• 9.379.105 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

iivan

is het op bbc ook ondertiteld?

dese film voor de 2de x kyken is altyd leukk

avatar van feanaro surion

feanaro surion

iivan schreef:

is het op bbc ook ondertiteld?

Ja in 98 talen.

iivan

hoe kryg je die ondertiteling dan? :O

iivan

ik neem tog niet aan dat die er al onder zitten?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

De BBC kent Engelse ondertitels (voor doven en slechthorenden) bij bijna al hun programma's via teletekstpagina 888.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Alleen Engelse of ook Hollandse?

avatar van Chr.s

Chr.s

Alleen engelse.

• 2081 stemmen

Deze film zag ik voor het eerst in 1998. Ik was toen helemaal onder de indruk en kocht toen voor het eerst mijn eigen VHS. Sindsdien tientallen keren gezien, en vandaag weer. Ik blijf hem goed vinden, hoewel ik wel steeds over die slappe dialogen van Jack en Rose struikel. Niemand, ook geen enkele 0.5-stemmer, kan ontkennen dat het zinken van het schip mooi en rechtuit in beeld is gebracht. Jaja, er zitten zat fouten in, maar dat krijg je nou eenmaal bij grootschalige films. Muziek is verder ook prima in orde.

De scène die ik altijd het mooist heb gevonden, hoe buitenbenig het ook is:
Vlak na het raken van de ijsberg. De stoommachines moeten in z'n achteruit worden gezet. De krukassen die eerst tot stilstand komen, stilstaan en dan opeens vol beginnen te draaien.. Heb ik altijd een mooi stuk gevonden.

***** 4.5 ***** blijven staan, met een plek in mijn Top10...

avatar van Lotteke

Lotteke

Hmm, hij was toch beter in mijn herinnering.

U-96 schreef:

Helemaal mee eens.

De scène die ik altijd het mooist heb gevonden, hoe buitenbenig het ook is:

Is het ook evenals het vertrek van het schip uit de haven.

(geen spoiler mag ik hopen )

• 2081 stemmen

Het vertrek uit de haven is ook erg mooi ja. En dan later de kapitein met zijn kopje thee die tegen de boeg van het schip kijkt, prachtig. "Take her to sea mr. Murdoch..."
Ook de beelden in het wrak zijn mooi gedaan. Die stille muziek erbij ook, prachtig.

Ik zou wel erg benieuwd zijn naar de kop van Paxton als Rose opeens die diamant tevoorschijn zou halen tijdens haar verhaal.

Edie

Prachtig idd, die hele scene (en nog zoveel meer...) dus snap 0,5* stemmers ook niet helemaal

Op internet stond/staat ergens het orginele script, leuk om eens te lezen en het einde te lezen hoe het bedoeld was eens.. (heel anders namelijk).

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Mijn favo scene(echt heel mooi!) is het vertellen van een verhaaltje aan haar kinderen van een moeder terwijl het schip zinkt.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Mijn fav scene Is wanneer Jack en Rose achtervolgd worden door de butler

Mijn fav scene Is wanneer Jack en Rose achtervolgd worden door de butler

mijn favo wanneer je de kapitein naar zijn roer loopt en wanneer je die 2 oude mensen ziet liggen in hun bed en dat de moeder haar 2 kindjes in slaap praat.. de keuze om geen moeite meer te doen en in rust sterven niet in die hectiek. En het vervolg van wanneer je die kapitein het roer grijpt wanneer het water naar binnen stormt.. muziek is tijdens de scenes erg mooi.. en ik vind de scene van die muziekband die toch steeds weer door gaat tot het eind ook prachtig.. machtige muziek

Titanic blijft mooi.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Teskuh17 schreef:

Titanic blijft mooi.

Ik snap de 0.5*stemmers voor deze film niet.

Die hebben gewoon een zwak voor het romantische gedoe in de film en geven per definitie een 0,5, waarom? Ik ben nog GEEN EEN tegengekomen die een 0,5 goed wist te onderbouwen.

avatar van vdc

vdc

Weinig films die zoveel samen in één brengen : wetenschap, geschiedenis, romantiek, moraal, spanning.

Dat de romantiek een struikelblok kan zijn, daar kan ik mee leven. Maar de overige waarden die deze film biedt, daar lijkt me weinig tegen in te brengen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dit is gewoon een voorbeeld van hoe films horen te zijn...

avatar van stinissen

Inderdaad prachtige cinema

Ik snap de 0.5*stemmers voor deze film niet.

Ik ook niet.. waar zit hun gevoel man.. in hun dikke teen ofzo

Of ze houden van echte emotie in plaats van simpele mierzoete voorgekauwde slijmromantiek, dat kan natuurlijk ook nog.

kos schreef:

ik heb 't ook niet over de romantiek.. het gevoel waar ik 't over heb is het ongeloof dat bijv. ik krijg wanneer ik die mensen daar zie rennen, vallen en de totale paniek die er gewoonweg heerst. Imagine en kijk dan hoe je je voelt. Als je niets voelt en dus 0,5 geeft.. dan zit 't in je dikke teen (als 't daar al zit)

De slijmromantiek laat ik buiten beschouwing, dat is nu eenmaal n kwestie van je kun t slikken, of niet.

avatar van Lotteke

Lotteke

Of ze houden ervan als er ook nog eens goed in geacteerd wordt, dan kan natuurlijk ook...

avatar van vdc

vdc

Ik vond het met sommige scènes eerder fout zitten dan wel met de acteerprestaties.

Bijv. de scène met het schilderij van Picasso : dat was erover.

Maar slecht geacteerd ? Ik kan nergens iemand hierop terechtwijzen.

avatar van mikoz

mikoz

vdc schreef:

Bijv. de scène met het schilderij van Picasso : dat was erover.

Maar slecht geacteerd ? Ik kan nergens iemand hierop terechtwijzen.

Inderdaad , In deze film is niet slecht geacteerd..

• 2081 stemmen

De casting van de historische personen op het schip vind ik goed gedaan. Voorbeelden:

Kathy Bates - Molly Brown, lijken sprekend op elkaar.

Victor Garber - Thomas Andrews lijken ook sprekend op elkaar.

Jonathan Hyde - Bruce Ismay. Direkteur van de White Star Line, bleek erg arrogant te zijn. Zowel kwa uiterlijk als kwa houding een goede imitatie.

avatar van The Watcher

The Watcher

Meesterwerk Maar ik snap niet waarom deze film zo ongewaardeerd is.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

hier heb je bijvoorbeeld een uitleg.

Bas17 schreef:

Ik blijf bij mijn 0.5. Ik kan niet zien waarom ik een 2.5 minstens moet geven omdat zo veel mensen het verhaal zo goed vonden (goed verhaal *kuch*, een uit de geschiedenis gejatte gebeurtenis kan je goed verfilmen, maar het liefdesverhaaltje wat ze erbij hebben verzonnen is absoluut belachelijk en overromantisch in je strot geduwde shit). Maar enfin, jij zegt dat iedereen een 2.5 moet geven omdat het zon succes was ofzo? Dat slaat nergens op, want mensen geven ook een 5.0 als ze het helemaal geweldig vinden, dus ook een 0.5 als ze het superslecht vinden, zo komt men tot een EERLIJK gemiddelde. (btw, ook de acteerprestatie van leonardo di caprio was ZEER matig te noemen)

Maar toch blijf ik bij m'n 4.5*

Edie

Zie toch echt niks in het commentaar wat hun 0,5 duidelijk weergeeft.

Dat Leonardo Dicaprio matig acteert weten veel 4* stemmers ook. En alleen daarom en voor het verhaal 0,5 is voor mij ongeloofwaardig.

Maargoed, ik heb hem nog iets verhoogd omdat dit toch een van de films is die me blijft 'amuseren'.