Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen
Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze
Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn
Plot The Transporter
"Rules are made to be broken."
Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.
Frank Martin
Thug 1
Thug 2
Thug 3
Tijgerdraak
Echt een aanrader !!! Ik was aangenaam verrast.
Ik ben benieuwd wat deel 2 gaat brengen.
Ga hem zeker eens huren.
Respekked
Ex-commando o.i.d. komt door 'breaking his own rules' in contact met tuig van de riggel en redt uiteindelijk het meisje, of eigenlijk redt ze hem
HOU OP!
Een beetje te vergelijken met Commando. Statham kan de one-liners net aan, maar verslaat natuurlijk Ahnold never nooit. Verschrikkelijke badguy die chinees, te vergelijken met die kralen nicht uit Commando. Statham kan moeiteloos duuzend duuzend man aan met kung-fu en geweren. Ahnold doet het met reel americahn moescle en geweren.
Gaaf begin, vermoeiend tussenstuk van 3kwartier en een geweldig einde.
Laatste 20 minuten zijn echt hilarisch. Badguys die uit de lucht komen vallen, geweren die waarschijnlijk op een berg groeien, prachtig gevecht in olie, badguy who gets hit by a truck. Wat wil je nog meer? 90 minuten van deze shit!
Conquest
Verschrikkelijke, clichématige actiefilm met een totaal ongeloofwaardige 'superhero' en standaard-bad guys zoals die Chinese mensen-smokkel-meneer die je meteen uit vergelijkbare films herkent. Ok, dat weet je vantevoren, maar het moet altijd weer zo overdreven. Avondvullend is het, dat geef ik toe. En er zaten ook hier en daar wel wat aardige actiescènes in, maar daarmee is alles gezegd.
2,5*.
Statham kan beter gewoon bij de Britse misdaadkomedie's blijven, want hiermee verlaagt íe zich tot Jean Claude Van Damme en dat hoeft niet. Of tot Steven Seagal, maar dat is dan wel weer de man. Statham kan namelijk best wel acteren, getuige Snatch en Revolver.
Bobby Digital
Of tot Steven Seagal, maar dat is dan wel weer de man.
haha respect
HeatWave
Lekkere recht voor z'n raap aktie film, niet echt bijster origineel allemaal maar kijkt wel lekker weg.
En waarom zou een film altijd maar zo moeilijk in elkaar moeten steken om leuk te zijn, eenvoud siert de kunst, en ook deze film komt er wat mij betreft wel goed van af, al zit ik op het 2e deel nou niet meteen te smachten.
Flipman
Bij de Witte Boekhandel, voor 7,99, en dan bedoel ik de Special Edition. Hmm. Proberen waard, dacht ik. Is ook wel zo.
Moet gezegd dat de meeste films in mijn collectie (en nu probeer ik niet uit de hoogte te doen) wel van een hoger niveau zijn. Maar ik heb me prima vermaakt! Jason Statham is cool, het is niet zo dat hij (wat vechtkunsten betreft) iets laat zien dat ik nooit eerder zag, maar hij is wel cool! Helaas dat het niet kan integreren in de hoek van films als "Lock Stock & Two Smoking Barrels," wat ik een beetje als cultfilm beschouw. Het is toch iets teveel een Amerikaanse held, wat ze hebben proberen te maskeren door het verhaal in Frankrijk af te laten spelen. En de makers zijn voor een groot gedeelte Frans, natuurlijk.
Maar ik heb eindelijk weer eens een leuke actiefilm gezien
. Achteraf zou zijn afwezigheid mijn DVDcollectie geenszins pijn doen, maar ik ben wel blij dat ik hem heb gezien.
welleweirdo
Zeer gemiddelde actiefilm die me wel wist te vermaken. 3* dan maar?
IcU
Aangezien ik de laatste tijd in de stemming ben voor over-the-top actie films, ben ik the Transporter maar eens gaan bekijken. Hij was anders dan ik had verwacht, maar er zat wel lekker explosief veel actie in. Op het eerste gezicht deed deze film mij sterk denken aan de franse Taxi films. Mede door de franse locaties en de snelle auto's. Deze vergelijking hield al snel op toen er ook nog ander soort actie in zat. Veel explosies, vuurgevechten en martial arts scheidde deze film van de Taxi films. Helaas waren de acteer prestaties een beetje flauwtjes en waren er nauwelijks sterke dialogen. De hoofdrol werd goed neergezet, maar de rest van de cast deed het maar matig. Daar tegenover staat wel een sterke regie die de actie spektaculair in beeld brengt. De gevechten waren alleen té ingestudeerd, waardoor daar de geloofwaardigheid minder werd. Hoewel er in de hele film nauwelijks een sprankje geloofwaardigheid te vinden was, waren de martial arts gevechten een beetje het minpuntje van de film.
The Transporter is de perfecte film om zo maar eens weg te kijken als je zin hebt in een actie film. De film heeft geen sterk plot, en je hoeft dus ook nergens over na te denken. Harde actie zetten de film, met een helaas wat matige cast. Leuk om een keer te bekijken. 4*-en
FillumGek
Net maar weer eens herzien. Het is echt een hele 'goedkope' actiefilm en dan goedkoop in de zin van; weinig verhaal en de personages hebben geen diepgang.
Dat is hier zeker geen minpunt.
Doordat er heel veel actie inzit, Statham een goeie rol neerzet als de altijd coole Frank en er een lekker ding ( Shu Qi) in meespeelt heeft deze film voor mij een gigantische replaywaarde. En dat is ook een cruciaal punt om een film goed te maken.
Ik blijf bij mijn vier sterren.
boerenpummel
Tegenvallend.
Dom verhaal, idiote actie.
Alleen die inspecteur was nog wel grappig.
Macmanus
Viel wat tegen.
Had een op een schakeling van actie verwacht, maar uiteindelijk viel dat erg mee. In het middenstuk zakt het toch erg zwaar in, en moeten we het doen met een huis dat word opgeblazen en een niet in beeld gebrachte seks scène.
Begin en einde is te doen, maar te weinig opzienbarend voor een positief cijfer. Deel 2 zag er in de stukjes die ik zag actievoller uit, die staat nog op het menu.
Voor deze; 2.5*
Fangs (crew films)
Heerlijk vermakelijke, over the top, simpele film zonder diepgang, maar wel met lekkere actie. Jason Statham is cool en geknipt voor zijn rol. > 3.5*
kArIzMa_TuRk
er zat goeie actie in, was vermakelijk. 3*
Zeer leuk, ondertussen ben ik een fan geworden van Luc Besson die niet perse hoeft te regisseren om goeie films af te leveren. De films die hij schrijft of waar hij als producer achter zit, dragen ook zijn stempel.
Het is natuurlijk puur actie en een echte diepgang moet je niet verwachten. Maar Besson schreef een leuk verhaal en ook Jason Statham amuseert zich in deze film. De actrice die Lai speelt irriteert wel af en toe door haar gebrek aan acteren. Verder is het zeker een aanrader voor liefhebbers van de Taxi-trilogie of Banlieu 13.
Flipman
Ach, drie en 'n half is ook wel veel voor deze film, ik hou 't op 'n drie.
sn@ke
- 2077 berichten
Als je een ontspannend actiefilmpje wil zien is dit de top in het genre. Op de perfectie af , van het hoofdpersonage tot het verhaal tot de actie ....
KingNothing
Echt een top actie film dit. Als je actie wilt zien moet je deze kijken. Nog beter als Transporter 2.
ghalid
och joh die man is echt een chaffeur niet meer normaal en hele mooie acties
Pilcrepus
Mooie acties, matig geacteerd en vreselijke B-film muziek. Bij dit soort films moet de muziek de sfeer maken, daardoor worden de actiestukken nooit echt spannend.
2,5 ster.
basketballerke
Een gewone leuke actie film. Het begin is sterk. De achtervolging is goed in beeld gebracht. In het begin vond ik Statham ook het best acteren. Erg mooie locaties. Rustig in de bergen en aan water. De muziek vond ik erg slecht, zelfs irriterend. De vechtscenes waren redelijk. De beste van ik de ''olie'' vechtscene. Het eind is niet echt wat je zegt fantastisch, beetje makkelijk zelfs.
Al met al 2,5 sterren.
Hannibal
Waarom kijk ik toch steeds naar zulke troep, ik had het kunnen weten...
Ik kijk vanaf nu nooit meer naar een aktiefilm.
Het is net Tell-Sell, het is afschuwelijk, maar je blijft toch hangen, gewoon om te zien hoe erg het is.
Thomassio
Zag ik gister op RTL nou een gedeelte in 16:9 en na de reclame opeens 4:3 ? :S
ILDIB
Wat een verschrikkelijke bocht. Waar Taxi wel grappig en goed is, draait deze film volledig door. Niks mis met de actie maar zo volledig over the top..
Die statham is niet geloofwaardig als martial arts vechter en het verhaal zwijg ik maar over..
iGeO
Heb me er wel redelijk mee vermaakt, maar zoals hier eerder is vermeld, die Statham kan beter dan zo'n Arnold-cloon movie...
Misschien hier en daar íets over de top
2,5 *
Herisson
Ontzettend veel aktie in deze film! Niet te nauw kijken of het allemaal wel kan, dan zit je heel de film op het puntje van je stoel.
4****
murtcelP
Leuke actiefilm, goede achtervolgingen en gevechten.
Verder niet veel bijzonders. ***
Mescaline
Aardig filmpje maar daar is ook alles in gezegt.
Actie is wel aardig alleen gaat het allemaal een beetje te makkelijk en te snel.
Het verhaal heeft weinig diepte gang.
Een gewone film niks bijzonders.
Wel goed tegen verveling.
Sjaako
Leuk vermaak, en Stratham is gewoon cool in dit soort rollen.
Geen hoogstandje, maar toch 3*

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

Transporter 2
2005

Bikkelharde actiefilm 'The Transporter' met Jason Statham vanavond (7 juni) te zien op televisie

Gran Torino

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Scratch
Documentaire, 2001
vechtsportencar journeytransportation enemymensenhandelpolitiegeorganiseerde misdaadpolice chasevuurgevechtautoaction heroenemies