• 9.378.991 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Cal Hockley

Molly Brown

Ruth DeWitt Bukater

Thomas Andrews

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

Uitgebreid geklaag over de cijfers van anderen verwijderd. Heeft niks met de film te maken. Iedereen stemt wat ie wil.

avatar van soboer

soboer

Titanic is voor mij de best gemaakte film ooit. Alles ziet er zo echt en realistisch uit. Hoe de Titanic in beeld wordt gebracht is gewoon prachtig.

Tegenwoordig worden alle speciale effecten met CGI gedaan en dan zie je heel vaak. James Cameron heeft met Titanic laten zien dat CGI niet altijd beter hoeft te zijn.

feanaro surion

Er is hier volgens mij juist veel gebruik gemaakt van(niet altijd mooie) CGI.

avatar van soboer

soboer

feanaro surion schreef:

Er is hier volgens mij juist veel gebruik gemaakt van(niet altijd mooie) CGI.

Er is zeker gebruik gemaakt van CGI maar alleen wanneer het echt niet anders kon. En meestal werd CGI gemixt met miniatuur modellen. Tegenwoordig wordt imho CGI overused. Je gaat naar een film waar de acteurs nog alleen maar echt zijn. zie Star wars en Sin City.

Voor de special effects die gebruikt zijn in Titanic.

avatar van dmoie-master

dmoie-master

t is echt erg deze film wordt afgedaan als slech terwijl fans van TITANIC(ben zelf een) heel blij zijn met het nieuws dat binnenkort 2-dubbel spoecial-dvd wordt uit gebracht nadien nog n 3-dubbele en dan de 4-diubbele collectors editie. Sinds ik deze film zeg brn ik ook andere en oudere films gaan kijken over deze ramp. Lijkt mischien saai maar is het niet. Bijvoorbeeld A Night to remember geeft waargebeurde feiten weer. Niet zo goede en riele decors als hier maar toch.

feanaro surion

Dus omdat fans blij zijn dat er een dvd uitkomt is het erg dat andere mensen titanic niet goed vinden.

avatar van Edie

Edie

Kan niet wachten tot de 4-Disc SE Direct naar de winkel.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Klik.

Ik vind het maar onzin dat ze 3 verschillende versies uit gaan brengen. En wat zal er in godsnaam meer op staan op die 4-disc dan die 2-disc?

avatar van Edie

Edie

U-96 schreef:

Klik.

3 Was mij ook onbekend, ik dacht gewoon een "simpelere" 2 disc en voor de echte liefhebbers een 4-disc (met hoge kwaliteits beeld/geluid weergave, aldus wat ik gelezen heb..).

Ik ga gewoon voor de 4-DVD's, ik bedoel... Waarom niet.

Angrod_Pallanén

Inderdaad! Die 4 disc Ik kan echt niet wachten, dan bespaar ik liever op Lilo & Stitch en Cinderella (ja, ik Disney-liefhebber) Ik ben zó verslaafd aan deze film (oké, en aan Kate Winslet) en aan die gebeurtenis, I swear elk jaar op 14 April kijk ik deze film... Gekke gewoonte Die extra's lijken me zó geweldig. Ik bedoel, 4 schijfjes over Titanic....ik stop want ik val in herhaling...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Met 1 disc heb ik al genoeg hoor!

avatar van Kalok

Kalok

Wanneer komt Titanic weer is op TV? Lange tijd niet meer gezien zeg...

Angrod_Pallanén

Hij is vorige week op BBC geweest

avatar van -_ikke_-

-_ikke_-

mooie film

avatar van mur_86

mur_86

Wel een mooie film eigenlijk wel heel erg mooi als je kijkt dat die film een echte gebeurd verhaal is maar ik heb echt te vaak gekeken zoooooo'n 70 keer zou kunnen en dat allemaal door twee meisjes maar ok ik heb nu al 3 jaar niet meer gezien maar ok wel kijken mensen als die op tv komt

Angrod_Pallanén

Iets beter op je spelling letten

En op je zinsopbouw

Yep, dat ook.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

wel een mooie film en ook zielig, heb hem 2-3 weken op de BBC gezien (gelukkig kan ik heel erg goed engels voor een 12-jarige), ben blij dat ik deze eindelijk af zag, want telkens zag ik hier stukjes van, een 3,0* voor dat de film goed gespeeld is, mooi gemaakt is en nog veel meer! maar hoef hem nu even niet meer te zien!!

avatar van BOND31

BOND31

Leonardo diCaprio vond ik een lekker ding (inmiddels is hij dat niet meer zo), en ook Kate Winslet mag er zijn (ik ben bi, overigens, maar ga meer voor de boys!). Zij weten deze film met hun liefde voor elkaar te laten boeien, en ook de ramp met het schip zelf is meeslepend in beeld gebracht. Maar toch 1 van de grote, overschatte films en die 11 Oscars is zwaar overdreven. Ik geef m desondanks toch een 3,5 na heroverweging.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Wat een vreselijke film dit. 1 keer gezien, ik kijk er nooit meer naar! Het verhaal is zo langdradig en saai . Pas op het einde komt er wat actie in, maar dan ben je bezig met wakker worden . Een 0,5 voor het onnodige lange verhaal. Gaaaaaaaaaap.

Angrod_Pallanén

Nou heb ik dan eindelijk een verklaring voor de 0,5. Langdradig was het verhaal helemaal niet. Maar dat verschilt met smaak.

avatar van mikoz

mikoz

Dementor_20 schreef:

Duidelijk iemand van de actiefilm

Angrod_Pallanén

Yep, dat dacht ik ook toen ik het las

avatar van BOND31

BOND31

Als bi-jongen kon ik dubbel genieten van de romantiek tussen de 2 mooie jonge mensen! Er hadden best wat extra sex-scenes tussen geplakt mogen worden om het geheel nog wat op te peppen! Zucht, lag ik daar maar in die old timer onder (of op) DiCaprio (ik ben top en bottom!)

avatar van mikoz

mikoz

BOND31 schreef:

Btw Bond ik lees wel meer ontdeugende berichten van je over Di-Caprio in strakke broekjes enzo .. hou je een beetje in svp.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik zie ook genoeg uitingen over vrouwen van adere users en daar zeg je het dan niet bij.

Wat je geaardheid ook is, dat maakt niks uit lijkt mij.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

mikoz schreef:

Duidelijk iemand van de actiefilm

Nee hoor, hou ook van Humor, Thriller en Horror. Ik vond dit gewoon ronduit slecht. En het verhaal vond ik wel langdradig. Ik zal ff vertellen waarom. Het hele verhaal wat zich op die boot afspeelt is veeeeeeeels te lang. Kijk een beetje romans in de film prima, maar eht duurt allemaal zolang egt vreselijk gewoon. Na 2 en een half uur begon het schip pas te zinken Wat er daarvoor allemaal gebeurde had makkelijk ingekort kunne worden. Maar dat is mijn mening mensen. Voel je cker niet aangesproken. Zou wat zijn als we allemaal dezelfde film leuk vonden

avatar van Jessicaaa

Jessicaaa

Men, deze film is hartstikke goed!

Het acteerwerk is goed, decors is goed, verhaal is goed!

Wat het me het meest raakte van deze film is toch, dat zoveel mensen zijn verdronken! Dat maakt deze film nog zieliger en tegelijkertijd ook hartstikke goed nagemaakt!

avatar van kelu

kelu

Heb deze film vorige maand op dvd gekocht. Echt ik dit vind zo'n goede film, het acteren, de sfeer, decor, FANTASTIES. 5*