• 9.374.732 stemmen

Raiders of the Lost Ark (1981)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Karen Allen en Paul Freeman

IMDb beoordeling: 8,4 (1.102.177)

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Arabisch

Releasedatum: 13 augustus 1981

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Raiders of the Lost Ark

"The return of the great adventure."

Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

Indiana Jones

Bwen

geweldige film!

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Een film die op nummer 14 staat in de imdb top 250 kan alleen maar goed zijn had ik mezelf een hele tijd voorgehouden, maar deze film is het beste bewijs dat zo'n top 250 niet altijd serieus moet worden genomen.

Afgezien van het eerste kwartier waarin er heel wat gebeurde en het best wel spannend was, is dit voor mij gewoon een standaardfilmpje. Te voorspelbaar, irriterend ongeloofwaardig af en toe (stop hem bv in een kooi met een tijger en hij zou er nog levend uitkomen!) en meestal ronduit saai. Had er heel veel moeite mee om hem uit te kijken, kreeg er koud nog warm van en dat einde...waar zijn de ghostbusters wanneer je ze nodig hebt dacht ik bij mezelf.

Net niet gebuisd voor mij (2,5 sterren) omwille van het leuke openingskwartier. Hopelijk zijn de andere 2 films wat leuker!!

avatar van gimli f

gimli f

Dit is volgens mij die film met John Rhys-Davies (Gimli!). Hij is te koop voor 5 euro's bij de FRS. Misschien moest ik hem maar eens kopen, alleen om te kijken hoe Rhys-Davies speelde.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

John Rhys-Davies doet zowel in deze als in The Last Crusade mee

avatar van chrissie

chrissie

op vt4 (belgië) is net de volledige serie weer uitgezonden, 3zondagen na elkaar dus bij ons was het drie weken feest voor het hele gezin. wie dit slecht vindt, moet maar eens kijken naar "High road to China" met Tom Selleck.

avatar van gimli f

gimli f

John Rhys-Davies doet zowel in deze als in The Last Crusade mee

Ha, kijk eens aan!

I make it happen!

Wil ik net die films zien met Rhys-Davies...

komen ze alletwee op tv...over twee weken op SBS6 (di en do)!

I'm telekinetic- and I make it happen!

avatar van hans vd togt

indy is cool

Understatement....

avatar van Mindflight

Mindflight

er zitten zooooveeel fouten in... en toch is ie zoooooooooooooooooooooo goed! 5 sterren. Indiana Jones is mijn favoriete actie-held. ik ben een grote indy-fan

avatar van GerwinF

GerwinF

Als hij in die slangenkuil valt en die slang vlak naast hem ligt zie je gewoon zo goed dat er een ruit tusenzit, maargoed tis gewoon leuke film!

avatar van Linda

Linda

Nadat ik deel 3 had gezien keek ik al helemaal uit om deze te zien en ik vond hem erg leuk. Weer een leuk verhaaltje met een avontuurlijk sfeertje en geweldige spectaculaire scenes wat de film helemaal top maakt. Wel jammer dat er niet zo veel humor in de film zat wat bij The last crusade wel zo was. 4 sterren

avatar van neo

neo

zo linda hoeveel heb je er wel niet gezien vandaag

avatar van Linda

Linda

Inderdaad veel films gezien vandaag.

Jackie Brown de laatste 1,5 uur , Raiders of the lost ark , Angel Heart , Monster's ball , Das experiment en al een uurtje van The Insider maar die ga ik morgen afkijken. Dus ik heb niet stilgezeten vandaag ( of juist wel want 5 films is lui dagje ) Maar het is vakantie dus de eerste echte dag moest ik ff vieren door veel te kijken en niet de minste 3 keer vier sterren en 2 keer 3,5.

avatar van Redlop

Redlop

Linda schreef:

Inderdaad veel films gezien vandaag.

Jackie Brown de laatste 1,5 uur , Raiders of the lost ark , Angel Heart , Monster's ball , Das experiment .... Dus ik heb niet stilgezeten vandaag

Blijft een heerlijke fim. De special effects zijn nu al zo gedateerd. Karen Allen vind ik de leukste 'Indy-girl'. Die vrouw van Spielberg in Temple of Doom voornamelijk een bijzonder vervelend aanstellerig schreeuwerige trut.

avatar van Nils

Nils

Ik heb 't al eens eerder gezegd: Indy is the best (in Amerika dan).

Spielberg zei overigens recentelijk dat hij met "Raiders..." een B-film wilde maken. Deze is dan wel erg geslaagd. Zo goed zelfs dat de inmiddels 62-jarige Harisson Ford nogmaals Indy gaat spelen in deel IV, tezamen met (wederom) Kate Capshaw.

Beoordeling: ***1/2

avatar van GerwinF

GerwinF

Weer die Kate Capshaw, argh!

avatar van Nils

Nils

GerwinF schreef:

Weer die Kate Capshaw, argh!

Ach, misschien valt het allemaal wel mee ?

avatar van Bucho

Bucho

Voor het eerst gezien toen ik 12 was (zo'n 20 jaar geleden) en het blijft mijn favoriete film! Veel geïmiteerd (The Mummy, Tomb Raider), maar nooit geëvenaard...

avatar van bramnoor

bramnoor

DE avonturenfilm van de 80's

Hiermee begon de filmheld weer terug te keren op het witte doek.Veel geimiteerd nooit gelukt.Gewoon licht uit,kijken niet denken en je kan er weer tegen.

avatar van mister blonde

mister blonde

goeie film, maar gezegd moet worden, als het over imitatie gaat, het was het antwoord van parmount op james bond, en alle ingredienten zitten er ook in.

avatar van Jos2

Jos2

Beetje laat niet?

avatar van chrystel

chrystel

bramnoor schreef:

DE avonturenfilm van de 80's

helemaar waar!

Indy is overigens mijn ultieme filmheld!

avatar van mister blonde

mister blonde

Jos2 schreef:

Beetje laat niet?

nee, james bond was (en is) een toenemende hype. Toen ie verder toenam zag parmount zich genoodzaakt met een antwoord te komen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Blijven toch wel leuke films. ***1/2.

avatar van U-96

U-96

• 2076 stemmen

Het 10 meter lange VIIC model die gebruikt is in Das Boot komt ook in deze film voor.

Dat is voor mij een reden om deze film eens te kijken.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik zou die film alleen maar kijken als er een U-boat in zat van het type VIIB

avatar van U-96

U-96

• 2076 stemmen

Laat die onzinnige opmerkingen a.j.b voor je.

avatar van Jordy

Jordy

Het goede nieuws: ze zijn op Jersey de dvd's nu al voor me aan het inpakken. Het slechte nieuws: ik kom er nu pas achter dat er in de Engelse versie gesneden is, en dat ik de Nederlandse had moeten kopen

avatar van Wouter

Wat is er gesneden?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

De scene uit Temple of Doom waarin dat hart uit een levend lichaam wordt getrokken mist een paar seconden in de Britse versie. Is bij de release al zo gedaan om een PG-certificaat te krijgen, maar Paramount heeft de film niet eens voor herkeuring aangeboden (terwijl de BBFC stukken soepeler is geworden in de loop der jaren).