• 9.377.805 stemmen

Raiders of the Lost Ark (1981)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Karen Allen en Paul Freeman

IMDb beoordeling: 8,4 (1.102.413)

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Arabisch

Releasedatum: 13 augustus 1981

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Raiders of the Lost Ark

"The return of the great adventure."

Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

Indiana Jones

Dr. Marcus Brody

Barranca / Monkey Man

avatar van Max en Joep

Max en Joep

tsja.... je kunt wel zuchten maar het IS natuurlijk ook gewoon heel raar dat een film uit 1981 bij 'binnenkort te huur' staat.

zo gek vind ik het dan ook niet dat daar meerdere verbaasde reacties op komen...

gotti schreef:

Los op DVD echter nog niet volgens mij. Alleen uitgekomen in die vier disc editie (die ik tot mijn schaamte al tijden in in plastic in de kast heb staan).

Same here. Zoals honderden anderen....

Wouter schreef:

Geen idee wat er mis mee is.

JJ_D bedoelde iets anders, maar vind je niet dat het raar is dat bij een heldenfilm als deze de film zo eindigt dat de held overbodig is? Want of Indy er nu was of niet, de Nazi's hadden altijd verloren. Heb ik altijd jammer gevonden.

Nooit zo gezien, nee.

avatar van joostie

joostie

Die nazi's hadden misschien anders die ark niet gevonden, want indy had die gevonden.

avatar van JJ_D

JJ_D

joostie schreef:

Reden te meer waarom 'Indy' een "overbodige" held zou zijn...

avatar van darkjaap

darkjaap

blijft gewoon een echte klassieker..

dikke 9 !

dus 4,5*

avatar van Esteban

Esteban

Max en Joep schreef:

Er werd enkel maar gezucht omdat het al verscheidene keren was gezegd.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Max en Joep schreef:

ja ik vindt dat hij gelijk heeft.

Ik kan ook niet weten dat er een re-release komt en ik ga ook niet alle berichten checken.dat is alles.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke actie-avonturen film, met de nodige humor en een geweldige rol van ford. dit personage is hem op het lijf geschreven. verder natuurlijk alles wat we van spielberg gewend zijn : schitterende decors, aankleding, stunts, enz. volop spektakel in deze prent, die het genre avonturenfilms nieuw leven inblaasde. wat mij betreft een klassieker. 4,5 sterren.

joostie schreef:

Als de Nazi's de Ark niet hadden gevonden hadden ze ook niet gewonnen. Dan hadden ze gewoon niets. Daarnaast zouden de Nazi's zonder Indy waarschijnlijk gewoon de medaillon van Marion hebben kunnen afpakken en de Ark alsnog kunnen vinden.

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Wat een avontuur! Alles wat je van een avonturenfilm verwacht zit in Raiders of the Lost Ark. Grootse ontdekkingen, spectaculaire achtervolgingen en gemene bad guys. Ook wordt Indiana Jones natuurlijk perfect neergezet door Harrison Ford. Zonder hem was het een stuk minder geweest. Het enige minpuntje vond ik de ietwat knullige gevechten.

avatar van LD:D

LD:D

geweldige Stunts (toen waren er nog geen special effects)

Super!

avatar van Wouter

Toen waren er nog geen special effects...? De film staat er bol van.

avatar van The Last

The Last

Hij bedoelt waarschijnlijk CGI.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

new in de videotheek ? lol

G.1Rl

Over voorspelbare films gesproken..

avatar van teuk

teuk

LD:D schreef:

geweldige Stunts (toen waren er nog geen special effects)

Super!

Ik zou eerder zeggen dat er tegenwoordig (aanzienlijk) minder special effects gebruikt worden. Eerder animaties/graphics. Meesterwerkje dit overigens... net als deel 3

avatar van Art

Art

gotti schreef:

Los op DVD echter nog niet volgens mij.

Nu wel! Ik weet alleen niet of ze ook verkrijgbaar zijn bij andere winkels maar in de FRS zijn ze in ieder geval los te krijgen. Ik zag gisteren daar de Indy-films in losse keepcases staan namelijk.

avatar van Enigma

Enigma

Top vermaak eerste klas 5*

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

G.1Rl schreef:

Over voorspelbare films gesproken..

Als je voorspelbaarheid in een film niet kan waarderen, dan vind ik het vreemd dat je 'Seven' in je top 10 hebt staan.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Klassiek vermaak. Supertoffe actie (ik mis ouderwets stuntwerk) en natuurlijk heerlijke humor.

GinolaEHV schreef:

Er zit verschil in voorspelbare films. Sommige hebben een goed verhaal dat je kunt voorspellen, anderen hebben een diep triest verhaal dat je kunt voorspellen. In het eerste geval is het jammer dat je sommige dingen kunt voorspellen, in het tweede geval is het al niet jammer meer omdat het toch al een slecht verhaal was.

Ik vond Seven best meevallen qua voorspelbaarheid, die film zit gewoon goed in elkaar.

GinolaEHV schreef:

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Dark Miracle schreef:

Mee eens. Alles wat je van een avonturenfilm verwacht zit erin. Ook nog de nodige dosis humor. Met name de interactie tussen Indy en zijn vrouwelijke medespeelster.

avatar van yolan de wilde

yolan de wilde

met plezier enkele keren herbekeken

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Zo, ik ben me ook aan het opwarmen voor Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull door de oude trilogie te bekijken. Ik heb 16 mei Indy 1 gezien, 17 mei Indy 2, dadelijk Indy 3 en 24 mei Indy 4. Heb er zin in!!!

Oke deze film:

Special Effects: 3,3 - niet geweldig natuurlijk, maar het had beter gekund, door het niet te laten opvallen. Door de Nazi's en Belloq een andere dood te laten sterven. Doordat ze skeletten werden, was wel overdreven en nep.

Acteerprestaties: 5,0 - geweldig! Harrison Ford is gewoon een van de beste acteurs aller tijden! Ook zijn medespelers zijn zeer goed, zoals John-Rhys Davies en Karen Allen.

Verhaal: 4,0 - niet de maximale score, want het was behoorlijk cliche. Ookal was de Ark wel origineel bedacht en de leuke humor en actie maakte ook veel goed.

Muziek: 4,8 - heerlijke muziek door John Williams, met hét Indy deuntje, ik vond alleen Marion's theme een beetje op het liefdes deuntje van Han Solo en Leia lijken van Star Wars. De eerste twee noten zijn exact hetzelfde.

Balans tussen verveling en spanning: 4,5 - ook heel goed, gedaan. De film verveelt geen moment, maar er zit ook niet té veel actie in.

Hoe ik me vermaakt heb: 4,2 - ik heb me heerlijk vermaakt met de eerste film van een geweldige trilogie.

Gemiddelde: 4,30, dat rond ik dus nét af naar een 4,5.

Om maar te zwijgen van Titanic en Shawshank R....

Ik zou het best willen herhalen, maar daar ben ik nu nog te moe voor. Scroll maar naar boven zou ik zeggen.

Sommige voorspelbare films vind ik wel gewoon mooi, in die gevallen stoort het me niet.

avatar van tarentino

tarentino

Om maar te zwijgen van Titanic en Shawshank R....

seven en titanic voorspelbaar? vind ik dat tog heel knap van jullie om te voorspellen.

The One Ring

Ik zou het eigenlijk heel vreemd vinden als je niet wist hoe Titanic afloopt. Geen enkele boot heeft een bekender lot gehad.