menu

The Transporter (2002)

Alternatieve titel: Le Transporteur

mijn stem
3,24 (2485)
2485 stemmen

Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier en Corey Yuen
met Jason Statham, Qi Shu en Matt Schulze

Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

  • zaterdag om 23:10 uur op TV (Veronica)

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=HjQRkFBrySI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Eminem8Milefreak
5,0
Heerlijke film met Statham in de hoofdrol.

avatar van Barry83
2,5
Ondanks ik grote fan ben van Statham, raak ik snel uitgekeken op dergelijke films. Een vechtscene kan nog wel, maar daarna in je eentje het opnemen tegen 20 gewapende man met alleen je blote vuisten...nee dat is me iets teveel van het goede. Ook de special effects van het vuur en explosies waren erg matig.

avatar van mar007
4,0
vanavond weer gezien en wat vind ik dit toch een heerlijke film.
als ik deel 1 zie denk ik dat is de leukste van deze reeks zie ik vervolgens deel 2
vind ik 2 weer leuker,ach ik vind de hele transporter trilogie geweldig.
de actie in combinatie met humor maakt het iedere keer weer een feest om naar te kijken.

avatar van Lennon
2,0
Aardig, maar zeker geen wereld film.

Erg voorspelbaar soms, en vaak onrealistisch.

92 minuten maakt het net nog ok om deze film uit te kijken.

De volgende delen ga ik niet eens de moeite voor nemen om te bekijken.

avatar van TomPSV
3,5
Deze vanavond nog maar eens op tv gekeken, al had ik hem natuurlijk al een paar keer gezien. Het blijft een uiterst vermakelijke actiefilm die je natuurlijk niet al te serieus moet nemen. Statham zet dit soort rollen altijd goed neer en dat is nu ook weer het geval. Lekker over de top en er is ook nog genoeg ruimte voor de nodige humor. Het plot is wel heel erg simpel, maar door de leuke actie verveelt het niet snel.

3,5*

avatar van martijn011
3,0
Ik zag dat ik nog niet op de Transporter-films gestemd had, dus ik besloot ze, na een aantal jaren geleden ze voor het eerst gezien te hebben, te herzien.
De openingsscene was een slechte binnenkomer. Slecht camerawerk, erg slecht gemonteerd en het kwam erg nep over.

Gelukkig neemt de film dan de tijd om tot rust te komen en we maken kennis met Frank Martin, de transporter.
Statham was toendertijd nog niet zo bekend als dat hij nu is, maar voor mij voelde het heel vertrouwd en hij is gewoon prima in een rol als actieheld.

Het verhaal stelt verder niet zo heel veel voor, Qi Shu heeft een prima bijrol en als je het verder niet al te serieus neemt dan is het prima te behappen.
Voldoende!

avatar van missl
2,5
Film gaat over een stoere baas die een teruggetrokken leven heeft ergens in een mooi huis, op een dag raakt hij verwikkelt in allerlei gedoe en dan breekt het los. Veel schieten en explosies en een stoere Statham, heb het allemaal al wel eerder gezien maar het is wel vermakelijk.

avatar van pollyke
4,5
Wat een onrealistische maar oh zo vermakelijke actiefilm.
Niemand kan zo perfect vechten én zo goed schieten zonder zelf gewond te geraken én perfect auto rijden én zo'n strak lijf dat die vent heeft Dat maakt alles zo onrealistisch maar wel
vermakelijk.

Veel spannende momenten met racende auto's, vuurgevecht, kickin' ass op z'n kungfu style
Oh I liked it!

ik ga zeker eens de rest van de trilogie een kans geven.

avatar van Jawaddedadde
2,5
Oef nee.

Had al van de Transporter-trilogie gehoord maar - er even vanuit gaand dat deel 1 vaak het beste deel is - denk dat ik de rest aan me voorbij zal laten gaan.

Het begint al met een uiterst vervelend uitgangspunt. Waarom zou je als criminele organisatie 40.000 euro betalen om een pakje (in dit geval een vrouw - mooie dame overigens) van punt a naar punt b te brengen? Dat kan je immers zelf niet goedkoper doen? Nah.

Opzetje voor een voor het overige redelijke belachelijk verhaal (wanneer Stathams personage na de mislukte bomaanslag terugkeert naar het huis van zijn belager, wat is zijn plan dan? Wat mensen neerknallen en dan de mercedes pikken, waar toevallig de jongedame op de achterbank zit?) dat uiteraard ondergeschikt is aan de actie- en vechtscènes. Probleem is dat ik die ook niet zo geweldig vond. Dan blijft er maar weinig over.

Matig.

avatar van Bananas
1,0
Zo slecht geacteerd met nog slechtere muziek dat ik hem heb afgezet.

3,5
Zowel 1 als 2 zijn voor mij 3,5* waard. Vind de films goed in elkaar zitten, wat humor, actie en de rollen van Jason en François Berléand klasse! Goed koppel bij elkaar voor dit soort films.

De vechtscènes/ acties zijn natuurlijk vrij "over the top"; aan de andere kant vind ik ze dan weer minder overdreven zoals in films als bijv. The Matrix, Kill Bill en al de Jackie Chan, Mission Impossible. Dat had wat mij betreft nóg wel wat tandjes minder overdreven mogen zijn. Kijk graag naar het acteerwerk van Jason; ook al zijn de vechtscènes voor mij té, Statham zet ze wel goed weg!

Zowel 1 en 2; natuurlijk geen geweldige films, maar enorm vermakelijk en wat mij betreft gewoon 3,5* waard.

avatar van Insignificance
3,0
Actie onzin uit de EuropaCorp fabriek, dus is Besson in de buurt en voor wie dan nog niet weet hoe laat het is, is er het eerste ritje van Martin dat duidelijkheid verschaft. Niet dat het nu zo enorm grappig is, alhoewel enkele droge momentjes wel kunnen rekenen op een glimlach, maar net als de Europese vibe zit het luchtige toontje van de film als gegoten.

Lekker zonnig met frisse, vrolijke kleuren, Frankrijk op z'n schoonst en een scenario dat het niet zo nauw neemt met de wetten van de logica. Alles in het teken van de leut en Stathams handelsmerk. Buiten dat is hij niet eens zo scherp op dreef, maar wat geeft het. Qi Shu is schattig en zo'n goedzak als inspecteur Tarconi kan een film als deze goed gebruiken.

De boefjes hadden iets excentrieker gekund en er is ongetwijfeld beter gecoördineerde actie te vinden, maar het is flamboyant genoeg om er mee weg te komen. Bijvoorbeeld het inventieve knokwerk rondom de containers en bussen, daar waar de invloed van Yuen het meest merkbaar is. Daarna nog een flinke schep er bovenop en klaar is Jason. Of Frank.

avatar van Kondoro0614
3,0
The Transporter

Wat een goeie eerste deel! The Transporter reeks (alleen de films) is super, ik ben ze nu aan het herkijken.. Dit zijn natuurlijk de films hoe ik Jason Statham heb leren kennen... Ik denk wel dat er meerdere mensen zijn die dit hebben.. Ik heb ook gezien dat ik nog niet op ze gestemd had, en heb daarom besloten ze te gaan herkijken.. En het eerste deel heb ik gehad! Wat ik al opzich een super film vind.. Jason Statham speelt zijn rol prima! En kan lekker vechten!!!! Maar waar ik me het ergst aan irriteerde was Qi Shu (Lai).. Verdomme dat mens zat me toch een potje te krijsen voor jan doedel.. Heel erg irritant zij! Matt Schulze natuurlijk de grote schurk maar, vond zijn eind scene erg slecht! Had toch liever een mooi actie scenetje gezien dat hij dood ging I.P.V. uit een vrachtwagen gegooid te worden....

The Transporter gaat over dat Jason Statham "dingen" moet bezorgen.. Nu blijkt het dus een meisje te zijn.. Maar Frank (Jason Statham) heeft regels.. Volgens mij nummer 3 "Do not open the package". Toch doet hij dat want hij zag iets bewegen.. Dat is Lai (Qi Shu).. Wanneer ze moet plassen gaat alles mis.. Toch krijgt ie haar te pakken en bezorgt haar, waarna het allemaal mis gaat.. Ze hebben hem door en blazen zijn auto op doormiddel van een koffer.. Waarna Frank weer Pay-Back geeft en in het huis binnenvalt... Met alle gevolgen van dien.. Maar wel goed om te volgen! Alleen vond ik het wel dom dat Frank tegen over 50 +/- man staat en hij wint alles.. Maar de techniek kwa vechten is dan wel heel vet!

Ik geef deze film een 3.0*! En hop door naar deel twee Transporter 2 (2005)

Absurde film.
Het begin vond ik leuk met de wilde autorit door de stad.
Maar het grootste deel van de film bestaat uit volstrekt onrealistische vechtscènes.
Geen aanrader.

ipman-99
"That's your last pee break for this trip." ... " !!!
Fantastische Actiefilm (Heropfrissing) !!! Deze Actiefilm brengt heerlijke gevechten en vuurgevechten.
De autoachtervolgingen waren heerlijk vet, met name uiteraard Frank Martin met zijn BMW 7-reeks.
Shu Qi is zoals gewoonlijk een toffe verschijning, uiteraard ken ik haar werk als (ook)
Aziatische film liefhebber ! Vette gevechten en vuurgevechten wisselen elkaar af
in een moordend tempo, en dat mag je echt letterlijk nemen.
Die Franse Commissaris bracht er dan weer een accent luchtige noot in !
De slechteriken in de vormen van Matt Schulze en Ric Young ..., geef toe de makers
hadden het slechter kunnen treffen !

avatar van Daan258
3,0
Een prima en lekker snel actie filmpje met Jason Statham.
Het verhaal stelt niet veel voor, maar door de vele actie en goed acteerwerk in film kijk ie heerlijk weg.
Toch wel iets jammer dat naarmate het einde toe het allemaal echt te over de top werd, maar al met al een heerlijk filmpje.

3,0*

3,0
Beetje gedateerd, gister gezien vond em niet spannend.. wel leuk gedaan met vechten enso.. maar verder niet denderend

avatar van Argyle
4,0
Prima actiefilm. Geen kritiek,

8.

avatar van xxERWINxx
2,5
Vermakelijke actiefilm, niet echt goed, maar ook niet slecht.
Simpel verhaal, redelijke actie soms wat overdreven maar verder wel leuk als je niets te doen hebt en even een filmpje wilt kijken, hij duurt ook niet lang dus..

avatar van jippie2010
2,5
Oei, de film is nog niet zo oud, maar zo oogt die wel.
Daar kun je tegenwoordig echt niet meer mee aankomen.
Simpel vermaak, dat wel, maar meer ook niet. *2,5

Dick2008
Ik wilde eigenlijk met het derde deel beginnen, net zoals bij The Expendables. Meestal scoren die sequels minder goed dan het eerste deel. Maar vaak vind ik ze juist beter. Ook de trailer ziet er beter uit.
Ben geen liefhebber van Statham, vaak recht toe recht aan (brute) actie.
Dit deel weet me in ieder geval niet te vermaken. Wat de actie betreft duidelijk in de lijn van de taxireeks van Besson. Zelfs wat de muziek betreft. Alleen dan nu met gevechtscènes erbij. Niet bijzonder. 2.0

avatar van TornadoEF5
3,0
Best wel een vermakelijke actiefilm. Uiteraard moet je een film zoals deze niet serieus nemen, en gaat er veel spektakel mee gepaard. Er zitten wel een paar plotgaten in of dingen die ik niet echt snapte: Waarom werd Statham achtervolgd? Was het zo een ramp dat hij wist wat er in het pakketje zat, ik snapte het motief van de "slechterikken" niet echt., en zo waren er nog wel een paar dingen. Maar al bij al toch een film die ik bij de betere actiefilms durf scharen. Een van de betere (en eerste echte) Statham films. En een knappe actrice ook nog eens, die ik volgens IMDb nog veel zal tegenkomen in de volgende jaren.

avatar van Phantasm
4,0
Geweldige film waar de aktie van afspat, kijkt lekker weg.

avatar van knusse stoel
3,5
Een actiefilm waarin veel gebeurt wat ik niet na ga doen. Ik vermoed dat zoals van een brug een transportwagen met auto's oprijden mij niet zal lukken en u ook niet?
Beoordelend als actiefilm en vermaak scoort deze film een 7, humor ontbrak ook niet en dat is ook van belang in dit soort van films. Een aardige 'snack' tussendoor.

3,5
een leuke actiefilm met statham.vermaak me altijd prima.

avatar van IH88
3,0
“Rule #1. Never change the deal.”

Statham films hebben zoveel met elkaar gemeen dat je ze bijna niet meer uit elkaar kan halen. Wat ze sowieso gemeen hebben is dat ze precies doen wat je als kijker van ze verlangd. Vermaak, over the top actiescènes, tongue-in-cheek humor, soms een mooie dame als love interest, en vaak speelt alles zich ook nog af op prachtige locaties. The Transporter voldoet aan al deze eisen en zeker het eerste gedeelte is zeer vermakelijk. Op een gegeven moment wordt het wat eentonig en de laatste grote actiescene is inspiratieloos, maar dat doet niets af aan het feit dat The Transporter anderhalf uur lang een vermakelijke actieknaller is.

avatar van Shadowed
3,0
Vlot actiefilmpje.

Heb van alle delen stukjes gezien, alleen deel 3 heb ik afgekeken. Toen deze op TV kwam wou ik dus maar eens aan deeltje 1 beginnen. Ik vond hem ook nog best vermakelijk. Statham is nu wel een acteur die ik graag in actie zie (Mede door Furious 7)

Ook hier doet hij het wel redelijk. De actie is goed, de openingsscene vermakelijk en Statham kent zijn rol wel. Ook ontbreekt de film niet aan de nodige humor. De bad guys zijn maar een paar lummels, maar ze acteren redelijk.

Het enige minpuntje: Shi Qu, kan niet acteren, komt niet geloofwaardig over. Snap ook niet waarom ze voor haar hebben gekozen, ze is niet lelijk, maar ze heeft wel acteerlessen nodig. Hoop dat ze tenminste nu wat beter speelt dan deze zoutzakkerij.

2,0
Zwak verhaal, met onrealistische voortgangen. Af en toe een leuke actiescène (bv. De oliescene), maar over all een tegenvaller, met een zeer matige Shi Au. Statham is zoals we hem gewoon zijn.

avatar van SmackItUp
3,0
Onrealistisch? Ja. Maakt dat iets uit? Totaal niet.

Want het is een actiefilm pur sang. Gelukkig geen overtollig drama, een flinterdun verhaal, maar wel een zeer vlot filmpje. Statham doet waar hij goed in is, Qi Shu acteert matig in het Engels. Verder gewoon veel en grootste actie.

Gaat er prima in, al zijn er natuurlijk veel betere in zijn genre.

Ruime 3*.

avatar van gizzegiz
3,5
Dat moddergevechtje

Gast
geplaatst: vandaag om 01:17 uur

geplaatst: vandaag om 01:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.