• 9.379.524 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

sahgod

Sabsabsab: "het is een film en niet real".

Even terzijde, het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ho ho, op een waarschijnlijk bestaand gegeven. Is wel wat anders dan een waargebeurd verhaal.

Waarom heb je eigenlijk ook naar hostel 2 gekeken, terwijl je dit al een kotsfilm vond en meteen je conclusies trekt over mensen, die deze film wel kunnen waarderen? Je standpunt doet me een beetje denken aan Wiske in De Rinoramp (wapens zijn nooit mooi mannetje). Deze film is bedoeld als vermaak, niet als trouwe weergave van een waargebeurd verhaal. Het geweld vervult als zodanig dan ook een andere rol, dan in bijv. in een Schindler's List. Blijkbaar vind je dat geweld nooit als amusement mag gelden, dan vallen er een hoop films af om naar te kijken. Dus dan eigenlijk alleen functioneel geweld en dat vind ik net zo'n bullshit als fuctioneel naakt. Twee ingrediënten waar deze film iig. wars van is.

sahgod

Heb Hostel 2 helemaal niet gekeken. Durf hem beslist een 0,5 te geven zonder gezien te hebben. Deze film is een schande voor de filmindustrie. En het ging mij helemaal niet om het feit dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, maar dat het gewoon vunzige 'entertainment' is. En dat kan (vind ik) niet in combinatie met naakte vrouwen. Dan word er beslist op een bepaald publiek gericht, publiek dat hiermee aan zijn trekken komt. En dat vind ik onmenselijk! Mijn standpunt heeft niets met geweld te maken, waar slaat dat nou op? Saw 1 en 4 waren leuk. Maar zijn niet te vergelijken met Hostel. En geweld, geweld kan je op heel veel verschillende manieren indelen.

Deze film heeft totaal geen inhoud. Totaal geen klasse. Het heeft helemaal niks! Dat is mijn standpunt. Jij geeft de film een 5,0? Dus je vind het een meesterwerk? Je vergelijkt Hostel met films als Pulp Fiction, Green Mile, Scarface, Godfather, Forrest Gump, Se7en, Shawdank Redemption? Dat soort films. Dat vind IK persoonlijk, on-be-grijpelijk.

Dat je de discussie aan durft te gaan, zozo.

sahgod

Misschien is mijn opmerking bij Hostel 2 niet op zijn plaats. Maar als je leest wat mensen daar voor erotische (perverse, gestoorde, enge) opmerkingen maken. Breek ik echt!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

sahgod schreef:

Dat je de discussie aan durft te gaan, zozo.

Vergelijk ik toch ook niet, zijn onderling ook al niet te vergelijken. Die 5,0 is bij deze film inwisselbaar voor een 0,5. Maar deze film vind ik meesterlijk slecht en zoals ik al eerder meldde, moet je niet altijd alles zo serieus nemen. Dan erger je je waarschijnlijk ook kapot aan dit soort films. Ik zie dit als luchtig vermaak, vanwege de stereotiepe overdrijvingen en het slechte acteerwerk. Precies zoals het een horror betaamt.

avatar van starbright boy

sahgod schreef:

Dat is niet de bedoeling van deze site. Ik heb je stem dan ook verwijderd.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

sahgod schreef:

Hoho dat is en geweldige combinatie. Uitvinding van de eeuw. Ik heb me kostelijk vermaakt. Net als in deel 2 waar ook het zogenaamde martelporno in voor komt.

avatar van douwens

douwens

Deze film gaat over van een softporno film in een geweldspornofilm, prima film voor hij/ zij die opgewonden wordt van seks in combinatie met gruweldaden! Indien dit niet het geval is, niet kijken.

sabsabsab

deze film was best wel goed maar hij komt nog niet boven nightmare on elm street en the shining

en dan algemeen

sabsabsab

ik vond het geen ameteur horror zoals ghost ship of alone in the dark. deze film bevielt me gewoon. toen ik hem eerst toen was ik 13 toen was ik er helemaal gek van. natuurlijk hebben een hele boel andere films deze film wel ingehaa.lt met mijn mening. maar goed blijft deze zeker. het is ook niet de beste horror film. maar zeker niet slecht. en deze film slecht noemen alleen omdat er seks en arrogante kopies in voor komen? dat vind k e zonder

avatar van movieslave

movieslave

Waar Saw I me goed beviel spreekt dit begin van een hopelijk korte serie me nauwelijks aan. Voor de originaliteit in de martelingen toch nog 2*

avatar van yugioh

yugioh

Zeker een goede horrorfilm, over de martel praktijken valt te twisten maar ze zijn zeker goed weergegeven door Eli Roth. Al met al een lekker sfeertje met lekkere meiden, geef die jongens eens ongelijk dat ze daar heen zijn gegaan. Loopt alleen wat anders af dan ze gedacht hadden. Als dit waar gebeurd mag zijn, keur ik het zeker af. Maar als film een 3.0

avatar van Linske

Linske

super spannende horror

ben echt onder de indruk

vond 't zeker goed!

toch 1 van de betere horror films die ik al heb gezien

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

huh????? lijkt me een rare film voor een horror??? de tekst gelezen maar het lijkt me eerder een triller ofzo weet iemand hoe dit komt??

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

jellecomicgek72 schreef:

Het begint als thriller, maar het eindigd toch wel als een ware horror hoor. Originele film met enkele gruwelijke scènes.Toch iets te veel de nadruk op seks gelegd in dit deel, daarom verkies ik deel 2.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ik vond het begin toch ook niet zo erg hoor met die Svetlana.

avatar van Zinema

Na een tergend slecht en amateuristisch begin, geraakt de film plotseling toch in de juiste baan. En zo wordt de film redelijk tot goed naar het einde geloodst. Veel gore, een hype maar niet veel nieuws onder de horizon. Gemiddeld.

avatar van Lui

cambal

Lui schreef:

op IMDb staat deel 3 al , 2010

avatar van 1311811

In het begin keek ik er raar van op dat dit een horror was, maar de film heeft mij geen moment verveeld! Ik moet wel zeggen dat het eerste gedeelte van mij een 4, en het tweede gedeelte een 5 verdient!

avatar van dualcia

dualcia

1311811 schreef:

En dan geef je dit deel een 4.5?

Je kunt ook allebei de delen gewoon een apart punt geven hoor [a].

avatar van 1311811

dualcia schreef:

En dan geef je dit deel een 4.5?

Je kunt ook allebei de delen gewoon een apart punt geven hoor [a].

Ik bedoel het eerste, respectievelijk het tweede gedeelte van deel 1

Als je het toch over beide delen hebt, dan vind ik deel 1 een stukje beter, omdat er voor mijn gevoel meer spanning inzit.

avatar van guylopez93

guylopez93

spannende film

ik snap ook niet die lage beoordeling hierzo

de film had een leuk verhaal en was zeer goed uitgewerkt, veel gore en bloederige stukjes kwamen erin voor. Goeie spanning en goed geacteerd door Jay Hernandez

avatar van missl

missl

vies en eng en goor en een saw wannabe.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel een vermakelijke film om te zien. Ik had wel wat verhalen gehoord dat er best wel wat gruwelijke scènes in zaten, maar van wat ik zelf heb gezien viel dat best mee. Vooral in het begin leek het net op een soft porno film.
Maar wat betreft de martel scènes is het me echt reuze meegevallen, ik had wel erger verwacht.
Er zaten ook wel wat grappige scènes in, zoals Paxton die die 2 handlangers overrijdt en dat daarna de achtervolgers ze ook nog eens overrijden. En dat die kinderen geen snoep krijgen van die gasten en ze helemaal doodslaan.

Al met al geef ik deze film 3, 0 sterren.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11914 stemmen

sahgod schreef:

Maak jezelf niet zo druk.

avatar van inZanity

inZanity

missl schreef:

vies en eng en goor en een saw wannabe.

waarom in godsnaam een saw wannabe..?

avatar van Mangkon

Mangkon

Wat een prul...

In Amsterdam praten de mensen Duits in deze film. En de locatie die Amsterdam moest voorstellen scheen ergens in het oostblok te zijn, please do some research before you make a movie.

een 1,5* waardering voor de special-gore-effecten.

Chok Dee!