• 9.372.844 stemmen

Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen

Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze

Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn

Plot The Transporter

"Rules are made to be broken."

Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

avatar van Spikedog

Spikedog

Waarschijnlijk de slechtste film die ik in een hele lange tijd gezien heb.

Absoluut waardeloos.

avatar van Dracu

Dracu

Leuke film!

Wel veel van, niet denken gewoon Rammen Actie.

De opmerkingen van de hoofdpersoon waren ook leuk tegenover de politie.

avatar van Purmerend

Purmerend

Deze film heeft wel wat weg van Taxi. Achtervolgingen, camerawerk in en rondom de auto, Frans en oneliners.

avatar van KLah

KLah

Net gezien...gekeken op aanraden van mn neef

Redelijke actiefilm, sommige dingen berustte ni op realiteit (welke film nou niet).. maar gewoon een normale actiefilm...

Leuke vechtsscenes by the way...

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Goeie actiefilm. Jason Statham zet hier een goeie rol neer, als de transporter. Lekkere actie film, die je erg vermaakt. Toppie !!!

4 sterren.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Leuk actiefilm. Met nadruk op actie. Jason statham doet het goed 8-)

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Net gezien, de acties zijn top! Verhaallijn is best wel matig en de film is aan de korte kant, maar toch heb ik me vermaakt .

*3,5

avatar van BraCom

BraCom

Het enigste aan deze film wat ik goed vond was de rol gespeeld door Jason Statham, verder erg matige film.

Met veel ongeloofwaardige scenes............

Man man, wat een reacties hier

Leuk filmpje, met schoon volk, stoere actiescenes en vooral een gebrek aan enige zin voor realiteit. En gelukkig maar. Korte film die eigenlijk één lange aaneenschakeling van overdreven en vaak leuke en originele (de olie) vechtscenes. Doet inderdaad denken aan Taxi, maar vind deze dan nog net ietsje beter denk ik.

Uiterst vermakelijk, absoluut niet serieus te nemen, en de film heeft ook absoluut die intentie niet. Daarnaast wel eens vermakelijke actie en weinig rem op het niet-realistische. Net dat maakt de film niet cliché. Bond en al die andere Hollywood prul zijn saai vergeleken bij deze. Wel zin in het vervolg nu.

avatar van Chr.s

Chr.s

Vreemd, nog geen stem van mij bij deze. Verder eens met OH, oerdegelijke aktie film.

avatar van AHWA

AHWA

Niet zo goed als ik had verwacht, maar nog steeds erg vermakelijk. De vechtscene in de olie vond ik erg mooi gedaan en Shu Qi is een lust voor het oog.

Ook best wel een aardige rol van Turkish

avatar van De GeuS

De GeuS

Matig aktiefilmpje; 2*

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Leuke film als je voor simpele actie gaat.

Mooie martial arts scenes, al wordt het boeven per gros in elkaar rammen op het eind wel erg saai.

Voor een spannend verhaal kan je deze film beter laten liggen. Wil je echter een keer gewoon genieten van wat toffe actie, dan zit je hiermee gebakken.

Voor het genre 3*

avatar van --aj--

--aj--

hallo:)

weten mensen nog andere titels die op deze film lijken alvast bedankt

avatar van Doom

Doom

Leuke vermakende actie film... Heb me geen moment verveeld, film gaat lekker snel, geen langdraderige onnodige scenes. Hoofdrol spelers zijn zeer goed bezig, Shu Qi is natuurlijk een lust voor het oog.

Kortom, geslaagde actie film. 3.5*

Vond de actie scenes wel een beetje snel af en toe en iets minder mooi dan ik gewend ben....

avatar van mr_Amelie

mr_Amelie

Waardeloze film. Ben zelf wel een fan van de Taxi triliogie, ook al is die per film steeds wat minder, maar dit was een goedkoop aftreksel daarvan. In Taxi zitten tenminste nog leuke karakters en dames, dit was 3x niks.

avatar van gemaster

gemaster

Hersenloze actie met een standaard verhaal en zo'n beetje alle cliché's die er bestaan. Maar het was eigenlijk allemaal zeer vermakelijk. Statham is altijd cool en er zaten een paar originele actiemomenten in.

avatar van Tich

Tich

Toffe eerste helft, veel snelle actie en achtervolgingen, met een opbouwend verhaal en een uiterst stylische Statham . In de 2e helft wordt het (kleine) verhaal overboord gegooid en is het een aaneenschakeling van knokscènes geworden à la James Bond gemixt met de gemiddelde Jackie Chan film. Zonde! 2,5 *

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Een vette actiefilm, dat is het zeker. Maar bij de ontknoping gaat het mij toch iets te ver:

Ten eerste, hij springt uit het vliegtuig en weet precies op zo'n container te landen (terwijl wanneer hij eruit springt het beeld ineens wel heel erg hoog leek), vervolgens gooit hij de parachute op de vooruit van een van de volgende auto's, waarna er twee op elkaar botsen en de auto met zijn 'vriendin' erin maar net weet uit te wijken. Erg domme actie, dat sloeg dus helemaal nergens op. Als eerste al de parachutesprong, ten tweede dus het weggooien van de parachute met alle gevolgen van dien.

Dan vroeg ik me nog een ding af; wat zat er nou in die andere vrachtwagen met container, want er waren er twee. Zaten daar ook spleetogen in? Zo nee, hoe wist hij dan weer precies om welke container het ging?

Je kan het mierenneuker noemen, maar het kost voor mij de film een halve ster. Ik blijf dan ook steken op 2.5*

Leuke actie film, ik heb de tweede ook al gezien en vindt ik iets minder dan de eerste.

Goede actie en effect

avatar van MWX

MWX

lekkere luc besson (TAXI trilogie) actie. is niet voor niets van dezelfde maakers.

avatar van chrissie85

chrissie85

Erg leuke wegkijk film! Jammer van sommige details,

voorbeeld: ze rijden met de containers van marseille richting lyon, je ziet ze door de bergen rijden en komen ze tot stilstand op een parkeer plaats aan zee. Jammer van dit soort details die mij meer storen als een actie scene die niet mogelijk is.

3.5 ster

avatar van Virginia1

Virginia1

Een leuke actiefilm.

avatar van Ramon K

Ramon K

Een verschrikkelijk prul. 1* voor de matpartij in de olie (en voor de verschijning van van Shu Qi, niet voor haar belabberde acteerprestatie trouwens).

avatar van SSeagal

SSeagal

Ramon K schreef:

Had van jou niks anders verwacht ....

By the way... , niet stiekum een half puntje erbij voor de ijzersterk gefilmde en uitgevoerde vechtscene in de smalle gang waar de bijltjes erbij komen?

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Tis gewoon een heerlijke actiefilm fie ik al een tijd niet meer gezien heb...

Gister deel 2 gezien... deze ook maar weer eens snel opzetten!!

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Deze film moet ik nog een keer zien.

Lijkt ie erg op LSATSB en Snatch?

avatar van The Owner

The Owner

Heey luitjes jullie kunnen zeggen wat jullie willen deze film is best wel goed als iemand der een beetje verstand van heeft weet ie ok wel dat dit een goeie film is vooral voor de auto lief hebbers

avatar van Emirdagli

Emirdagli

leuke film als je van actie en humor houd jason statham is een goeie acteur bij dit soort films toppie!!!

avatar van skompie

skompie

Ziggy007 schreef:

Ben ik het helemaal mee eens en zoals iemand anders hier ook al aangaf: dat hij alleen wint van 6 lui die hem aanvallen vind ik nog niet eens zo erg (de vecht en race scenes zijn prima) maar bovenstaande dingen vind ik dan een beetje jammer.
Toch blijft het een vette actiefilm, ik zou opzich wel 100 van deze delen kunnen zien