• 9.377.419 stemmen

Raiders of the Lost Ark (1981)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Karen Allen en Paul Freeman

IMDb beoordeling: 8,4 (1.102.413)

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Arabisch

Releasedatum: 13 augustus 1981

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Raiders of the Lost Ark

"The return of the great adventure."

Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

Indiana Jones

Barranca / Monkey Man

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wouter schreef:

De derde ging een stuk verder; was nergens meer gevaarlijk. Deel 2 is echt veruit de donkerste. Daar is in deel 2 helemaal niets meer van over.

Het is al weer een tijdje terug dat ik ze alle 3 gezien heb dus zal ze binnenkort wel weer eens in de herhaling gooien (leuke voorbereiding op deel 4). Maar van deel 2 kan ik me toch ook de "jolige" bijdrage van dat chineese jongetje herinneren en een hoop gedoe met enge beestjes terwijl deel 3 toch weer terug grijpt op de duistere nazi-praktijken die ook in dit eerste deel een rol spelen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind ook dat het tweede deel het minst gebalanseert is. Het is misschien iets duisterder, maar dat is nergens voor nodig. Daarnaast wordt de donkere sfeer toch wel verstoord door de anawezigheid van dat Chinese jochie die gewoon irritant is. Daar komt nog een Kate Capshaw bij die het bloed onder de nagels vandaan haalt met haar personage. Geef mij dan maar Karen Allen in deze film. Leuk dat ze in het vervolg weer terugkeert.

Ik snap wel dat Wouter deel 3 wat al te luchtig vind, maar Indiana Jones hoeft het van mij toch niet te hebben van zwaardere of donkere eigenschappen. Deel 1 is het meest in balans van alle delen, ware het niet dat het einde ongepast blijft. Ik zag de film vorige week of zo weer eens en het blijft leuk om te zien hoe er met zichtbaar plezier aan de film gewerkt is. Zitten ook veel grappige details in de film.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

alle delen zijn goed, bij deel 2 stoorde ik me alleen heel erg aan die gillende keukenmeid, dat is echt niet normaal meer.

Ter aanleiding van Wouter,

Ik heb niet gezegd 'énkel de openingsscène'. Bovendien moet je het woord diepgang in z'n context zien, we hebben het tenslotte over relatief luchtige avonturenfilms. Neem je lofwoorden over het eerste deel en je negatievere punten over het derde deel, draai ze om ... en je hebt mijn mening.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hoezo komt die nu pas in de videotheek dan?

Esteban

Re-Release, elke film is nu apart verkrijgbaar.

avatar van N811

N811

uuuu is al een tijd in de videotheek hoor

avatar van N811

N811

Esteban schreef:

Re-Release, elke film is nu apart verkrijgbaar.

WAUW

avatar van maerk

maerk

The Temple of Doom was een stuk duisterder omdat George Lucas dat wilde. Spielberg wilde dit eigenlijk niet. Maar Lucas kreeg zijn zin en Spielberg slikte dit. Temple of Doom is de minste van de serie en Spielberg kreeg zijn gelijk. The Last Crusade werd weer net zoals de eerste. (Temple of Doom is misschien wel de minste maar krijgt van mij nog steeds 5* )

JJ_D schreef:

'Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark' is zo'n film die probleemloos ingang heeft gevonden op mijn (hoogst persoonlijk) lijstje van "meest debiele films ooit".

Kom zeg. En jij kent ook geen films die je minder dan twee sterren geeft?

is er iemand die vrede neemt met dit gemakzuchtige einde?

Geen idee wat er mis mee is.

Wouter schreef:

Kom zeg. En jij kent ook geen films die je minder dan twee sterren geeft?

Zeker weten van wel, maar deze zijn daarom niet zo 'debiel' als deze 'Indiana Jones'...

Geen idee wat er mis mee is.

Dit is wat er mis mee is: de ark gaat open en God komt even alle getuigen vernietigen, op Indiana en zijn partner na, die de ogen gesloten hielden. Alsof ze op die manier van niets weten. En à la fin zijn hun boeien ook nog eens doorgesneden - kwestie van ze nog eens te beloning om de ark uit zijn rustplaats te hebben gehaald...
Je bent het er waarschijnlijk wel mee eens dat zo'n plotwending absurd is?

Welnee.

JJ_D

Ok dan. Even goeie vrienden, natuurlijk.

avatar van Stephan

Stephan

JJ_D schreef:

Betoog...

Zit jij hier nu werkelijk God te analyseren?

avatar van The Oceanic Six

BoordAppel schreef:

Ik merk vaak dat bij mensen van mijn leeftijd de derde film de favoriet is.

Bij mij de minste, maar wel nog hoog gewaardeerd. Ik vond het echte avonturiersgevoel in de wildernis ontbreken daar. Deel 1 en 2 was toch meer van de tempels, jungle, wildernis, inboorlingen etc. Deeltje 3 was meer in grote steden en bevolkte gebieden. Maar Connery was wel meesterlijk die film.

avatar van Mat_

Mat_

Dit is hoe een avonturenfilm moet zijn: bijna non-stop actie,af en toe dolkomische momenten en een niet al te serieuze film.

Absoluut een topper in z'n genre

avatar van Max en Joep

Max en Joep

"vanaf 13 mei in de videotheek"

die film is al 27 jaar te huur en te koop toch?

of mis ik nou iets..........?

Nogmaals :

Re-Release, vanaf nu zijn de films apart verkrijgbaar.

Stephan schreef:

Zit jij hier nu werkelijk God te analyseren?

Ja, nog zoiets dat wel als absurd zouden kunnen bestempelen.

avatar van hub_011

hub_011

de beste uit de reeks wachten op deeltje vier dus

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Esteban schreef:

Nogmaals :

Re-Release, vanaf nu zijn de films apart verkrijgbaar.

maar dat was toch altijd al zo?

ik weet zeker dat ik bijv. Temple of Doom wel eens gewoon gehuurd heb bij de videosheriff

avatar van gauke

gauke

een uitmuntende avonturenfilm

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

't Is lang geleden dat ik Raiders of the Lost Ark gezien heb, maar ik weet nog wel dat ik er samen met mijn vader intens van genoot. Misschien binnenkort maar even een Indy-marathon houden als opwarmertje voor The Kingdom of the Crystal Skull.

Max en Joep schreef:

maar dat was toch altijd al zo?

De film is al dik 20 jaar op video, inderdaad.

avatar van gotti

Los op DVD echter nog niet volgens mij. Alleen uitgekomen in die vier disc editie (die ik tot mijn schaamte al tijden in in plastic in de kast heb staan).

avatar van maerk

maerk

Alle drie de delen kun je nu apart op dvd kopen inderdaad Bij Free Record Shop 3 voor 25 euro volgens mij.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

deze film is toch al jaren in de videotheek.

waarom staat er dan dat deze binnekort in de videotheek ligt?

Esteban

*zucht* Omdat de Re-Releases vanaf dan te huur zijn ...

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

De film blijft mij boeien, daarom voor mij een plekje in de top 10.

Nog steeds niets verouderd....de actie, de humor, muziek...bijna alles in perfect.

Gisteravond weer voor een zoveelste keer gezien, in 1 woord schitterend.

De beste avonturenfilm allertijden.

Topfilm!!!!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Laast weer gezien op televisie en alhoewel hij qua actie, zeker in het begin en het middenstuk vermakelijk blijft en na Jurassic Park en Duel tot het beste van Spielberg behoort heb ik mij nu wel behoorlijk geïrriteerd aan de wel erg slechte, gedateerde muziek in deze film. Toch nog steeds een kleine 4* En mij snel eens wagen aan zijn andere jaren `80 Indiana Jones films.