• 9.378.415 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 juli 1998

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Armageddon

"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"

Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Pfff... Gisteren voor de 5263e keer op tv, nog maar eens een deel van gezien, maar ik vind er toch maar weinig aan. Veel te bombastisch, overal zinloze ontploffingen, daar hou ik niet zo van. En dan nog een overbodig melig liefdesverhaaltje met een cliché einde. En dan vergeet ik dat walgelijke Amerikaanse patriottisme nog! Iedere scène baadt in een wansmakelijk dikkenekkerig 'Wij zijn van Amerika en wij zullen de rest van de wereld eens laten zien wat we allemaal kunnen!'-sfeertje. Bah.

Het enige goeie aan deze film? Hier en daar een scène die niet onknap in beeld is gebracht én natuurlijk de prachtige muziek van Aerosmith. Sweet Emotions en I Don't Want to Miss a Thing, dat maakt veel goed. (En ergens meende ik ook zelfs ZZ Top gehoord te hebben). Een magere 2,5.

avatar van Frenetic

Frenetic

Leuke goede Actiefilm van Bay. Mooie special effects 4/5

Aanrader.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Deze film kan je toch keer op keer bekijken?

Vermaak ten top!

Ik vind dat je moet denken: wat vond ik slecht aan deze film?==>Niks, dus 5sterretjes.

avatar van petersen91

petersen91

ik vond de film niet zo veel voorstellen. 2,5* voor de special effects

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, goede cast. Maar het verhaal was wel een standaarverhaal, vandaar een 3,5.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Op 27 april 2010 de Blu-ray release: bron!

avatar van Queennie

Queennie

ja!.....leuk, spanned..

dat AAAAAAAAAA gevoel. en een beetje huilen misschien.

mooi,, maar te vaak gezien.

avatar van Bounty

JohnMcLane

Deze film mag dat!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Blijft een zeer goede rampenfilm.

Veel spektakel en leuke acteurs.

Muziek is ook geweldig.

Nog steeds spijt van dat ik na Deep Impact, niet naar Armageddon ben geweest in de bios.

avatar van mickgkz

mickgkz

de film opzich vond ik niks bijzonders...

maar kijk die Cast!

volgens mij heb ik gelijk als ik zeg dat dit de een van de meest hoogwaardige cast is in een film ooit gemaakt?

• 19752 berichten

In ieder geval 1 van de meest vermakelijke casts - Affleck dan.

avatar van donkied

donkied

Leuke film met een lekkere cast die wel bij de film past. Uitwerking vind ik ietwat slapjes tot aan het eind. Het einde is emotioneel gezien heel sterk vind ik terwijl het toch best wel voorspelbaar is allemaal. Taylor en Willis zijn weer best wel sterk in deze film.

best een goeie eigenlijk

avatar van donkied

donkied

mickgkz schreef:

de film opzich vond ik niks bijzonders...

maar kijk die Cast!

Dat vind ik toch echt bij True Romance het geval Check die cast maar even

avatar van dolby digital

dolby digital

heb hem nog maar een paar weken geleden gezien (gat in mijn cultuur) en het was echt de moeite, een typische bay film. de film heeft vrijwel alles: een proffesionele cast, een spannend verhaal en mooie special effects ook de soundtrack was goed

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Lang geleden gezien, maar kan me er niet veel meer van herinneren. Wat ik me wel kan herinneren, is de fantastische soundtrack. Binnenkort dan maar weer eens opnieuw kijken.

avatar van sofripa

sofripa

Al vaak gezien, maar nog steeds heerlijk vermaak. Of je nou dit kijkt of Transformers, met het Bay stempel is het allemaal hetzelfde. Heel fijn....

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Wanneer je begint met waanzinnige beelden waarin Los Angeles aan gort wordt geramt door een meteorietenregen, schroef je de verwachtingen behoorlijk hoog op. Maar helaas; de film verwaterd en beland in irritant vlotte montage en pijnlijk gezever. Het ene moment gaat het zo snel dat je niet precies weet wat er aan de hand is en het andere krijgen we misplaatste one-liners te horen. Het allerergste is nog wel het emotionele gezanik. Overal op die meteoriet zitten blijkbaar camera's zodat Bruce Willis op ieder moment in de film, terwijl we wachten totdat de aarde wordt vernietigt, even met z'n dochter kan babbelen. "Ik hou ontzettend van je." "Ik ook van jouw." "Je moet me loslaten." "Ik ga je loslaten"; en krom gaan de teentjes en omlaag gaat de beoordeling. Wat overblijft is toch echt voor die paar schitterende destructieve shots. Parijs wat gezien vanuit de Notre Dame ten onder gaat[/i]; dat is me wel wat waard.

avatar van Tiepie

Tiepie

Vanwege de humor en de perfect gecaste personages een 3,5 voor de rest standaard amerikaans heldenverhaal en digitaal spektakel!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wonderen bestaan nog steeds.

Dit is een van de hoogste opwaarderingen die ik ooit heb uitgedeeld. Ik zal Armageddon de eerste keer waarschijnlijk veel te serieus hebben genomen. Ik heb hier nu eigenlijk erg mee kunnen lachen! Dit vreselijke over-de-top en kleffe actiespektakel is zo enorm fout dat ik er gewoon van heb genoten.

Waar het in een film als 2012 helemaal mis gaat, werkt het hier grotendeels. Michael Bay weet wat hij doet, is elke seconde bewust van de knipoog en geniet overduidelijk van zijn rol als regisseur. Pluim ook voor de casting, want het team dat de lucht in wordt geschoten is een goed op elkaar ingespeeld ensemble. Ik heb genoten van Buscemi vooral. Ook ben ik onder de indruk geraakt van het audiovisuele aspect van de film. Armageddon is mooi geschoten, kent een stel knappe shots en verwoesting heeft nog nooit zo indrukwekkend geklonken in mijn huiskamer. De scène bijvoorbeeld waar Parijs deels met de grond gelijk wordt gemaakt en de openingsscène zijn erg sterk.

Grootste kracht van Armageddon is echter het script dat in een razendsnel tempo voorbij raast. Foute one-liners, verwoestingen, ontploffingen, foute en totaal misplaatste romantische intermezzo's stapelen zich op om met een emotionele conclusie te eindigen. Dit stoorde mij al niet meer na de rush die ik ervaren had. De 144 minuten zijn voorbij gevlogen.

Dat dit een Criterion uitgave heeft verkregen verbaast mij eigenlijk niet meer, want als het op bombastische Hollywood pulp aankomt is Armageddon een referentie.

Van 1* naar 3,5*.

• 19752 berichten

Leuk om eens zo'n echte ommekeer ten goede te lezen. Meestal wordt een film als deze na herziening volledig de grond in geboord onder het mum van nu ben ik volwassen en kijk ik anders naar films.

Ik vind de sfeer en de humor in Armageddon ook top. Dit stelletje ongeregeld past perfect bij elkaar. Bij veel van die rampenfilms gaan heel veel van die zogenaamde helden extreem serieus en fatalistisch lopen blèren. Bij deze actie-klassieker hangt er een constante positieve sfeer boven die je het idee geven dat hoe gestoord ze ook zijn/doen en wat er ook fout gaat ,ze de klus wel voor elkaar zullen krijgen.

Anyway je stukje was verfrissend om hier eens op mm te lezen.

Geeft de burger moed.

avatar van mnrk

mnrk

Dogie Hogan schreef:

Op 27 april 2010 de Blu-ray release: bron!

Binnen op Blu-ray....is weer een film die de moeite waard is voor Blu-ray

avatar van jipt

jipt

Leuke film van Bay, cast is goed, special effects ook. Lekker bombastisch met veel ontploffingen en goede muziek. Er zit ook veel goedgeplaatste humor in en de film neemt zichzelf niet al te serieus, wat erg fijn is. Mag dan wel cliché zijn met foute romantiek enzo, maar dat mocht niet baten met coole quotes en Willis voorop.

dikke 3,5*

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

spijtig dat er al net zoveel slechte stukken in de film zitten als hele goede

avatar van andijvie

andijvie

Helemaal eens met "dikke".

De beste "cliché film" aller tijden xD

Super genieten gewoon.

Dus 4 sterrren.

avatar van jipt

jipt

J. Clouseau schreef:

Nee man slaat nergens op. Het zijn nou eenmaal Amerikanen, so be it. Word verder ook helemaal niet ingegaan op de rest van de wereld. Als het Chinezen waren was je dan gelukkig geweest? Oja, zit zelfs een Rus in joh, heb je die over het hoofd gezien? En een neger, eigenlijk best een multiculti filmpje, past zo in het rijtje van Schnitzel Paradijs ed.

avatar van yeyo

yeyo

Nooit van een 'token black' gehoord zeker?

• 19752 berichten

We hebben dan ook nog Chef uiteraard.

avatar van yeyo

yeyo

De naam van dat personage in South Park is natuurlijk gewoon een woordgrapje naar het fenomeen waar ik het over heb..