Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen
Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze
Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn
Plot The Transporter
"Rules are made to be broken."
Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.
Frank Martin
Thug 2
Thug 3
Silvio Dante
Eerste klas actiefilmpje.
Persoonlijk vind ik dat je niet zoveel belang moet hechten aan het verhaal in dit soort films, het slaat toch meetsal op niks. Zo ook hier. 3.5*
RemiB
goeie film, veel goede actie. Het is geen supersterk verhaal maar de actie is top.
Bartel
het eerste half uur is super aan deze film, de rest is zwaar bagger 2,5 *
Onzinnig scenario, waarbij een Jackie Chan of jet Li de boel nog had kunnen redden. Statham mist echter de virtousiteite of de souplesse om geloofwaadig te zijn. daardoor zakt de film af naar het nivo van een Steven seagal film. Krappe 3* omdat ik uiteindelijk, melig geworden van de onzein, me wel vermaakt heb.
feanaro surion
Erg jammer dit. Een gegeven waaruit een erg leuke aktiefilm had kunnen komen zeker met de zeker niet slechte hoofdrolspeler maar het is duidelijk mislukt dit. Nergens spannend, cool of zelfs gewoon leuk. Heel slecht is het niet eens maar zo standaard en on-interessant dat het niet meer dan 2 sterren waard is.
Youri
Wat een belachelijke film, dat 1 persoon zich constant staande houdt tegenover een groep bandieten. Nieuwe Die hard/XXX variant. De personages zijn rommelig en ongeloofwaardig. De actie was het enige pluspunt, want die was constant aanwezig.
Turkeyloverz
Vermakelijke wegkijkfilm. Het verhaal is vergezocht, maar dat was toch een bijzaak hier. Goede actie, niet al te lange speelduur en een goede Statham zorgen voor een voldoende.
sedje
Vermakelijke actie scenes en mooie auto;s. En statham die patserig moet doen met zijn gespierde lichaam, meer is deze film niet. Ik dacht dat goed engels sprekende mensen zeldzaam waren in Frankrijk, maar in deze film spreken ze de taal vloeiend, jammer maakt de film minder geloofwaardig. Het verhaal klopt voor geen meter, maar de actie scenes zijn super, daarvoor alleen kun je naar de film kijken. Statham speelde opzich niet slecht.
otherfool
Zeer matig werkje. Statham is miscast en Qi heeft totaal geen toegevoegde waarde. De knok- en actiescenes komen wat onaf over, maar gelukkig is het tempo hoog. Vooruit, 2 sterretjes voor de moeite.
Ontzettend veel aktie in deze film! Niet te nauw kijken of het allemaal wel kan, dan zit je heel de film op het puntje van je stoel.
4****
ja vind ik ook verhaal is helemaal niet slecht zoals hier gezegd wordt.
want mensen smokkel is een van de ergste misdaden.
en deze film brengt het zo onder de aandacht.
kleez
Ik vond deze film echt GEWELDIG!! mischien ook wel
omdat ik zo af en toe wel van dit soort films houd!!
juuljuul
echt zon film waarvan je baalt als die is afgelopen, die realiteit is soms ver te zoeken maar wel zeer vermakelijk (bijv. de vechtscenes in de villa). En het verhaal is in deze film goed uitgewerkt, met een aantal zeer goeie acteurs en het idee dat jason eerst buiten op een zeepkistje harloges zat te verkopen.
Dus ik zou zegge als je de film nog niet gezien hebt en je houd van actiefilms dan is dit zeker een aanrader.
street-racer
dit vind ik 1 van de beste actie films alleen zonde van al die auto's maar ja toch een meesterlijke film 4.5
Ravenstein
Simpele, pretentieloze en erg leuke film met enkele fantastische actiescenes.
Ideaal voor een avondje met de vrienden.
Deel 2 is er één voor de volgende filmavond.
JJ_D
Oppervlakkige en dwaze actiefilm waarin 95% van de verhaalontwikkeling voorspelbaar en 5% onwaarschijnlijk is. Filmisch standaard werk.
Kortom: een film voor de massa.
JohnWilliams
Ik vindt hem wel goed.
Hou wel van een beetje actie, de laatste scene is het leukst......
film88888
Super goede actie film waar de actie niet ophoudt, en Jason Statham speelt weeral zoals normaal heel erg goed. de vechtscene's zijn gewoon heel goed gedaan,maar normaal zo een actie film met niet echt een verhaal zoals deze is niet mijn stijl maar deze vond ik dus wel erg erg goed, en deel 2 is ook sterk. een dikke 3,5
GraveyardJunkie
actie op zijn best!! heerlijke film!! niet nadenken, volume hoog en gaan met de banaan!! 4,5*
Roofvisjunkie
Vermakelijke actiefilm. Niet slecht...niet supergoed/spectaculair. Mooie vechtscenes en als je hem de allereerste keer ziet dan blaast ie hem flink in die 7 serie...en oja...wat een lekker ding!!! 3*
NightWolf
Leuke actiefilm waarbij je, natuurlijk, niet te veel moet bij nadenken en gewoon kunt genieten van de actiescènes en het slechte mikken van de 'slechterikken'.
Jason Statham speelt zoals gewoonlijk weer schitterend en de acteerprestatie van de rest was ook boven het gemiddelde.
Deel 2 ga ik ook zeker kijken
martlybra
Best een leuke film, alleen jammer dat de Franse politieagenten in het begin van de film Duits praten.
2½ *
DeniiSe..(K)
leuke flim .. ik vind deze deel mooier als 2. ik vind het een goeie actie film met mooie vechtscenes. Jason statham acteerd super goed in deze film en je moet het zeker gaan kijken 4.5 *
Kr!kke
oei the transporter 2 kan ik nergens op deze site vinden:(, deze heb ik vandaag gezien en de actie was egt wel de moeite waard.
Mug
oei the transporter 2 kan ik nergens op deze site vinden

The Transporter Refueled
2015

Transporter 3
2008

Transporter 2
2005

Bikkelharde actiefilm 'The Transporter' met Jason Statham vanavond (7 juni) te zien op televisie

Gran Torino

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Scratch
Documentaire, 2001
vechtsportencar journeytransportation enemymensenhandelpolitiegeorganiseerde misdaadpolice chasevuurgevechtautoaction heroenemies