• 9.379.030 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.634)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Trooper Brown

Capt. George Ellerby

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Gisteravond gekeken. Het lof van deze film is hierboven al goed uitgelegd. Vergeet niet de humor die in de film zat.

Het einde. De rat op het balkon. Klein detail was dat de comicbook die Jack in het begin meegaf aan de jongen. één van de nieuwere serie was. Dat kon niet gezien het tijdspad.

De voorspelbaarheid met de envelop (ontmaskering), was te goedkoop vond ik. Dat had beter uitgewerkt moeten worden. Erg jammer, maar dat zat in het verhaal. Alomal een uiterst vermakelijke film, met een wat overdreven liftscene.

avatar van Ralf81

Ralf81

Inderdaad wat overdreven momenten, maar voor de rest ijzersterk met een aantal plottwists die men niet kon vermoeden!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik ben nooit zo´n voorstander van teveel plotwendingen om de boel gaande te houden. Op een gegeven moment kun je dan zelf wel raden hoe het verder gaat lopen. Ook had ik een wat serieuzere film verwacht dan de luchtigheid die het nu is.

avatar van The Last

The Last

Welke luchtigheid Voorzover ik weet is het een bloedserieuze thriller....

Ricky Roma

Deze zal zeker in de top 250 komen binnen dit en 3 dagen?

avatar van Scunk Jr

Scunk Jr

Tja, lekker flimpje.. kijkt gewoon heerlijk weg...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

The Last schreef:

Welke luchtigheid Voorzover ik weet is het een bloedserieuze thriller....

Ik had echt een Goodfellas, een Mean Streets of een Taxi Driver verwacht, maar ik kreeg een redelijk routineus uitgewerkte thriller. Luchtig in de zin dat het niet zoveel inhoud heeft als die klassiekers.

avatar van Movsin

Movsin

Wat moet ik hier nog aan toevoegen na 35 bladzijden commentaar, behalve dat een aandachtige toeschouwer nodig is om Scorsese's camera te volgen die van het ene personage of situatie gretig naar het andere gaat.

Zo geraken we in up-tempo in deze spannende, harde thriller met weer een satanische Jack Nicholson "en vedette".

Dergelijke films zijn niet bepaald mijn genre, maar éénmaal afgestemd op de vele "fucks", de onvermijdelijke romance, de schitterende uppercuts, de bloedspatten, de lijken, alsof het niets is, toch toegegeven dat inzake intrigue en filmisch werk goed gepresteerd werd.

Tot wat het dient is een andere kwestie. Gisteren zag ik "Mukhsin" : 6 stemmen, vandaag voor deze "The Departed" bijna 3000.

Is there something rotten in the state of... ?

avatar van ehs21

ehs21

Hmm ja idd heel gek dat een film uit Maleisie het moet afleggen tegen een hollywood film met DiCaprio, Nicholson en Damon in de hoofdrollen. Zo werkt dat nu eenmaal en dat zal voorlopig ook niet veranderen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ontzettend spannende film met een verhaal, een driehoeksverhouding, een perverte slechterik en een psychologisch spelletje die je in een wurggreep houdt. Verder erg mooie rollen voor Damon en Di Caprio. En dan het einde... Een meesterwerk!

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Filmkriebel schreef:

Inderdaad, geweldig gecast, vond het einde alleen niet volledig tegen mijn verwachtingen opwegen, weliswaar briljant gedaan.

avatar van trebremmit

trebremmit

Scorsese had een oscar voor Goodfellas moeten krijgen en niet voor deze.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Donkerwoud schreef:

Mee eens. Teveel plotwendingen zorgt voor een goedkoop gevoel. Wild Things al gezien?

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Deze ga ik vandaag aanschaffen. Ben benieuwd.

avatar van gotti

Nicolage Rico schreef:

Met name aan het eind ontspoort de film een beetje. 't Valt verder wel mee toch?

avatar van bloedlink

bloedlink

Ellerby: Go fuck yourself.

Dignam: I'm tired from fucking your wife.

Ellerby: How is your mother?

Dignam: Good, she's tired from fucking my father.

echt heerlijk dit soort gesprekken de hele tijd

avatar van LDeVries

LDeVries

geweldige film, ook leuk om Jack Nicholson in een gangster rol te zien, de rest van de acteurs acteerde ook erg goed.

88Fabian

Een overgewaardeerde film,Het is bijna alleen maar geweld,en ontzettend voorspelbaar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

88Fabian schreef:

En jouw nr 1 "Dark Knight" niet dan? Een weinig kritische opmerking vind ik.

Filmkriebel schreef:

En jouw nr 1 "Dark Knight" niet dan? Een weinig kritische opmerking vind ik.

The Departded is alleen maar geweld en gevloek,en dat dan de helefilm lang,ben benieuwd hoe het script eruit heeft gezien

Ricky Roma

Leer typen. En geef eens wat echte argumenten ipv zo een bullshit.

avatar van LDeVries

LDeVries

alleen geweld? in The Dark Night komt meer geweld voor dan in The Departed.

avatar van Kevin13

Kevin13

88Fabian schreef:

Heb je eigenlijk wel de film bekeken ? zeggen dat het een hele film actie is vind ik ronduit een belachelijke opmerking...

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Geweldige film! grappige humor, dan bedoel ik ook vooral Nicholson. Dat is gewoon een goeie acteur. Ook de rest van de cast vond ik goed spelen. De spanning in de film loopt echt goed op. Het einde vond ik ook goed. een echte aanrader.

Zeker geen miskoop!

88Fabian

Ik heb het niet alleen over het geweld he,ook over de overmaat van vloeken,het is te overdreven.

Zeg dat dan meteen!

Ricky Roma schreef:

Zeg dat dan meteen!

Had ik al gezegd.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Een tegenvallende film imo. Niet verkeerd, maar er had veel meer in gezeten. 3.5

Na 3 keer Infernal Affairs maar meteen The Departed erachteraan gegooid.

Eigenlijk is deze film amper een remake te noemen. Het grootste verschil vindt je eingelijk in de keyscene van de eerste IA film. Strak gebouw, klasse uitzicht, personages die voor iets staan en stijlvol te werk gaat. Daartegenover zet Scorsese een verlaten pand in een achterbuurtje met enkele Amerikaanse boeren die lomp overal overheenwalsen. To each his own.

Hoewel je de vergelijking dus beter maar kan laten varen is dat best lastig, aangezien het verhaal toch nog steeds een samenraapsel is en sommige scenes toch nog steeds 1 op 1 zijn overgenomen (oa de was-ooit-komische "herken de flik" scene).

Elke rol is er qua invulling serieus op achteruit gegaan. Nicholson, Wahlberg (dikke wtf ), Di Caprio en Damon bakken er echt niks van. Het personage van Wong in het origineel is er al helemaal uitgeschreven. Weg stijlvolle misdadigers en gestileerde acties dus.

Verhaal is regelmatig bijgeplamuurd, is wat makkelijker en eenvoudiger gemaakt vooral. De zijsprong met de dokter is herleid tot hilarische platitude en het einde is al helemaal met de broek tot op de enkels. Scorsese mist duidelijk de ballen om het einde van deel 1 over te nemen, het goedkope aanplaksel is gewoon bedroevend.

Visueel lijkt deze film al 30 jaar geleden opgenomen. "Experimenten" zoals de draaiende camera in één van de vroege introducties van Damon (tijdens een dialoog) en knullige fades (met die rondjes ) voelen enorm oubollig en stoffig aan. Kleurgebruik lijkt Scorsese gewoon vreemd, de montage enorm brak en hapert echt aan alle kanten.

Slappe boerencinema waarvan je verwacht dat er enkel onder zat gelal in een bruin café een goed woordje vanaf kan. Van de sfeer van het origineel staat niks meer overeind, alles is vervangen met hamburgers, football en natuurlijk veel gevloek. Enkele notair slechte overacting acteurs moeten het zaakje dan opfleuren, wat alleen maar tot meer irritatie leidt.

Belachelijk slechte film, waar deel 1 van de HK trilogie nog te gelikt aandeed, zou dat bij deze film gewoon een hele verbetering betekenen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Onderhond schreef:

Nicholson, Wahlberg (dikke wtf ), Di Caprio en Damon bakken er echt niks van

Het is toch ook niet te geloven. Deze acteurs slecht noemen in deze film? Dan moet er wel iets mis zijn. Reacties uitlokken? Haat tegen deze bepaalde personen? In ieder geval steeds weer dezelfde cliché's. Nicholson en Wahlberg spelen de sterren van de hemel, als je dat slecht noemt krijg ik echt de slappe lach en krijg ik toch ook echt moeite om verdere argumenten serieus te gaan nemen. Ik verbaas me allang niet meer, maar dit slaat toch wel alles.

Voor de rest blijf je vermakelijk hoor