik deze serie aan het bekijken ben. Komt ook omdat hij opnieuw gerestaureerd is naar een betere versie op 4K. Ik zeg vooral beter, maar zeker niet subliem. De verzadigde kleuren van de bruiloft zijn er nog steeds. Het geeft nog steeds een hele warme wat overbelichte sfeer. Niet echt 4K waardig vind ik, maar de rest doet het naar behoren. Vooral binnen zijn de kleuren buitengewoon mooi. Maar ook de plaatjes in Sicilië zijn schitterend om te zien. Bij mijn 1e kijkbeurt vond ik vooral het derde deel het beste. Vooral omdat daar het meest in gebeurt. Maar in dit ijzersterke 1e deel zien we toch ook heel wat voorbijkomen. Vind hem wel een stuk sterker dan het wat matige tweede deel. Chronologisch is dit eerste deel in ieder geval dik voor elkaar. Mooie opbouw met vooral familiaire aangelegenheden vetes en acties die je kunt verwachten in maffiafilms. Fijn om hem weer eens te kunnen zien.
Film 4.0
Beeld 4.0 (4K)
Geluid 4.0
Beeld 4.0 (4K)
Geluid 4.0
Vraagje. Wanneer heb jij je tv voor het laatst laten kalibreren? Is die überhaupt wel gekalibreerd?
Transfer krijgt overal 5* en zelf heb ik de bruiloft nooit overbelicht gevonden (moet de 4k scan nog zien), maar dat overbelichte is natuurlijk iets dat ook door een verkeerd afgestelde brightness kan komen.
Zie bijv deze review: The Godfather 4K Blu-ray (4K Ultra HD)
Boneka
Zie bijv deze review: The Godfather 4K Blu-ray (4K Ultra HD)
Ja ik ken Blu ray.com heel erg goed al verschilt de Amerikaanse versie soms wel van de Nederlandse uitgave. Maar wat ik weet bij deze film is dat men bewust heeft gekozen voor rood bruine koperachtige kleuren. Je kunt het mooi vinden, ik ben er geen liefhebber van. Die kleuren zie je voornamelijk bij die bruiloft in het begin. Don't get me wrong, de 4K versie ziet er echt beter uit, maar niet wat ik ervan had verwacht.
- 11938 berichten
Maar dat lijkt me dus de keuze van Coppola en de cameraman. Die wilden die kleur. Kun je toch niet de transfer aanrekenen?
Boneka
Klopt maar toch. Hoorde zelfs dat de film zo gemaakt is dat er weinig veranderd kon worden aan de kleuren.
- 11938 berichten
Ja, maar waarom zou je dat willen veranderen? De film is express zo gemaakt. En tuurlijk zouden ze het kunnen veranderen (je kan alle kleuren aanpassen), maar het zou toch raar zijn om de film plots van een nieuwe look te voorzien. Het hele idee van een goede restauratie is dat je het oorspronkelijke werk in volle glorie brengt.
Basto verzendt graag bij elke film zijn berichten viermaal
Maar wel eens met je hoor. Je moet geen Terminator 2 praktijken gaan doen waarbij je de kleurtonen van de film verandert. Of je gaat een zwart/wit film ook niet opeens in kleur vertonen als dat (bewust) nooit de bedoeling was.
Basto verzendt graag bij elke film zijn berichten viermaal
Die MM app werkt ook voor geen meter op mij iPhone. Blijft continue hangen…
- 11938 berichten
Kwam deze vergelijking tussen de blu ray en 4k disc tegen. Kan niet ander concluderen dan de de 4k disc perfectie benaderd.
DjFrankie
Stem 10362 dan maar, lang geduurd maar uiteindelijk toch maar bekeken. Het meesterwerk hierin zie ik niet, en irriteerde me vooral aan de stem van Brando.
Binnenkort deel 2 maar eens bekijken, aan die stem kan ik me niet meer ergeren.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful