Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.114)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Pablito
Nee. Vind Titanic best ok. Zeker geen meesterwerk, maar allesbehalve slecht. Heeft mij niet verveeld.
Droopy
Voor de mannen onder ons:
Soms "moet" je wel eens een film kijken samen met je vrouwtje. Daarvoor zijn dit soort film uitgevonden. Kun je daarna weer keiharde meesterwerken gaan kijken die meestal niet zijn weggelegd voor vrouwen. (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
lindastuurman
Het is dat je die laatste regel nog toevoegde
Onzin.
Droopy
In mijn geval helaas niet. Dat betekend dus laat naar bed, anders kom ik helemaal niet aan DVD kijken toe.
Droopy
Even on topic; ik vond titanic niet eens zo heel slecht. Ik heb me best vermaakt. Standaard verhaal, maar wel aardig verfilmd. Beetje aan de lange kant en die 11 oscars...
Redlop
Soms "moet" je wel eens een film kijken samen met je vrouwtje...Kun je daarna weer keiharde meesterwerken gaan kijken...
Keiharde meesterwerken...? Laat je vrouwtje dan maar niet merken waar je stiekem naar zit te kijken.
vdc
Slecht acteerwerk ? Is mij niet opgevallen. Was danig onder de indruk van het verhaal en het imposante decor.
Nee hoor, voor mij zijn acteerprestaties niet het belangrijkste - als er maar niet geblunderd wordt.
NoFutureKid
Wat dan wel? Hoe kan een film in godsnaam goed zijn als er slecht in wordt geacteerd?
En ik kan er niks aan doen, maar dit is echt de enige film waarbij ik twee keer achterelkaar bij in slaap ben gevallen. Toch nog 2.5* voor de fotografie.
Meesterlijke film met een geweldig liefdes verhaal ( waar je wel van moet houden) prachtig opname's. Een film waar alles in zit drama, humor, spanning ja voor mijn 5 *
Ps wat is er mis om je over te geven aan een film en een traan te pinken.?
bylar
Pfoe, sentimentele film zeg!
OK, sterk spel van Winslet en Die Cabrio, maar het verhaal zelf was niet echt wat (voor mij).
*** nog
Chainsaw
Zag de film in de bioscoop toen hij uitkwam en was toen toch behoorlijk onder de indruk. Zeker geen groots meesterwerk, maar bepaalde dingen zijn toch uitstekend gedaan. Met name in het tweede gedeelte, waar het niet al te sterke romantiek- plotje wordt ingeruild voor uitstekende special effects, begint de film echt interessant te worden. Het enige écht briljante van deze film is overigens de muziek van Horner.
Newbie
Wat ik mij er nog van herinner, was dat dit zeker geen slecht film was.
sn@ke
- 2077 berichten
Titanic was best een goede film maar toch niet echt perfect. De lovestory boeide me niet zo veel. De film was wel het bekijken waard en het einde was zeer spectaculair maar tegelijk ook sentimenteel. De film straalde een goede sfeer uit en keek goed weg. Ik geef hem toch 3,5 sterren door de perfecte afwisseling van drama en romantiek.
Moviestar
Erg saaie film die veel te lang duurt ook al snap ik wel dat dat zo hoort ofzo tel daarbij ook nog eens Kate Winslet op en Leonardo Dicaprio, maar dan nog word het pas het laatste half uur spannend en neemt het water de hoofdrol! goed gedaan vandaar 2,5* om het laatste half uurtje.
Redlop
...maar dan nog word het pas het laatste half uur spannend en neemt het water de hoofdrol!
Ja wie had dat gedacht he?
vdc
De doorsnee Moviemeter-gebruiker heeft het blijkbaar niet begrepen op deze film. 259 stemmen, en een gemiddelde van 3,36/5. En dit voor een film met een record aantal bekroningen.
Ik snap het niet. :I
FisherKing
De meeste hier snappen die bekroningen dus niet
Quido
De muziek bij deze film was echt mooi. De film begon eigenlijk pas 'leuk' te worden toen ze de ijsberg geraakt hadden. Ik vond de acteerprestaties trouwens helemaal niet slecht!
4* voor deze film.
mister blonde
Ik snap het niet. :I
wat zegt een record aantal bekroningen over de kwaliteit van een film.
ik vind 3,36 nog veel te veel.
Wat heeft iedereen (lees: heel erg veel mensen (en dan vooral mannen)) toch tegen deze film. Is het niet stoer om deze film leuk te vinden ofzo? Want ik kan hem toch niet echt slecht noemen. Qua inhoud ontbreken er hier en daar wel wat dingen, maar het geheel vond ik toch echt uiterst vermakelijk (en zelfs ik vond het niet leuk dat DiCaprio dood ging.)
EmDee
Is het niet stoer om deze film leuk te vinden ofzo?
(ooit eerste stukje op TV en dat trok ik nauwelijks)
Jordy
Ik ben zelfs zo stoer dat ik m nog nooit heb gezien.
Dat zijn de echte bikkels!

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Actie / Sciencefiction, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic