• 9.376.374 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.377.916)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van ichi

ichi

flop of the world

was wel aardig, zit goed in elkaar wat betreft het inspelen op emoties, precies

avatar van Macmanus

Macmanus

flop of the world

????????????? staat al 5 jaar boven aan de box office allertijden is dat een flop.

avatar van gimli f

gimli f

Natuurlijk wel enigszins overschat, edoch een aardige film... Geen top of the world, zeker ook geen flop...

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Hij heeft wel goede momenten uiteraard, maar wordt op sommige stukken heel traag (en dat zeg ik niet zo snel eigenlijk) 3,5 sterren.

avatar van shayed

shayed

Deze film is waarschijnlijk de meest overschatte film allertijden! 11 oscars...me reet!**

avatar van gimli f

gimli f

Op zich wel aardig, maar deze film is natuurlijk wel de hemel in gehyped...

avatar van ichi

ichi

Leonardo is een schatje. Die boegbeeld scene krijg ik niet uit mijn hoofd

avatar van EmDee

EmDee

Het is alleen wel jammer dat de boot zinkt

avatar van IamBernie

IamBernie

Het is maar goed dat je dat tussen spoiler haakjes zet ! Dat zou de film echt goed verpesten.

avatar van jay73

jay73

Had ik mijn stem op deze tranentrekker nog niet uitgebracht!

Nou vooruit, 3 sterren omdat ik aan deze film zelf wel een mooie, romantische herinnering heb (met z'n tweetjes in het halfduister van Tuchinski, genietend van een ondergaande Titanic...)

avatar van gotti

Nou heb je de grote verassing in de film verteld. Foei!

avatar van tovenaar

tovenaar

Verrassend he, dat de Titanic zonk

(Tovenaar quote uit de MovieMeter FAQ )

avatar van lorelei

lorelei

hihi grappig, ik heb de film pas weer gezien. En bij dat stukje waarbij Hockley, Jack uitnodigt bij het diner zegt hij:

we hopen dat u ons vergast met uw heldhaftige verhalen.

toch wel een hilarische vertaling.

Goodfella

Da's volgens mij een hele normale uitdrukking hoor

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Vergassen betekent gewoon 'verrassen'.

avatar van Wouter

Vergassen betekent gewoon 'verrassen'.

En vergasten?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Je hebt gelijk. Het is 'vergasten', en niet 'vergassen'!

Goodfella

Nee, het komt van het werkwoord 'vergasten', dat volgens de Van Dale 'onthalen' betekent. (het woord is hier echter verkeerd gebruikt, maar dat terzijde )

Bijna gelijk

avatar van as

as

zeker vergissen

avatar van Spider

Spider

een film voor bakvissen!

En iedereen janken in de bios,

come on

avatar van SlingBlade

SlingBlade

een film voor bakvissen!

Laat die bakvissen er is buiten !

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Op visueel vlak is deze film natuurlijk gewoon een hoogstandje. Valt in dat opzicht niets op af te dingen.

Maar helaas ging al dat fraais gepaard met een draak van een verhaallijn en acteerprestaties die het daglicht niet kunnen verdragen.

Vijf jaar in welke top dan ook zegt mij niets, evenmin als het aantal Oscars. Mijn eigen persoonlijke smaak zegt dat deze film niet echt bevredigend te noemen is.

avatar van Sjan

Sjan

3* voor de special efeects wanneer eindelijk gebeurt wat er moet gebeuren, verder vond ik 'm niet echt interessnt.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Wel een terechte oscar voor James Horner die hier een meesterwerk levert.

avatar van herman78

herman78

ik vind die muziek maar een saaie bedoening, als ik eerlijk ben.

en stomme ik heb natuurlijk destijds de soundtrack gekocht, omdat ik halfverliefd was op rose mcgowan. :/ je mag 'm overnemen voor een vriendenprijsje?

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Dit is een goede (goedste ;P) film hoor!!

als je nou van romantiek houd of niet.

hij is gewoon 5 sterren.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Onzin, je kan veel zeggen over deze film, maar de acteerprestaties zijn absoluut niet slecht te noemen. Ik ben ook geen liefhebber van " romantische " films (niet vanwege 't genre zelf, dan wel het grote aantal wanproducties die onder dit genre vallen), maar ik was wel onder de indruk van vooral Kate Winslets acteerprestaties. het verhaal vond ik toch wel interesant, en een heel ander verhaal had ook niet mogelijk geweest, gezien de historische feiten. De film heeft, vind ik, een soort magisch sfeertje dat me 3 uur en-nog-wat volop wist te boeien.

avatar van amv@123

amv@123

Ik heb nog een brok in mijn keel als ik er aan denk, alhoewel de boot wel wat sneller mocht zinken. Je zat maar te wachten en te wachten tussen het gesijmel. Verder wel mooi gemaakt. ****

avatar van mister blonde

mister blonde

mr.Frielink schreef:

Onzin, je kan veel zeggen over deze film, maar de acteerprestaties zijn absoluut niet slecht te noemen. Ik ben ook geen liefhebber van " romatische " films, maar ik was wel onder de indruk van vooral Kate Winslets acteerprestaties. het verhaal vond ik toch wel interesant, en een heel ander verhaal had ook niet mogelijk geweest, gezien de historische feiten. Wat had je dan gewild, dat de boot van de ondergang gered zou worden ofzo? De film heeft, vind ik, een soort magisch sfeertje dat me 3 uur en-nog-wat volop wist te boeien. *****

geen onzin, de acteerprestaties vond ik ook heel matig. die misselijke grijns van di caprio bah. Winslet ook niet bijzonder.het onwaarschijnlijke en tranentrekkende verhaal was zo standaard. Het enige waar ik om moest huilen was de film.

het is al gezegd maar, 11 oscars. dit illustreert de verneukte film industrie van dit moment (lees de laatste jaren) in amerika wel heel goed.