• 8.844.929 stemmen

Drama / Romantiek | 194 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 7,9 (1.247.527)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose Dewitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

mjk87 (moderator films)

Ik twijfel echt of ik deze in de bios ga kijken. Enerzijds wil ik hem weleens op groot doek zien, maar dat 3D staat me enorm tegen.

mjk87 schreef:

In het slechtste geval heb je een matige bioscoopervaring, maar de film blijft hoe dan ook super

Ik verheug me op volgende week.

avatar van Basto

Basto

Draait die dan niet in 2d? Kino draait m op 70 mm meen ik.

Niet bij de Pathé-, Kinepolis- en Vue-bioscopen in ieder geval en ook niet bij filmhuizen die enigszins in de buurt zitten hier (al wil ik zo'n film niet in een klein filmhuis zien die die vallen sowieso af).

avatar van Basto

Basto

mjk87 schreef:

Kino is geen klein filmhuis. Kino 1 is een prachtige zaal.

Basto schreef:

Kino is geen klein filmhuis. Kino 1 is een prachtige zaal.

Nee oké maar bij mij in de buurt zijn enkel kleinere filmhuizen. Eye zaal 1 zou ook prima zijn bijvoorbeeld. Maar Kino is echt te ver weg op zo'n avond. Met ov (ik reis gratis dus ga graag met ov) kom ik niet meer thuis. En met auto, plus kaartje, plus parkeren vind ik een reisje Rotterdam te duur. Voor There Will Be Blood ofzo zou ik dat wel overhebben, Titanic niet.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Zou hem ook graag in de bioscoop willen zien, maar volgens mij is de première helemaal gefocust rondom Valentijnsdag. Dat zou betekenen dat ik tussen de kleffe stelletjes in kom te zitten, waar ik om meerdere redenen geen zin in heb. Is er toevallig een vrouw in Den Bosch die samen wil gaan?

SergioMalick schreef:

Pathé draait hem op meerdere dagen zie ik. Ook op andere data dan Valentijnsdag.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Draait die dan niet in 2d? Kino draait m op 70 mm meen ik.

Titanic draait niet bij Kino. Ze wilden graag de 70mm versie draaien tijdens hun Cameron-retrospectief, maar kregen toen te horen dat de film uit roulatie was tot de rerelease. Dat leverde de hoop op dat het met de rerelease wel zou kunnen, maar blijkbaar dus niet.

avatar van Katniss

Katniss

Vandaag gezien! 4d en 3d! Het is een hele andere beleving. Maar mij ging het om, om het eindelijk op het grote doek te kunnen zien. Eindelijk na 25 jaar kan het, het was een kinderdroom die uitgekomen was. Nooit geweten dat Leo sproetjes had trouwens. Ik zag nieuwe details op het grote doek. En 3d was mooi om te zien.

avatar van The Oceanic Six

Net weer thuis, zo intens genoten ook al heb ik de film al zo vaak gezien

De mooiste love story en de meest indrukwekkende rampenfilm. Nu schitterend in 4K weergegeven.

Leonardo en Kate spatten van het scherm, wat zijn ze toch iconisch goed.

Om dit na 25 jaar opnieuw weer op het grote scherm te zien was een bioscoopervaring die ik enorm koester.

Fantastisch.

avatar van Ray1976

Ray1976

Morgen (Zaterdag 18 Februari 2023) een gaaf filmdagje ingepland:

Allereerst voor de 10e keer in mijn leven (5x in 1998 in de bios gezien, 4x in 2012 gezien in de bios = toen het 100 jaar geleden was dat de ramp zich voltrok) naar mijn favoriete film ''Titanic'' in 4K 3D HFR, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film.

En tenslotte naar de nieuwe actiefilm van Gerard Butler ''Plane''.

Dat wordt heerlijk genieten, met name van de eerste die ik naast de 9 eerdere biosbezoeken, al vele vele malen thuis heb gezien via Video, DVD & Blu-ray.

Mezelf me weer lekker laten meeslepen in de wereld van Titanic, een film die me never nooit zal vervelen!!!

avatar van RedLine

RedLine

Prachtige film! Film gaat bijzonder goed met zijn tijd mee en ik kon er niet uithalen dat deze uit 1997 komt. Heel mooi gedaan. In 2008 voor het eerst gezien en toen gaf ik een 3,5. Vandaag in de bioscoop gezien en ik verhoog mijn stem naar een 4.

avatar van Mister Grant

Mister Grant

Voor de derde keer de film bekeken, en ik moet zeggen het boet niets in aan spanning

en romance.

Bubblez

Destijds won ik een prijsvraag bij Veronica en mocht ik op 16 januari 1998 met een vriendin in vol ornaat tussen BN'ers naar de galapremière van Titanic in Tuschinski. Bijna meneer DiCaprio ontmoet, maar helaas was er gedoe op de set van The Beach waardoor hij verhinderd was. Maar wat maakte de film een indruk toen. En nog steeds. Na die ene keer zag ik 'm nog vijf keer in de bioscoop en vele malen op dvd. Om de film nu nogmaals op het grote scherm in 3D te zien was geweldig. Het leek wel alsof ik meer dan ooit zag, vooral bij de donkere scènes na het zinken. Ik leefde weer helemaal mee met Jack en Rose.

Geniaal en overweldigend!

mjk87 (moderator films)

Nou toch maar gegaan. In mijn review in 2018 schreef ik dat ik in 1998 voor het eerst laat mocht opblijven. Dat was met m'n moeder (vader werkte toen en deed nachtdiensten voornamelijk). Dus ik dacht: moeders vindt het vast gezellig om mee te gaan ditmaal. Wat een genot om dit ding op groot formaat te zien. Production design komt nog beter tot zijn recht.

Zo ergens aan het eind heb je drie shots op rij: een shot van de grote glazen koepel die breekt, dan de camera achteruit terwijl alle deuren breken en dan het schip van achteren ingezoomd waar de schroeven uit het water komen. Drie shots, drie iconische shots toch wel, gewoon zo maar achter elkaar. De meeste films komen niet eens tot drie, deze Titanic heeft ze haast achteloos achter elkaar. Maar de hele film bestaat uit iconische shots, pakweg 84 stuks ofzo. Vermengd met een spetterende centraal koppel. En een iconische meme.

Mijn review uit 2018 laat ik staan, daar ben ik het nog steeds mee eens. Maar wel met een hoger cijfer. Dit is als een soort afscheid van het oude Hollywood ergens, nog eenmaal ruim 3 uur een klassiek verhaal briljant verfilmd. Drie uur lang heerlijk vertoeven in een wereld die niet meer bestaat maar nog verrassend actueel is in thematiek.

avatar van Mika Roza

Mika Roza

Echt een prachtige film. Mooi hoe ze het hebben gemaakt en gefilmd en ook hoe ze romantiek aan heet waar gebeurde verhaal hebben toe gevoegd. Het geeft een mooi beeld van de liefde maar ook een echte drama film.

Meestal geeft een film net nadat je het hebt een kleine impact en een reactie die je van jezelf niet had verwacht. Vooral hierbij. Dit geeft een mooi beeld waar en de drama en liefde maken het er nog mooier van. Geen minmunten alhoewel de CGI wat minder was maar dan nog erg goed voor die tijd. Ook is de muziek prachtig en is het erg goed en mooi geacteerd.

Een prachtige romantische maar ook dramatische film op het waargebeurde verhaal.

Nou toch maar gegaan.

Mooi verhaal van je. Zo ervaar ik het ook.

De open knallende deuren op het einde blijf ik ook indrukwekkend vinden. Echt een uiting van hoe krachtig water kan zijn.

Mika Roza schreef:

Ik heb dit nu 1 of 2 keer hier gelezen in dit topic, maar om welke mindere CGI gaat het dan? Ben werkelijk recent weer weggeblazen door de ongelofelijke beelden. Volgens mij hebben ze de meeste dingen ook in het echt of op een schaalmodel uitgevoerd.

The Oceanic Six schreef:

om welke mindere CGI gaat het dan?

Het was mij ook opgevallen bij mijn bezoek vorige week: bij de overviews van het schip overdag zijn de 'wandelende passagiers' zichtbaar computer geanimeerd.

Bubblez schreef:

Is me serieus nooit opgevallen, maar dat is wel aannemelijk ja.

avatar van Ste*

Ste*

• 1925 berichten

Bubblez schreef:

Dat is eigenlijk het enige dat behoorlijk opvalt en waar je nu echt niet meer mee zou wegkomen.

Maar ik vind het altijd wel een leuk momentje in de film. Altijd even letten op de computermensjes.

De rest van de film kan er op dat vlak nog 100% mee door.

Ste* schreef:

Altijd even letten op de computermensjes.

Ste* schreef:

De rest van de film kan er op dat vlak nog 100% mee door.

Vind ik ook!

avatar van Petina

Petina

Nu pas gezien en het viel mij niet tegen.

Was alleen een beetje lang, hè....

avatar van omniesbonsai

omniesbonsai

Geef 4 sterren voor deze mooie prent

Als het waargebeurd is zoals ons verteld is en te zien is in de film dat de titanic gezonken is door een ijsberg zou ik 5 sterren geven

Maar nadat ik de documentaire heb gezien van john hamer(titanic) conspiracy

Is het heel anders gegaan

En James Cameron kan wel opnieuw beginnen

Ben oa overtuigd dat de schip dat op oceaanbodem ligt niet de titanic is maar de Olympic,het zusterschip(Ze hebben dat verwisseld)

Raad de mensen die documentaire te zien,Je zult versteld staan als je er voor open staat natuurlijk

En geen last hebt van heilige huisjes die omver worden geblazen of cognitieve dissonantie

avatar van bierisgoed

bierisgoed

Heb je teveel chemtrails gesnoven? Het is me niet duidelijk of je serieus bent of een grap maakt. Either way reageer je op een film uit 1997 dus sowieso zou die wel weer eens een remake kunnen krijgen.

omniesbonsai schreef:

Geef 4 sterren voor deze mooie prent

Maar nadat ik de documentaire heb gezien van john hamer(titanic) conspiracy

Is het heel anders gegaan

En James Cameron kan wel opnieuw beginnen

avatar van Levivdm01

Levivdm01

Heb hier weinig woorden voor, wat een topfilm.