Armageddon (1998)
Met onder meer: Bruce Willis, Ben Affleck en Liv Tyler
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 9 juli 1998
Plot Armageddon
"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"
Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.
Harry S. Stamper
Colonel Willie Sharp
Oscar
Lev Andropov
Peter Ho
Na Independence Day kwamen opeens allemaal rampenfilms.
Deze film duurde gewoon te lang en ik vond hem niet zo bijzonder.
jipt
Nooit van een 'token black' gehoord zeker?
yeyo
Dat personage is dus gewoon vernoemd naar het begrip 'token black guy'.
De makers van South Park spotten met hoe er in moderne Hollywood-films altijd één zwart nevenpersonage moet zitten, vaak een wandelend stereotype dat nauwelijks betrekking heeft tot de plot. (ook wel eens een 'excuusneger' genoemd) Ook al heb ik Armageddon in geen tijden gezien, ben ik er zeker van dat de neger van dienst ook weer zo een debiel personage is die enkel voor de 'comic relief' moet zorgen met allerlei idiote kwinkslagen.
Ze hebben in South Park denk ik zelfs een parodie gemaakt van deze film, waar Chef wordt meegenomen op een missie als 'black person to sacrifice himself for no reason'.
moviemafketel
- 19752 berichten
Hij kan heel mooi "I am leaving on a jetplane zingen" en dat was zijn rol zo ongeveer ja
Alleen overleeft hij het in deze film wel.
JDSsmetje
Xvibe
I'm leaving on a jetplane,I don't know when I'll be back again.
Best part!
Jitse
Net gezien en vind hem hier echt serieus ondergewaardeerd.
Zeer ontroerende en emotionele film, vooral het einde.
Fran
- 1953 berichten
Wel een lekker filmpje om naar te kijken. Tot net na het moment dat ze door NASA opgehaald worden om de klus te gaan klaren vind ik het allemaal behoorlijk spannend. In het middenstuk vind ik het weer heel erg inkakken. Het einde is dan wel weer erg spannend. En geen standaard eind goed, al goed slot dus dat kan ik ook wel waarderen. Toch vond ik niet altijd het acteerwerk even goed. Vooral Liv Tyler vond ik minder in deze film. Maar voor de rest is het zeker wel een spannende film om naar te kijken.
puckb96
Mooie film, apart verhaal en origineel! Wel een beetje lang, maar dat maakt niet uit.
AnthonyG.
En toch geef je geen sterren?
puckb96
En toch geef je geen sterren?
Jawel
Xen0n
Vond hem erg vermakelijk! Oke, het gaat allemaal wat over de top enzo, maar na 2012 gezien te hebben valt (bijna) alles mee.. Goede cast, redelijke special effects en een aardig verhaaltje maakt het tot een boeiend geheel. Misschien wat aan de lange kant, maar ondanks de lange speelduur erg goed uit te houden.
Dennissssss
Geweldige meeslepende red de wereld film. Geweldige cast! Zelfs humor zit erin! Ik weet niet hoe ik het anders zou moeten zeggen....
Zelfs de soundtrack is geweldig. Met Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing
Rmie
Zoals andere rampenfilms is ook deze simpel en voorspelbaar. Wel vermakelijk allemaal. Daarom ook drie sterren.
PROPAYNE
Geweldige film.
Leuk voor het hele gezin.
Humor, spanning, actie, romantiek, het zit er allemaal in.
Gooi daar een goeie soundtrack overheen en je hebt een blockbuster.
De cast mag ook niet vergeten worden natuurlijk, geen top acteerwerk, maar het
past wel allemaal mooi.
Let wel: het verhaal is helemaal over de top, zwaar overdreven en belachelijk, maar als je jezelf gewoon laat meedrijven dan is het echt een lekker filmpje en dan valt er zelfs nog een traantje te laten op het einde.
TragieStar.*
Wilde de film erg graag zien vanwege de cast, en nu deze vandaag op tv komt wil ik deze niet missen. Ik hoop dat ik de film helemaal af kan zien aangezien de speelduur nogal lang duurt.
En ik hoop ook zeker dat ik het verhaal ga snappen en interessant genoeg vind,
TragieStar.*
Tot nu toe vind ik er nog niet veel aan, maar het is te doen hoor. Het is iig voldoende om verder te kijken.
ruudhesselink
op de een of andere manier raakt deze film toch de gevoelige snaar
ILDIB
Het blijft mooi spektakel, maar tis too much en te sentimenteel om hoger te scoren.
Los van de vele onwaarschijnlijkheden storen ook deze dingen me mateloos:
- De Round Up van de riggers. Stamper is net van het booreiland af en binnen 2 dagen is al zijn personeel al verschwunden. Meest stompzinnige AJ heeft al een eigen boorstation gekocht!
- We at nasa take no risk, daarom van alles 2. Geen risico maar ze wel tegelijk laten starten en bijtanken, lekkere risicospreiding..
- Dat mega gun aanboord (waarom trouwns?) duidelijk te zien voor iedereen, maar als sharp een pistool trekt is men verbaasd een pistool te zien (die nog in een kluis ligt ook, terwijl met dat andere mega ding zo te schieten valt.
eavymetal
De film is gewoon goed, want hij kijkt lekker weg, er zit veel spanning in, er zit humor in, er wordt zeer goed in geacteerd, en ook de specialeffects zien er mooi uit! Wat wil je dan nog meer!
TragieStar.*
Nee geen film voor mij. Het verhaal is redelijk saai en niet overtuigend dat het gewoon niet leuk is om verder te kijken. De cast doet het redelijk, maar ook dat laat soms de wensen over.
De speelduur is echt te lang, en ben ik halverwege in slaap gevallen.
Daarna moest ik er dus weer even in komen. Ben ongeveer maar 5 minuten weggeweest hoor, dus zoveel heb ik niet gemist. De scenes tussen Tyler en Affleck kon me nog enigszins boeien, ook heerlijk om wat romantiek er tussen door te voelen en natuurlijk Bruce Willis mag ook niet ontbreken, al kon ik me moeilijker plaatsen in zijn personage.
Zoals ik al zei het verhaal is niet zuiver genoeg, teveel gepraat en pas tegen het einde komt er wat actie in maar niet genoeg vaart waardoor het allemaal erg langdradig word. Maar ook de actie heeft weinig te bieden.
Zal de film niet snel nog een keer herzien, maar misschien zal ik nog wel eens een gokje wagen.
schram101
Bij de herziening een halve ster erbij. Toch wel een erg strakke film. Popcorn van de bovenste plank, zoals alleen Bay dat kan. Hier hou ik van!
Toch had de film een kwartiertje korter gemogen.
Schitterende soudtrack overigens.
Boneka
Eerste half uur pilletje tegen de hoofdpijn, daarna veel gaap en slaapmomenten. Aan de ene kant moet de film een beetje heel klein beetje serieus genomen worden, aan de andere kant staan een paar kneuzen die de wereld moeten redden wat ze natuurlijk ook gaat lukken. Veel flauwe domme grappen, sentimenteel gedoe ala Pearl Harbor (volgens mij zit die vrouw daar ook in). Ben nu halvewege, Morgen probeer ik hem af te kijken, omdat je films altijd moet afkijken, maar oh wat is ie vreselijk.
Vandaag met pijn en moeite afgekeken. Je krijgt er complete hoofdpijn van. Deze film moet je zeker niet in de bioskoop hebben gezien, anders loop je voor eeuwig bij beter horen. De film is zo ongeloofwaardig en als een A-team ontwijken ze alle gevaren. Bijna niemand gaat dood, vooral het A-team niet. Nou ja Bruce moest natuurlijk wel op het laatst maar toch.
Daarnaast ook nog hele foute acteurs als Ben Affleck (vreselijk) en Steve Buscemi. Heeft die enge man nog nooit van de tandarts gehoord? Kan goed meedoen voor een leuke Donald Duck animatie. Op een gegeven moment zie je zelfs zijn zwarte vullingen, pfff
De film krijgt een dikke EEN. Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.
tristanrc1
Erg rommelig, een typische Michael Bay film. Hij probeert je te laten denken dat je naar iets diepszinnigs zit te kijken, terwijl de film eigenlijk zo eendimensionaal als wat is. Willis speelt vermoeid, en Affleck speelt gewoonlijk weer veel te overdreven. De film word ook nergens spannend of effectief, iets wat wel hoort bij een rampenfilm, en wat je verwacht als hij zo groots opgezet is. Over de scenes op de grote rotsblok aan het eind valt niet te spreken; alles wat fout kan gaan gaat fout, maar toch, elke keer op het nippertje, gaat alles goed. De special effects waren wel mooi, maar daarmee kun je geen film redden, iets wat Bay schijnbaar nog moet leren (ik zou het niet beter doen maar van zo'n bekend regiesseur verwacht je meer). Nou moet ik verder niet zeuren, want soms vond ik hem stiekem toch mooi. Bovendien heb ik slechtere films gezien.
moviemafketel
- 19752 berichten
Had nou zeker niet het gevoel dat Bay iets diepzinnigs heeft proberen neer te zetten, Goed, het einde van de wereld is misschien een diepzinnig vraagstuk, maar de uitvoering is vooral humoristisch en de cast speelt geen overdreven serieuze rollen. Het Amerikaanse heroïsme moet natuurlijk wel weer vertolkt worden, maar is hier niet ergerlijk. Het is vooral een blockbuster dat het moet hebben van de actiescènes en special effects en prima muziek. Misschien moet je hier niet te serieus instappen.

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Nieuwe ‘Spider-Noir’-trailer laat Nicolas Cage los in het Spider-Verse

The Sixth Sense
Thriller, 1999

2001: A Space Odyssey
Sciencefiction / Avontuur, 1968
saving the worldparijs, frankrijkmaanwashington dcverlies van geliefdecataclysmasteroidself sacrificenasaspace marineu.s. air forcerace against timenatural disasterdochterruimteend of the worldrampbruiloftastronautduringcreditsstingerrampen filmheroic mission space centredaring rescues disaster film