Genre: Mystery / Thriller
Speelduur: 149 minuten / 174 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Malta / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen
Gesproken taal: Engels, Frans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 18 mei 2006
Bekijk via Videoland
Plot The Da Vinci Code
"Seek the truth"
In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen...
Robert Langdon
Rémy Jean
Lt. Collet
Jacques Saunière
Rianneke_Dan
Vorige poster was inderdaad mooier!
Ook wel leuk dat er in het blad Filmvalley veel aandacht aan word gegeven deze maand!
Erg leuk om dat te lezen!
Moviestar
Erg leuk om dat te lezen!
Had juist nog wat meer verwacht ja ik weet niet, het is inderdaad wel al veel maar had toch nog net wat meer verwacht en op zijn minst de tijdsduur
catweasel
Vind de poster beter dan de vorige, maar nog steeds niet mooi. De mooiste poster op de site, blijf ik die bij Danton(1983) vinden.
film_kaza
eerst een boek, dan een spel, dan een film.
moet wel goed zijn.
marc van caz
Zie de Da Vinci Code als eerste van heel Nederland!
Volgende week (18 mei) gaat de film de Da Vinci Code in Nederland in premiere. Wil jij de film als eerste van Nederland zien? Meld je dan aan bij Caz!, jij ziet de film dan een dag eerder en dan mag je jouw mening geven op de radio!
Mail me op [email protected]
Caz! is de nieuwe radiozender -> meer informatie www.caz.nl.
the good guy
Als jullie de film NOG vroeger wiltlen zien, goede noorderburen, kom dan even naar het kleine Belgenlandje. Daar speelt hem al vanaf 17 mei!
Oh ja, deze poster trekt trouwens op niets. Zelfs fotograpisch is het een grote grap volgens mij. Hopelijk is de film zelf beter in beeld gebracht
martijn77
zegt meer over de kwaliteit van de marketing dan over de kwaliteit van bovengenoemde items, imo. Hoewel ik goede hoop heb voor de film. Dat wordt gewoon een spannende zomerblockbuster. Maar niet veel meer dan dat. imo.
forelli
The Hunter
Persoonlijk vind ik het andere plaatje (zie boven) mooier
en
Ik vind deze beide mooier, dan het plaatje wat er nu staat.
Kaffeefiltjer
Audrey Tautou... zucht
Audrey is een knappe meid !
Ookal heeft ze niet de typische looks van een babe,
is het een zeer mooie dame
Julie
Audrey Tautou... zucht
komaan, ik vind haar de meest geschikte persoon voor deze film
ze kan engels (met een frans accent) en dat heeft sophie nevue ook in het boek.
en ze heeft al verscheidene mooie acteerprestaties neergelegd, Amelie poulin, Un long dimanche...
Nieke
Volgens mijn persoonlijke bronnen gaat deze film in ABSOLUTE première in Cannes op 17 mei.
Hoe kan het dan dat iemand net tegen mij beweerde dat hij tickets had voor de avant-première op 16 mei?
komaan, ik vind haar de meest geschikte persoon voor deze film
ze kan engels (met een frans accent) en dat heeft sophie nevue ook in het boek.
Julie Delpy stond ook op Howard's Lijstje. Was ook geen onaardige keuze geweest.
Lola3
De absolute première is inderdaad op het filmfestival van Cannes op 17/5. Die persoon was verkeerd. Ik zou hem maar rap eens onder zijn voeten geven.
Stephan
Da's mooi. Kijken of ik erin kom
TimD
Ach joh, ik zag die Tatou met haar kop op de Micro Gids staan, met als tekst eronder: Ik vindt het leuk om naar mezelf te kijken. Ben blij dat dus toch iemand het leuk vind om erna te kijken
JorritS
Hehe, leuk werkje complot-theorie-propaganda
Nieuwste trailer, maar niet van deze film
film_kaza
hoezo zeg je de hele tijd imo?
Charles Manson
zou imo wellicht heel misschien.... In Mijn Opzicht kunnen betekenen?
AHWA
Hoe groter de ster, hoe groter zijn hoofd op de poster moet. Tom Hanks heeft dat, maar bij Tom Cruise is het nog veel erger.

Sla je slag: 800 miljoen dollar aan de kassa en toch verdwijnt 'The Da Vinci Code' van Netflix

Tom Hanks krijgt opvolger in spin-off op hitreeks van 800 miljoen: 'Secret of Secrets'

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Blockbuster 'The Da Vinci Code' en zijn vervolgen verschijnen binnenkort op Netflix

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005
parijs, frankrijkholy grailchristendommonnikgebaseerd op boekzurich secret societylouvre museumheresymona lisa (la gioconda)freemason samenzweringpentagramtombcatholicismcryptologisticonography albinosect