Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen
Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze
Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn
Plot The Transporter
"Rules are made to be broken."
Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.
Frank Martin
Thug 1
Thug 2
Thug 3
Hobbes
standaard acties. simpel verhaal. auto achtervolgingen. schietpartijen.
I like it
altijd leuk om te zien dit soort films.
vooral dat aan 't eind met die deur
morpheus
Trailer ziet er VET uit, I lOve Actiefilms ik kijk in iedergeval uit naar deze!
dttom
Ik lees erg veel positieve reviews, erg goede actie blijkbaar en je hoeft niet na te denken!! HEUH!
Armin

Frank Martin, gave openingsscene en verder uiteraard veel aktie. ***
GerwinF
Lijkt me zowieso leuker dan de nieuwe bond film en XXX. Even afwachten nog...
Vyvre
Prima actiefilm, in tegenstelling tot bij triple X waren in dit geval de ongeloofwaardige stukken helemaal niet hinderlijk en in sommige gevallen zelfs vermakelijk. Openingsscene is fantastisch, en hetzelfde geldt voor Jason Statham. 3,5*
dttom
What vyv said
, Jason is echt zo cool in deze film, niet normaal en de openingsscene is echt een hele goede!!!!!
Be3F
Erg stoere film, heeft erg veel weg van de Franse Taxi Films, ik vond hem persoonlijk beter dan xXx... veel koele vechtscene's...
sydney
Ik houd persoonlijk niet zo van actiefilms. Maar nadat we wegliepen uit de sneak, omdat ik deze film al gezien had (big fat greek wedding), ben ik blij dat we voor the transporter gekozen hebben.
Even voor de duidelijkheid, dit was in belgië, daar was Big fat... nog niet in premiere gegaan.
GerwinF
Nog steeds niet gepland voor een DVD release...
Ziet er mooi uit, erg coole beelden, maar verder vooral een lege film. 2,5 ster
Phooze
Leuk verhaaltje, goede actie, maar het miste spanning en sensatie wat mij betreft. Ik hou het op 3 sterren.
Jordy
Standaard film, veeeel minder stoer dan ik dacht dat ie zou zijn (na het zien van de trailer). Paar mooie scenes redden de boel een klein beetje.
Maurice
Het is mooi om te zien dat Luc Besson als producer van The Transporter gekozen heeft voor een vette BMW 7 serie inplaats van een Peugot in de tijd dat hij producer was voor taxi 2.
De auto achtervolgingen zijn echt Luc zijn specialiteit.
voor de rest vond ik de film niet echt zo spectaculair, alleen die scene in de autogarage dat die gast motorolie over zich heen gooit om zo niet door de "Bad guys" gepakt te kunnen worden.
de film krijgt van mij dan ook *** sterren.
Sjan
Vrij standaard allemaal, ook het verhaal, maar de actiescenes waren soms erg stoer en leuk gevonden zoals het 'smeerolieworstelen' en de scene tussen de silo's waarbij goed gebruik word gemaakt van de deuren
. 3* voor de goede amusementswaarde.
as
Ben nog geen release dates tegen gekomen. Heb hem wel van internet geript en gezien. Best leuk filmke,als in: nobrainvermaak.
Dino10
Dit is gewoon een heerlijke actiefilm. Mooie stunts en coole shots van die stunts, geen geweldige verhaallijn maar zeker niet slecht. Zeker een film om gezien te hebben als je van actie houdt.
sjob
dino ik ben het roerend eens met je.
goed voor een avond bier, blowtjes en maten voor de buis.
Banjo
- 2032 berichten
Deze film is gewoon te glad en te cool voor mij.
niet voor mij besteed.
korstje
simpel verhaal, maar buitengewoon vermakelijke film wat mij betreft!!
flicks
Wat een prima film met veel actie en ook af en toe komische stukjes. Nog beter als verwacht, echt een aanrader. Bij sommige films is het irritant als 1 held tientallen mensen in zijn eentje aankan, maar hier past het heel goed. Zeker als je van actie houdt moet je hem zien en ook moet je niet te kritisch kijken naar de stunts. 3.5 sterren
Radko
Erg leuke film, geen uitschieter maar gewoon een heerlijke film om te kijken.
Grt Radko
Padd0
Bah wat een vervelende film.
In het begin leek het een vermakelijke film te worden. Het zag er allemaal "hip" uit (hoewel wel gemaakt hip). Na een half uur heb je het allemaal wel gezien en begint de film echt dramatisch slecht te worden. De muziek is vaak niet om aan te horen, een hele film naar een moeilijk kijkende Statham is niet leuk, het verhaal kraakt aan alle kanten en de actie is BELACHELIJK.
Deze film kan ik gewoon niet meer geven dan 1*.
Goodfella
Kijk, The 51st State en The Salton Sea waren leuke Ritchie rip-offs. Ze hebben beiden (erg) coole karakters en genoeg originele momenten die de films op z'n minst noemenswaardig maken. The Transporter faalt echter op alle fronten. Stomme actie, stom verhaal en werkelijk geen énkele memorabele scène, een hele prestatie.
1,5 * voor Statham, die het leukst speelt sinds Lock, Stock... en Snatch.
Alles is wel gezegd wat gezegd moest worden. Belachelijk, standaard, van alles en iedereen gejat filmpje. 1* voor de moeite.
homerjay
Standaard actie welke nog gered wordt door de mooie beelden (ik hou wel van Nice en Monaco). Hoewel er inderdaad een heel aantal ongeloofwaardige scenes in zitten, storen ze niet zo heel erg als in xXx, James Bond en Riders (Steal). 2,5 ster.
jessie
Na een ijzersterk begin duikt de film in het midden helemaal inelkaar.
Wel weer een aardig einde.
Hoofdrol speler is een prima acteur, die komt er wel

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

Transporter 2
2005

Bikkelharde actiefilm 'The Transporter' met Jason Statham vanavond (7 juni) te zien op televisie

Gran Torino

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Scratch
Documentaire, 2001
vechtsportencar journeytransportation enemymensenhandelpolitiegeorganiseerde misdaadpolice chasevuurgevechtautoaction heroenemies